Sindirim

Sindirim

Son dakika sindirim haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan sindirim gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan sindirim haber sayfamızda...

Sindirim

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 4.583 sindirim haberi bulunmuştur.
Damarlardaki vampir bakteri
Damarlardaki vampir bakteri Ölümcül bakterilerden bazılarının insan kanını arayıp beslendiği keşfedildi.
18.04.2024 Dünya
Bayram sonrası eski beslenme düzenine adım adım geçin!
Bayram sonrası eski beslenme düzenine adım adım geçin! Ramazan süresince 2 öğün beslenmeye 1 ay boyunca adapte olmuş, susuzluğa, daha az kalori almaya, daha az atıştırmaya alışmış olan vücudu eski beslenme düzenine hızlı bir şekilde geçerek yormamak gerektiğini vurgulayan uzmanlar, sindirim sisteminin ani değişikliklerden olumsuz etkilenebileceğini söylüyor. “Bayram sonrası normal beslenmemize hızlı bir geçiş yapmak yerine adım adım ilerlemek gerekli” diyen Beslenme ve Diyet Uzmanı Hülya Yiğit, ramazan ve bayram sonrası nasıl beslenmek gerektiğini anlattı.
13.04.2024 Genel Sağlık
Kiraz sapı çayına mutlaka ekleyin! Tatlı isteğini şıp diye kesiyor, şekeri düşürüyor
Kiraz sapı çayına mutlaka ekleyin! Tatlı isteğini şıp diye kesiyor, şekeri düşürüyor Kiraz sapı çayı ödem atıcı özelliğiyle bilinir. Kilo vermek isteyen pek çok kişinim tercih ettiği çaylardan birisidir. Ancak kiraz sapı çayına mutlaka eklemeniz gereken bir baharat da var. Düzenli tüketiminde tatlı yeme isteğini şıp diye kesiyor ve şekeri düşürüyor.
13.04.2024 Bilgi Rehberi
‘İnsandan insana kan temasıyla bulaşabilir’
‘İnsandan insana kan temasıyla bulaşabilir’ Türkiye’den kene ısırması sonucu en çok görülen hastalığın Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) olduğunu belirten Prof Dr. Mehmet Ceyhan şunları söyledi:
13.04.2024 Gündem
1 tatlı kaşığı düğüm düğüm olmuş bağırsakları çözüyor! Kan şekerini dengeliyor
1 tatlı kaşığı düğüm düğüm olmuş bağırsakları çözüyor! Kan şekerini dengeliyor Ramazan Bayramı'yla birlikte her ev ziyaretinde tüketilen tatlılar ve şekerler sindirim sistemine zarar verebilir. Mide sorunlarına da sebep olabilecek bu davranışlar için uzmanlar çörek otunu tavsiye ediyor.
12.04.2024 Genel Sağlık
Kalın bağırsaklarda görülüyor! ‘45 yaş üzerindeki herkes kolonoskopi yaptırmalı’
Kalın bağırsaklarda görülüyor! ‘45 yaş üzerindeki herkes kolonoskopi yaptırmalı’ Kolon kanseri, sindirim sisteminin son 1,5-2 metresindeki kalın bağırsaklarda görülüyor. Dahiliye Uzmanı Prof. Dr. Aytaç Atamer, ailesinde, özellikle birinci derece akrabalarında kolon kanseri olan kişilerin, akrabalarının kolon kanserine yakalandığı yaşın 10 yıl gerisinden başlayarak düzenli kolonoskopi yaptırması gerektiğine dikkat çekti.
11.04.2024 Genel Sağlık
Kahvenin hikayesi: Vücudumuza etkileri neler, bizi nasıl uyandırıyor?
Kahvenin hikayesi: Vücudumuza etkileri neler, bizi nasıl uyandırıyor? Kahve dünyanın dört bir yanında milyonlarca insanın günlük rutininin bir parçası. Farklı coğrafyalarda bu kadar çok kişinin vazgeçilmezi haline gelebilmiş az sayıda gıda vardır.
9.04.2024 Dünya
Bayramda kilo almak istemeyenlere öneri! Dikkat etmemiz gereken 7 altın kural
Bayramda kilo almak istemeyenlere öneri! Dikkat etmemiz gereken 7 altın kural Özenle hazırlanmış sofralar ve tatlılar... Ramazan ayında verilen kilolar bayramda kısa sürede geri alınabiliyor. Bayram sofralarından kilo almadan kalkmak istiyorsanız diyetisyen Mahtap Yakut’un önerilerine kulak verin...
9.04.2024 Gündem
Sindirimi rahatlatıyor! Hazımsızlık ve mide bulantılarına karşı: Nane çayı
Sindirimi rahatlatıyor! Hazımsızlık ve mide bulantılarına karşı: Nane çayı Nane çayının peş çok faydası bulunuyor. Bayramda sıkça yaşanan hazımsızlıkta nane çayı tüketmeni sindirim sisteminizi rahatlatacağını söyleyen Beslenme ve Diyet Uzmanı Güler Aras,, nane çayının faydalarını sıralayarak, yapılışını açıkladı.
