Simülasyon

Simülasyon

Son dakika simülasyon haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan simülasyon gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan simülasyon haber sayfamızda...

Simülasyon

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 1.025 simülasyon haberi bulunmuştur.
Bakan Uraloğlu açıkladı: Akıllı yollar geliyor
Bakan Uraloğlu açıkladı: Akıllı yollar geliyor Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, doğu-batı, kuzey-güney demeden Türkiye’yi baştan başa yüksek standartlı yol ağıyla kuşattıklarını belirterek, bölünmüş yol ve otoyol yapımına büyük önem verdiklerini söyledi.
9.04.2024 Ekonomi
İlk test! Yapay zekayla savaş oyunları
İlk test! Yapay zekayla savaş oyunları ABD Ordusu’nun yapay zeka robotlarıyla savaş deneyleri yaptığı ve onları danışman olarak eğittiği, bunun çatışmalarda yeni bir dönemi başlatacağı belirtildi.
8.03.2024 Dünya
TÜBA-TEKNOFEST Doktora Bilim Ödülleri Yarışması için başvurular devam ediyor
TÜBA-TEKNOFEST Doktora Bilim Ödülleri Yarışması için başvurular devam ediyor TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali kapsamında Türkiye Bilimler Akademisi yürütücülüğünde düzenlenen TÜBA-TEKNOFEST Doktora Bilim Ödülleri için başvurular 15 Mart tarihine kadar devam ediyor.
4.03.2024 Teknoloji
Turizm Teknolojileri Yarışması TEKNOFEST’te
Turizm Teknolojileri Yarışması TEKNOFEST’te T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı yürütücülüğünde düzenlenen Turizm Teknolojileri Yarışmasında katılımcılardan zengin kültür, turizm imkânlarını ve faaliyetlerini akıllı, yenilikçi bilgi teknolojilerinden faydalanarak tanıtacakları çalışmalar bekleniyor.
19.02.2024 Teknoloji
Akıllı tahta başarıyı artırdı
Akıllı tahta başarıyı artırdı Milli Eğitim Bakanlığı, UNESCO tarafından yayımlanan eğitimde teknoloji konulu Küresel Eğitimi İzleme 2023 Raporu’nun Türkiye bölümüne ilişkin veri analizlerini paylaştı.
17.02.2024 Eğitim
‘Gerçek gibi’ sınavlara MEB’den engel
‘Gerçek gibi’ sınavlara MEB’den engel Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), lise ve üniversiteye giriş sınavlarının gerçeğini aratmayacak “simülasyon”unu düzenleyen kurumlarla ilgili bir adım attı.
15.02.2024 Gündem
Korkutan açıklama! Köy ikiye yarıldı: Ne heyelan ne de toprak kayması
Korkutan açıklama! Köy ikiye yarıldı: Ne heyelan ne de toprak kayması Tokat’ın Niksar ilçesine bağlı 900 nüfuslu Günebakan köyünde yaşanan afetle ilgili tedirgin eden bir açıklama geldi.
9.02.2024 Gündem
ASELSAN ve HAVELSAN arasında 'mutabakat! ' Küresel ligde sıçramanın eşiğindeyiz'
ASELSAN ve HAVELSAN arasında 'mutabakat! ' Küresel ligde sıçramanın eşiğindeyiz' Askeri Elektronik Sanayi (ASELSAN) ve Hava Elektronik Sanayi (HAVELSAN) arasında iş paylaşımı mutabakat metni imzalandı.
23.01.2024 Gündem
Çin ordusu gözünü kararttı! Resmi medyadan ABD'ye gözdağı: Hipersonik füzeler Burke'yi vurdu
Çin ordusu gözünü kararttı! Resmi medyadan ABD'ye gözdağı: Hipersonik füzeler Burke'yi vurdu Çin resmi medyası, ordunun simülasyon üzerinden gerçekleştirdiği hipersonik füzeli saldırıda ABD donanmasını vurmayı başardıklarını duyurdu.
23.01.2024 Dünya
Eğitim Teknolojileri Yarışması’nda son başvuru tarihi 20 Şubat
Eğitim Teknolojileri Yarışması’nda son başvuru tarihi 20 Şubat Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı yürütücülüğünde, TEKNOFEST kapsamında gerçekleştirilecek ve son başvuru tarihi 20 Şubat olan Eğitim Teknolojileri Yarışması’na Türkiye ve yurtdışında öğrenim gören tüm ilkokul, ortaokul, lise, üniversite öğrencileri ve mezunlar katılabilecek. Yarışmaya ayrıca olup ayrıca mezun seviyesinde firmalar veya girişimler de takım veya bireysel olarak başvuru yapabilecek.
