Sözel

Sözel

Son dakika sözel haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan sözel gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan sözel haber sayfamızda...

Sözel

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 2.125 sözel haberi bulunmuştur.
LGS 2024 NE ZAMAN? LGS örnek sorular: Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınav giriş belgesi ne zaman yayımlanacak?
LGS 2024 NE ZAMAN? LGS örnek sorular: Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınav giriş belgesi ne zaman yayımlanacak? Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavına kısa süre kaldı. LGS için başvuru süreci 29 Mart günü noktalandı. Sınava katılım sağlayacak öğrenciler ise LGS sınav giriş belgesinin paylaşılacağı tarihi araştırıyor. 2024 LGS ne zaman, sonuçlar hangi tarihte açıklanacak?
18.04.2024 Bilgi Rehberi
Doktoru vuran sanık MİT mensubu olduğunu beyan eden mesaj atmış
Doktoru vuran sanık MİT mensubu olduğunu beyan eden mesaj atmış İntörn Doktor Nida Nur Nergiz'i pompalı tüfekle 6 el ateş ederek bir bacağının ampute olmasına neden olan eski erkek arkadaşı sanık Ersin Karakuş'un yargılanmasına devam edildi.
2.04.2024 Gündem
LGS başvuruları için bugün son gün! Sonuçlar 28 Haziran’da açıklanacak
LGS başvuruları için bugün son gün! Sonuçlar 28 Haziran’da açıklanacak Milli Eğitim Bakanlığınca 2 Haziran'da gerçekleştirilecek Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınav için başvurular bugün sona erecek.
29.03.2024 Eğitim
MSÜ sınavında 500 tam puan alarak Türkiye birincisi oldu
MSÜ sınavında 500 tam puan alarak Türkiye birincisi oldu Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı'nda Türkiye 1'ncisi Mersin'den çıktı. 12-F sınıfı öğrencisi Halil Akgül, sayısal puan türünde 500 tam puan aldı.
21.03.2024 Eğitim
Bruce Willis'in kızı Tallulah Willis'e otizm teşhisi konuldu!
Bruce Willis'in kızı Tallulah Willis'e otizm teşhisi konuldu! Afazi ve demans hastalığıyla mücadele eden ve sinemayı bırakmak zorunda kalan ünlü aksiyon yıldızı Bruce Willis'in kızı, gündem olan bir açıklamada bulundu. Ünlü isim, geçen yaz otizm teşhisi aldığını duyurarak, bunun hayatını değiştirdiğini paylaştı.
19.03.2024 Cadde
Öğrenciler dikkat! LGS başvuruları başladı
Öğrenciler dikkat! LGS başvuruları başladı 2 Haziran'da gerçekleştirilecek Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınav başvuruları başladı. Başvurular, 29 Mart'ta kadar "e-Okul" üzerinden isteğe bağlı yapılacak.
18.03.2024 Gündem
LGS’ye hazırlıkta tempoyu artırın LGS’ye aylardır
LGS’ye hazırlıkta tempoyu artırın LGS’ye aylardır LGS’ye aylardır hazırlanan 8. sınıf öğrencilerinin önünde 2.5 ay kaldı. Uzmanlar, bu dönemin zaman yönetimi, soru çözme düzeni ve sınav taktikleri açısından önemine dikkat çekerek, öğrencilere sınava hazırlık temposunu artırmalarını öneriyor.
15.03.2024 Eğitim
Müzikle terapi engelli dostu
Müzikle terapi engelli dostu Yaşar Üniversitesi Müzik Bölümü mezunu ve müzik terapisti Büşra Turna, Belçika’da bulunan LUCA School of Arts’da Müzik Terapi bölümünde yüksek lisans eğitimine devam ederken, bir yandan da otizm ve davranış bozukluğu olan 17 yaşındaki bir gençle çalışıyor.
14.03.2024 Eğitim
MEB'den LGS'ye gireceklere uyarı! Sıkça sorulan sorulara yanıt verildi
MEB'den LGS'ye gireceklere uyarı! Sıkça sorulan sorulara yanıt verildi Millî Eğitim Bakanlığı, 2 Haziran 2024'te yapılacak Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezî sınava ilişkin merak edilen soruları yanıtladı.
13.03.2024 Gündem
Son dakika... LGS'de başvuru tarihleri belli oldu
