Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü

Son dakika Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü haber sayfamızda...

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 1.063 sivil havacılık genel müdürlüğü haberi bulunmuştur.
İstanbul Havalimanı Avrupa'daki en yoğun havalimanı oldu
İstanbul Havalimanı Avrupa'daki en yoğun havalimanı oldu Avrupa Hava Seyrüsefer Emniyet Teşkilatı (EUROCONTROL) 25-31 Mart dönemini kapsayan hava trafik istatistiklerine göre İstanbul Havalimanı günlük 1328 uçuş ile Avrupa'daki en yoğun havalimanı oldu.
4.04.2024 Ekonomi
Hava trafiğine yorgunluk önlemi
Hava trafiğine yorgunluk önlemi Hava trafik kontrolörlerinin aşırı yorulması kaynaklı riskleri engellemek için mesai düzenlemesine gidildi. Gündüz veya gece vardiyasında çalışma 12 saati geçmeyecek.
16.03.2024 Ekonomi
Kapadokya'da sıcak hava balonu uçuşlarına olumsuz hava etkisi
Kapadokya'da sıcak hava balonu uçuşlarına olumsuz hava etkisi  Kapadokya bölgesinde yapılan sıcak hava balon turu bu gün sis ve rüzgar nedeni ile edildi.
17.02.2024 Gündem
İzmir'de akılalmaz olay! İnişe hazırlanan uçağa lazer tuttular
İzmir'de akılalmaz olay! İnişe hazırlanan uçağa lazer tuttular İstanbul-İzmir seferi yapan ve inişe hazırlanan uçağa, kimliği belirsiz bir kişi tarafından lazer tutularak uçuş güvenliği tehlikeye atıldı. O anlar uçakta yolculuk yapan bir vatandaş tarafından cep telefonu kamerasıyla kayda alındı.
21.01.2024 Gündem
Bursa'da son mezuniyet uçuşunu yapan pilot ölümden döndü
Bursa'da son mezuniyet uçuşunu yapan pilot ölümden döndü Bursa'nın Yenişehir ilçesinde dün eğitim uçuşunda motor arızası yaşayınca tarlaya mecburi iniş yapan tek motorlu uçak bulunduğu yerden kaldırıldı. Öğrenci pilot Mehmet Akif Öztürk'ün son mezuniyet uçuşunu yaptığı öğrenildi. Hafif yaralı Öztürk tedavisinin ardından taburcu edildi.
6.01.2024 Gündem
Anadolu Jet'in ismi değişti:  Bakan Uraloğlu: Önemli bir adım atmış oluyoruz
Anadolu Jet'in ismi değişti: Bakan Uraloğlu: Önemli bir adım atmış oluyoruz Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, “İlk mesai gününde AJet'in işletme ruhsatını bismillah deyip veriyoruz. Geçen yılın sonlarında Sabiha Gökçen Havalimanı'nın 2. pistini açtık. 2023’ü havacılıkla kapattık diyebiliriz. Yine yılın ilk mesaisinde de mesaimizi havacılıkla açıyoruz ve çok önemli bir projeye, önemli bir adım atmış oluyoruz” dedi.
2.01.2024 Ekonomi
BAÜN, İHA eğitimi verecek
BAÜN, İHA eğitimi verecek Balıkesir Üniversitesi (BAÜN) Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (BAUNSEM), Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) tarafından verilen, “İHA 0 ve İHA 1 Ticari Sınıfında İnsansız Hava Aracı Eğitim Kuruluşu Yetki Belgesi”ni almaya hak kazandı.
30.12.2023 Ege
Sivil havacılıkta 2024 yılında uygulanacak cezalar belli oldu
Sivil havacılıkta 2024 yılında uygulanacak cezalar belli oldu Resmi Gazete’de yayımlanan tebliğe göre, Türk Sivil Havacılık Kanunu’nun ilgili maddelerine aykırı davranan vatandaşlara 2024 yılında uygulanacak idari para cezaları yüzde 58,46 oranında artırıldı.
29.12.2023 Gündem
Pistten çıkan uçakla ilgili karar: Havalimanı otoritesi asli, pilotlar tali kusurlu
Pistten çıkan uçakla ilgili karar: Havalimanı otoritesi asli, pilotlar tali kusurlu Sabiha Gökçen Havalimanı'nda 2020 yılında meydana gelen ve 3 kişinin hayatını kaybettiği uçak kazasının yeni bilirkişi raporu dosyaya sunuldu.