15.01.2024 Teknoloji
Bakan Kacır: Ülkemizin bilimsel ve teknolojik kapasitesini güçlendirdik
Bakan Kacır: Ülkemizin bilimsel ve teknolojik kapasitesini güçlendirdik Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, "Kurduğumuz 101 teknoparkta yer alan 10 binden fazla tekno-girişimcimiz ile ülkemizin teknoloji ve yenilikçilik alanında küresel düzeyde rekabet edebilir bir konuma gelmesini sağladık. 2002'de 1,2 milyar dolar olan AR-GE harcamalarımızı yaklaşık 10 kat artırarak ülkemizin bilimsel ve teknolojik kapasitesini güçlendirdik" dedi.
5.01.2024 Gündem
Bilim Kurgu Filmleri 2024 - Gelmiş Geçmiş En İyi, En Heyecanlı, Sürükleyici Bilim Kurgu Filmleri Listesi
Bilim Kurgu Filmleri 2024 - Gelmiş Geçmiş En İyi, En Heyecanlı, Sürükleyici Bilim Kurgu Filmleri Listesi Zaman yolculuğu, uzay, farklı gezegen veya uzak ve yakın gelecek ile ilgili konuları ele alan bilim kurgu filmlerinin sayısı her geçen gün artıyor. Özellikle teknolojinin gelişmesi ile birlikte bilim kurgu filmlerinin görselleri de giderek daha kaliteli olmaya başladı. Dünya üzerinde belki de bilim kurgu alanında binlerce film bulunuyor. Birbirinden farklı konuları ile dünya listelerine adını yazdıran bu filmler günümüzde de izlenmeye devam ediyor. En iyi ve en güzel bilim kurgu film önerileri için “Bilim Kurgu Filmleri 2024” içeriğimize detaylı göz atabilirsiniz.
3.01.2024 Kültür Sanat
7’den 77’ye hitap ediyor!
7’den 77’ye hitap ediyor! Kınık Belediye Başkanı Sadık Doğruer’in seçim sözlerinden biri olan Çocuk Köyü, her yaştan vatandaşın ilgisini çekiyor. Başta Anıtkabir Miniatürk olmak üzere ters evden Survivor parkuruna birçok alan bulunuyor.
23.12.2023 Ege
Selçuk Bayraktar'dan Kızılelma açıklaması: 2025’de gemide denemelerine başlamayı hedefliyoruz
Selçuk Bayraktar'dan Kızılelma açıklaması: 2025’de gemide denemelerine başlamayı hedefliyoruz BAYKAR Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, "2024 yılında inşallah biz Bayraktar TB3’ü gemide görev yapabilir hale getirmeyi amaçlıyoruz. 2025 yılında da biraz teknolojiyi iyice emin olduktan sonra Kızılelma’yı inşallah 2025’de gemide denemelerine başlamayı hedefliyoruz. Bayraktar TB3 ve Kızılelma’da inşallah TCG Anadolu’dan görev yapmaya başladıklarında dünya muharebesinde devrim yapmış olacaklar" dedi.
29.10.2023 Haberler
Selçuk Bayraktar 2025 yılını işaret ederek açıkladı: Dünya muharebesinde devrim yapacaklar
Selçuk Bayraktar 2025 yılını işaret ederek açıkladı: Dünya muharebesinde devrim yapacaklar BAYKAR Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, "2024 yılında inşallah biz Bayraktar TB3’ü gemide görev yapabilir hale getirmeyi amaçlıyoruz. 2025 yılında da biraz teknolojiyi iyice emin olduktan sonra Kızılelma’yı inşallah 2025’de gemide denemelerine başlamayı hedefliyoruz. Bayraktar TB3 ve Kızılelma da inşallah TCG Anadolu’dan görev yapmaya başladıklarında dünya muharebesinde devrim yapmış olacaklar" dedi.
29.10.2023 Gündem
TEKNOFEST İzmir için geri sayım başladı
TEKNOFEST İzmir için geri sayım başladı TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali, 2023’ün üçüncü ve son durağı olan İzmir’de 27 Eylül-1 Ekim tarihlerinde Çiğli Havalimanında toplam 205.000 m²’lik alan üzerinde düzenlenecek.
