Sıkılaştırma

Sıkılaştırma

Son dakika sıkılaştırma haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan sıkılaştırma gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan sıkılaştırma haber sayfamızda...

Sıkılaştırma

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 1.105 sıkılaştırma haberi bulunmuştur.
Amsterdam’da yeni otel açılmasına neden izin verilmeyecek?
Amsterdam’da yeni otel açılmasına neden izin verilmeyecek? Hollanda’nın başkenti Amsterdam’da artık yeni otel açılmasına izin verilmeyecek. Belediye Meclisi, “Dengeli Turizm Yönetmeliği” uyarınca, tüm kenti oteller için “yasak bölge” ilan etti.
21.04.2024 Dünya
Kamuda tasarruf için sıkı tedbir
Kamuda tasarruf için sıkı tedbir Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kabine toplantısı sonrası kamuda yeni tasarruf tedbirleri alınacağını açıklamasının ardından gözler bu tedbirlerin detaylarına çevrildi.
19.04.2024 Ekonomi
Atlar aynı yöne koşmalı
Atlar aynı yöne koşmalı Merkez Bankası Kanunu, ana görevi fiyat istikrarını sağlamak olan bankanın, enflasyon hedefine ulaşamaması durumunda hedeften sapmanın nedenlerini ve alınması gereken önlemleri hükümete bildirmesini zorunlu kılıyor.
9.04.2024 Ekonomi
Merkez Bankası'ndan enflasyon için bilgilendirme mektubu
Merkez Bankası'ndan enflasyon için bilgilendirme mektubu Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, enflasyon için Hükümet'e bilgilendirici açık mektubunu yayımladı. Merkez Bankası'ndan yapılan açıklamada, "Asgari ücretin yılda bir kez güncellenmesi enflasyon tahminleri açısında kritik önem taşıyor. " denildi.
5.04.2024 Ekonomi
Wells Fargo'dan dolar tahmini
Wells Fargo'dan dolar tahmini ABD'nin köklü bankalarından Wells Fargo, dolar kuru için yeni tahminde bulundu. Banka, doların tepe yaptığını ve 2025 yılında kurun 30 liraya gerileyeceğini tahmin etti.
3.04.2024 Uzmanpara
ABD'li bankadan dolar tahmini: 30 liraya gerileyecek!
ABD'li bankadan dolar tahmini: 30 liraya gerileyecek! ABD'nin köklü bankalarından Wells Fargo, dolar kuru için yeni tahminde bulundu. Banka, doların tepe yaptığını ve 2025 yılında kurun 30 liraya gerileyeceğini rapor etti.
3.04.2024 Ekonomi
Yatırımı olanlar dikkat: Altın ve dolarda yükseliş devam eder mi?
Yatırımı olanlar dikkat: Altın ve dolarda yükseliş devam eder mi? Geçen hafta altın fiyatları Fed faiz kararı sonrası rekor seviyeleri gördükten sonra geri çekildi. Altında yön aşağı döndü mü? Gram altın için yeni hedefler neler? İşte detaylar...
26.03.2024 Ekonomi
Kritik adımlar güçlü mesajlar
Kritik adımlar güçlü mesajlar Servet Yıldırım - Mevcut ekonomi yönetimi bir süredir kararlı bir duruş sergiliyor, sürekli olarak enflasyonla mücadele ve sıkılaştırma mesajları veriyor...
26.03.2024 Ekonomi
Bankada parası olanlar dikkat! Mevduat faizleri için flaş tahmin
Bankada parası olanlar dikkat! Mevduat faizleri için flaş tahmin Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını 500 baz puan artırarak yüzde 50 seviyesine yükseltti. Peki bu durumdan mevduat faizleri nasıl etkilenecek?
21.03.2024 Ekonomi
Sürpriz faiz kararı piyasaları nasıl etkiler? Ekonomistler kritik soruyu cevapladı
Sürpriz faiz kararı piyasaları nasıl etkiler? Ekonomistler kritik soruyu cevapladı Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) faiz kararını açıkladı. TCMB, mart ayında politika faizini sürpriz bir kararla 500 baz puan artırarak yüzde 50'ye çıkardı. Peki sürpriz faiz kararını uzman isimler nasıl değerlendirdi? İşte detaylar...
21.03.2024 Ekonomi
Sürpriz faiz kararına dolar ve altından ilk tepki
Sürpriz faiz kararına dolar ve altından ilk tepki Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını 500 baz puan artırarak yüzde 50 seviyesine yükseltti. Peki altın ve dolarda son durum ne?
21.03.2024 Ekonomi
'Bilanço küçültme yakında başlayacak'
'Bilanço küçültme yakında başlayacak' ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell, FOMC toplantısında finansal koşulları sıkılaştırmak için kullandıkları daha az bilinen bir politika aracı olan Fed'in bilançosunun küçülmesinin nasıl yavaşlatılacağına dair bir stratejiyi tartıştıklarını söyledi.
21.03.2024 Uzmanpara
‘3 Temmuz’dan itibaren enflasyon düşmeye başlar’
‘3 Temmuz’dan itibaren enflasyon düşmeye başlar’ Bakan Şimşek Temmuz’un 3’ünden itibaren enflasyonun düşmeye başlayacağını dile getirdi.
18.03.2024 Ekonomi
Kart ve kredide limitler daralıyor
Kart ve kredide limitler daralıyor Kredi kart harcamalarında sıkılaştırma adımları için nisan ayı adres olarak gösterilirken; bazı bankalar şimdiden kart limitleri ve taksit sayılarında değişikliğe gitti.
13.03.2024 Ekonomi
Tüketici ve ticari kredilerle ilgili yeni adım! Kredi faiz oranları daha fazla yükselir mi?
