Sovyet

Sovyet

Son dakika sovyet haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan sovyet gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan sovyet haber sayfamızda...

Sovyet

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 3.186 sovyet haberi bulunmuştur.
Rusya'yı karıştıran haber! Şoygu'nun yardımcısı gözaltında, ultra-lüks hayatında yok yok
Rusya'yı karıştıran haber! Şoygu'nun yardımcısı gözaltında, ultra-lüks hayatında yok yok Ukrayna işgalinin yirmi yedinci ayı bugün dolarken, Moskova'da savaşın başından bu yana en üst düzey gözaltı aniden gerçekleşti. Şoygu'nun yardımcısı, Kremlin sözcüsü Peskov'un parti arkadaşı Timur İvanov'un göz kamaştırıcı lüks hayatında yok yok: Albümden Cote d’Azur'daki yaz tatilleri, kiralık yatlar, helikopterler, İstanbul'da doğum günü ve elbette lüks arabalar ve mücevherler çıktı.
24.04.2024 Dünya
Uzayda ateşlenen ilk ve tek silah! Rusya meydan okudu, yüksek maliyet sonunu getirdi
Uzayda ateşlenen ilk ve tek silah! Rusya meydan okudu, yüksek maliyet sonunu getirdi Sovyet Rusya'nın art arda attığı hızlı adımlarla başlayan, ABD'nin Ay'a insan indirmesiyle zirveye çıkan 'uzay yarışı' günümüzde yeni bir evreye girmiş olsa da bu mücadelenin ilk zamanları birçok şaşırtıcı olaya şahitlik etti. Bunlardan biri de uzayda ateşlenen ilk ve tek silah olan R-23M topu oldu.
7.04.2024 Dünya
Hem katledip hem kaydetmişler
Hem katledip hem kaydetmişler Moskova’daki korkunç terör saldırısıyla ilgili detaylar ortaya çıkmaya devam ederken, eylemi üstlenen DAEŞ, teröristlerin üzerlerinde bulunan kameralardan çekilen video görüntülerini de paylaştı! Detaylar ise dehşet verici.
25.03.2024 Dünya
Moskova’da ağır bilanço! DAEŞ, Rusya'dan ne istiyor?
Moskova’da ağır bilanço! DAEŞ, Rusya'dan ne istiyor? Moskova’da DAEŞ tarafından üstlenilen terör saldırısında bilanço yükseliyor. Devlet Başkanı Putin, saldırganların yakalandığını açıklarken, bir günlük yas ilan etti. 4 saldırgan Ukrayna sınırına doğru kaçarken yakalandı.
24.03.2024 Dünya
Kabus 'diriliş' peşinde! Moskova saldırısının ardındaki gizli plan
Kabus 'diriliş' peşinde! Moskova saldırısının ardındaki gizli plan Moskova’nın kuzeybatısındaki bir AVM’de bulunan 'Crocus City Hall' konser salonu, son yılların en korkunç terör saldırısına sahne oldu. Ölü sayısının 130'u geçtiği açıklanırken uzman isimler saldırıyı milliyet.com.tr'ye değerlendirdi.
23.03.2024 Dünya
Köye sızan gaz 'uyku deliliği' yaptı! Dünyada eşi benzeri yok, haftalarca sürüyor
Köye sızan gaz 'uyku deliliği' yaptı! Dünyada eşi benzeri yok, haftalarca sürüyor Dünyada üzerinde öyle bir köy var ki bilim insanlarının bile tam anlamıyla nasıl ortaya çıktığını anlayamadığı bir hastalıkla yaşıyor. Burada yürürken, konuşurken ya da günlük işlerini yaparken aniden derin bir uykuya dalanlar, günlerce uykuda kalabiliyor.
8.03.2024 Yaşam
Çernobil'de de bu koruma yoktu! 6 Şubat, Türkiye sınırındaki Metsamor'u tetikledi mi?
Çernobil'de de bu koruma yoktu! 6 Şubat, Türkiye sınırındaki Metsamor'u tetikledi mi? Türkiye-Ermenistan sınırındaki Metsamor Nükleer Santrali, 6 Şubat depremlerinin ardından 36 yıl içinde 2'nci kez sallandı. Santralin eski ve pek çok kişi tarafından riskli bulunuyor olması ise akıllara "Türkiye için tehlike yaratacak bir sızıntı olur mu?" sorularını getirdi. "Çernobil'de de bu koruma yoktu" diyen Prof. Dr. Haluk Yücel merak edilenleri Milliyet.com.tr'ye anlattı.
6.03.2024 Gündem
Hindistan’dan uzaya astronot