Son dakika... LGS'de başvuru tarihleri belli oldu Milli Eğitim Bakanlığınca bu yıl 2 Haziran 2024'te gerçekleştirilecek liselere geçiş sistemi kapsamındaki merkezi sınavın başvuru ve uygulama kılavuzu yayımlandı. LGS'de merkezi sınav başvuruları 19-29 Mart arasında alınacak.
12.03.2024 Gündem
LGS heyecanı! Demirören Medya Lisesi'nde deneme sınavı
LGS heyecanı! Demirören Medya Lisesi'nde deneme sınavı Haziran ayında yapılması planlanan Liselere Geçiş Sistemi'ne (LGS) girecek öğrenciler, Demirören Medya ve Teknoloji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde deneme sınavı oldu.
2.03.2024 Haberler
LGS heyecanı! Demirören Medya Lisesi'nde deneme sınavı
LGS heyecanı! Demirören Medya Lisesi'nde deneme sınavı Haziran ayında yapılması planlanan Liselere Geçiş Sistemi'ne (LGS) girecek öğrenciler, Demirören Medya ve Teknoloji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde deneme sınavı oldu.
2.03.2024 Gündem
Mimarlıkta Ütopya, Filarete ve Fatih Sultan Mehmet
Mimarlıkta Ütopya, Filarete ve Fatih Sultan Mehmet Kuşkusuz her öğretinin aktardığı gerçeğin bir kuramı vardır. Temelinde mantık, felsefe ya da toplumsal, etik ve estetik değerlerin barındığı kuramlar öğretilerin geçerliliğini betimler.
26.02.2024 Mimarlık
Selma Gürbüz’ü hatırlamak
Selma Gürbüz’ü hatırlamak Selma Gürbüz’ün anısına düzenlenen “Solo Botter: Selma Gürbüz” sergisi sanatçının karakteristik çalışmalarını bir araya getiriyor ve Gürbüz retrospektifinden kesitler sunuyor.
22.02.2024 Kültür Sanat
LGS MEB 2024 ÖRNEK SORU KİTAPÇIĞI 📌 MEB LGS örnek soruları ve çözüm videoları yayınlandı! (Sözel-Sayısal örnek sorular)
LGS MEB 2024 ÖRNEK SORU KİTAPÇIĞI 📌 MEB LGS örnek soruları ve çözüm videoları yayınlandı! (Sözel-Sayısal örnek sorular) Her yıl MEB tarafından düzenlenen Liselere Geçiş Sınavı (LGS) için her ay düzenli olarak MEB tarafından örnek soru kitapçıkları yayınlanıyor. Şubat ayı MEB LGS soruları ve çözüm videoları yayınlandı. Peki MEB LGS örnek soru kitapçığına nasıl erişim sağlanır?
15.02.2024 Bilgi Rehberi
Eşini keserle öldüren katil koca için istenen ceza belli oldu
Eşini keserle öldüren katil koca için istenen ceza belli oldu Antalya'da eşi Saibe Akdağ'ı keserle öldüren Ercan Akdağ için ağırlaştırılmış ömür boyu hapis istendi.
23.01.2024 Gündem
Ders: Shakespeare, Konu: Yapay Zekâ
Ders: Shakespeare, Konu: Yapay Zekâ Şarkı söylüyor, şiir yazıyor, çizim yapıyor derken bir hocalığı eksikti o da oldu. Yapay zekâ Cere, Ankara Bilim Üniversitesi’nde derse giriyor ve öğrencilere İngiliz yazar Shakespeare anlatıyor.
14.01.2024 Pazar
Beyzbol sopalı komşu kabusu! ‘Bana ne çocuğun otizmliyse'
Beyzbol sopalı komşu kabusu! ‘Bana ne çocuğun otizmliyse' Otizmli çocuklarının eğitimi için Almanya'dan Kocaeli'ne gelen aile, komşularının kapılarına beyzbol sopası ile dayanmasıyla hayatlarının şokunu yaşadı.
10.01.2024 Haberler
Beyzbol sopalı komşu kabusu! ‘Bana ne çocuğun otizmliyse'
Beyzbol sopalı komşu kabusu! ‘Bana ne çocuğun otizmliyse' Otizmli çocuklarının eğitimi için Almanya'dan Kocaeli'ne gelen aile, komşularının kapılarına beyzbol sopası ile dayanmasıyla hayatlarının şokunu yaşadı.
10.01.2024 Gündem
KPSS Konuları 2024... KPSS Lisans, Ön Lisans ve Ortaöğretim Konuları ve Soru Dağılımı
KPSS Konuları 2024... KPSS Lisans, Ön Lisans ve Ortaöğretim Konuları ve Soru Dağılımı ÖSYM tarafından düzenlenen KPSS devlet kadrolarına alınacak olan personellerin seçilmesi için yapılan sınavdır. Her yıl milyonlarca insanın girdiği bu sınav eğitim düzeyine göre düzenlenmektedir. Sınav girecek olan kişilerin sorumlu olması gereken bazı konular bulunur. Bu nedenle sınav öncesi adayların aklına takılan konulardan birisi de KPSS konuları olmaktadır. KPSS lisans, ön lisans ve ortaöğretim konuları ve soru dağılımı hakkında detaylı bilgi almak için sizin için hazırladığımız ‘KPSS Konuları 2024’ başlıklı içeriğimize göz atabilirsiniz.
