Yiğido'ya 90. dakika sürprizi
Yiğido'ya 90. dakika sürprizi Spor Toto Süper Lig'in 16.haftasında Sivasspor, deplasmanda Akhisar Belediyespor'a 2-1 oldu. İşte karşılaşmanın golleri...
Meral Akşener'den Mansur Yavaş'a tepki: Artık CHP'nin ev kölesi olmuştur
Meral Akşener'den Mansur Yavaş'a tepki: Artık CHP'nin ev kölesi olmuştur İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, yerel seçime iki gün kala Ankara’da katıldığı iftar programında açıklamalarda bulundu. Akşener'in hedefinde Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu vardı.
28.03.2024 Gündem
Moskova'da terör saldırısı! Kurtulmuş: Başka bir senaryonun parçası
Moskova'da terör saldırısı! Kurtulmuş: Başka bir senaryonun parçası Moskova’daki terör saldırısıyla ilgili konuşan Meclis Başkanı Kurtulmuş, " Burada da bazı ülkeler ‘vekil ülkeler’ olarak kullanılıyor, başka bir senaryonun parçası haline dönüştürülmeye çalışılıyor." dedi.
26.03.2024 Gündem
Kadının adı yine yok!
Kadının adı yine yok! 31 Mart yerel seçimlerinde yarışacak isimler dün YSK’ya teslim edildi. Siyasi partilerin henüz kesinleşmeyen listelerinde erkek adaylar açık ara çoğunluğu oluşturuyor.
21.02.2024 Gündem
Liman Kentlerinde Araştırma ve Tasarım
Liman Kentlerinde Araştırma ve Tasarım Kadir Has Üniversitesi Mimarlık Bölümü ev sahipliğinde, Murat Tabanlıoğlu’nun yürütücülüğünü yaptığı “Liman Kentlerinde Araştırma ve Tasarım” başlıklı Kent Çalışmaları Yüksek Lisans Programı öğrencileri, akademisyen ve profesyonel mentörler eşliğinde liman kenti özelliği taşıyan Atina ve Venedik kentlerine saha gezisi gerçekleştirdi.
30.10.2023 Mimarlık
Fecr Suresi Oku: Fecr Suresi Okunuşu, Türkçe Anlamı, Tefsiri, Arapça Yazılışı, Fazileti, Diyanet Meali
Fecr Suresi Oku: Fecr Suresi Okunuşu, Türkçe Anlamı, Tefsiri, Arapça Yazılışı, Fazileti, Diyanet Meali Fecr Suresi Mekke'de inmiştir. Fecr Suresi toplamda 30 ayettir. Fecr kelimesi birinci ayette geçmekte ve tan yerinin ağarması, sabah aydınlığı anlamına gelmektedir. Toplum içerisinde ''Velfecr, Fecir'' suresi olarak da adlandırılır. Mustaf tertibine göre ise 89. suredir. İniş sırasına göre ise 10. sure olmaktadır. Mekke'de inen Fecr Suresi Leyl suresinden sonra inmiştir. Ayrıca Duha suresinden önce inmiştir. Fecr Suresinde bahsedilen konu ise Allah'a ve ahirete imana ve Allah'a kulluk ve teslimiyete çağrıldığı anlatılmaktadır. Kıyametin korkunç manzaralarından kesitler sunarak, mü'minlerin ve kafirlerin akıbetleri haber verilmektedir.
24.10.2023 Sureler
Gökyüzü 2024 yazına kadar Ruslarda: Nankör olmamak için eleştiremiyoruz
Gökyüzü 2024 yazına kadar Ruslarda: Nankör olmamak için eleştiremiyoruz Washington Post'a konuşan yetkililer, ABD'nin Ukrayna'ya gelecek yaza kadar F-16 uçaklarını teslim etmeyeceğini belirtti. Ukrayna tarafının ise yoğun destek nedeniyle duruma itiraz edemediklerini belirten bir yetkili, hava üstünlüğünün Ruslarda kalacağını aktardı.
11.08.2023 Dünya
Rus savunması kırılamıyor! Ukrayna 1000 km'lik hatta 16 km ilerledi
Rus savunması kırılamıyor! Ukrayna 1000 km'lik hatta 16 km ilerledi Ukrayna’daki savaş kritik bir aşamada. Bundan sonra olacaklar hem ülkenin geleceğini hem de Avrupa’nın güvenliğini şekillendirebilir.
