Siyez

Siyez

Son dakika siyez haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan siyez gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan siyez haber sayfamızda...

Siyez

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 87 siyez haberi bulunmuştur.
Klasik bulguru unutun, artık daha lezzetlisi var! Herkes kısırı böyle yapmaya başladı
Klasik bulguru unutun, artık daha lezzetlisi var! Herkes kısırı böyle yapmaya başladı Türk mutfağının geleneksel lezzetlerinden biri olan kısır özellikle çay saatlerinin vazgeçilmezidir. Ancak bu çeşit, kısırın klasik bulgur ile yapılan versiyonundan çok daha lezzetli olmasını sağlıyor.
27.12.2023 Yemek
Muz üretiminde 'organik' dönem
Muz üretiminde 'organik' dönem Antalya'nın Manavgat ilçesinde 2010'lu yıllarda başlayan örtü altı muz yetiştiriciliğinde üreticiler, organik tarıma da yöneldi. İlçe Tarım ve Orman Müdürü Hakan Aranmaz, Türkiye'de 5 organik muz işletmesinden 3'ünün Manavgat'ta olduğunu söyledi.
27.10.2023 Ekonomi
Yorulan vücudunuzda doping etkisi yapabilecek besinler! Ulaşımı kolay bu yiyecekleri mutlaka deneyin...
Yorulan vücudunuzda doping etkisi yapabilecek besinler! Ulaşımı kolay bu yiyecekleri mutlaka deneyin... Günün rutin koşuşturmalarının yanı sıra gün içerisinde aldığımız besinlerin vücuda olan olumlu etkilerini artırmak oldukça önemlidir. Yorulan vücudunuzda doping etkisi yapacak bir çok besinler bulunmaktadır. Ulaşımı kolay bu besinleri alarak hem kendimizi daha enerjik ve zinde hissederiz hem de bağışıklık sistemimizi güçlü tutarak daha sağlıklı olmayı sağlarız. Yorulan vücut sinyalleri nasıl okunmalıdır? Destek için neler yapılmalıdır sizler için derledik.
5.08.2023 Sağlık
Emine Erdoğan'dan genç girişimciye tebrik
Emine Erdoğan'dan genç girişimciye tebrik Emine Erdoğan, siyez buğdayı eken ve ürün çeşidini artırdığı buğdayı pazarlayan Yasin Ciğerci'yi tebrik etti.
9.06.2023 Gündem
MasterChef 2022 şampiyonu belli oldu! İşte kazanan isim
MasterChef 2022 şampiyonu belli oldu! İşte kazanan isim TV8 ekranlarında izleyicisiyle buluşan 'MasterChef Türkiye 2022'de, büyük final gecesi sona erdi. Kıvanç Karadeniz ve Metin Yavuz şampiyon olabilmek için hazırladıkları menüleri şeflere sundu. Nefeslerin tutulduğu son bölümde, şampiyon zorlu yarış sonrası belli oldu. Büyük ödül de canlı yayında açıklanırken, gelecek yıl MasterChef All Star yapılacağı öğrenildi.
11.01.2023 Cadde
‘Bulgurun atası’ siyezin ekimine başlandı
‘Bulgurun atası’ siyezin ekimine başlandı Kastamonu’da, geçmişi 12 bin yıl öncesine dayanan ve “Hitit buğdayı” olarak anılan coğrafi işaretli siyezin ekimine başlandı. Siyezin ekim işlemi bu ayın sonuna kadar sürecek.
19.11.2022 Ekonomi
Devlet hibe etti, çiftçinin siyez üretim maliyeti düştü
Devlet hibe etti, çiftçinin siyez üretim maliyeti düştü Kastamonu’nun İhsangazi ilçesinde çiftçilerin üretim maliyetini düşürerek daha fazla gelir elde edebilmeleri için kurulan İhsangazi İlçe Merkezi ve Çevre Köyleri Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, hazırladığı proje sayesinde hem siyez üretiminin ekiminin artmasını sağladı hem de çiftçinin üretim maliyetini düşmesini sağladı.
5.08.2022 Ekonomi
Buğdayın atası ‘siyez’de hasat başladı