5.04.2024 Genel Sağlık
Hem genç hem de dinç tutuyor! Hint diyeti için yapılması gereken 6 şey
Hem genç hem de dinç tutuyor! Hint diyeti için yapılması gereken 6 şey Günümüzde güzelliğinize ve sağlığınıza dikkat etmenin birçok yolu var ve Hintliler de tüm bu yöntemlerin köküne inmeye çalışıyorlar. Bu arayış onları sindirim sorunlarına götürüyor çünkü mideyle ilgili sorunlar cilt sorunları ve mide bulantısı da dahil olmak üzere birçok farklı hastalığa yol açabilir.
4.04.2024 Genel Sağlık
40 yıl hatırı var ama 3 fincandan fazlası zarar! Bağırsakların dengesi şaşıyor
40 yıl hatırı var ama 3 fincandan fazlası zarar! Bağırsakların dengesi şaşıyor Gün içinde çok kahve tüketiyor ve ishal ya da kabızlıktan şikayet ediyorsanız bir şeyleri yanlış yapıyor olabilirsiniz. Haberimizde fazla kahve tüketiminin yol açtığı sorunları derledik!
Kırım'dan geldi, tüm Türkiye'ye yaydı! Bir tatlıdan çok daha fazlası: 'Güllü aş'ın sırrı
Kırım'dan geldi, tüm Türkiye'ye yaydı! Bir tatlıdan çok daha fazlası: 'Güllü aş'ın sırrı Bir zamanlar yalnızca saray sakinlerinin yiyebildiği bir tatlıydı. Ancak Kırım'dan gelen Abdullah Efendi ülkenin dört bir yanına güllacı yaydı. Bu tatlıyı severek tüketen halk ise tam 1,5 asırdır yarattığı mirası omuzlarında taşıyor. İşte ramazan sofralarının vazgeçilmezi olan tatlının 'Uncu Abdullah' ile başlayıp nesiller boyu devam ettirilen hikayesi.
3.04.2024 Yaşam
1 kilogramı 170 bin çiçekten elde ediliyor! Kansere karşı mucize
1 kilogramı 170 bin çiçekten elde ediliyor! Kansere karşı mucize UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alan Karabük’ün Safranbolu ilçesiyle özdeşleşen ve "dünyanın en pahalı baharatı" olarak adlandırılan safranda 1 kilogram ürün elde edebilmek için 510 bin lif gerekiyor.
1.04.2024 Gündem
Kim der 48 yaşında diye! 9 kilo veren Zara zayıflama sırrını açıkladı
Kim der 48 yaşında diye! 9 kilo veren Zara zayıflama sırrını açıkladı Türk Halk Müziği sanatçısı Zara (48) sosyal medya hesabından sevenleriyle 9 kiloyu nasıl verdiğini paylaştı. Ünlü şarkıcı madde madde açıkladığı tüyolara, "No stress, yes vitamin. Ee ben nasıl kilo vermeyim" notunu düştü.
25.03.2024 Cadde
Şişkinliğe neden oluyor! ‘Gastrit ve ülser hastaları dikkat etmeli’
Şişkinliğe neden oluyor! ‘Gastrit ve ülser hastaları dikkat etmeli’ Ramazan ayında öğün aralarının oldukça uzun olduğunu belirten Gastroenteroloji Uzm. Dr. Ömer Faruk Yolcu, “Bu durum mide rahatsızlıkları olanlarda hastalıkları tetikliyor. İftarda ve sahurda fazla yemek yenmesi, sahurda yemekten hemen sonra yatılması, reflü ataklarını tetikleyebiliyor. Ayrıca uzun süren açlık sonrasında zamanla sindirim sisteminin hareketleri de azalıyor. Bu nedenle iftarda hızlı ve fazla yemek tüketmek karında şişkinliğe, hazımsızlığa yol açabiliyor” dedi.
25.03.2024 Genel Sağlık
890 gram dünyaya geldi! 62 gün sonra Parla bebekten güzel haber
890 gram dünyaya geldi! 62 gün sonra Parla bebekten güzel haber İzmir’de hamileliğinin 30'uncu haftasındayken gebelik zehirlenmesi geçirince gelişme geriliği saptanan bebeğini 890 gram olarak dünyaya getirmek zorunda kalan Aslı Yıldız (32), kuvöze konan kızı Parla'ya 62 gün sonra kavuştu.
22.03.2024 Gündem
Etkileriyle doğal bir mucize gibi! Günde 6 tane kuru erik yerseniz ne olur?
Etkileriyle doğal bir mucize gibi! Günde 6 tane kuru erik yerseniz ne olur? Kuru erik, vücudun ihtiyaç duyduğu tüm vitamin ve minerallerle dolu bir besindir. Özellikle sindirim, kabızlık problemleri yaşayanlar için de adeta doğal bir reçete gibidir. İşte günde sadece 6 tane kuru erik yemenin sağlayacağı şaşırtıcı faydalar.
16.03.2024 Genel Sağlık
Hazımsızlık, şişkinlik! Ramazanda sindirim problemi yaşamamak için 8 öneri
