Soya

Soya

Son dakika soya haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan soya gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan soya haber sayfamızda...

Soya

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 2.458 soya haberi bulunmuştur.
Türkiye 100 ülkeye tohum ihraç ediyor
Türkiye 100 ülkeye tohum ihraç ediyor Türkiye’den 100’ün üzerinde ülkeye tohum ihraç ediliyor. 2023’te 249.6 milyon dolar ithalata karşı, 326.8 milyon dolar ihracat yapıldı. Dünya tohumcuları 2025’te Türkiye’de toplanacak.
6.04.2024 Ekonomi
Bebeğini sokağa terk etti, 20 yıl hapsi istendi: Otelde tek başına doğurdum
Bebeğini sokağa terk etti, 20 yıl hapsi istendi: Otelde tek başına doğurdum Diyarbakır'ın Sur ilçesinde metruk yapıya yeni doğmuş erkek bebeğini bırakarak kaçan anne M.Ç.C. (26) hakkında, ‘alt soydan akrabayı kasten öldürmeye teşebbüs’ suçundan 13 yıldan 20 yıla kadar hapis istemiyle hazırlanan iddianame 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.
25.03.2024 Gündem
‘52 yıllık işim beni bile kandırırlar’
‘52 yıllık işim beni bile kandırırlar’ Zeytinyağı, tereyağı, bal derken şimdi de peynir, sucuk, sirkede sahtecilik yapıldı. Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birlik Başkanı Ziya Şahin ‘52 yıldır işin içindeyim beni bile kandırırlar’ diye uyarıyor.
4.03.2024 Gündem
Kırmızı et kadar besin değerleri var! Et yemiş kadar yapan o gıdalar
Kırmızı et kadar besin değerleri var! Et yemiş kadar yapan o gıdalar Protein açısından en zengin besinler arasında yer alan kırmızı et tüketemeyenlerin ete alternatif olarak tüketebileceği protein deposu yerine geçen besinler var. Et yemiş kadar vücudu proteine doyuran bu besinler ulaşılması kolay, hemen hemen herkesin evinde bulunan yiyecekler.
15.02.2024 Sağlık
Anne cinayetinde kan donduran detaylar! Islatıp dövdü sonra tüfekle vurdu
Anne cinayetinde kan donduran detaylar! Islatıp dövdü sonra tüfekle vurdu Bartın’da Umut Can Alay (23), tartıştığı annesi Hatice Alay'ı (52) av tüfeği ile vurarak öldürdü. Umut Can Alay'ın cinayetten önce yaptıkları kan dondurdu. Öte yandan Umut Can'ın, annesi Hatice Alay'a 2021 yılında cinsel saldırıda bulunduğu öne sürüldü.
7.02.2024 Gündem
20 yıllık usta aşçı et sotenin gizli tekniğini açıkladı! Etin içine ekleyince lokum gibi oluyor
20 yıllık usta aşçı et sotenin gizli tekniğini açıkladı! Etin içine ekleyince lokum gibi oluyor Ana yemeklerin gözdesi olan et soteyi yaparken dikkat edilmesi gereken noktalardan birisi de etin lokum gibi olması. Usta aşçılara göre etin yumuşacık olmasını ve ağızda dağılmasını sağlamak mümkün. 20 yıllık usta aşçı lokum gibi etin sırrını paylaştı.
29.01.2024 Yemek
Annesini 27 yerinden bıçaklayarak öldürdü! Babayı yıkan manzara: Çenem kilitlenip bayıldım
Annesini 27 yerinden bıçaklayarak öldürdü! Babayı yıkan manzara: Çenem kilitlenip bayıldım Bursa'da, uyuşturucu kullandıktan sonra annesini 27 yerinden bıçaklayarak öldüren Yakup Babacan'ın (28), tutuklu yargılandığı davanın ilk duruşmasında karar verildi.
25.01.2024 Gündem
'Magnezyum, panik atağı tedavi ediyor' iddiası! İşte gerçek: Tek başına yeterli değil
'Magnezyum, panik atağı tedavi ediyor' iddiası! İşte gerçek: Tek başına yeterli değil Ispanak, badem ve soya sütü gibi günlük yiyeceklerde bulunan magnezyum insan vücudunun ihtiyacı olan minerallerden biri. Yapılan sosyal medya paylaşımları magnezyum tüketiminin, magnezyum takviyesi kullanımının panik atak problemlerine iyi geldiği yönünde. Ancak işin iç yüzü çok başka.