Buğdayın atası ‘siyez’de hasat başladı Kastamonu’da geçmişi 10 bin yıl öncesine dayanan ve “Hitit buğdayı” olarak anılan coğrafi işaretli siyezin hasadı başladı.
3.08.2022 Ekonomi
Hem istediğinizi yiyin hem de sağlıklı kalın
Hem istediğinizi yiyin hem de sağlıklı kalın 5 bin yıllık tariften gelen katkısız mayayla ekmekler üreten Antik Fırın, Bornova ve Alsancak’tan sonra üçüncü şubesini Çeşme’de açtı. Sağlıklı olmak için çıktığı yola girişimci olarak devam eden Evrim Ulukartal, “Çeşme kumrusunu da ekşi mayalı hazırlayıp bir ilke imza attık” dedi
7.07.2022 Ege
Geçmişi 7 bin yıla dayanan ata tohumunda hasat
Geçmişi 7 bin yıla dayanan ata tohumunda hasat Diyarbakır’da 7 bin yılla dayanan ata tohumunu eken çiftçi, buğday hasadını gerçekleştirdi. 400 dönümün bir kısmını gübresiz ve ilaçsız eken çiftçi Özkan Yıldırım, bekledikleri gibi olmasa da mevcut şartlarda hasattan memnun olduğunu dile getirdi.
5.07.2022 Ekonomi
Doğru şekilde beslenerek metabolizmayı hızlandırmanın püf noktaları
Doğru şekilde beslenerek metabolizmayı hızlandırmanın püf noktaları Yaza sayılı haftalar kaldığını ve tatile ideal ölçülerde girebilmek için diyete başlamanın tam zamanı olduğunu belirten Diyestiyen Hilal Mutlu Baynıkoğlu, "Öncelikle öğün sayılarını artırmak gerekiyor, 2-3 saatte bir ara öğünlerle gün içerisinde 3 ana 3 ara öğün tüketmeye çalışın. Ne kadar öğün o kadar hızlı metabolizma demek” diyerek metabolizmayı hızlandırmanın formülünü paylaştı.
Ordu topyekün üretime geçti
Ordu topyekün üretime geçti Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in kırsal kalkınma ve küçük ölçekli üreticiye destek olmak amacıyla başlattığı tarım ve hayvancılık hamlesi, adım adım hedefe yaklaşıyor.
25.02.2022 Ekonomi
Siyez unundan simit yaptı, taleplere yetişemiyor
Siyez unundan simit yaptı, taleplere yetişemiyor Adana’da geçmişi 10 bin yıl öncesine dayanan siyez unundan yapılmaya başlanan simit yoğun ilgi görüyor. Tanesi 7 liradan satılan simit günde sınırlı sayıda üretiliyor.
16.02.2022 Haberler
Sınırlı sayıda üretiliyor! Taleplere yetişemiyorlar
Sınırlı sayıda üretiliyor! Taleplere yetişemiyorlar Adana’da geçmişi 10 bin yıl öncesine dayanan siyez unundan yapılmaya başlanan simit yoğun ilgi görüyor. Tanesi 7 liradan satılan simit günde sınırlı sayıda üretiliyor.
16.02.2022 Ekonomi
Yılbaşı akşamını sağlıklı geçirebilmek için öneriler
Yılbaşı akşamını sağlıklı geçirebilmek için öneriler Yılbaşı gibi özel günlerin insanları büyük sofralarda buluştururken,  yapılacak doğru seçimlerle sağlıklı beslenmeye devam etmenin mümkün olabildiğini söyleyen Uzman Diyetisyen ve Uzman Klinik Psikolog Merve Öz, özellikle içinde bulunduğumuz şu günlerde doğru ve sağlıklı beslenmenin bağışıklık sistemimiz için önemine dikkat çekti.
31.12.2021 Sağlık
5 bin yıllık reçeteyle sağlıklı ekmekler
5 bin yıllık reçeteyle sağlıklı ekmekler Yaşadığı sağlık sorununa bağlı artan kiloları nedeniyle ekşi mayalı ekmek tüketmesi gereken ancak bulamayan Evrim Ulukartal, kolları sıvayıp kendi ekmeğini yaptı.
21.12.2021 Ege
Siyez unu nedir, faydaları nelerdir?
Siyez unu nedir, faydaları nelerdir? Son zamanlarda çokça duymaya başladığımız besinlerden biri de siyez unu. Peki, neymiş bakalım bu unun marifetleri?
20.12.2021 Doğa ve Çocuk
1 Adet Lavaş Kaç Kalori? Lavaşın Protein, Vitamin Ve Besin Değerleri