1.12.2023 Gündem
'Hakimler aranamaz' kararına Bakan Uraloğlu'ndan açıklama
'Hakimler aranamaz' kararına Bakan Uraloğlu'ndan açıklama Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, havalimanlarında hakimlerin aranmayacağına ilişkin Danıştay kararına itiraz ettiklerini belirterek, "Siz kurallara uymadan bir uçuşa müsaade ederseniz o zaman gittiğiniz ülkede farklı davranış ya da yaptırımlarla karşılaşabilirsiniz. Bunu belli boyuta getirirseniz bu sefer Türkiye'deki havaalanlarının akreditasyonu ile ilgili, uluslararası kabulü ile ilgili de tartışmayı ortaya çıkarırsınız" dedi.
18.11.2023 Ekonomi
Hasat öncesi pestisit denetimi
Hasat öncesi pestisit denetimi Tarım Bakanlığı’nın hazırladığı taslağa göre, hasat öncesi tarlalarda pestisit denetimi yapılacak. Şahit tutanağı ile toplanacak numunelerin analizinde uygunsuzluk tespit edilirse tedbir alınacak.
21.10.2023 Ekonomi
SHGM duyurdu! THY pilotlarına kokpitte ibadet izni
SHGM duyurdu! THY pilotlarına kokpitte ibadet izni Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün onayladığı Türk Hava Yolları 'uçuş operasyon' yönergesi ile kokpitte görev yapan pilotların ibadet etmesine onay çıktı.
29.08.2023 Gündem
Bakan Uraloğlu açıkladı! TEKNOFEST'te görücüye çıkacaklar
Bakan Uraloğlu açıkladı! TEKNOFEST'te görücüye çıkacaklar Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, 30 Ağustos-3 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek olan Türkiye'nin en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST’e bakanlık bünyesinde bulunan Devlet Hava Meydanları İşletmeleri (DHMİ), Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM), PTT, Devlet Demiryolları ve Bilgi Teknolojileri Kurumu’nun (BTK) açacakları stantlarla yeni ürün tanıtımlarını yapacak.
27.08.2023 Ekonomi
Yeni Ercan Havalimanı bugün açılıyor! 'Bilet fiyatlarına etkisi olur mu?' sorusuna Bakan Uraloğlu'ndan cevap
Yeni Ercan Havalimanı bugün açılıyor! 'Bilet fiyatlarına etkisi olur mu?' sorusuna Bakan Uraloğlu'ndan cevap Lefkoşa'da yapımı tamamlanan Yeni Ercan Havalimanı'nın açılışı bugün yapılacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açılışını yapacağı Yeni Ercan Havalimanı ile ilgilli Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, CNN Türk'e özel açıklamalarda bulundu.
20.07.2023 Haberler
Yeni Ercan Havalimanı bugün açıldı! 'Bilet fiyatlarına etkisi olur mu?' Bakan Uraloğlu açıkladı
Yeni Ercan Havalimanı bugün açıldı! 'Bilet fiyatlarına etkisi olur mu?' Bakan Uraloğlu açıkladı Lefkoşa'da yapımı tamamlanan Yeni Ercan Havalimanı'nın açılışı bugün yapıldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, açılış öncesi CNN Türk'e özel açıklamalarda bulundu. Peki yeni açılacak havalimanının bilet fiyatlarına etkisi olur mu, bir indirim gelir mi? İşte detaylar...
20.07.2023 Ekonomi
Atatürk Havalimanı’nda Havacılık Eğitim Fuarı açıldı
Atatürk Havalimanı’nda Havacılık Eğitim Fuarı açıldı Atatürk Havalimanı’nda düzenlenen IFTE Havacılık Eğitim Fuarı 2023 kapılarını ziyaretçilere açtı.
2.06.2023 Ekonomi
İstanbul’un hayalet uçakları yeni sahiplerini bekliyor
İstanbul’un hayalet uçakları yeni sahiplerini bekliyor İstanbul’da Atatürk Havalimanı apronunda bekleyen 5 hurda uçak sahiplerini bekliyor. 2021 yılında sayıları 9 olan hurda uçakların 4'ü satılarak kafeterya ve restoran olarak kullanılmıştı.