Hindistan’dan uzaya astronot Hindistan, geçtiğimiz Ağustos’ta Ay’ın güney kutbuna uzay aracı indirmeyi başaran ilk ülke olmasının ardından uzaya 4 astronot göndereceğini açıkladı.
4.03.2024 Dünya
Moldova'nın ayrılıkçı bölgesi Transdinyester Rusya'dan 'koruma' talep etti
Moldova'nın ayrılıkçı bölgesi Transdinyester Rusya'dan 'koruma' talep etti Hukuken Moldova'ya bağlı olan ve uluslararası tanınırlığı olmayan Transdinyester ile Kişinev yönetimi arasındaki gerginlik, Moldova'nın sene başından itibaren bölgedeki ihracat ve ithalata yeni gümrük vergileri getirmesi ile zirveye ulaştı.
1.03.2024 Dünya
Mert Aydın yazdı: Dünya Kupası’nın unutulmaz ilkleri!
Mert Aydın yazdı: Dünya Kupası’nın unutulmaz ilkleri! Bu haftaki konumuz futbolun en büyük vitrini olan Dünya Kupası’na katılan ülkelerin attığı ilk goller olacak. Bu onuru yakalayan fautbolcular kimler? Gelin hep birlikte bu tarihi isimlerle bir bakalım.
25.02.2024 Futbol
Naaşı bile tehlikeli
Naaşı bile tehlikeli Navalni’nin annesi, oğlunun gizli bir şekilde toprağa verilmesi için Rus yetkililerden baskı gördüğünü açıklarken, ABD yönetimi Rusya’ya yönelik yeni bir yaptırım dalgası duyurdu.
24.02.2024 Dünya
Putin muhaliflerinin çözülemeyen şüpheli ölümleri
Putin muhaliflerinin çözülemeyen şüpheli ölümleri Rusya’da kaldığı cezaevinde hayatını kaybeden Aleksey Navalni, son yıllarda hayatını kaybeden Rus muhaliflerden yalnızca biri.
20.02.2024 Dünya
Ukrayna büyükelçisi: Türkiye'den KAAN alacağız
Ukrayna büyükelçisi: Türkiye'den KAAN alacağız CNN Türk'e konuşan Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Vasyl Bodnar, Ukrayna'nın Türkiye'nin milli savaş uçağı KAAN'dan almayı planladığını söyledi.
15.02.2024 Gündem
90 bin asker sahaya indi! 'ABD'nin dikkati dağıldı, Çin harekete geçti'
90 bin asker sahaya indi! 'ABD'nin dikkati dağıldı, Çin harekete geçti' Rus tehdidine karşı soğuk savaştan beri gerçekleşen en büyük savaş provası gerçekleştirilecek. Türk ordusunun da katılacağı tatbikatı inceleyen Times gazetesi, dünyanın küresel bir savaşa gittiğini ve süper güçlerin karşı karşıya gelmesinin an meselesi olduğunu yazdı.
14.02.2024 Dünya
Rusya'dan kaçtı, videosu yasaklandı! Fenomen şimdi yıllarca hapis yatabilir
Rusya'dan kaçtı, videosu yasaklandı! Fenomen şimdi yıllarca hapis yatabilir İkinci Dünya Savaşı heykelinin önünde çektiği video Rusya'da infial yarattı. Öyle ki, ülkeden kaçmak zorunda dahi kaldı. Moskova'ya adım attığı anda tutuklanan genç kadın, şimdi beş yıl hapis tehdidiyle yüzleşiyor.
12.02.2024 Dünya
3 kritik başlık! Tarihi zafer sonrası Karabağ'da ilk sandık
3 kritik başlık! Tarihi zafer sonrası Karabağ'da ilk sandık 30 yıl sonra Ermenistan işgalinden kurtarılan Karabağ'da ilk kez sandık kurulacak. Uluslararası Analizler Merkezi Daire Başkanı Türkiye Sorumlusu Dr. Cavid Veliyev, yarın yapılacak seçimlerin önemine dikkat çekerek bölgedeki gelişmeler, Karabağ zaferi, Türkiye ile ilişkiler, enerji ve birçok konu hakkında açıklamalarda bulundu.
6.02.2024 Gündem
Türkiye'nin satın almaya yaklaştığı F-16'lar: 50 yaşına giren savaş uçağı neden hala bu kadar ilgi görüyor?
Türkiye'nin satın almaya yaklaştığı F-16'lar: 50 yaşına giren savaş uçağı neden hala bu kadar ilgi görüyor? F-16 savaş uçağı ilk uçuşunu 1974 yılında gerçekleştirdi. Üstünden 50 yıl geçti ama Amerikan yapımı uçak hala ilk günkü kadar önemli.
25.01.2024 Dünya
NATO Soğuk Savaş'tan bu yana en büyük tatbikatını yapacak
NATO Soğuk Savaş'tan bu yana en büyük tatbikatını yapacak  NATO, 90 bin askerle Soğuk Savaş'tan bu yana en büyük tatbikatını gerçekleştirmeye hazırlanıyor.
