Sokotra Adası

Sokotra Adası

Son dakika sokotra adası haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan sokotra adası gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan sokotra adası haber sayfamızda...

Sokotra Adası

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 24 sokotra adası haberi bulunmuştur.
Husiler, Hint Okyanusu'nun Galapagos'u Sokotra'yı ele geçirdi
Husiler, Hint Okyanusu'nun Galapagos'u Sokotra'yı ele geçirdi İç savaşta İran'ın desteklediği ayrılıkçılar, Aden Körfezi ağzındaki en büyük adayı kontrol etmeye başladı. Sokotra, bitki örtüsü ve adaya özgü hayvan türleriyle tanınıyor.
22.06.2020 Dünya
Sokotra Adası'nı fırtına vurdu
Sokotra Adası'nı fırtına vurdu Yemen'in Sokotra Adası'nda etkili olan şiddetli yağış ve fırtına sel felaketine yol açtı.
8.12.2019 Dünya
Hint Okyanusu'nda 55 kişinin bulunduğu feribot kayboldu
Hint Okyanusu'nda 55 kişinin bulunduğu feribot kayboldu Hint Okyanusu'nda 55 kişinin bulunduğu bir feribotun kaybolduğu belirtildi.
29.09.2019 Dünya
Birleşik Arap Emirlikleri Yemen'in Sokotra adasından çekildi
Birleşik Arap Emirlikleri Yemen'in Sokotra adasından çekildi Birleşik Arap Emirlikleri'ne (BAE) bağlı silahlı güçler,  Sokotra adasındaki hükümet güçleriyle yaşanan silahlı çatışmaların ardından  adadan ayrılmak zorunda kaldı.
19.06.2019 Dünya
Eşsiz ada Sokotra
Eşsiz ada Sokotra Orta Doğu ülkesi Yemen'in 350 kilometre güneyinde okyanus ortasında bulunan Sokotra adası görüntüsüyle adeta bu dünyaya ait değilmiş gibi bir yapıya sahip. Dünya üzerinde sadece bu adada yetişen yüzlerce canlıyla Sokotra, son günlerde siyasi gelişmelerle de gündemde.
6.05.2019 Tatil
Dünyanın en farklı köşesi Sokotra Adası
Dünyanın en farklı köşesi Sokotra Adası Yemen'in 350 kilometre açığında bulunan Sokotra adası görüntüsüyle adeta bu dünyaya ait değilmiş gibi bir yapıya sahip. Dünya üzerinde sadece bu adada yetişen yüzlerce canlıyla Sokotra, son günlerde siyasi gelişmelerle de gündemde.
10.01.2019 Tatil
BAE'li tarihçinin Sokotra Adası'yla ilgili sözleri tepkiye yol açtı
BAE'li tarihçinin Sokotra Adası'yla ilgili sözleri tepkiye yol açtı Yemen'in stratejik konumdaki Sokotra Adası'na asker göndererek gerginliğe neden olan BAE'nin ada üzerindeki nüfuz çabaları tartışma yaratıyor.
9.01.2019 Dünya
Sokotra Adası felaket bölgesi ilan edildi
Sokotra Adası felaket bölgesi ilan edildi Yemen Hükümeti, Mekunu Kasırgası’nın vurduğu Sokotra Adası’nı felaket bölgesi ilan etti. Kasırga nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısının ise 17’ye yükseldiği bildirildi. Yemen hükümeti, 17 kişinin ölümüne yol açan Mekunu kasırgasının şiddetini arttırmasından dolayı Sokotra Adası’nı felaket bölgesi ilan etti. Mekunu Kasırgası, Sokotra Adası, ElMahra ve Hadramut kentlerine vurarak can kayıplarına neden olurken, maddi hasara da yol açtığı aktarıldı. Yemen Balıkçılık ve Su Ürünleri Bakanı Fahd Kfayn, kasırga nedeniyle iki geminin battığını ve 3 aracın sel sularına kapıldığını belirterek, can kayıplarının 17’ye yükseldiğini belirtti. Kfayn, kurtarılan ailelerin sayısının ise 200 olduğu bilgisini verdi. Mekunu Kasırgası nedeniyle Sokotra Adasında bulunan halkın tahliye edildiği, şiddetli rüzgar ve yağmurun devam etmesinden dolayı deniz suyu seviyesinin yükseldiği bildirdi. Öte yandan; Yemen Hükümeti, yardımlaşma ve dayanışma örgütlerinden Sokotra Adası, El Mahra ve Hadramut kentlerine acil tıbbi malzeme ve ekiplerini göndermesi çağrısında bulundu.
11.09.2019 Haberler
Sokotra adasını kasırga vurdu
Sokotra adasını kasırga vurdu İç savaş ülkesi Yemen'e bağlı Sokotra adasını etkileyen kasırga bir gemiyi batırdı, 17 kişiden haber alınamıyor. Yetkililer uluslararası yardım çağrısı yaptı, ada felaket bölgesi ilan edildi.Mikono Kasırgası, Yemen'in güneyindeki Sokotra Adası'nı vuruyor.Bölgede bir gemi battı, iki gemi karaya oturdu. Bazı araçlar sel sularına kapılıp sürüklendi, selin götürdüğü bazı ada sakinlerinden ise haber alınamıyor. Kayıp sayısı halihazırda 17.Sokotra Valisi Remzi Mahrus adadaki imkanların kasırga karşısında yetersiz kaldığını söyledi, acil yardım çağrısı yaptı.Merkezi hükümet ise adayı felaket bölgesi ilan etti, Suudi Arabistan'ın başını çektiği uluslararası koalisyondan yardım istedi.Yerel yetkililer, kıyı bölgesindeki çok sayıda ada sakinine zorunlu tahliye emri verdi.
