Sma Tip-1 Hastası

Sma Tip-1 Hastası

Son dakika SMA Tip-1 hastası haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan SMA Tip-1 hastası gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan SMA Tip-1 hastası haber sayfamızda...

Sma Tip-1 Hastası

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 292 sma tip-1 hastası haberi bulunmuştur.
9 günlükken teşhis kondu! Mihra bebek için 'ikinci bayram'
9 günlükken teşhis kondu! Mihra bebek için 'ikinci bayram' İzmir’de 9 günlükken SMA Tip 1 teşhisi konulan Mihra Helin Yenigün'ün valilik onaylı bağış kampanyası tamamlandı. Gen tedavisi için 1 milyon 819 bin 500 dolar toplandı. Destek veren gönüller Mihra Helin için gökyüzüne 200 adet pembe balon bıraktı.
15.04.2024 Gündem
SMA'lı Berfin Ada'nın annesi: 23 aydır oruçlu bir bebek
SMA'lı Berfin Ada'nın annesi: 23 aydır oruçlu bir bebek Malatya’da dünyaya gelen ve 6 Şubat depreminin ardından evlerini kaybettikleri için İzmir'e yerleşen SMA Tip 1 hastası 23 aylık Berfin Ada Fırat'ın ailesi bağış kampanyasını tamamlamak için mücadeleye devam ediyor. Annesi Helin Fırat (20) kızının bakımından arta kalan zamanlarda sosyal medyada bağış toplamaya çalışırken babası Cem Fırat (22) da il il dolaşıp kızına destek istiyor.
29.03.2024 Gündem
Özgür Özel: Bu kadar ucuz siyaset olmaz
Özgür Özel: Bu kadar ucuz siyaset olmaz HP Genel Başkanı Özgür Özel, AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye başkan adayı Murat Kurum'un seçimi kazanması halinde Gazze'ye insani yardımda bulunacağını söylediğini belirterek, “Gazze'deki çocuklara, Filistin'deki çocuklara yardım yapmak için 31 Mart'ta belediyeyi AK Parti'nin kazanması gerekiyorsa vay bizim halimize, vay Filistin'in haline” dedi.
2.03.2024 Gündem
Kahreden bekleyiş! 'Evladım toprağa basmadan, toprak olsun istemiyorum'
Kahreden bekleyiş! 'Evladım toprağa basmadan, toprak olsun istemiyorum' Konya'da yaşayan Mustafa Ertuğrul (40) ve Ayşe Ertuğrul çiftinin 3'üncü çocukları Amine Hüma'ya, doğumundan 13 ay sonra SMA Tip-1 teşhisi konuldu.
2.03.2024 Gündem
SMA'lı Mihra Helin'in annesi: Ramazan ayında hedefimiz yüzde 70'e ulaşan kampanyamızı tamamlayabilmek
SMA'lı Mihra Helin'in annesi: Ramazan ayında hedefimiz yüzde 70'e ulaşan kampanyamızı tamamlayabilmek İzmir'de topuktan alınan kanla 9 günlükken SMA Tip 1 teşhisi konulan Tülay Yenigün (28) ve Veysi Yenigün'ün (30) kızları 16 aylık Mihra Helin Yenigün, kas kayıplarının artması üzerine, burundan mideye uzanan bir tüp ile beslenmeye başladı. Anne Tülay Yenigün, "Kızlarıma 'Mihra'nın yanında bir şey yemeyin' diyorum. Çünkü gördüğünde o da yemek istiyor. Bir an önce kızımıza bu ilacı aldırmamız gerekiyor. Ne kadar erken aldırabilirsek burnundan beslenmekten kurtulacak. Ramazan ayında hedefimiz yüzde 70'e ulaşan kampanyamızı tamamlayabilmek" şeklinde konuştu.
29.02.2024 Gündem
SMA'lı Havvanur'un 1 kilo daha almaması gerekiyor
SMA'lı Havvanur'un 1 kilo daha almaması gerekiyor Bursa'da SMA Tip-1 hastası Havvanur Koca (3) için 2,5 yıl önce başlatılan valilik onaylı kampanyada gerekli paranın yüzde 63'lük bölümü toplandı.
26.01.2024 Gündem
SMA'lı Yağız Batu'nun yardım kumbaralarından 6'sını çaldılar!
SMA'lı Yağız Batu'nun yardım kumbaralarından 6'sını çaldılar! Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde SMA TİP-1 hastası 11 aylık Yağız Batu Demirtaş'ın tedavi giderlerini karşılamak için iş yerlerine bırakılan yardım kumbaralarından 6'sını çalan A.T. (30) ve F.E. (29), yakalanıp, tutuklandı.
2.01.2024 Gündem
SMA'lı Yağız Batu'nun nefesine göz diktiler! 'Sizde hiç vicdan yok mu?'
SMA'lı Yağız Batu'nun nefesine göz diktiler! 'Sizde hiç vicdan yok mu?' Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde SMA TİP-1 hastası 11 aylık Yağız Batu Demirtaş'ın tedavi giderlerini karşılamak için iş yerlerine bırakılan yardım kumbaralarından 10'u çalındı.
