Şırdan

Şırdan

Son dakika şırdan haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan şırdan gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan şırdan haber sayfamızda...

Şırdan

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 107 şırdan haberi bulunmuştur.
Adana’ya 4,5 milyar TL katkı sağlayacak karnaval
Adana’ya 4,5 milyar TL katkı sağlayacak karnaval Adana'da bu yıl 2 milyonun üzerinde yerli ve yabancı katılımcının beklendiği 12’nci Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı’nın bölgeye 4,5 milyar TL katkısı olacağı bildirildi. Tüm Restoran ve Turizmciler Derneği Adana Şube Başkanı Biral Serttaş, Adana’nın yanı sıra çevre illerdeki otellerde de doluluk oranının yüzde 100’e ulaştığını ve kentte günde 200 ton et tüketileceğini öngören restoranların hazırlıklarını sürdürdüğünü söyledi.
7.04.2024 Ekonomi
400 yıllık yöntem! Toprağın altına gömüp, 1 yıl bekliyorlar
400 yıllık yöntem! Toprağın altına gömüp, 1 yıl bekliyorlar  Çanakkale’nin Ayvacık ilçesine bağlı Şap köyde 400 yıllık gelenek sürüyor. Toprak altına gömüp 1 yıl bekliyorlar. Kilosu ise 500 liradan satılıyor.
2.01.2024 Gündem
Ezine peyniri AB'den coğrafi işaret tescili aldı
Ezine peyniri AB'den coğrafi işaret tescili aldı Coğrafi konum itibarıyla Kaz Dağları'nın eteklerinde yetişen koyun, keçi ve ineklerin sütünden yapılan Ezine peyniri, Türkiye’den Avrupa Birliği'nden (AB) coğrafi işaret tescili alan ilk peynir oldu.
7.12.2023 Ekonomi
MasterChef Emre kimdir? MasterChef All Star Emre Büber kaç yaşında, evli mi?
MasterChef Emre kimdir? MasterChef All Star Emre Büber kaç yaşında, evli mi? MasterChef Türkiye 2021 yarışmacıları arasında bulunan Emre Büber'in özel yaşamı merak konusu oldu. Hırsı ve başarısı ile dikkat çeken isimler arasında bulunan MasterChef Emre kimdir, nereli ve kaç yaşında? İşte MasterChef Emre'nin biyografisi haberimizde...
25.06.2023 TV Rehberi
'MasterChef' ile ünlenen 'Şırdancı Mehmet'e THY'den altı ay bilet yok!
'MasterChef' ile ünlenen 'Şırdancı Mehmet'e THY'den altı ay bilet yok! Türk Hava Yolları'nın (THY) İstanbul-Gaziantep seferini yapan uçakta çektiği videoyu sosyal medyada paylaşan 'MasterChef Türkiye' yarışmacısı Mehmet Sur, kara listeye alındı. Havayolu şirketinin, skandal hareketi tepki çeken 'Şırdancı Mehmet'le ilgili karar dikkat çekti.
21.06.2023 Magazin
2023 MasterChef Mehmet Sur kimdir? Yarışmacı Mehmet Sur kaç yaşında ve nereli?
2023 MasterChef Mehmet Sur kimdir? Yarışmacı Mehmet Sur kaç yaşında ve nereli? MasterChef All Star için heyecan dorukta... Birbirinden ünlü ve yetenekli yarışmacılar yeniden tezgahta boy gösterecek. Bu isimlerden biri de Mehmet Sur... Peki, MasterChef Mehmet Sur kimdir, kaç yaşında ve nereli?
14.06.2023 Bilgi Rehberi
Bu şehirde 2 şey ya-pı-la-maz!
Bu şehirde 2 şey ya-pı-la-maz! Hemen cevabını verelim; birincisi kardan adam, ikincisi de diyet! Çünkü sıcak havasıyla ünlü bu kentin her köşesinde adeta bir lezzet festivali var. Hem de her gün. Biz de Adana’dan kilolarımıza kilo katıp döndük...
12.10.2022 Gündem
140 çeşit yemek için binlerce kişi sıraya girdiler! Oteller doldu taştı
140 çeşit yemek için binlerce kişi sıraya girdiler! Oteller doldu taştı Adana’da bu yıl 6'ncı kez düzenlenen 'Uluslararası Adana Lezzet Festivali'nde, kente özgü Adana kebabı, tostu, analı kızlı çorbası, mumbar dolması gibi lezzetlerin de aralarında bulunduğu 140 çeşit yemek, yerli ve yabancı turistlere tanıtıldı.
9.10.2022 Gündem