19.01.2024 Dünya
'Ruslar kendi uçağını vurdu!' 330 milyon dolarlık A-50 Azak Denizi üzerinde kayboldu
'Ruslar kendi uçağını vurdu!' 330 milyon dolarlık A-50 Azak Denizi üzerinde kayboldu Sovyet döneminden kalan Rusya'nın en önemli uçaklarından A-50 Azak Denizi üzerinde kayboldu. Rus Telegram sayfaları uçağın bizzat Rusya tarafından düşürüldüğünü öne sürerken Ukrayna kanadı ise hava kuvvetlerinin A-50'yi düşürdüğünü iddia ediyor.
24.02.2024 Dünya
Tetris yüzünden nasıl 1 milyar lira kaybetti? 38 dakikanın ardındaki gerçek
Tetris yüzünden nasıl 1 milyar lira kaybetti? 38 dakikanın ardındaki gerçek Genç bir yazılım mühendisiydi. Sovyet Electronika 60 bilgisayarının yeteneklerini test ederken, çocukluğundaki bulmacalardan ilham alarak bir oyun tasarladı. İşte ne olduysa da o saaten sonra oldu. Pek çok kişi bu oyun yüzünden işini ihmal edince birer birer yasaklar gelmeye başladı. İşte geçtiğimiz günlerde 13 yaşındaki bir çocuğun 38 dakikada bitirdiği Tetris'in ardındaki gerçek.
13.01.2024 Yaşam
'İnek firarda' alarmı! Türkiye-Gürcistan sınırında akılalmaz olay
'İnek firarda' alarmı! Türkiye-Gürcistan sınırında akılalmaz olay Gürcü köyü Kırnati, Artvin'in Borçka ilçesi Muratlı köyünden sınırı geçerek köylerine geldiğini tahmin ettikleri ineğin sahibini arıyor. Bir aydır nöbetleşe baktıkları inek için köy halkı adeta seferber olurken, Türkiye'deki yakınlarına haber salarak ineğin sahibine ulaşmaya çalışıyor.
12.01.2024 Haberler
'İnek firarda' alarmı! Türkiye-Gürcistan sınırında akılalmaz olay
'İnek firarda' alarmı! Türkiye-Gürcistan sınırında akılalmaz olay Gürcü köyü Kırnati, Artvin'in Borçka ilçesi Muratlı köyünden sınırı geçerek köylerine geldiğini tahmin ettikleri ineğin sahibini arıyor. Bir aydır nöbetleşe baktıkları inek için köy halkı adeta seferber olurken, Türkiye'deki yakınlarına haber salarak ineğin sahibine ulaşmaya çalışıyor.
12.01.2024 Gündem
Mert Aydın yazdı: İşte olimpiyatların en çok madalya kazananları!
Mert Aydın yazdı: İşte olimpiyatların en çok madalya kazananları! 1896’dan bu yana yaz olimpiyatlarında bazı ülkelerden daha fazla madalya kazanan sporcular var. Özellikle yüzme ve jimnastik tam bir madalya deposu. Hele bir de istikrarlı ve uzun kariyerli bir isim varsa ortada, o zaman rekorlara hazır olun.
7.01.2024 Diğer
“Retro oyunlara ilgi artıyor”
“Retro oyunlara ilgi artıyor” Özellikle 90’lara damga vuran Tetris oyununu 13 yaşındaki Willis Gibson’ın yenmesi Tetris’i ve retro oyunları yeniden gündeme taşıdı. Retro oyunlara artan ilgiyi konuştuğumuz Murat Kahraman “Bu oyunlar; eğlence, kültür ve mirasın bir araya geldiği birer hazine” diyor.
6.01.2024 Pazar
Aksiyon Filmleri 2024: En İyi, En Yeni, Sürükleyici Türk ve Yabancı Aksiyon Film Önerileri
Aksiyon Filmleri 2024: En İyi, En Yeni, Sürükleyici Türk ve Yabancı Aksiyon Film Önerileri Film dünyasının sevilen türleri arasında gerilim, komedi, macera ve aksiyon filmleri başı çekiyor. Her yaş grubundan bireylere uygun çekilen filmler izlerken kişiyi işlediği konuya adapte ediyor. Yönetmen koltuğunda dünyaca ünlü isimlerin oturduğu ve kadrosunda önemli isimlerin yer aldığım filmler bulunuyor. Aileniz veya arkadaşlarınızla izleyebileceğiz en iyi, en yeni, sürükleyici, tehlikeli ve macera içeren Türk ve yabancı aksiyon film önerileri için sizin için hazırladığımız aksiyon filmleri 2024 içeriğimize göz atabilirsiniz.
5.01.2024 Kültür Sanat

Benzer Haber Etiketleri

Sovyet ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.