18.05.2023 Haberler
İstanbul’un hayalet uçakları! Yeni sahiplerini bekliyor
İstanbul’un hayalet uçakları! Yeni sahiplerini bekliyor İstanbul’da Atatürk Havalimanı apronunda bekleyen 5 hurda uçak sahiplerini bekliyor. 2021 yılında sayıları 9 olan hurda uçakların 4'ü satılarak kafeterya veya restoran olarak kullanılmıştı.
18.05.2023 Gündem
İstanbul Havalimanı Avrupa’nın zirvesinde
İstanbul Havalimanı Avrupa’nın zirvesinde İstanbul Havalimanı mart ayında günlük ortalama bin 263 uçuş ile Londra Heathrow Havalimanı’nı geride bırakarak Avrupa’nın en yoğun havalimanı oldu.
25.04.2023 Ekonomi
Bu yıl 300 sporcu Heliski heyecanını Kaçkarlar’da yaşadı
Bu yıl 300 sporcu Heliski heyecanını Kaçkarlar’da yaşadı Kaçkarlar'da yıllardır yapılan ve dünyanın elit sporları arasında yer alan Heliski'nin bu yılki faaliyetleri bu hafta son bulacak.
11.04.2023 Haberler
Londra ve Paris'i geride bıraktı! İstanbul Havalimanı Avrupa'nın zirvesinde
Londra ve Paris'i geride bıraktı! İstanbul Havalimanı Avrupa'nın zirvesinde Avrupa Hava Seyrüsefer Emniyeti Teşkilatı'nın (EUROCONTROL) 15-21 Mart dönemine ilişkin hava trafik istatistiklerine göre, İstanbul Havalimanı günlük ortalama 1274 uçuş ile Avrupa'nın en yoğun havalimanı oldu.
26.03.2023 Gündem
İstanbul Havalimanı Avrupa'nın ‘en yoğunu’ oldu
İstanbul Havalimanı Avrupa'nın ‘en yoğunu’ oldu Avrupa Hava Seyrüsefer Güvenliği Örgütü'nün (EUROCONTROL) şubat ayına ilişkin Hava Trafik raporuna göre, İstanbul Havalimanı bin 269 uçuş ile Avrupa'nın en yoğun havalimanı oldu.
20.03.2023 Ekonomi
Fransa’da sendikalardan 7 Mart’ta emeklilik reformuna karşı grev çağrısı
Fransa’da sendikalardan 7 Mart’ta emeklilik reformuna karşı grev çağrısı Fransa’da hükümetin emeklilik reformuna karşı sendikalar, 7 Mart’ta grev çağrısında bulundu. Grev nedeniyle toplu taşımada büyük aksamlar bekleniyor.
5.03.2023 Dünya
Sivil Havacılık: 3 bin 540 sefer ile 617 bin 593 kişinin tahliyesi sağlandı
Sivil Havacılık: 3 bin 540 sefer ile 617 bin 593 kişinin tahliyesi sağlandı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, deprem felaketinin ardından toplam 3 bin 540 sefer ile 617 bin 593 kişinin tahliyesinin sağlandığını, insani yardım amacıyla düzenlenen 292 sefer ile de toplam 14 bin 288 ton 701 kilogram kargo yükü taşındığını açıkladı.
2.03.2023 Ekonomi
Bakan Akar Hatay'da  AFAD Koordinasyon Merkezi'nde
Bakan Akar Hatay'da AFAD Koordinasyon Merkezi'nde Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, depremden etkilenen bölgelerde arama kurtarma çalışmalarına komando taburları dahil toplam 3 bin 500 personelin katıldığını belirterek, "A400m nakliye uçakları dahil 17 uçakla İstanbul, İzmir ve Ankara'dan Gaziantep ve Adana’ya sürekli olarak yardım uçuşları gerçekleştiriliyor. Şu ana kadar 73 sorti destek uçuşu gerçekleştirildi. Ayrıca afet bölgelerindeki çalışmaların koordinasyonu için 2 Akıncı TİHA görevlendirildi" dedi.
6.02.2023 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.