Şivlilik Çocuk Bayramı büyük bir coşkuyla devam ediyor
Şivlilik Çocuk Bayramı büyük bir coşkuyla devam ediyor Türkiye’nin ilk ve en kapsamlı çocuk etkinliği olan Şivlilik Çocuk Bayramı yoğun katılım ve coşkuyla devam ediyor. Konya protokolü de çocukların doyasıya eğlendiği bu etkinliği ziyaret ederek çocukların bu sevincine ortak oldu.
12.01.2024 Ekonomi
ŞİVLİLİK NEDİR, ne demek? Şivlilik ne zaman? Şivlilik geleneği 2024
ŞİVLİLİK NEDİR, ne demek? Şivlilik ne zaman? Şivlilik geleneği 2024 Şivlilik kutlamaları ile ilgili ayrıntılar merak ediliyor. Bir gelenek olan Şivlilik Konya'da kutlanmaktadır. Regaip Kandili ile bağlantılı olan Şivlilik ile ilgili merak edilenleri derledik. İşte Şivlilik kutlamaları...
11.01.2024 Bilgi Rehberi
Şivlilik nedir, ne demek? 2022 Şivlilik geleneği ve manisi
Şivlilik nedir, ne demek? 2022 Şivlilik geleneği ve manisi Şivlilik günü nedir, ne zaman araştırılıyor. Konya'da yapılan bir kutlama geleneği olan şivlilik ile ilgili detaylar merak ediliyor. Peki, şivlilik geleneği nedir?
3.02.2022 Gündem
Konya'da Şivlilik coşkusu başladı!
Konya'da Şivlilik coşkusu başladı! Konya'da üç ayların başlangıcı yüzlerce yıldır "şivlilik" denilen adetle kutlanıyor.
27.02.2020 Gündem
Konya'da çocukların üç aylar sevinci şivlilik adeti
Konya'da çocukların üç aylar sevinci şivlilik adeti Konya'da kente özgü olan ve asırladır sürdürülen şivlilik geleneği üç ayların başlamasıyla kutlanıyor. Bu gelenekle çocuklar, sabah erkenden kapı kapı dolaşıp evlerden "şivlilik" adı verilen  şekerlemeler topluyor.
27.02.2020 Gündem