11.01.2024 Genel Sağlık
Vegansanız besin dengesine dikkat!
Vegansanız besin dengesine dikkat! Hayvan kökenli hiçbir gıdayı yemeyen, tümüyle bitkisel beslenenlere “vegan” deniliyor.
9.01.2024 Gündem
G ile Başlayan Erkek Bebek İsimleri 2024: G Harfi ile Başlayan Erkek İsimleri ve Anlamları Nelerdir?
G ile Başlayan Erkek Bebek İsimleri 2024: G Harfi ile Başlayan Erkek İsimleri ve Anlamları Nelerdir? Bebeklerini kucağını alacağı günü bekleyen aileler isminin en güzel ve eşsiz olmasını istiyorlar. Bu yüzden hamilelik döneminde düşünülen konular arasında isimler yer alıyor. Anne ve babalar isim verirken oldukça seçici davranıyor. Çocuklarına hayat boyu taşıyacakları ismi verirken aileler anlamlarına da özen gösteriyor. Ebeveynler çocuklarına keşfedilmemiş, anlamlı, nadir bulunan, değişik, duyulmamış, popüler ve modern çağa uygun isimler vermeyi tercih ediyor. G harfi ile başlayan erkek isimleri ve anlamları nelerdir? “G ile Başlayan Erkek Bebek İsimleri” içeriğimizden detaylı bilgi alabilirsiniz.
4.01.2024 Bebek
Bolivya Hakkında Bilgiler; Bolivya Bayrağı Anlamı, 2024 Nüfusu, Başkenti, Para Birimi Ve Saat Farkı
Bolivya Hakkında Bilgiler; Bolivya Bayrağı Anlamı, 2024 Nüfusu, Başkenti, Para Birimi Ve Saat Farkı Resmi ismi, Bolivya Çok Uluslu Devleti olan ülke, Amazon Yağmur Ormanları ile ünlüdür. İspanya'nın hakimiyeti altında bulunurken, Yukarı Peru ismiyle anılan devlet, bağımsızlığını önderleri Simone Bolivar öncülüğünde kazanmışlardır. Bolivya'nın başkentinin ismi nedir, kullanılan para birimi nedir, nüfusu ne kadardır, hangi diller konuşulur gibi sorularının yanıtlarını derledik.
3.01.2024 Tatil
Meksika Hakkında Bilgiler; Meksika Bayrağı Anlamı, 2024 Nüfusu, Başkenti, Para Birimi Ve Saat Farkı
Meksika Hakkında Bilgiler; Meksika Bayrağı Anlamı, 2024 Nüfusu, Başkenti, Para Birimi Ve Saat Farkı Büyük Okyanus'a kıyısı bulunan Meksika, Amerika kıtasında yer almaktadır. Resmi adı Meksika Birleşik Devletleridir. Uzun yıllar boyunca İspanya'nın kolonisi olan ülke, 16 Eylül 1810 tarihinde bağımsızlığını ilan etti. Meksika bayrağının anlamı ne, başkenti neresi? Sizin için derledik.
3.01.2024 Tatil
Irak’ta yatırım için 112.5 milyon dolar kredi
Irak’ta yatırım için 112.5 milyon dolar kredi Türkiye’nin önde gelen tarım ürünleri tedarik zinciri şirketi Tiryaki Agro, Dubai’de kurulu iştiraki Manar FZCO aracılığı ile, Irak’ın Umm-Qasr Limanı’ndaki soya kırım tesisi ve mısır depolama yatırımı için 112.5 milyon dolara kadar yatırım ve işletme sermayesi kredisi aldığını duyurdu.
15.12.2023 Ekonomi
18 yaşındaki eşini kürtaj yaptırdığı iddiasıyla öldüren kocanın cezası belli oldu
18 yaşındaki eşini kürtaj yaptırdığı iddiasıyla öldüren kocanın cezası belli oldu Denizli’de kendinden habersiz kürtaj yaptırdığı iddiasıyla 18 yaşındaki eşi Elif Irmak’ı öldüren, babası Hikmet Irmak’ı yaralayan Ahmet Emre Irmak davasında karar belli oldu.
13.12.2023 Gündem
Gaziantep'te 2 aylık bebeği öldüresiye döven baba Yunus Göç'ün cezası belli oldu
Gaziantep'te 2 aylık bebeği öldüresiye döven baba Yunus Göç'ün cezası belli oldu 2 aylık bebeği öldüresiye döverel ağır yaralayan baba Yunus Göç'ün yargılandığı davada karar çıktı. İşte cani babaya verilen ceza...
7.12.2023 Gündem
Ağızda dağılan et sote tarifi! İçine ekleyince lokum gibi oluyor