MasterChef Mehmet Sur kimdir? Şırdancı Mehmet kaç yaşında, nereli?
MasterChef Mehmet Sur kimdir? Şırdancı Mehmet kaç yaşında, nereli? MasterChef Türkiye'nin 2018 sezonunda yarışan isimler arasında yer alan Mehmet Sur, şu günlerde Şırdancı Mehmet olarak biliniyor. Aslen Adanalı olan Sur, Diyarbakır'da dünyaya geldi. Yaşamını ise İstanbul'da sürdürüyor. Peki, MasterChef Mehemt kimdir?
5.10.2022 Bilgi Rehberi
Haftanın mekanları...
Haftanın mekanları... SERCAN KISMET Lezzet ve eğlence bir arada Etiler’in popüler mekanı uluOrta, şık atmosferi, muhteşem lezzetleri, canlı müzik performansıyla ve misafirlerine lezzet ve eğlenceyi bir arada sunuyor...
13.11.2021 Cadde
Yasak kalktı! Akın ettiler, gece yarısı gelip yiyorlar...
Yasak kalktı! Akın ettiler, gece yarısı gelip yiyorlar... Adana'da yaşayanlar, 1 Temmuz itibarıyla kafe ve restoranlarda masa servisine yönelik saat kısıtlamasının kaldırılmasıyla gece şırdancılara akın etti. Adanalılar, gece yarısı şırdan yemeyi özlediklerini söyledi.
2.07.2021 Ekonomi
Yapılan araştırmalara ve suç kayıtlarına göre çocuk istismarcıları kimler olabilir?
Yapılan araştırmalara ve suç kayıtlarına göre çocuk istismarcıları kimler olabilir? Son zamanlarda sıkça karşımıza çıkan ve toplumda infial yaratan çocuğun cinsel istismarı suçu sosyal etkileri yönünden de gerek mağdur gerekse de ailesi için son derece yıpratıcı bir suç tipidir. Türk Ceza Kanunu’nun Cinsel Dokunulmazlığa Karşı Suçlar bölümünde yer alan çocuğun cinsel istismarı suçunun etkilerinin gerek mağdur, gerek ailesi, gerekse de toplum açısından bu denli ağır olmasının sebebi pek tabii ki suçun konusunun çocuk olmasıdır.
10.06.2021 Yaşam
Şırdan Nedir? Şırdan Hayvanın Neresinden, Hangi Organından Yapılır?
Şırdan Nedir? Şırdan Hayvanın Neresinden, Hangi Organından Yapılır? Bazı yöresel yemekler bölgenin dışında da bilinir ve severek tüketilir. Edirne'nin yaprak ciğeri ya da Gaziantep'in baklavası örneğin ülke sınırları bile aşmıştır. Fakat birçok yemek de bölgeseldir. Yörede çok sevilerek tüketilir fakat bölgenin dışında pek bilinmez. Adana yöresinin çok sevilerek tüketilen "şırdan"ı da böyledir. İşte merakla okuyacağınız şırdan nedir, şırdan hayvanın neresinden, hangi organından yapılır ve detaylarını derledik.
6.07.2021 Yöresel Tarifler
Adana'da bugün... 41 dereceyi gördüler!
Adana'da bugün... 41 dereceyi gördüler! Çukurova'nın yaz sıcaklarıyla ünlü kenti Adana’da henüz nisan ayı olmasına rağmen termometreler güneş altında 41 dereceyi gösterdi. Sıcaktan bunalan Adanalılar parklara akın ederken birçok kişinin maske takmaması ve toplu halde oturması dikkat çekti. Öte yandan parkta oturanların 'Maskeye gerek kalmıyor. Çünkü Adanalılar şırdan ve kebap yiyor. Virüsten korunuyor. Ayrıca bu sıcakta virüs kalır mı?” yorumları dikkat çekti
19.04.2021 Gündem
Şırdancı çıldırdı! 28 müşteriyle beraber...
Şırdancı çıldırdı! 28 müşteriyle beraber... Adana’da sokağa çıkma kısıtlamasında bir restoranda şırdan yiyen 28 kişiye, sokağa çıkma kısıtlamasını ihlalden, iş yeri çalışanına da koronavirüs tedbirlerine uymadığı gerekçesiyle ceza kesildi. Uygulamanın ardından iş yeri sahibi ve çalışanları, masa ve sandalyeleri caddeye attı.
13.03.2021 Gündem
Şırdan bidonunda uyuşturucu sevkiyatına tutuklama!
Şırdan bidonunda uyuşturucu sevkiyatına tutuklama! Adana’da, otomobilinde dondurulmuş şırdan dolu bidonlara gizlenmiş 39 kilo 850 gram esrar ile yakalanan İ.E. (38), tutuklandı.
8.01.2021 Gündem
'Şırdan' bidonlarından uyuşturucu çıktı
