Sinovac

Sinovac

Son dakika Sinovac haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Sinovac gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Sinovac haber sayfamızda...

Sinovac

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 723 sinovac haberi bulunmuştur.
Kovid ‘deli dana’ya yol açıyor mu?
Kovid ‘deli dana’ya yol açıyor mu? ABD’de ‘deli dana’dan ölen bir hastanın Kovid-19 testi pozitif çıktı. Bilim insanları, Kovid-19’un bir beyin hastalığı olan ‘deli dana’ya neden olabileceğini söyledi.
25.09.2023 Dünya
Meclis sıralarında yeni yüzler! Dikkat çeken isimler
Meclis sıralarında yeni yüzler! Dikkat çeken isimler Yeni dönemde TBMM’de yeni milletvekilleri göreceğiz. Eski futbolcu Ünal Karaman’dan, eski Türkiye güzeli Seda Sarıbaş’a, Osman Gökçek’e kadar çok sayıda isim Meclis’te görev yapacak.
15.05.2023 Gündem
AK Parti’de kadın aday oranı yüzde 18
AK Parti’de kadın aday oranı yüzde 18 AK Parti, milletvekili aday listelerinde 56’sı seçilebilecek yerden 113 kadın adaya yer verdi. AK Parti’nin kadın aday oranı yüzde 18 olurken bu adayların da yüzde 9’unun seçilecek yerden aday gösterildiği ifade ediliyor. AK Parti listelerinde toplam 113 kadın, 25 genç, 20 de 65 yaş üstü aday yer aldı. AK Parti bu yıl da listelerinden 5 engelli milletvekili adayı gösterdi.
11.04.2023 Gündem
Salgının başından beri Çin'de ilk! Almanya aşı gönderiyor
Salgının başından beri Çin'de ilk! Almanya aşı gönderiyor Covid-19 salgınının başından beri yerli üretim Covid-19 aşısı Sinovac'ı kullanan Çin'e ilk kez Almanya'dan aşı gönderiliyor.
21.12.2022 Dünya
Çin neden sıfır Covid politikasında ve kapanmalarda ısrar ediyor?
Çin neden sıfır Covid politikasında ve kapanmalarda ısrar ediyor? İlk kez Şi Jinping için istifa sloganlarının atıldığı yeryüzünün en kalabalık ülkesi, felaketle sonuçlanacak bir ikilemle karşı karşıya: Çin, istese bile halihazırda karantinayı bitiremez!
29.11.2022 Dünya
Sinovac aşısının bir kanser türünün tedavisinde faydalı olduğu tespit edildi
Sinovac aşısının bir kanser türünün tedavisinde faydalı olduğu tespit edildi Bilim insanları Kovid-19 aşısının nazofarenks (üst yutak) kanserinin tedavisine yardımcı olabileceğini öne sürdü.
15.11.2022 Dünya
İğneden korkana pipetle içilen aşı
İğneden korkana pipetle içilen aşı Çin’de solunum yoluyla uygulanan ilk Kovid-19 aşısı yaygın kullanıma girdi. Çinli CanSino Biotech şirketinin geliştirdiği dünyanın ilk “solunabilir” Kovid-19 aşısı Şanghay şehrinde uygulanmaya başladı.
27.10.2022 Dünya
Korktuğu başına geldi! Şoke eden olay, 138. testi pozitif çıktı
Korktuğu başına geldi! Şoke eden olay, 138. testi pozitif çıktı Türkiye’de en çok korona testi yaptıran kişi olduğu tahmin edilen 62 yaşındaki Kaşif Sevinç’in 138’inci korona testi pozitif çıktı. Sevinç, "O kadar test yaptırdım. Sonunda ben de bu virüse yakalandım" dedi.
17.08.2022 Haberler
Korktuğu başına geldi! Şoke eden olay, 138. testi pozitif çıktı
Korktuğu başına geldi! Şoke eden olay, 138. testi pozitif çıktı Türkiye’de en çok korona testi yaptıran kişi olduğu tahmin edilen 62 yaşındaki Kaşif Sevinç’in 138’inci korona testi pozitif çıktı. Sevinç, "O kadar test yaptırdım. Sonunda ben de bu virüse yakalandım" dedi.
