Son dakika siyez haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan siyez gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan siyez haber sayfamızda...
Muz üretiminde 'organik' dönem
Antalya'nın Manavgat ilçesinde 2010'lu yıllarda başlayan örtü altı muz yetiştiriciliğinde üreticiler, organik tarıma da yöneldi. İlçe Tarım ve Orman Müdürü Hakan Aranmaz, Türkiye'de 5 organik muz işletmesinden 3'ünün Manavgat'ta olduğunu söyledi.
Yorulan vücudunuzda doping etkisi yapabilecek besinler! Ulaşımı kolay bu yiyecekleri mutlaka deneyin...
Günün rutin koşuşturmalarının yanı sıra gün içerisinde aldığımız besinlerin vücuda olan olumlu etkilerini artırmak oldukça önemlidir. Yorulan vücudunuzda doping etkisi yapacak bir çok besinler bulunmaktadır. Ulaşımı kolay bu besinleri alarak hem kendimizi daha enerjik ve zinde hissederiz hem de bağışıklık sistemimizi güçlü tutarak daha sağlıklı olmayı sağlarız. Yorulan vücut sinyalleri nasıl okunmalıdır? Destek için neler yapılmalıdır sizler için derledik.
MasterChef 2022 şampiyonu belli oldu! İşte kazanan isim
TV8 ekranlarında izleyicisiyle buluşan 'MasterChef Türkiye 2022'de, büyük final gecesi sona erdi. Kıvanç Karadeniz ve Metin Yavuz şampiyon olabilmek için hazırladıkları menüleri şeflere sundu. Nefeslerin tutulduğu son bölümde, şampiyon zorlu yarış sonrası belli oldu. Büyük ödül de canlı yayında açıklanırken, gelecek yıl MasterChef All Star yapılacağı öğrenildi.
‘Bulgurun atası’ siyezin ekimine başlandı
Kastamonu’da, geçmişi 12 bin yıl öncesine dayanan ve “Hitit buğdayı” olarak anılan coğrafi işaretli siyezin ekimine başlandı. Siyezin ekim işlemi bu ayın sonuna kadar sürecek.
Devlet hibe etti, çiftçinin siyez üretim maliyeti düştü
Kastamonu’nun İhsangazi ilçesinde çiftçilerin üretim maliyetini düşürerek daha fazla gelir elde edebilmeleri için kurulan İhsangazi İlçe Merkezi ve Çevre Köyleri Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, hazırladığı proje sayesinde hem siyez üretiminin ekiminin artmasını sağladı hem de çiftçinin üretim maliyetini düşmesini sağladı.
Buğdayın atası ‘siyez’de hasat başladı
Kastamonu’da geçmişi 10 bin yıl öncesine dayanan ve “Hitit buğdayı” olarak anılan coğrafi işaretli siyezin hasadı başladı.
Hem istediğinizi yiyin hem de sağlıklı kalın
5 bin yıllık tariften gelen katkısız mayayla ekmekler üreten Antik Fırın, Bornova ve Alsancak’tan sonra üçüncü şubesini Çeşme’de açtı. Sağlıklı olmak için çıktığı yola girişimci olarak devam eden Evrim Ulukartal, “Çeşme kumrusunu da ekşi mayalı hazırlayıp bir ilke imza attık” dedi
Geçmişi 7 bin yıla dayanan ata tohumunda hasat
Diyarbakır’da 7 bin yılla dayanan ata tohumunu eken çiftçi, buğday hasadını gerçekleştirdi. 400 dönümün bir kısmını gübresiz ve ilaçsız eken çiftçi Özkan Yıldırım, bekledikleri gibi olmasa da mevcut şartlarda hasattan memnun olduğunu dile getirdi.
Doğru şekilde beslenerek metabolizmayı hızlandırmanın püf noktaları
Yaza sayılı haftalar kaldığını ve tatile ideal ölçülerde girebilmek için diyete başlamanın tam zamanı olduğunu belirten Diyestiyen Hilal Mutlu Baynıkoğlu, "Öncelikle öğün sayılarını artırmak gerekiyor, 2-3 saatte bir ara öğünlerle gün içerisinde 3 ana 3 ara öğün tüketmeye çalışın. Ne kadar öğün o kadar hızlı metabolizma demek” diyerek metabolizmayı hızlandırmanın formülünü paylaştı.
Ordu topyekün üretime geçti
Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in kırsal kalkınma ve küçük ölçekli üreticiye destek olmak amacıyla başlattığı tarım ve hayvancılık hamlesi, adım adım hedefe yaklaşıyor.