Hazımsızlık, şişkinlik! Ramazanda sindirim problemi yaşamamak için 8 öneri Sahuru atlamak veya iftarda çok hızlı ve yağlı yiyecekler tüketmek sindirim sorunlarına yol açabiliyor. Yağlı ve hızlı yemek yemekle birlikte yüksek kalorinin boş mideye bir anda alınmasının hazımsızlık, şişkinlik gibi sindirim problemlerinin yaşanmasına neden olduğunu belirten Beslenme ve Diyet Uzmanı Derya Eren, ramazanda sindirim problemi yaşamamak için 8 öneride bulundu.
13.03.2024 Genel Sağlık
Hamur işi işlenmiş et yemeyin
Hamur işi işlenmiş et yemeyin Sahurda yağlı hamur işinden, sucuk, salam, sosis gibi işlenmiş et ürünlerinden, gazlı içeceklerden uzak durun. Bunların yerine yumurta, yağsız zeytin ve peynirler, tam tahıllı ekmek tüketerek sağlığınızı koruyabilir, hatta kilo bile verebilirsiniz…
12.03.2024 Gündem
Orucu bozan şeyler nelerdir? Oruç hangi hallerde bozulur? Orucu bozan ve bozmayan durumlar
Orucu bozan şeyler nelerdir? Oruç hangi hallerde bozulur? Orucu bozan ve bozmayan durumlar Ramazan ayında vatandaşlar tarafından 'Orucu bozan durumlar nelerdir' sorusu merak ediliyor. Ramazan'da dikkat edilmesi gereken orucu bozan şeyler ve orucu bozmayan durumlar hakkında detaylı bilgiyi sizler için bu haberde topladık. İşte Ramazan orucunu bozup, yalnız kaza gerektiren şeyler...
11.03.2024 Gündem
Banyo yapmak orucu bozar mı? Oruçluyken banyo yapılır mı, duş alınır mı? Diyanet cevapladı...
Banyo yapmak orucu bozar mı? Oruçluyken banyo yapılır mı, duş alınır mı? Diyanet cevapladı... Ramazanın yaklaşması ile birlikte orucu bozan durumlar ile ilgili aramalar da hız kazandı. Peki, oruçluyken banyo yapılabilir mi? Diyanet İşleri yıkanmanın orucu bozup bozmayacağı konusundaki sorulara yanıt verdi. Duş almanın oruca zararı var mı?
11.03.2024 Ramazan
Oruç hangi durumlarda bozulur? Diyanet orucu bozan şeyleri yayınladı
Oruç hangi durumlarda bozulur? Diyanet orucu bozan şeyleri yayınladı Ramazan ayının ilk gününde oruç ile ilgili sorular yoğun ilgi görüyor. Oruç tutan vatandaşlar, orucu bozan şeylerin neler olduğunu öğrenmek istiyor ve ona göre davranmayı planlıyor. Diyanet İşleri Başkanlığı konuya ilişkin detaylı açıklamada bulundu. Peki orucu bozan şeyler maddeler halinde nelerdir? Oruç nelerden bozulur?
11.03.2024 Dini Bilgiler
Oruçluyken tok tutan besinler nelerdir? Oruçluyken kaçınılması gereken besinler nelerdir?
Oruçluyken tok tutan besinler nelerdir? Oruçluyken kaçınılması gereken besinler nelerdir? Oruç tutarken uzun süre tok kalmamızı sağlayacak besinler neler?
Endoskopi - kolonoskopi orucu bozar mı? Oruçluyken kolonoskopi yaptırmak orucu etkiler mi, kaza gerekir mi?
Endoskopi - kolonoskopi orucu bozar mı? Oruçluyken kolonoskopi yaptırmak orucu etkiler mi, kaza gerekir mi? Ramazan'ın gelişiyle birlikte tüm İslam alemi oruç ibadetini yerine getirmeye başladı. Bolluk ve bereket ayı Ramazan'da oruçlarını tutan vatandaşlar, bazı konulardaki sorularına da cevap arıyor. Özellikle hasta olup oruç tutanlar; "Endoskopi veya kolonoskopi yaptırmak orucu bozar mı?" diye merak ediyor. İşte o soruların yanıtları...
11.03.2024 Dini Bilgiler
Orucu Bozan Şeyler: Oruç Hangi Durumlarda Bozulur ve Kaza Gerektirir? Diyanet açıkladı
Orucu Bozan Şeyler: Oruç Hangi Durumlarda Bozulur ve Kaza Gerektirir? Diyanet açıkladı Ramazan ayı 2023 yılında da geldi çattı. İslam aleminin heyecanla karşıladığı mübarek ayda milyonlarca kişi oruç ibadetini yerine getirecek. Ancak orucunu riske atmak istemeyenlerin merak konusu orucu bozan ve bozmayan şeyler oluyor. Müslümanlara farz kılan orucu bozan durumlar ile ilgili Diyanet tarafından açıklama geldi. Orucu bozan durumlar nelerdir? Orucu bozan ve bozmayan şeyler ile ilgili detaylı bilgilere içeriğimizden ulaşabilirsiniz.
11.03.2024 Dini Bilgiler

Benzer Haber Etiketleri

Sindirim ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.