Ağızda dağılan et sote tarifi! İçine ekleyince lokum gibi oluyor Et sote Türk mutfağının en lezzetli  ana yemekleri arasında yer alıyor. Ancak etin düzgün ve doğru pişirilmesi tadına etki ediyor. Misafirlerinize hazırlayabileceğiniz bu lezzetli tarifin püf noktası var. İçine ekleyince et lokum gibi pişiyor.
2.12.2023 Yemek
Çiftçilere mazot ve gübre desteği! Resmi Gazete'de yayımlandı
Çiftçilere mazot ve gübre desteği! Resmi Gazete'de yayımlandı Çiftçilere yapılacak tarımsal desteklerle ilgili tebliğ, Resmi Gazete'de yayımlandı. Buğday, arpa, çavdar, tritikale ve yulaf için dekar başına 149 TL mazot ve gübre desteği ödenecek.
26.11.2023 Ekonomi
Gölmarmara organik tarım alanı olacak
Gölmarmara organik tarım alanı olacak Tarım ve Orman Bakanlığı ve Güvenilir Ürün Platformu tarafından iki yıl önce başlatılan Tarım Varsa Hayat Var projesinin yeni toplantısı Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü (TİGEM) Karacabey İşletmesi’nde gerçekleştirildi.
14.11.2023 Ekonomi
Soyadaki pestisit lösemiyi tetikledi
Soyadaki pestisit lösemiyi tetikledi Yeni yayınlanan bilimsel bir çalışmaya göre, dünya genelinde en yaygın kullanılan temel besin maddelerinden soya üretimindeki artış, çocukluk çağı kanseri lösemide de artışa neden oldu.
9.11.2023 Gündem
Bağışıklığı güçlendir hastalıklardan korun
Bağışıklığı güçlendir hastalıklardan korun Sonbahar mevsiminin gelmesiyle grip ve nezle şikâyetlerinde artış gözlemlenirken uzmanlar, mevsimsel geçişlerden kaynaklı sağlık sorunları yaşanmaması için bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi gerektiğini ifade ediyor. Peki bağışıklık sistemi nasıl güçlendirilebilir.
8.11.2023 Gündem
Talihsiz kadın oğlu tarafından defalarca bıçaklandı! 'Acıma duygum yok, annemi öldüreceğim'
Talihsiz kadın oğlu tarafından defalarca bıçaklandı! 'Acıma duygum yok, annemi öldüreceğim' Bolu'da annesini 8 yerinden bıçaklayan sanığun duruşmadaki sözleri kan dondurdu. Sanık, acıma duygusunun olmadığını ve çıktığı ilk an annesini öldüreceğini söyledi. İşte haberin ayrıntıları...
2.11.2023 Gündem
Çiftçilerin yeni düşmanı oldu! Yumurtalarını 500 km uçarak bırakıyorlar
Çiftçilerin yeni düşmanı oldu! Yumurtalarını 500 km uçarak bırakıyorlar Samsun İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Sağlam, kahverengi kokarca gibi istilacı bir tür olan ve bitkilere zarar veren ‘güz tırtılı’ konusunda uyardı.
1.11.2023 Gündem
Düğün dönüşü katliam gibi kazada can verdiler! Alkollü sürücü tutuklandı
Düğün dönüşü katliam gibi kazada can verdiler! Alkollü sürücü tutuklandı Ordu’da 2 otomobilin kavşakta çarpıştığı kazada hayatını kaybeden Saniye Sarıcı (85) ile Arifiye Gelen'in (68), yakınlarının düğünü sonrası döndükleri ortaya çıktı. 4 kişinin yaralandığı kazaya ilişkin gözaltına alınan ve alkollü olduğu belirlenen sürücü Tayfur Dündar (45) tutuklandı.
30.10.2023 Gündem
Lezzetli olsalar da hiç de masum değiller! Damarlar yüzde 70 oranında tıkanıyor
Lezzetli olsalar da hiç de masum değiller! Damarlar yüzde 70 oranında tıkanıyor Lezzetli börekler, hamur işleri, fast foodlar ve yemekleri tatlandıran yan ürünler masum görünüyor olsa da aslında hiç de sanıldığı gibi değil. Damarlarda tıkanıklığa ve kilo alımına sebep olan bu yiyecekler neler? Detaylar haberimizde.

Benzer Haber Etiketleri

Soya ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.