30.12.2023 Gündem
Dilek'in yaşaması için 29 milyon TL'ye ihtiyacı var
Dilek'in yaşaması için 29 milyon TL'ye ihtiyacı var Konya’da SMA Tip-1 hastası 7 aylık Dilek Çınar'ın tedavisi için gerekli paranın yüzde 44'ü toplandı. Yurt dışında 52 milyon TL'ye mal olan Zolgensma gen tedavisi için valilik onaylı kampanya başlattıklarını belirten baba Ertan Çınar (31), "Yaklaşık 29 milyon TL'ye daha ihtiyacımız var" dedi.
11.12.2023 Gündem
SMA'lı Kaan Efe'den güzel haber: Ciğerlerinin geliştiğini kendimiz gözle bile görebiliyoruz
SMA'lı Kaan Efe'den güzel haber: Ciğerlerinin geliştiğini kendimiz gözle bile görebiliyoruz İzmir'den Almanya'ya giden ve burada Zolgensma tedavisi gören SMA Tip 1 hastası 31 aylık Kaan Efe Şanal, 8 ay sonra Türkiye'ye döndü. Tedaviden önce oğlunu kucağına dahi alamadığını söyleyen Barış Şanal (44), "Şimdi sürekli kucak istiyor. Ciğerlerinin geliştiğini kendimiz gözle bile görebiliyoruz. Vücut şekli değişti. İlk önce çocuğun hayatta kalması için ciğerlerinin gelişmesi önemliydi. Bunu başardık" dedi.
11.12.2023 Gündem
SMA'lı Aybüke bebeğin kampanyasında dolandırıcı şoku: Yüzde 11'de kaldı
SMA'lı Aybüke bebeğin kampanyasında dolandırıcı şoku: Yüzde 11'de kaldı Anne Semiha Uyrum, "Tamamen devlet gözetimi altında bağışlarımız toplanıyor ama dolandırıcılar yüzünden bizim de kampanyamız zarar görüyor. Bunlar yüzünden kampanyamız durma noktasına geldi. Şu anda yüzde 11'deyiz. Hiçbir şekilde ilerleyemiyoruz. Lütfen bu bebeklerin ömründen çalmayın" dedi.
21.10.2023 Gündem
SMA’lı Sümeyye için kurulan yardım standına saldıran kadın her yerde aranıyor
SMA’lı Sümeyye için kurulan yardım standına saldıran kadın her yerde aranıyor İzmit’te SMA TİP 1 hastası 4 yaşındaki Sümeyye Kurtalış’ın tedavisi için kurulan yardım standı, saldırıya uğradı. Ekipler, kadının kimliğini tespit etmek için çalışma başlattı.
20.09.2023 Gündem
Atıkların geliri Zehra bebeğe
Atıkların geliri Zehra bebeğe Marmarisli SMA Tip 1 hastası Zehra bebeğin ilacına kavuşması için atık kağıt ve plastik kapak toplama kampanyası başlatıldı.
8.09.2023 Ege
SMA'lı Aziz Ali'nin kampanyası yüzde 15'e ulaştı! 'Benim oğlum da bisiklete binebilsin'
SMA'lı Aziz Ali'nin kampanyası yüzde 15'e ulaştı! 'Benim oğlum da bisiklete binebilsin' Adana’da Zeynep (22) ile Eyüp Yaman (25) çiftinin Spinal Musküler Atrofi (SMA) Tip-1 teşhisi konulan 6 aylık oğulları Aziz Ali, kas kaybı ilerlemeden 'Zolgensma gen tedavisi'ne ulaşmayı bekliyor. Aziz Ali'nin tedavisini için başlanılan kampanya yüzde 15'e ulaştı.
5.09.2023 Gündem
Oğlunu SMA'dan kaybetti! Diğer çocuklar için gönüllü çalışıyor
Oğlunu SMA'dan kaybetti! Diğer çocuklar için gönüllü çalışıyor Edirne’de 2009 yılında oğlu Ferhat Görkem Kutlu'yu (11) SMA hastalığı nedeniyle kaybeden Nezahat Keskin (48), aynı hastalığı yaşayan çocuklar için başlatılan kampanyalarda gönüllü olarak yardım topluyor.
17.07.2023 Gündem
Zehra’yı yalnız bırakmayın
Zehra’yı yalnız bırakmayın SMA hastası Zehra bebek için düzenlenen kampanyanın devam ettiğini belirten Marmaris Belediye Başkanı Oktay, “Rakamın yarısı tamamlandı, halkımızın desteğini bekliyoruz” dedi
8.07.2023 Ege
SMA yardım parası vurgunu derinleşiyor: 8 gözaltı daha
SMA yardım parası vurgunu derinleşiyor: 8 gözaltı daha Antalya'nın Aksu ilçesinde 21 Haziran 2022'de hayatını kaybeden SMA Tip-1 hastası Mustafa Yağız G.'nin (4) ölümünden sonra yasal olmayan yollardan toplanan yardım paralarının başka hesaplara aktarılması ve kullanılmasına ilişkin anne Didem Ayşe G. tutuklanırken, cezaevinde başka suçtan tutuklu baba Gökhan G. hakkında da soruşturma başlatıldı.