26.09.2023 Teknoloji
Saç simülasyonunda renk değişmemeli
Saç simülasyonunda renk değişmemeli Saç simülasyonunda altın iğne sistemi kullanılıyor. Burada dikkat edilmesi gereken nokta bitkisel, dermatolojik olarak test edilmiş boyaların kullanılması ve yeşillenme olmaması.
23.09.2023 Pazar
TEKNOFEST İzmir’de gençlerle buluşacak
TEKNOFEST İzmir’de gençlerle buluşacak ASELSAN, dünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali olan TEKNOFEST’in İzmir durağında savunma alanında fark yaratan 20 yeni sistemini gençlerle buluşturacak.
22.09.2023 Ekonomi
Bakan Kacır Güney Kore'de! 'Türkiye'ye yatırım yapan herkes kazandı'
Bakan Kacır Güney Kore'de! 'Türkiye'ye yatırım yapan herkes kazandı' Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Güney Kore'de düzenlenen 24'üncü Dünya Bilgi Forumu'nda yabancı yatırımcılara seslendi. Kacır " Türkiye'ye yatırım yapan herkes kazandı ve kazanmaya devam edecek" ifadelerini kullandı.
13.09.2023 Ekonomi
Maden kazalarını önceden bildiren SAFEBOT'u lise öğrencileri geliştirdi
Maden kazalarını önceden bildiren SAFEBOT'u lise öğrencileri geliştirdi Ankara'da devam eden TEKNOFEST'te Küçükçekmece Cezeri Teknik Lisesi'nde eğitim gören 8 öğrencinin geliştirdikleri ürün dikkat çekti.
2.09.2023 Haberler
Maden kazalarını önceden bildiren SAFEBOT'u lise öğrencileri geliştirdi
Maden kazalarını önceden bildiren SAFEBOT'u lise öğrencileri geliştirdi Ankara'da devam eden TEKNOFEST'te Küçükçekmece Cezeri Teknik Lisesi'nde eğitim gören 8 öğrencinin geliştirdikleri ürün dikkat çekti.
2.09.2023 Gündem
TEKNOFEST Ankara'da kapılarını açtı! KAAN'ın uçuş tarihi belli oldu
TEKNOFEST Ankara'da kapılarını açtı! KAAN'ın uçuş tarihi belli oldu Dünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST, Cumhuriyet'in 100. yılında Ankara'da teknoloji ve bilim meraklılarına kapılarını açtı. TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil TEKNOFEST Ankara'da önemli açıklamalarda bulundu.
30.08.2023 Haberler
TEKNOFEST Ankara'da kapılarını açtı! KAAN'ın uçuş tarihi belli oldu
TEKNOFEST Ankara'da kapılarını açtı! KAAN'ın uçuş tarihi belli oldu Dünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST, Cumhuriyet'in 100. yılında Ankara'da teknoloji ve bilim meraklılarına kapılarını açtı. TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil TEKNOFEST Ankara'da önemli açıklamalarda bulundu.
30.08.2023 Ekonomi
Bakan Kacır'dan TEKNOFEST paylaşımı: Türkiye Yüzyılı’nda dünyayı değiştirecek
Bakan Kacır'dan TEKNOFEST paylaşımı: Türkiye Yüzyılı’nda dünyayı değiştirecek Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Twitter hesabından TEKNOFEST paylaşımında bulundu. Bakan Kacır, "TEKNOFEST kuşağı, Türkiye Yüzyılı’nda dünyayı değiştirecek fikirleriyle, şimdi Ankara’da” ifadeleri kullanıldı.
27.08.2023 Gündem
Bakan Uraloğlu açıkladı! TEKNOFEST'te görücüye çıkacaklar
Bakan Uraloğlu açıkladı! TEKNOFEST'te görücüye çıkacaklar Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, 30 Ağustos-3 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek olan Türkiye'nin en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST’e bakanlık bünyesinde bulunan Devlet Hava Meydanları İşletmeleri (DHMİ), Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM), PTT, Devlet Demiryolları ve Bilgi Teknolojileri Kurumu’nun (BTK) açacakları stantlarla yeni ürün tanıtımlarını yapacak.
27.08.2023 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Simülasyon ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.