Sosyal İzolasyon Nedir, Nasıl Uygulanır? Sosyal İzolasyon Nasıl Yapılır?
Sosyal İzolasyon Nedir, Nasıl Uygulanır? Sosyal İzolasyon Nasıl Yapılır? Özellikle son dönemlerde yaşanan virüs kaynaklı uluslararası problem ile beraber sosyal izolasyon merak edilir hale geldi. Peki, sosyal İzolasyon nedir, nasıl uygulanır? Sosyal izolasyon nasıl yapılır tüm detayları ile derledik.
1.09.2021 Eğitim
Sosyal izolasyonun çocuklar ve gençlerde 9 olumsuz uzun dönem etkisi
Sosyal izolasyonun çocuklar ve gençlerde 9 olumsuz uzun dönem etkisi Covid-19 salgını dünyada yaklaşık 1.’nci senesini doldururken 20 yaş altı çocuklar ve gençler, bu dönemin çoğunu evlerde izolasyonda geçirdiler ve geçirmeye de devam ediyorlar. İlk başlarda bu süreç hoşlarına gitmiş olsa da, fiziksel aktiviteden uzak kalmaları, zamanla hem psikolojik, hem de anatomik olarak olumsuz etkiler ortaya çıkarmaya başladı. Ucu açık olan ve henüz hayatımızdan ne zaman gideceğini bilmediğimiz Covid-19 pandemi sürecine değinen Uzman Fizyoterapist Altan Yalım, şunları söyledi:
22.01.2021 Çocuk
Sosyal izolasyonda en çok ev işi yapmayı sevdik
Sosyal izolasyonda en çok ev işi yapmayı sevdik Koronavirüs salgınının hayatımıza getirdiği endişenin ve kısıtların yanında günlük yaşantımızda eskisinden daha farklı yaptığımız şeyler de var. Bunların bazılarını daha severek yapıyoruz, bazılarını ise yapacak daha iyi bir şey bulamadığımız için mecburiyetten.
10.07.2020 Yaşam
Sosyal izolasyon duygularınız ile yüzleşmeye nasıl yardımcı oldu?
Sosyal izolasyon duygularınız ile yüzleşmeye nasıl yardımcı oldu? Amerika Birleşik Devletleri'ndeki yetişkinlerin yaklaşık % 18.5'i her yıl akıl hastalığı yaşamaktadır. Bu nüfusun önemli bir kısmı yani her beş kişiden biri anlamına gelir. Ancak ruh sağlığını çevreleyen damgalama ve yanlış anlama dünyanın her yerinde devam ediyor. Peki duygularla, özellikle olumsuz hislerle her gün başa çıkmaya çalıştığımız bu dönem biz neler öğretti?
3.06.2020 Yaşam
İzolasyon nedir, ne anlama geliyor? Evde izolasyon, sosyal izolasyon nasıl olur?
İzolasyon nedir, ne anlama geliyor? Evde izolasyon, sosyal izolasyon nasıl olur? Son zamanlarda en çok konuşulan kavramlardan biri olan İzolasyon ile ilgili merak edilenleri bir araya getirdik. Peki milyonlarca vatandaşımızı yakından ilgilendiren İzolasyon nedir, ne anlama geliyor? İşte hem bu soruların cevapları hem de sosyal ve evde izolasyon ile ilgili bilinmesi gerekenler...
14.04.2020 Gündem
İstanbul’da sosyal izolasyon kurallarına uymayan 4 kişiye ceza!
İstanbul’da sosyal izolasyon kurallarına uymayan 4 kişiye ceza! İstanbul Zeytinburnu’nda yeni tip corona virüse karşı ’sosyal izolasyon’ kurallarına uymadıkları ve çevreyi kirlettikleri gerekçesi ile 4 kişiye para cezası kesildi. Öte yandan Erzurum'un Oltu ilçesinde de evden çıkmaları kısıtlanan 65 yaş ve üzeri 5 kişiye, kuralı ihlal ettikleri gerekçesiyle idari para cezası uygulandı.
25.03.2020 Gündem
Son dakika... İşte corona virüse karşı bilmeniz gereken her şey!
Son dakika... İşte corona virüse karşı bilmeniz gereken her şey! Gelen son dakika haberine göre, corona virüsten korunmanın en etkili yöntemi ‘sosyal uzaklaşma’ diğer bir ifadeyle ‘sosyal izolasyon’. Virüsün yayılmasına karşı kişiler arası mesafenin en az 2 metre olması gerektiği belirtiliyor.
21.03.2020 Gündem