Siyez unundan simit yaptı, taleplere yetişemiyor
Adana’da geçmişi 10 bin yıl öncesine dayanan siyez unundan yapılmaya başlanan simit yoğun ilgi görüyor. Tanesi 7 liradan satılan simit günde sınırlı sayıda üretiliyor.
Sınırlı sayıda üretiliyor! Taleplere yetişemiyorlar
Adana’da geçmişi 10 bin yıl öncesine dayanan siyez unundan yapılmaya başlanan simit yoğun ilgi görüyor. Tanesi 7 liradan satılan simit günde sınırlı sayıda üretiliyor.
Yılbaşı akşamını sağlıklı geçirebilmek için öneriler
Yılbaşı gibi özel günlerin insanları büyük sofralarda buluştururken, yapılacak doğru seçimlerle sağlıklı beslenmeye devam etmenin mümkün olabildiğini söyleyen Uzman Diyetisyen ve Uzman Klinik Psikolog Merve Öz, özellikle içinde bulunduğumuz şu günlerde doğru ve sağlıklı beslenmenin bağışıklık sistemimiz için önemine dikkat çekti.
5 bin yıllık reçeteyle sağlıklı ekmekler
Yaşadığı sağlık sorununa bağlı artan kiloları nedeniyle ekşi mayalı ekmek tüketmesi gereken ancak bulamayan Evrim Ulukartal, kolları sıvayıp kendi ekmeğini yaptı.
1 Adet Lavaş Kaç Kalori? Lavaşın Protein, Vitamin Ve Besin Değerleri
Beslenmesine dikkat eden ve özen gösteren kişilerin en fazla merak ettikleri konu besinlerin kalori miktarıdır. İşte, 1 adet lavaşın kalorisi nedir, içerdiği vitaminler, besin değeri ve konu hakkında çok daha fazlasını sizler için derledik.
İstanbul Rum mutfağının olmazsa olmazları
Olmayan yemekleri köken belirterek uydurmak ya da hikâyeleriyle gelenekselleşmiş yemeklerin özgünlüğünü bozarak yine aynı adla sunmak mutfak kültürümüze zarar veriyor
Masterchef kim elendi, dün kim gitti? MasterChef Türkiye Kırmızı takımdan elenen kişi...
Masterchef Türkiye yarışmasında haftanın eleme gecesi dün akşam yaşandı. Her hafta olduğu gibi bu hafta da bir kişi elendi. Geçtiğimiz hafta oynanan takım oyunları ardından kaybeden Kırmızı takım bireysel olarak yarıştı. Somer şef, Mehmet şef ve Danilo şef hangi yarışmacıların yemeğini beğendi, hangi isim elendi? İzleyiciler tarafından merak edilen soru 'MasterChef kim elendi?' sorusu yoğun ilgi görmeye başladı. Peki Masterchef Türkiye'de dün akşam kim elendi, kim kazandı? İşte eleme oyununda başarılı olan isimler ve başarısız olan isimler...
Siyez bulguru nedir, faydaları nelerdir? Siyez bulguru nasıl pişirilir?
Bu akşam MasterChef Türkiye yarışmasıyla birlikte konuşulmaya başlanan siyez bulguru hakkında merak edilenleri haberimize ekledik. Siyez bulguru nedir, faydaları nelerdir? Siyez bulguru nasıl pişirilir? soruları izleyiciler tarafından araştırılmaya başladı. İşte siyez bulguru hakkında bilinenler...
Siyez Bulguru Nedir? Kısaca Faydaları Nelerdir?
Buğday, insanlığın ilk zamanlarından beri hayati öneme sahip olan bir besin olmaktadır. Buğdayın pek çok çeşidi olmakla beraber son zamanlarda insanlar tarafından daha çok tercih edilen şekli siyez bulguru olmaktadır. İşlenmemiş buğday görünümünde olan siyez bulgurunun insan sağlığı üzerinde pek çok faydası bulunmaktadır. Siyez bulgurunun diğer bulgur türlerine göre besin değeri ve sağlığa olan katkıları farklı olmaktadır. Peki, siyez bulguru nedir? Kısaca faydaları nelerdir ve siyez bulguru neye iyi gelir? İşte, siyez bulguru hakkında bilinmesi gereken detayları derledik.
Siyez buğdayının hasadına başlandı
Kastamonu'da geçmişi 10 bin yıl öncesine dayanan ve "Hitit buğdayı" olarak anılan coğrafi işaretli siyezin hasadına başlandı.
Siyez ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.