'Şırdan' bidonlarından uyuşturucu çıktı Adana'da polisin bir otomobilde narkotik köpeği ‘Uzi’ ile yaptığı aramada, bagajda, dondurulmuş şırdan bulunan bidonların alt kısmına gizlenmiş 39 kilo 850 gram esrar ele geçirildi. Otomobilin sürücüsü İ.E. gözaltına alındı.
7.01.2021 Gündem
Sosyal medyadan gördüğü şırdan ve mumbarın ustası oldu
Sosyal medyadan gördüğü şırdan ve mumbarın ustası oldu Manisa’nın Salihli ilçesinde yaşayan kadın girişimci Elif Kaval, sosyal medyada gördüğü Adana’nın yöresel yiyecekleri arasında yer alan ve tüm Türkiye’ye açılan lezzeti olan şırdan ve mumbar dolmasının ustası oldu.
26.12.2020 Haberler
Sosyal medyada gördü! 7 saat sürüyor...
Sosyal medyada gördü! 7 saat sürüyor... Manisa’nın Salihli ilçesinde yaşayan kadın girişimci Elif Kaval, sosyal medyada gördüğü Adana’nın yöresel yiyecekleri arasında yer alan ve tüm Türkiye’ye açılan lezzeti olan şırdan ve mumbar dolmasının ustası oldu.
26.12.2020 Ekonomi
Adını bilmeyen bile yiyor! Altın bulmak daha kolay...
Adını bilmeyen bile yiyor! Altın bulmak daha kolay... Adana’nın simge yemeklerinden olan şırdan dolması geçmişte 1-2 liraya satılırken şu an ise tanesi 16 liradan satılıyor. Diğer kentlerin şırdan satmaya başlaması ve hayvan kesimlerinin yetersiz olması nedeniyle fiyatların çok arttığını belirten şırdancı Kadir Çıray (38), “Vallahi paramızla altın alabiliyoruz ama şırdan alamıyoruz. Şehir şehir dağıldığı için bulamıyoruz” dedi.
25.12.2020 Ekonomi
Şırdanın Faydaları Nelerdir? Şırdan Yemenin Zararları Var Mıdır?
Şırdanın Faydaları Nelerdir? Şırdan Yemenin Zararları Var Mıdır? Tüketilen her bir besinin vücuda sağladığı pek çok yarar bulunmaktadır. Bu yararlar da besinlerin özelliklerine göre belirlenir. Özellikle şırdanın yararları, neye iyi gelir ve hangi hastalıklara iyi gelir diye merak ediliyor. Şırdanın faydaları nelerdir? Tüm ayrıntıları ile sizler için derledik
10.12.2020 Sağlık
Adada'da havadan şırdan ve ciğer servisi
Adada'da havadan şırdan ve ciğer servisi Adana’nın Kozan ilçesinde kısıtlamalar şırdan ve ciğer paketçilerini harekete geçirdi. Şırdan kazanlardan tezgaha çıkmadan tükenirken yarım asırdır ciğercilik yapan Fuat Dokuzcu mangalı paket servisi için alevlendirdi. Kozan’da şırdan servisi yapan Murat Mercan uzak mesafelere araç ile şırdan servisi yaparken yakın mesafede drone ile sırdan servisi yaptı.
21.11.2020 Haberler
Kısıtlamada gelenek bozulmadı! Siparişler böyle geldi
Kısıtlamada gelenek bozulmadı! Siparişler böyle geldi Adana’nın Kozan ilçesinde sokağa çıkma kısıtlaması şırdan ve ciğer satıcılarını harekete geçirdi. Yoğun talep nedeniyle yakın yerlere drone’la da şırdan servisi yapıldı.
21.11.2020 Gündem
Şırdan sürprizi
Şırdan sürprizi Hiç şırdan tattınız mı? Yakın zamana kadar ancak Adana’ya gidince yenen bir yemekti aslında. Yöresel bir Adana lezzeti çünkü. Adana’nın bu gece yarısı yemeği, son günlerde tüm Türkiye’de rağbet görüyor.
21.11.2020 Cumartesi
Yüzüne bakılmayan 'şırdan' artık lüks oldu
Yüzüne bakılmayan 'şırdan' artık lüks oldu Adana’da eskiden gariban yemeği olarak bilinen ve tanesi 4-5 liraya satılan şırdan, artan talep ve sakatat sıkıntısı nedeniyle lüks haline gelerek tanesi 15-16 liradan satılmaya başladı. Adana Kasaplar Odası Başkanı Murat Yağmur, “Eskiden insanlar yemek bulamayınca 2 işkembeyle yemek yapıyordu şimdi ise sosyete yemeği oldu” dedi.
13.11.2020 Yaşam

Benzer Haber Etiketleri

Şırdan ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.