Gecenin içinde büyülü bir iş! 'Gaz değil, LED olsun' tartışması ikiye böldü
Gecenin içinde büyülü bir iş! 'Gaz değil, LED olsun' tartışması ikiye böldü 200 yılı aşkın bir süredir devam eden bir gelenek, günümüzde yerini teknolojik alternatifine kaptırmak üzere. Yıllardır mesleklerini tutkuyla yapan Londralı fenerciler ise ülkeyi adeta ikiye bölen bu tartışmanın tam ortasında kaldı.
1.07.2023 Dünya
Sokak lambaları pembe yandı
Sokak lambaları pembe yandı UEDAŞ, meme kanserine dikkat çekmek için Bursa’daki sokakları pembe lambalarla aydınlattı. Türkiye’de 8 kadından 1’inin yakalanma riski taşıdığı meme kanserine karşı sokak lambalarının direkleri pembe kumaşlarla kaplanırken sokaklar da erken teşhise dikkat çeken afişlerle donatıldı.
27.10.2020 Yaşam
Sokak lambasını değiştirmek isterken akıma kapılan genç öldü!
Sokak lambasını değiştirmek isterken akıma kapılan genç öldü! Adana’nın Kozan ilçesinde, sokak lambasını değiştirmek isteyen Burak Karaköse (24), elektrik akımına kapılarak, hayatını kaybetti.
20.07.2020 Gündem
Bahreynli iş adamı, sokak lambasında ders çalışan çocuğa ev bağışladı
Bahreynli iş adamı, sokak lambasında ders çalışan çocuğa ev bağışladı Bahreynli bir milyoner, Peru'da sokak lambasının altında ev ödevi yaparken görüntüleri ortaya çıkan çocuğa ev bağışladı. Bahreynli Yaqoob Yusuf Ahmed Mübarek, ailesinin yaşadığı evde elektrik olmadığı için sokak lambasının altında ödevini yapan 11 yaşındaki çocuğa yardım elini uzattı. Birkaç hafta önce, Peru’nun Moche bölgesinde bir sokak lambasının ışığı altında ödevini yapan çocuğun görüntüleri sosyal medyada büyük ilgi görmüş tüm dünyaya yayılmıştı. Görüntülerden etkilenen Bahreynli milyoner Yaqoob Yusuf Ahmed Mübarek, 5’nci sınıfa giden 11 yaşındaki Victor Martin Angulo’nun yaşadığı mahalleyi ziyaret etti. Angulo’nun ve ailesinin yaşadığı zor durumun yanı sıra tüm çevrenin de yardıma muhtaç olması 31 yaşındaki iş adamını çok etkiledi. Victor ve ailesine bir ev bağışlayan Bahreynli milyoner, Victor’un annesinin istikrarlı bir şekilde çalışıp para kazanabilmesi için bir iş kurup, mahalledeki okula da maddi yardım sözü verdi. Mübarek ayrıca, Aralık ayında Victor'un yeni evini ve finanse edeceği semt okulunun durumunu görmek için Moche'ye döneceğine de söz verdi.
11.09.2019 Haberler
Vatandaşın üzerine sokak lambası düştü
Vatandaşın üzerine sokak lambası düştü Kadıköy'de vatandaşın üzerine sokak lambası düştü. Yaralanan vatandaş, ambulansla hastaneye kaldırıldı.Olay İstanbul Kadıköy Rıhtım Caddesi'nde meydana geldi. Caddede yürüyen vatandaşın üzerine sokak aydınlatma direğinde asılı lamba düştü. Bir anda neye uğradığını şaşıran vatandaş, kanlar içinde yere yığıldı. Yaralı vatandaşa ilk müdahaleyi çevredeki esnaf yaptı ve olay yerine sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralı vatandaş, ambulansla hastaneye kaldırıldı.
11.09.2019 Yaşam
Kadıköy'de feci olay! Yolda yürüyordu...
Kadıköy'de feci olay! Yolda yürüyordu... Kadıköy'de vatandaşın üzerine sokak lambası düştü. Yaralanan vatandaş, ambulansla hastaneye kaldırıldı.
22.09.2018 Gündem
Kadıköy'de feci olay! Yolda yürüyordu...
Kadıköy'de feci olay! Yolda yürüyordu... Kadıköy'de vatandaşın üzerine sokak lambası düştü. Yaralanan vatandaş, ambulansla hastaneye kaldırıldı.
22.09.2018 Gündem
Gündüz yanan lambalar vatandaşı isyan ettirdi
Gündüz yanan lambalar vatandaşı isyan ettirdi Manisa’nın Yunusemre ilçesi Mutlu Mahallesinde iki aydır akşamları yanmayan sokak lambaları, gündüz yanınca mahallelinin tepkisini çekti. Karanlık olunca mahalleyi mesken tutan madde bağımlıları yüzünden evlerine gidip gelmekte zorluk çektiklerini söyleyen mahalle sakinleri, çözüm bulunması için ‘Birinin mi öldürülmesi gerekiyor?’ diye sordu.
11.09.2019 Yaşam
Sokak lambalarına kısıtlama
Sokak lambalarına kısıtlama Artık park, bahçe, ve yürüyüş yolu gibi yerlerdeki sokak lambaları en geç saat 02:00'den sonra yüzde 50 oranında azaltılacak.
27.07.2013 Ekonomi