Son dakika... Emri verdi! Çin Devlet Başkanı orduya seslendi, ABD'den 'savunma sistemi' hamlesi...
Son dakika... Emri verdi! Çin Devlet Başkanı orduya seslendi, ABD'den 'savunma sistemi' hamlesi... Asya-Pasifik bölgesinde korkulan oluyor. Çin Halk Cumhuriyet Başkanı Xi Jinping, Çin ordusuna "hazır olmaları" emrini verdi. Geçtiğimiz günlerde ABD'yi "çizgiyi aşmaması" konusunda uyaran Çin'de, Halk Kurtuluş Ordusu'nun güvenlik risklerini nasıl ele alması gerektiği tartışıldı. Pekin yönetimi savaş seçeneklerini masaya yatırdı. Gelen son dakika haberine göre, ABD'de Oramiral Davidson, Çin'in bir sonrakini hedefini işaret ederek "hava savunma sistemleri kurmalıyız" dedi.
10.03.2021 Dünya
Son dakika: Geri adım atmıyor! Pekin yönetiminin duyurusu şok etkisi yarattı...
Son dakika: Geri adım atmıyor! Pekin yönetiminin duyurusu şok etkisi yarattı... Uzun süredir dünyanın hem merakla hem korkuyla takip ettiği Çin ordusunu salgın da yavaşlatamıyor. Tüm dünya ekonomik krizle boğuşurken, Çin'in silahlı kuvvetlere ilişkin açıklaması, tüm dünyada şok etkisi yarattı. Son birkaç ayda Hindistan ve özellikle ABD ile birkaç kez büyük bir savaşın eşiğinden dönen Çin, geri adım atmıyor. Pekin yönetiminin yaptığı son duyuru karşısında Washington'ın izleyeceği yol haritası da merak konusu.
5.03.2021 Dünya
TSK'ya teslim edildi! İçi şaşırttı
TSK'ya teslim edildi! İçi şaşırttı Kışla dışındaki askeri birliklerin ihtiyaçlarının hijyenik şekilde karşılanması amacıyla geliştirilip, üretilen yeni nesil sahra yaşam üniteleri Türk Silahlı Kuvvetlerine teslim ediliyor.
6.10.2020 Gündem
Büyük gün yarın, ilk olacak! TSK'ya 'Kaplan' gücü
Büyük gün yarın, ilk olacak! TSK'ya 'Kaplan' gücü Türk Silahlı Kuvvetlerinin kara unsurları, tanksavar kuleleriyle donatılan yeni silah taşıyıcı araçlarına kavuşuyor.
24.12.2019 Gündem
İspanya'nın ilk kadın generali
İspanya'nın ilk kadın generali Madrid yönetimi Silahlı Kuvvetler'e ilk kez bir kadın general atadı, 56 yaşındaki Patricia Ortega ülke tarihine geçti. Ortega, kadınların orduya alınmaya başladığı 1988'de postal giyen 25 isimden biriydi.
12.07.2019 Dünya
Yerli helikopter T625'in motor gücü test edildi
Yerli helikopter T625'in motor gücü test edildi T625'in ilk uçuşundan bir gün önce TEI'nin özgün helikopter için geliştirdiği yerli motor kararlı rejimde çalıştırıldı. Projenin kilometre taşlarından birini oluşturan bu gelişmeyle motorun tasarlandığı şekilde çalıştığı görüldü. Motorun prototipinin 1 yıl sonunda çalıştırılması, T625'in yerli motorla ilk uçuşunu 2021'in ilk yarısında yapması hedefleniyor.
25.09.2018 Teknoloji
Yerli helikopter motorunda ilk ateşleme başarıyla gerçekleştirildi
Yerli helikopter motorunda ilk ateşleme başarıyla gerçekleştirildi ATAK, stratejik İHA ve HÜRKUŞ’un motor ihtiyacını karşılayacak olan Türkiye'nin ilk milli turboşaft motoru görücüye çıktı. Proje ile kazanılan kabiliyetlerin üzerine gerekli teknolojik eklemeler yapılarak ihtiyaç duyulan sürelerde Türkiye'nin Milli Eğitim-Savaş Uçağı T/FX'in de uçak motorunun geliştirilmesi sağlanacak.