6.08.2023 Dünya
‘YSK’nın nasıl karar vereceğini biliyoruz’
‘YSK’nın nasıl karar vereceğini biliyoruz’ Erdoğan’ın yeniden adaylığına ilişkin yaptığı açıklamanın tartışıldığını vurgulayan Kılıçdaroğlu, “YSK’ya güvenmediğimi Mısır’daki sağır sultan duydu. Sanki biz başvuracağız da YSK gelip Anayasa’ya uygun karar verecek. Yargıya, Yüksek Seçim Kurulu’na güvenmiyoruz; bu kadar açık” dedi.
25.01.2023 Gündem
Emekli Tümgeneral Ahmet Yavuz: ‘Kurtuluşun mührü kuruluş anahtarı’
Emekli Tümgeneral Ahmet Yavuz: ‘Kurtuluşun mührü kuruluş anahtarı’ Emekli Tümgeneral Ahmet Yavuz 26 Ağustos’ta başlayıp 30 Ağustos’ta zaferle sonuçlanan Büyük Taarruz’un, stratejik planlama ve sonrasındaki siyasal etkilerini Milliyet okuyucuları için değerlendirdi.
30.08.2022 Gündem
Teröristlerle poz verdiler! ABD askerleri Türkiye sınırının dibinde
Teröristlerle poz verdiler! ABD askerleri Türkiye sınırının dibinde Ankara'nın operasyon sinyali vermesiyle Suriye'nin kuzeyinde askeri hareketlilik arttı. Rusların hava savunma sistemi yerleştirdiği Kamışlı'da, bu kez ABD askerleri ortaya çıktı.
12.06.2022 Dünya
Stadyum havaya uçuruldu! 300 paralı asker öldü, yalnızca biri kurtulabildi
Stadyum havaya uçuruldu! 300 paralı asker öldü, yalnızca biri kurtulabildi Rusya-Ukrayna savaşının odak noktasından sadece 45 kilometre uzaktaki gizli üs yerle bir edildi, Putin savaş gemisi Moskva'nın batırılışından bu yana en ağır darbeyi yedi.
12.06.2022 Dünya
Bakan Karaismailoğlu açıkladı! Türksat 5B ne zaman hizmete girecek?
Bakan Karaismailoğlu açıkladı! Türksat 5B ne zaman hizmete girecek? Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu “14 Haziran 2022 Salı günü Türksat 5B’yi hizmete alacağız” dedi.
9.06.2022 Ekonomi
ABD savaş için tarih verdi, tahliye başlıyor! İsrail basını yazdı
ABD savaş için tarih verdi, tahliye başlıyor! İsrail basını yazdı Ukrayna'nın başkenti Kiev'den hem Amerikalı hem de Rus diplomatlar tahliye ediliyor, İngiltere ordusu da tüm askerlerini bu hafta sonu çekiyor. AFP, Karadeniz'e açılan savaş gemilerinden ilk fotoğrafları dünyaya servis etti. Dünyanın merakla beklediği Biden - Putin görüşmesi gerçekleşti. Kritik görüşme sonrası Beyaz Saray ve Kremlin'den açıklamalar peş peşe geldi. İsrail basını da Washington'ın Tel Aviv yönetimine işgale ilişkin tarih paylaştığını yazdı.
13.02.2022 Dünya
Ulaşım ve iletişim projelerinde 2023 damgası
Ulaşım ve iletişim projelerinde 2023 damgası Ulaştırma ve iletişim sektörlerinde gelecek yıl ve 2023'te hayata geçirilecek projeler hem hayatı kolaylaştıracak hem de yerli ve milli sistemlerle Türkiye'yi uluslararası arenada daha fazla söz sahibi yapacak.
17.11.2021 Ekonomi
Türkiye'nin aktif uydu sayısı Türksat 5A'nın hizmete girmesiyle 7'ye yükseldi
Türkiye'nin aktif uydu sayısı Türksat 5A'nın hizmete girmesiyle 7'ye yükseldi Uzayda uydu sahibi 30 ülkeden biri olan Türkiye'nin aktif uydu sayısı, Türksat 5A'nın da hizmete alınmasıyla 7'ye yükseldi.  
29.06.2021 Teknoloji
Türksat 5A hizmete alındı
Türksat 5A hizmete alındı Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Türkiye'de iletişim altyapısını geleceğe uygun biçimde kurmaya katkı sunacak Türksat 5A'nın 1728 megahertz kapasitesiyle Ku-bantta Türksat uydu filosunun en kapasiteli uydusu olduğunu belirterek, "Önceki haberleşme uydularımıza göre yüzde 30 daha fazla kapasiteye sahip." dedi.
