THY Avrupa Ligi'nde 11. haftanın MVP'si Luke Sikma
THY Avrupa Ligi'nde 11. haftanın MVP'si Luke Sikma Almanya ekibi ALBA Berlin'in ABD'li basketbolcusu Luke Sikma, THY Avrupa Ligi'nde 11. hafta maçlarının en değerli oyuncusu (MVP) seçildi.
THY Euroleague'de 9. haftanın MVP'leri Calathes ve Sikma
THY Euroleague'de 9. haftanın MVP'leri Calathes ve Sikma THY Euroleague’in 9. haftasının en değerli oyuncuları (MVP) Panathinaikos'dan Nick Calathes ve ALBA Berlin'den Luke Sikma seçildi.
Selin Şekerci, Adanalı sevgilisine 'sıkma' yaptı
Selin Şekerci, Adanalı sevgilisine 'sıkma' yaptı Oyuncu Selin Şekerci, sevgilisi Caner Cindoruk için mutfağa girdi. Şekerci, kayınvalidesiyle Adanalı olan aşkına 'sıkma' yaptı.
2.04.2019 Cadde
Bu tespihler sıfır araba fiyatına satılıyor
Bu tespihler sıfır araba fiyatına satılıyor Malatya’da Osmanlı sıkma kehribarı olarak bilinen tespihlerin bazıları neredeyse sıfır araba fiyatına satılıyor.İnsanlık tarihi boyunca ellerden hiç düşmeyen ve insanoğlunda özel bir yeri bulunan tespihler, zaman içerisinde koleksiyoncuların vazgeçilmezi oldu. Birbirinden özel taşlar ve bin bir emek ile yapılan tespihler özellikleri kadar fiyatlarıyla da dikkat çekiyor. Malatya’daki bir tespih dükkanında satılan Osmanlı sıkma kehribarı da hem fiyatı hem de görüntüsüyle görenlerin ağzını açık bırakıyor. Osmanlı Dönemi'nden kalma taşların özel ellerde işlenmesi ile elde edilen sıkma kehribarlar 7’den 70’e herkese hitap ediyor. Fiyatı 8 bin ile 60 bin TL arasında değişen tespihler birçok işlemden geçiyor ve bir ustanın tespihi tamamlaması neredeyse 3 haftayı buluyor. 8 yıldır tespih imalat ustalığı yaptığını ifade eden Erhan Küçük özel tespih hakkında bilgiler verdi. Küçük, “Eğer bir tespih hakkında fiyat oluşturulacaksa en pahallı tespihin Osmanlı sıkma kehribarı olduğunu belirmemiz lazım. Bu tespihler Osmanlı Dönemi'nden kalmış tespihlerdir. Osmanlı ustaları tarafından yapılmış ve bugüne kadar gelen tespihlerdir. Bunlar da kendi aralarında çeşitlere ayrılırlar. Renk olarak ayrılırlar, dönem olmak üzere ayrılırlar ve geçmişte yapılmış olan ustaların ustalıkları ile ayrılırlar. Fiyatı tespihin iriliğine ve küçüklüğüne göre değişir. İrileştikçe ve işçiliği güzel oldukça fiyatları artar. Yani 8 bin TL den 60 bin TL ye kadar Osmanlı sıkma kehribar ürünleri mevcuttur” ifadelerini kullandı. Sadece bir habbenin habbe olması için 9 işlem yaptıklarını aktaran Küçük, “Bir habbenin hesaplanmasından tutun en son haline gelene kadar yani parlamış şekline gelene kadar 9 işlemden geçiriliyor. İmamesini yapıyoruz, sistemini yapıyoruz ve teşbihi sonuçlandırmış oluyoruz. Şimdi bu bir ekonomik mesele, kişilerin gücü ile alakalı bir mesele varlıklı olan insanlar genelde Osmanlı sıkma kehribarını tercih ederler.
11.09.2019 Haberler
Ağbal'dan cari açıkla ilgili flaş açıklama!
Ağbal'dan cari açıkla ilgili flaş açıklama! Cari açıkla ilgili açıklamada bulunan Maliye Bakanı Naci Ağbal, (kemer sıkarken) yatırımlardan ve üretimden vazgeçmeyeceklerini söyledi.
19.06.2018 Ekonomi
Sivilce ve siyah nokta sıkmayı sevenler buraya!
Sivilce ve siyah nokta sıkmayı sevenler buraya! Sivilce ve siyah nokta sıkmayı sevenler buraya!
11.09.2019 İlginç Videolar
Devasa sivilceyi sıkınca...
Devasa sivilceyi sıkınca... Bir anda yanardağ gibi patlayan sivilce korkuttu.
11.09.2019 İlginç Videolar

Benzer Haber Etiketleri