17.08.2022 Gündem
Artan korona ölümlerinin nedeni: "Delta varyantı hala etkisini gösteriyor"
Artan korona ölümlerinin nedeni: "Delta varyantı hala etkisini gösteriyor" Son günlerden yeniden artışa geçen korona virüs ölümlerini değerlendiren Göğüs Hastalıkları Uzm. Prof. Dr. Şevket Özkaya, "Aramızda hala önceki dalgalarda çok ciddi ölümlere yol açan delta varyantının da olabileceğini düşünüyoruz. Yani şu anki ölümlerden büyük bir ihtimalle delta varyantı sorumludur" dedi.
15.08.2022 Gündem
Prof. Dr. Demirhan: Bir ay önceye göre yaklaşık 30-40 katın üzerinde artış var
Prof. Dr. Demirhan: Bir ay önceye göre yaklaşık 30-40 katın üzerinde artış var Koronavirüs vaka sayılarındaki artış, hatırlatma dozu ve eksik aşı konusunu gündeme getirdi. Kartal Dr. Lütfi Kırdar Şehir Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Recep Demirhan, "Toplumun tüm kesimlerini aşılamamız gerekiyor. Hastanemizde aşısızları çok fazla hasta olarak görüyoruz. Eksik doz aşılanmış olanlar da koronavirüse yakalanabiliyor. Aşılarını yaptırsınlar ki sonbahara rahat ve korunaklı bir şekilde girelim" dedi.   Demirhan,  bir ay önceye göre yaklaşık 30-40 katın üzerinde vaka sayısında artış olduğunu belirtti.
21.07.2022 Gündem
Son tabloda korkutan artış! ‘Kovid bitmeden hemen gevşedik’
Son tabloda korkutan artış! ‘Kovid bitmeden hemen gevşedik’ Sağlık Bakanlığınca açıklanan haftalık Kovid-19 tablosuna göre, 11-17 Temmuz arasında vaka sayısı 226 bin 532 oldu, 96 kişi hayatını kaybederken, 124 bin 732 kişinin de karantina ve tedavisi sona erdi. Pandeminin ateşinin yaz başında söndüğüne dikkat çeken Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Serhat Ünal, yangının söndürüldüğünü ancak soğutma çalışmalarını beklemeden gevşemenin vaka sayılarını artırdığını vurguladı.
21.07.2022 Gündem
Son dakika... Bakan Koca'dan vaka artışlarıyla ilgili flaş açıklama
Son dakika... Bakan Koca'dan vaka artışlarıyla ilgili flaş açıklama Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüs vaka sayılarının artışıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Kabine toplantısı sonrası çarpıcı mesajlar veren Koca, koronavirüs aşısının önemine de dikkat çekti.
19.07.2022 Gündem
İşte Türkiye’de kullanılan ilk Kovid-19 aşısı Sinovac’ın Faz-3 sonuçları
İşte Türkiye’de kullanılan ilk Kovid-19 aşısı Sinovac’ın Faz-3 sonuçları Koronavirüse karşı Türkiye’de kullanılan ilk Kovid-19 aşısı Sinovac’ın Faz-3 sonuçlarını Milliyet’le paylaşan Prof. Dr. Murat Akova, “Sinovac ile 2 doz aşılanan 9494 gönüllüyü 164 gün takip ettik. Ölüm ve yoğun bakım yatışı hiç olmadı’ dedi.
19.07.2022 Gündem
Hatırlatma dozları günlük 100 bini bulmadı
Hatırlatma dozları günlük 100 bini bulmadı Sağlık Bakanlığı, son Kovid-19 aşısının üzerinden en az 6 ay geçen kişilerin, 4. doz aşılarını olabileceklerini duyurmuş, hatırlatma dozu için TURKOVAC, SinoVAC veya BioNTech aşılarından birinin tercih edilebileceğini bildirmişti. Hatırlatma dozu için randevuların açıldığı 10 Temmuz’dan bu yana günlük aşılama 100 bin seviyesini yakalayamadı.