28.06.2021 Uzmanpara
Bakan Karaismailoğlu: Türksat 5A, Türksat uydu filosunun en kapasiteli uydusudur
Bakan Karaismailoğlu: Türksat 5A, Türksat uydu filosunun en kapasiteli uydusudur Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Türkiye'de iletişim altyapısını geleceğe uygun biçimde kurmaya katkı sunacak Türksat 5A'nın 1728 megahertz kapasitesiyle Ku-bantta Türksat uydu filosunun en kapasiteli uydusu olduğunu belirtti. Karaismailoğlu, "Önceki haberleşme uydularımıza göre yüzde 30 daha fazla kapasiteye sahip." dedi.
28.06.2021 Siyaset
Karaismailoğlu'ndan 'Türksat 5A' açıklaması
Karaismailoğlu'ndan 'Türksat 5A' açıklaması Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, ocak ayı başında fırlatılan Türksat 5A haberleşme uydusunun yolculuğunun dörtte üçünü tamamladığını belirterek, "Uydumuz, mayıs ayının ilk haftasında 31 derece doğu yörüngesine ulaşacak." dedi.
7.04.2021 Ekonomi
Bakan Karaismailoğlu'ndan 'metro' müjdesi
Bakan Karaismailoğlu'ndan 'metro' müjdesi Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Bakanlıkça yapımı sürdürülen AKM-Gar-Kızılay Metrosu'na ilişkin, "3 istasyon, 3,3 kilometrelik tünel hattından oluşan ve toplam proje bedeli 1 milyar 142 milyon lira olan AKM-Gar-Kızılay Metrosu'nu 2022 sonunda tamamlayıp halkımızın hizmetine sunacağız." dedi.
19.01.2021 Ekonomi
Son dakika... Türksat 5A'nın uzay yolculuğu başlıyor! Bakan Karaismailoğlu'dan flaş açıklamalar
Son dakika... Türksat 5A'nın uzay yolculuğu başlıyor! Bakan Karaismailoğlu'dan flaş açıklamalar Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, yarın sabah 04.28 itibarıyla Türksat 5A'nın hizmet vereceği yörüngesine fırlatacağını belirterek, "Türksat 5A ile yeni Ku bandını kullanan öncü ülkelerden birisi olacağız." dedi.
7.01.2021 Ekonomi
Son dakika... Resmen yayınlandı! Ateşlediler, yeryüzü titredi...
Son dakika... Resmen yayınlandı! Ateşlediler, yeryüzü titredi... Orta Asya'daki üsten fırlatıldı, resmi Twitter hesabından paylaşılan görüntüler büyük ses getirdi. Dünya yeni füzenin detaylarını ve ismini merak ediyor.
29.10.2020 Haberler
‘Bu sadece aysbergin tepesi’
‘Bu sadece aysbergin tepesi’ Çin’de yeni koronavirüs zatürre salgınında ölenlerin sayısı 910’a yükseldi. Son 24 saatte 98 kişi yaşamını yitirdi. 6500’ü durumu ağır olmak üzere virüsün bulaştığı kişi sayısı 40 bin 613’e çıktı. DSÖ Genel Koordinatörü Ghebreyesus, “Aysbergin sadece tepesini görüyor olabiliriz” dedi
11.02.2020 Dünya
Hong Kong’daki protestoların ekonomiye faturası büyüyor
Hong Kong’daki protestoların ekonomiye faturası büyüyor Son üç aydır Çin’in Hong Kong Özel İdari Bölgesi’nde düzenlenen suçluların Çin’e iadesi tasarısına karşı protestoların bölge ekonomisine olumsuz etkisi ciddi oranda artıyor.
19.08.2019 Dünya
'Örümcek Adam' Hong Kong'da 68 katlı gökdelene çıkıp barış pankartı açtı
'Örümcek Adam' Hong Kong'da 68 katlı gökdelene çıkıp barış pankartı açtı Dünya çapında bina tırmanışlarına imza atan Fransız Alain Robert, yüksekliği 200 metreyi aşan gökdelene her zaman olduğu gibi bir ip ya da koruyucu malzeme olmadan çıktı. El sıkışma resmi bulunan barış pankartı sosyal medyada farklı tepkiler aldı.
16.08.2019 Dünya