12.06.2023 Gündem
Kendisi gibi SMA'lı ikizi depremde ölen Aybüke bebeğin kampanyası yüzde 5'te kaldı
Kendisi gibi SMA'lı ikizi depremde ölen Aybüke bebeğin kampanyası yüzde 5'te kaldı Kahramanmaraş'tü 6 Şubat'taki 7.7 büyüklüğündeki depremde hastanede tedavi gören Spinal Müsküler Atrofi (SMA) Tip-1 hastası 7 aylık Amine Uyrum'u kaybeden Semiha (22) ve Sedat Uyrum (26) çifti, aynı hastalığa sahip ikizi Aybüke için yardım kampanyasını Kayseri'de sürdürmeye başladı.
31.05.2023 Haberler
Kendisi gibi SMA'lı ikizi depremde ölen Aybüke bebeğin kampanyası yüzde 5'te kaldı
Kendisi gibi SMA'lı ikizi depremde ölen Aybüke bebeğin kampanyası yüzde 5'te kaldı Kahramanmaraş'tü 6 Şubat'taki 7.7 büyüklüğündeki depremde hastanede tedavi gören Spinal Müsküler Atrofi (SMA) Tip-1 hastası 7 aylık Amine Uyrum'u kaybeden Semiha (22) ve Sedat Uyrum (26) çifti, aynı hastalığa sahip ikizi Aybüke için yardım kampanyasını Kayseri'de sürdürmeye başladı.
31.05.2023 Gündem
SMA'lı Yaren'in kampanyası tamamlandı; tedavi için Dubai'ye gidiyor
SMA'lı Yaren'in kampanyası tamamlandı; tedavi için Dubai'ye gidiyor Tekirdağ'da SMA Tip 1 hastası Yaren Belli'nin (4), tedavi için valilik izniyle başlatılan kampanyada 1 milyon 844 bin dolar toplandı. Bu zamana kadar 7 ay yoğun bakımda kalan, 4 kez kalbi duran ve evinde 4 cihaza bağlı yaşam mücadelesi veren Yaren, gen tedavisi için 10 gün sonra Dubai'ye gidecek.
27.05.2023 Gündem
SMA hastası Eliz Lina, tedavi için Almanya'ya gitti
SMA hastası Eliz Lina, tedavi için Almanya'ya gitti Malatya'da depremde evleri hasar görünce Samsun’a yerleşmek zorunda kalan Polat ailesi, SMA TİP-1 hastası kızları Eliz Lina için başlatılan kampanyanın tamamlanmasıyla, bu sabah, tedavi için Almanya’ya gitti.
21.04.2023 Gündem
Cennet Su 3,5 aylıkken aile şok gerçek ile yüzleşti! Sadece sıvı ile besleniyor
Cennet Su 3,5 aylıkken aile şok gerçek ile yüzleşti! Sadece sıvı ile besleniyor İzmir’de Spinal Müsküler Atrofi (SMA) Tip 1 hastası Cennet Su Ateş için başlatılan bağış kampanyasında henüz hedeflenen rakama ulaşılamadı. Baba Aykut Ateş (35), "İnsanlar kaçıyor, bu konudan sıkılıyor ama destek bekliyoruz. Kampanyamız pek iyi gitmiyor. 6 ayda hedefimizin sadece yüzde 3'üne ulaşabildik" dedi.
16.04.2023 Gündem
9 günlükken SMA hastası olduğunu öğrendiler! Pera bebeğin kampanyasında yüzde 81'e ulaşıldı
9 günlükken SMA hastası olduğunu öğrendiler! Pera bebeğin kampanyasında yüzde 81'e ulaşıldı İzmir’de Spinal Müsküler Atrofi (SMA) Tip-1 teşhisi konulan 8 aylık Pera Başkes'in Duabi'de gerçekleştirilmesi planlanan tedavisinde gereken 35 milyon TL için valilik onaylı kampanya ile yüzde 81'i toplanabildi.
10.04.2023 Gündem
Manisa, Duru için tek yürek
Manisa, Duru için tek yürek Salihli’de yaşayan, SMA Tip 1 hastası Duru Sağlık için belediye başkanları, sivil toplum örgütleri, odalar ve iş dünyası seferber oldu
1.04.2023 Ege
SMA değil, Eliz Lina kazandı
SMA değil, Eliz Lina kazandı Malatya’da depremde evleri hasar görünce Samsun’a yerleşmek zorunda kalan Polat ailesi, SMA TİP-1 hastası 19 aylık kızları Eliz Lina için başlatılan kampanyayı burada tamamladı. Tedavi için gerekli parayı hayırseverlerden toplayan aile, Eliz Lina’nın savaşı kazandığını belirtti. Oktay Polat (36), “Kızımız bu savaşı kazandı, inşallah 15-20 gün içerisinde evrak işlemlerini tamamladığımızda Almanya’ya, yani ilacına uçuracağız” dedi.
22.03.2023 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Sma Tip-1 Hastası ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.