14.07.2022 Gündem
Hatırlatma dozu yoğunluğu
Hatırlatma dozu yoğunluğu Sağlık bakanlığı tarafından koronavirüs aşılarına yeni hatırlatma dozu randevularının tanımlanmasının ardından Ankara Şehir Hastanesi’nde hatırlatma dozu aşıları için bir yoğunluk oluştu.
13.07.2022 Sağlık
Hatırlatma dozu kimler olmalı?
Hatırlatma dozu kimler olmalı? Geçen mart ayında Omicron varyantının etkisinin sahaya yeni yansıdığı dönemde paylaştığı aşı önerisi tablosunu güncelleyen Türk Klinik Mikrobiyoloji ve İnfeksiyon Hastalıkları Derneği (KLİMİK), çoğu önerisini aynen korudu.
13.07.2022 Gündem
Ölüm ve ağır hastalığı önlüyor! Hatırlatma dozu kimler olmalı?
Ölüm ve ağır hastalığı önlüyor! Hatırlatma dozu kimler olmalı? Koronavirüs salgınında 2.5 yıl geride kaldı. Son haftalarda dünyada olduğu gibi Türkiye’de de Kovid-19 vaka sayısı artışa geçti.
13.07.2022 Gündem
Kovid aşısı hatırlatma dozları yapılmaya başladı
Kovid aşısı hatırlatma dozları yapılmaya başladı Kovid vakalarının artması üzerine, Kovid-19 aşıları hatırlatma dozları için aşı randevuları da açıldı. Bayramda İstanbul’da olanlar aşı olmak için hastanelerin yolunu tuttu.
12.07.2022 Gündem
Hastanelerde 'hatırlatma dozu' kuyruğu
Hastanelerde 'hatırlatma dozu' kuyruğu Eskişehir'de 'hatırlatma' dozu sisteminin açılması ile randevu alıp gelenler, hastane önlerinde kuyruk oluşturdu. Bugün 1000 kişinin randevu alıp, aşı olduğu belirtildi.
12.07.2022 Sağlık
Yeni hatırlatma dozu Kovid aşı randevuları açıldı
Yeni hatırlatma dozu Kovid aşı randevuları açıldı Kovid-19 vaka sayılarında haziran ayı başından bu yana yaşanan büyük artışın, bayram tatilinin de etkisiyle katlanacağı endişesi karşısında Sağlık Bakanlığı’ndan “hatırlatma dozu” adımı geldi.
11.07.2022 Gündem
Sağlık Bakanlığı koronavirüs aşısında hatırlatma dozu randevularını açtı
Sağlık Bakanlığı koronavirüs aşısında hatırlatma dozu randevularını açtı Sağlık Bakanlığı koronavirüs aşısında yeni hatırlatma dozu randevularını açtı. Aşı uygulaması için Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS), e-Nabız hesabı veya Alo 182 üzerinden randevu alınabilecek.
10.07.2022 Gündem
2.5 aydır ne gelen var ne de giden!
2.5 aydır ne gelen var ne de giden! Son zamanlarda Kovid-19 vakalarında hızlı artış görülmesine rağmen vatandaşların rahat davrandığına dikkat çeken uzmanlar, 2.5 aydır kimsenin aşı yaptırmaya gelmediğini belirtiyor.
10.07.2022 Gündem
Türkiye'de vaka var mı? Bakan Koca'dan maymun çiçeği açıklaması
Türkiye'de vaka var mı? Bakan Koca'dan maymun çiçeği açıklaması Türkiye'de maymun çiçeği vakası görüldü mü? Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, dün Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'nın ardından basın mensuplarına önemli açıklamalarda bulundu.
7.06.2022 Gündem
Son dakika... Koronavirüse karşı çay ve tuzla savaş!
Son dakika... Koronavirüse karşı çay ve tuzla savaş! Son dakika haberlere göre, salgının başından itibaren hiçbir vaka bildirmeyen Kuzey Kore, 28 ay sonra ilk pozitif testleri ve ölümleri dünyaya duyurdu. Covid-19'un kısa sürede tsunamiye dönüştüğü ülkede, resmi medyanın tedavi tavsiyeleri dünyayı dehşete düşürdü.
20.05.2022 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Sinovac ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.