Tüketici ve ticari kredilerle ilgili yeni adım! Kredi faiz oranları daha fazla yükselir mi? Merkez Bankası’ndan tüketici ve ticari kredilerle ilgili dikkat çeken bir adım geldi. Bankalarda tüketici ve ticari kredilerde aylık büyüme sınırı aşağı yönlü revize edildi. Peki karar ne anlama geliyor, artık bankalardan kredi çekmek daha da zorlaşacak mı? Şu anda piyasada konut, tüketici, ticari ve taşıt kredilerinde faiz oranları ne durumda? İşte detaylar...
7.03.2024 Ekonomi
Merkez Bankası'ndan ilave sıkılaşma adımları
Merkez Bankası'ndan ilave sıkılaşma adımları Merkez Bankası sıkı para politikasını destekleyici yeni ilave sıkılaşma adımlarını açıkladı. İhtiyaç kredilerinde yüzde 3 olan aylık büyüme sınırı yüzde 2’ye, Türk lirası ticari krediler için yüzde 2,5 olan aylık büyüme sınırı yüzde 2’ye indirildi.
6.03.2024 Uzmanpara
“Büyümenin kaynağı sınai üretim değil iç tüketim”
“Büyümenin kaynağı sınai üretim değil iç tüketim” Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Seyit Ardıç, 2023 yılı 4. çeyrek büyüme rakamlarına ilişkin, “Yıllık ve çeyreklik bazda iç tüketim etkisiyle güçlü bir büyüme görüyoruz, ancak sanayi tarafında sınırlı artış dikkat çekici” dedi.
29.02.2024 Ekonomi
Kredi kartlarında nasıl bir değişiklik yapılacak? Prof. Dr. Murat Ferman cevapladı
Kredi kartlarında nasıl bir değişiklik yapılacak? Prof. Dr. Murat Ferman cevapladı Kredi kartı borçları rekor seviyede, geçen yıla göre yüzde 157 artış var. 1 trilyon 200 milyar TL’ye ulaştı. Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan kredi kartlarına yönelik faiz, taksit ve kart limitlerinin sınırlanabileceği sinyalini vermişti. Kredi kartlarına ilişkin nasıl bir değişiklik yapılacak?
19.02.2024 Haberler
Kredi kartlarında nasıl bir değişiklik yapılacak? Prof. Dr. Murat Ferman cevapladı
Kredi kartlarında nasıl bir değişiklik yapılacak? Prof. Dr. Murat Ferman cevapladı Kredi kartı borçları rekor seviyede, geçen yıla göre yüzde 157 artış var. 1 trilyon 200 milyar TL’ye ulaştı. Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan kredi kartlarına yönelik faiz, taksit ve kart limitlerinin sınırlanabileceği sinyalini vermişti. Kredi kartlarına ilişkin nasıl bir değişiklik yapılacak?
19.02.2024 Ekonomi
Konut sorunu nasıl aşılabilir?
Konut sorunu nasıl aşılabilir? Türkiye’de çok konuşulan sektörlerin başında konut geliyor. Sektörün canlılığı da bir tartışma konusudur, durgunluğu da. Konut sektöründeki sıkıntıyı geçen hafta Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan’ı dinlerken bir kere daha hissettik.
13.02.2024 Ekonomi
Merkez Bankası'ndan kredi kartlarına düzenleme sinyali! Taksit sınırlaması gelecek mi? İşte beklentiler
Merkez Bankası'ndan kredi kartlarına düzenleme sinyali! Taksit sınırlaması gelecek mi? İşte beklentiler Ekonomi yönetimi cephesinde son dönemde kredi kartlarına düzenleme yapılacağına dair sinyaller gelmeye devam ediyor. Son olarak Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan ‘kredi kartlarına bir taksit sınırlaması getirilecek mi?’ sorusunu yanıtladı. Peki düzenleme nasıl olacak? İşte detaylar...
9.02.2024 Ekonomi
Enflasyon tahmini belli oldu! Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan'dan mevduat ve kredi faizleriyle ilgili açıklama
Enflasyon tahmini belli oldu! Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan'dan mevduat ve kredi faizleriyle ilgili açıklama Merkez Bankası Yeni Başkanı Fatih Karahan yılın ilk enflasyon raporunu açıkladı. Karahan mevduat ve kredi faizleriyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.
8.02.2024 Haberler
Merkez Bankası enflasyon tahminini açıkladı
Merkez Bankası enflasyon tahminini açıkladı Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan yılın 1. Enflasyon Raporu toplantısında yıl sonu enflasyon tahminini yüzde 36, 2025 yıl sonu tahminini yüzde 14 olarak açıkladı.
8.02.2024 Uzmanpara
Enflasyon tahmini belli oldu! Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan'dan mevduat ve kredi faizleriyle ilgili açıklama
Enflasyon tahmini belli oldu! Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan'dan mevduat ve kredi faizleriyle ilgili açıklama Merkez Bankası Yeni Başkanı Fatih Karahan yılın ilk enflasyon raporunu açıkladı. Karahan mevduat ve kredi faizleriyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.
8.02.2024 Ekonomi
BoE faizi sabit tuttu
BoE faizi sabit tuttu İngiltere Merkez Bankası (BoE) Para Politikası Komitesi, üyelerin doğru rota konusunda üçe bölündüğü ortamda faizi sabit tutma kararı aldı.
1.02.2024 Uzmanpara

Benzer Haber Etiketleri

Sıkılaştırma ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.