11.09.2019 Haberler
Adayı kasırga vurdu, kayıplar var
Adayı kasırga vurdu, kayıplar var İç savaş ülkesi Yemen'e bağlı Sokotra adasını etkileyen kasırga bir gemiyi batırdı, 17 kişiden haber alınamıyor. Yetkililer uluslararası yardım çağrısı yaptı, ada felaket bölgesi ilan edildi.
24.05.2018 Dünya
BAE güçleri Sokotra'dan ayrılmaya başladı
BAE güçleri Sokotra'dan ayrılmaya başladı Birleşik Arap Emirlikleri'ne (BAE) bağlı güçlerin, Sokotra Adası'ndan ayrılmaya başladığı bildirildi.
15.05.2018 Dünya
Son dakika: Anlaşma sağlanıyor! Çekiliyorlar
Son dakika: Anlaşma sağlanıyor! Çekiliyorlar Birleşik Arap Emirlikleri'ne (BAE) bağlı güçlerin, Yemen'in Sokotra Adası'ndan çekilmesini öngören bir anlaşmaya varıldığı yönünde duyuru yapıldı.
14.05.2018 Dünya
Suudi Arabistan, Yemen güçlerine 'destek' için Sokotra'da
Suudi Arabistan, Yemen güçlerine 'destek' için Sokotra'da Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon, Yemen güçlerine "eğitim ve destek" sağlama amacıyla gönderilen Suud güçlerinin Sokotra Adası'na ulaştığını duyurdu.
13.05.2018 Dünya
Son dakika: Türkiye'den Sokotra adası açıklaması: Endişe duyuyoruz
Son dakika: Türkiye'den Sokotra adası açıklaması: Endişe duyuyoruz Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan son dakika açıklamasına göre, "BM Güvenlik Konseyi’nin ilgili kararlarında da ifadesini bulan Yemen’in toprak bütünlüğü ile egemenliğine karşı yeni bir tehdit oluşturan bu gelişmelerden endişe duyuyoruz." ifadelerine yer verildi.
10.05.2018 Siyaset
Son Sokotra Sultanı'nın oğlundan BAE'ye tepki
Son Sokotra Sultanı'nın oğlundan BAE'ye tepki Yemen'deki son Sokotra Sultanı'nın oğlu Abdullah bin İsa bin Afrar, Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) Sokotra Adası'ndan çekilmesini istedi.
7.05.2018 Dünya
Yemen hükümetinden Sokotra Adası açıklaması
Yemen hükümetinden Sokotra Adası açıklaması Yemen hükümeti, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) güçlerinin Sokotra Adası'ndaki tahakkümünün "gerekçesiz" olduğunu belirtti.
6.05.2018 Dünya
Son dakika: Onlarca asker o bölgede konuşlanmıştı! Flaş mesaj...
Son dakika: Onlarca asker o bölgede konuşlanmıştı! Flaş mesaj... Yemen, Birleşik Arap Emirlikleri'ne (BAE) bağlı onlarca askerin konuşlandığı Sokotra Adası'ndaki bağımsızlık hakkından vazgeçmeyeceğini belirtti.
5.05.2018 Dünya
Yemen, İran gemisini alıkoydu
Yemen, İran gemisini alıkoydu Yemen'in doğusundaki Sokotra adası kıyılarında, bir İran gemisi alıkonuldu.
21.10.2017 Dünya
'İran'a ait iki gemi, o ülkenin karasularına izinsiz girdi'
'İran'a ait iki gemi, o ülkenin karasularına izinsiz girdi' Yemen Balıkçılık Bakanı Kifayin, "İran'a ait iki gemi, Yemen karasularına izinsiz girdi." dedi. İran'a ait iki geminin, Yemen karasularına izinsiz girdiği bildirildi.
7.10.2016 Dünya
Gemideki ‘panik odası’ korsandan korudu!
Gemideki ‘panik odası’ korsandan korudu! İş Bankası’na ait İzmir merkezli Nemtaş Denizcilik’e ait Türk bandralı M/V 26 Ağustos adlı kuru yük gemisi, Karadeniz’den aldığı buğdayı Bangladeş’e götürürken, Hint Okyanusu’nda bulunan Sokotra Adası’nın 200 deniz mili doğusunda, Somalili deniz haydutlarının saldırısına uğradı
27.11.2010 Yaşam
Korsanlar Türk gemisini kaçırdı
Korsanlar Türk gemisini kaçırdı Somalili deniz haydutları, Türk şirketine ait Malta bayraklı FRIGIA adını taşıyan kuru yük gemisini kaçırdı. 19’u Türk, 2’si Ukraynalı toplam 21 personelin bulunduğu gemi, firkateynlerin koruması altında tehlikeli bölgeyi geçtikten sonra açık denizde ele geçirildi
23.03.2010 Gündem
Türk gemisi kaçırıldı
Türk gemisi kaçırıldı Somalili korsanların kaçırdığı bir gemide 19 Türk mürettebat bulunuyor.
23.03.2010 Dünya
İran gemisi alıkonuldu
İran gemisi alıkonuldu Yemenli yetkililer, Yemen karasularına giren İran gemisini alıkoydu...
15.03.2010 Dünya
Körfez'de yeni kriz kapıda! BAE, Yemen'e üs kurdu
Körfez'de yeni kriz kapıda! BAE, Yemen'e üs kurdu Katar'ı tecrit eden ülkelerin arasında yer alan Duabi yönetiminin kurduğu izinsiz üs, ABD'nin uydu fotoğraflarıyla ortaya çıktı.
8.07.2017 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Sokotra Adası ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.