5.01.2024 Eğitim
LGS Türkçe Konuları 2024: LGS Türkçe Konuları ve Soru Dağılımı
LGS Türkçe Konuları 2024: LGS Türkçe Konuları ve Soru Dağılımı Her yıl MEB tarafından düzenlenen LGS ilköğretimden ortaöğretime geçiş sınavıdır. Sınav hazırlığındaki öğrencilerin aklına takılan sorulardan birisi de LGS Türkçe konularıdır. Sınavda Türkçe alanından 20 soru çıkmaktadır. Bu nedenle LGS Türkçe konuları ve soru dağılımı merak edilen başlıklar arasında yer almaktadır. LGS Türkçe konuları ve soru dağılımı nasıldır? 2024 LGS Türkçe konuları ile ilgili detaylı bilgilere sizin için hazırladığımız içerikten ulaşabilirsiniz.
5.01.2024 Eğitim
LGS Konuları 2024: LGS Türkçe, Matematik, Fen, İnkılap, İngilizce 1. Dönem Konuları Nelerdir?
LGS Konuları 2024: LGS Türkçe, Matematik, Fen, İnkılap, İngilizce 1. Dönem Konuları Nelerdir? LGS ortaokul öğrencilerinin liseye geçiş sürecinde girdikleri sınavdır. MEB tarafından uygulamaya alınan LGS’de öğrenciler Türkçe, Fen Bilgisi, Matematik, İngilizce, İnkılap ve Din Bilgisi alanlarındaki konulardan sorumlu olmaktadır. Sınav hazırlığı sürecindeki öğrencilerin akıllarını kurcalayan başlıklardan birisi de LGS konularıdır. LGS Türkçe, matematik, fen konuları ve soru dağılımı nasıldır? 2024 LGS konuları ile ilgili detaylı bilgilere sizin için hazırladığımız içerikten ulaşabilirsiniz.
5.01.2024 Eğitim
2024 Eşit Ağırlık Bölümleri: 4 Yıllık ve 2 Yıllık Üniversite Eşit Ağırlık (EA) Meslekleri ve Bölümleri Nelerdir?
2024 Eşit Ağırlık Bölümleri: 4 Yıllık ve 2 Yıllık Üniversite Eşit Ağırlık (EA) Meslekleri ve Bölümleri Nelerdir? Kısaltılmış hali ile EA veya TM olarak da bilinen eşit ağırlık bölümleri matematik ve edebiyat ağırlıklıdır. Üniversitede 2 yıllık ve 4 yıllık eşit ağırlık bölümünü tercih etmek isteyen kişiler için TM puanı önemlidir. Ortaöğretimden yükseköğretime geçiş yapacak olan kişilerin Alan Yeterlilik Testi’nde (AYT) Türkçe ve Matematik alanlarında netlerinin yüksek olması gerekir. Eşit ağırlık bölümleri sadece AYT puanı ile değil TYT puanı ile de tercih edilebilmektedir. EA meslekleri oldukça geniş yelpazeye sahiptir. Üniversiteye gitmek isteyen pek çok öğrenicinin merak ettiği konular arasında da eşit ağırlık bölümleri ve meslekleri yer almaktadır. Hukuktan felsefeye, iktisattan psikolojiye kadar pek çok meslek grubu vardır. 4 yıllık ve 2 yıllık üniversite eşit ağırlık meslekleri nelerdir? Eşit ağırlık bölümleri ile ilgili detaylı bilgilere içeriğimizden ulaşabilirsiniz.
5.01.2024 Eğitim
Kençikuşiler yaşatıyor
Kençikuşiler yaşatıyor  Yeni yılın ilk gününde 7,6’lık depremle sarsılan Japonya’da şu anki tespitlere göre 82 kişi hayatını kaybederken, başka coğrafyalarda benzer büyüklükteki depremlerde on binlerce insanın ölmesi, akıllara Japonya depreme nasıl hazırlanıyor sorusunu getirdi.
5.01.2024 Eğitim
2024 MSÜ BAŞVURU EKRANI-KILAVUZU: MSÜ başvurusu nasıl, nereden yapılır ve şartlar neler? MSÜ başvuru ücreti ne kadar, hangi bankalara yatırılacak?
2024 MSÜ BAŞVURU EKRANI-KILAVUZU: MSÜ başvurusu nasıl, nereden yapılır ve şartlar neler? MSÜ başvuru ücreti ne kadar, hangi bankalara yatırılacak? MSÜ başvurularının başladığı ÖSYM tarafından duyuruldu. Başvurularının başlamasıyla beraber MSÜ başvuru ekranı, ücreti ve şartlar hakkında detayları araştırmaya başladılar. MSÜ başvuruları online olarak yapılabilecek. Peki 2024 MSÜ başvurusu nasıl ve nereden yapılır, şartlar neler? MSÜ başvuru ücreti ne kadar?
3.01.2024 Bilgi Rehberi

Benzer Haber Etiketleri

Sözel ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.