11.06.2018 Teknoloji
Türkiye, yeni insansız kara aracı Tarantula'yı tanıttı
Türkiye, yeni insansız kara aracı Tarantula'yı tanıttı Savunma Sanayii Müsteşarlığı resmi sosyal medya hesabından, yeni nesil Tarantula isimli uzaktan kumanda ile kontrol edilebilen insansız kara aracının ilk görüntülerini paylaştı.
9.04.2018 Teknoloji
Türk Silahlı Kuvvetleri personel sayısını açıkladı
Türk Silahlı Kuvvetleri personel sayısını açıkladı Türk Silahlı Kuvvetleri personel sayısını açıkladı. Açıklamada, askeri personel toplamı 359 bin 273 olarak belirtildi. Bu mevcudun 203’ü general ve amiral olmak üzere 26 bin 278’inin subay, 64 bin 999’unun ise astsubay olduğu kaydedildi. TSK, Ocak 2017 dönemi personel sayısını açıkladı. Açıklamada, 203 General/Amiral, 26 bin 278 subay, 64 bin 999 astsubay, 47 bin 570 uzman erbaş, 16 bin 149 sözleşmeli erbaş/er olmak üzere profesyonel personel sayısının 155 bin 199 olduğu belirtildi. Askeri personel toplamı 359 bin 273 olarak açıklanırken, 6 bin 925 yedek subay, 197 bin 149 er/erbaş olmak üzere yükümlü personel toplamının ise 204 bin 74 olduğu ifade edildi. Kuvvet Komutanlıklarında 29 bin 693 sivil memur ve işçi, Milli Savunma Bakanlığında 6 bin 408 sivil memur ve işçi, Genelkurmay Başkanlığı bünyesinde ise 3 bin 139 sivil memur ve işçinin görev yaptığı kaydedildi. Açıklamada, toplam personel sayısının ise 398 bin 513 olduğu bildirildi.
11.09.2019 Haberler
TSK’dan "darbe ve paralel yapı" iddialarına yanıt!
TSK’dan "darbe ve paralel yapı" iddialarına yanıt! Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, "Türk Silahlı Kuvvetlerinde disiplin, mutlak itaat ve tek emir komuta esastır. Hiçbir yasa dışı, emir-komuta hiyerarşisi dışı oluşum ve/veya harekete taviz verilmesi söz konusu değildir" denildi. Bazı basın yayın organlarında yer alan “Silahlı Kuvvetlerin darbe yapacağı ve orduda emir-komuta dışında güçlü bir yapı bulunduğu” iddialarına ilişkin Genelkurmay Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada, "Ülkemizin ve milletimizin birlik, bütünlük ve güvenliği için, görevlerinin ifasında Anayasa’da belirtilen hukuk devleti, hukukun üstünlüğü ve demokratik toplum olmanın gerekleri prensiplerine bağlılığı temel esas alarak, Anayasa ve yasalar çerçevesinde kendisine verilen görevler doğrultusunda yurt içinde ve sınır ötesinde teröristle mücadele eden TSK; bazı il ve ilçelerde de gece gündüz demeden, hiç bir zorluğa aldırmadan, her türlü fedakarlık ve kahramanlığı göstererek, polis ve korucularla omuz omuza operasyonlarını aralıksız sürdürmektedir. Hal böyle iken bazı medya organlarında hiç bir dayanağı olmadan yapılan haber ve yorumlar doğal olarak kahraman silah arkadaşlarımızın moral ve motivasyonunu olumsuz etkilemekte, tüm mensuplarımızı rahatsız etmektedir. Milletinin engin sevgi ve güveninden güç alan, demokrasiye bağlılığını her ortamda dile getiren Türk Silahlı Kuvvetlerinde idari ve adli mekanizmalar sürekli ve etkin olarak çalıştırılmaktadır. Türk Silahlı Kuvvetlerinde disiplin, mutlak itaat ve tek emir komuta esastır. Hiçbir yasa dışı, emir-komuta hiyerarşisi dışı oluşum ve/veya harekete taviz verilmesi söz konusu değildir. Bambaşka saiklerle yapıldığı anlaşılan ve hiçbir hukuki, insani, vicdani ve akli dayanağı olmayan, basın etiğinden ve üslubundan uzak, haddini aşan haber ve yorumları yapanlar hakkında hukuki işlemler başlatılmış ve suç duyurusunda bulunulmuştur" ifadeleri yer aldı.
11.09.2019 Haberler

Benzer Haber Etiketleri