1 Adet Lavaş Kaç Kalori? Lavaşın Protein, Vitamin Ve Besin Değerleri Beslenmesine dikkat eden ve özen gösteren kişilerin en fazla merak ettikleri konu besinlerin kalori miktarıdır. İşte, 1 adet lavaşın kalorisi nedir, içerdiği vitaminler, besin değeri ve konu hakkında çok daha fazlasını sizler için derledik.
22.10.2021 Püf Noktası
İstanbul Rum mutfağının olmazsa olmazları
İstanbul Rum mutfağının olmazsa olmazları Olmayan yemekleri köken belirterek uydurmak ya da hikâyeleriyle gelenekselleşmiş yemeklerin özgünlüğünü bozarak yine aynı adla sunmak mutfak kültürümüze zarar veriyor
10.10.2021 Pazar
Masterchef kim elendi, dün kim gitti? MasterChef Türkiye Kırmızı takımdan elenen kişi...
Masterchef kim elendi, dün kim gitti? MasterChef Türkiye Kırmızı takımdan elenen kişi... Masterchef Türkiye yarışmasında haftanın eleme gecesi dün akşam yaşandı. Her hafta olduğu gibi bu hafta da bir kişi elendi. Geçtiğimiz hafta oynanan takım oyunları ardından kaybeden Kırmızı takım bireysel olarak yarıştı. Somer şef, Mehmet şef ve Danilo şef hangi yarışmacıların yemeğini beğendi, hangi isim elendi? İzleyiciler tarafından merak edilen soru 'MasterChef kim elendi?' sorusu yoğun ilgi görmeye başladı. Peki Masterchef Türkiye'de dün akşam kim elendi, kim kazandı? İşte eleme oyununda başarılı olan isimler ve başarısız olan isimler...
13.09.2021 Cadde
Siyez bulguru nedir, faydaları nelerdir? Siyez bulguru nasıl pişirilir?
Siyez bulguru nedir, faydaları nelerdir? Siyez bulguru nasıl pişirilir? Bu akşam MasterChef Türkiye yarışmasıyla birlikte konuşulmaya başlanan siyez bulguru hakkında merak edilenleri haberimize ekledik. Siyez bulguru nedir, faydaları nelerdir? Siyez bulguru nasıl pişirilir? soruları izleyiciler tarafından araştırılmaya başladı. İşte siyez bulguru hakkında bilinenler...
12.09.2021 Yemek
Karabük'te 'buğdayın atası' siyezin hasadı sürüyor
Karabük'te 'buğdayın atası' siyezin hasadı sürüyor Karabük'te, geçmişi 10 bin yıl öncesine dayanan ve "Hitit buğdayı" olarak bilinen siyez buğdayında hasat sürüyor.
21.08.2021 Ekonomi
Siyez Bulguru Nedir? Kısaca Faydaları Nelerdir?
Siyez Bulguru Nedir? Kısaca Faydaları Nelerdir? Buğday, insanlığın ilk zamanlarından beri hayati öneme sahip olan bir besin olmaktadır. Buğdayın pek çok çeşidi olmakla beraber son zamanlarda insanlar tarafından daha çok tercih edilen şekli siyez bulguru olmaktadır. İşlenmemiş buğday görünümünde olan siyez bulgurunun insan sağlığı üzerinde pek çok faydası bulunmaktadır. Siyez bulgurunun diğer bulgur türlerine göre besin değeri ve sağlığa olan katkıları farklı olmaktadır. Peki, siyez bulguru nedir? Kısaca faydaları nelerdir ve siyez bulguru neye iyi gelir? İşte, siyez bulguru hakkında bilinmesi gereken detayları derledik.
8.08.2021 Sağlık
Siyez buğdayının hasadına başlandı
Siyez buğdayının hasadına başlandı Kastamonu'da geçmişi 10 bin yıl öncesine dayanan ve "Hitit buğdayı" olarak anılan coğrafi işaretli siyezin hasadına başlandı.
6.08.2021 Ekonomi
Bahçede yemek keyfi
Bahçede yemek keyfi Restoranlar ve kafelerin açılmasıyla herkes bir nefes aldı. Havaların güzelleşmesiyle gözler bahçeli mekanlarda
5.06.2021 Cumartesi

Benzer Haber Etiketleri

Siyez ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.