Sputnik V

Sputnik V

Son dakika Sputnik V haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Sputnik V gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Sputnik V haber sayfamızda...

Sputnik V

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 312 sputnik v haberi bulunmuştur.
Kan donduran olay! Sputnik V aşısının geliştiricisi öldürüldü
Kan donduran olay! Sputnik V aşısının geliştiricisi öldürüldü Rusya Gamaleya Ulusal Araştırma Merkezi'nde Sputnik V aşısının geliştiricilerinden Andrey Botikov, yakın arkadaşı tarafından evinde kemerle boğularak öldürüldü.
3.03.2023 Dünya
İran'da 5-11 yaş arası çocuklara koronavirüs aşısı!
İran'da 5-11 yaş arası çocuklara koronavirüs aşısı! İran'da ailelerinin onayı alınarak 5-11 yaş aralığındaki çocuklara korona virüs aşısı uygulanmaya başlanacak.
22.01.2022 Dünya
Omicron varyantıyla ilgili yeni gelişme! Resmen açıkladılar, yüzde yüz koruyor
Omicron varyantıyla ilgili yeni gelişme! Resmen açıkladılar, yüzde yüz koruyor Rusya merkezli Gamaleya Enstitüsü’nün Direktörü Aleksandr Gintsburg, Sputnik V ve Spurnik Light aşılarının Omicron mutasyonuna karşı tam koruma sağladığını açıkladı.
17.12.2021 Dünya
Avrupa İlaç Ajansı'ndan 'Johnson&Johnson'a onay
Avrupa İlaç Ajansı'ndan 'Johnson&Johnson'a onay Avrupa İlaç Ajansı (EMA), Covid-19'a karşı geliştirilen Johnson & Johnson aşısı için Fransa’da yeni ek üretim tesisini onayladı.
16.12.2021 Dünya
Putin ve Xi yeni ittifakı duyurdular
Putin ve Xi yeni ittifakı duyurdular Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Çin Devlet Başkanı Xi Jinping, video konferans yoluyla yaptıkları görüşmede Şubat ayında Pekin'de bir araya gelme kararı aldı.
15.12.2021 Dünya
Son dakika! Bakan Koca'dan yeni ilaç duyurusu: Ücretsiz verilecek
Son dakika! Bakan Koca'dan yeni ilaç duyurusu: Ücretsiz verilecek Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüs nedeniyle Türkiye'de kısıtlama olup olmayacağı ile ilgili soruya "Türkiye'de yeni dönemde biz kapatmalarla salgın yönetimi düşünmüyoruz." dedi. Bakan Koca, koronavirüs tedavisinde kullanılan ''Molnupiravir' ilacıyla ilgili de konuştu ve "Türkiye olarak zorunlu lisans vererek Türkiye'de üretimini birden fazla merkezde yaparak vatandaşı en ucuz maliyetle ücretsiz bu ilaçla buluşturmayı hedefliyoruz, bu çok sürmeyecek" ifadelerini kullandı.
23.11.2021 Gündem
Rusya'da yeniden kapanma! Nasıl bu noktaya gelindi?
Rusya'da yeniden kapanma! Nasıl bu noktaya gelindi? Rusya'da vakalar ve ölümler yeniden tırmanışa geçti. Koronavirüs salgınıyla yoğun bir şekilde mücadele eden Rusya, 30 Ekim'den itibaren 1 haftalık kapanmaya gidiyor. Salgının pik yaptığı Rusya'da neler oluyor sorusunu, Rusya'da çalışan Uzman Doktor Ceyhun Gümüş'e sorduk.
29.10.2021 Dünya
AB, CureVac'ın aşısının değerlendirme sürecini durdurdu
AB, CureVac'ın aşısının değerlendirme sürecini durdurdu Avrupa Birliği'nin (AB) ilaç düzenleyici kurumu Avrupa İlaç Ajansı (EMA), Alman firması CureVac tarafından yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı geliştirilen "CVnCoV" adlı aşının değerlendirmesini durdurduğunu duyurdu.
12.10.2021 Dünya
İngiltere'de casusluk şoku! Gözler Putin'e çevrildi
İngiltere'de casusluk şoku! Gözler Putin'e çevrildi İngiltere'nin ünlü Oxford üniversitesi ile ortaklaşa çalışan AstraZeneca'nın ürettiği aşının, Rus casuslar tarafından çalındığı ve bu sayede Sputnik V'in yapıldığı haberleri gündemde bomba etkisi yarattı.
11.10.2021 Dünya
Önce Esad’la görüştü, sonra karantinaya girdi
Önce Esad’la görüştü, sonra karantinaya girdi Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, uzun bir aradan sonra Moskova’da Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile bir araya geldi. Kremlin Sarayı’ndaki görüşmede, Esad’ın muhaliflerle yaptığı görüşmelerin önemli olduğuna işaret eden Putin, “Bu sürecin devam edeceğini umuyorum. Yalnızca Suriye’deki tüm güçlerin bir araya gelmesi, ülkenin kendi ayakları üzerinde durmasına ve kalkınmaya başlamasına izin verecektir” dedi.
15.09.2021 Dünya
İran Çin'den yaklaşık 5 milyon doz Kovid-19 aşısı teslim aldı
İran Çin'den yaklaşık 5 milyon doz Kovid-19 aşısı teslim aldı Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısı temin etmekte sıkıntı yaşayan İran, Çin'den sipariş verdiği yaklaşık 5 milyon doz aşının ülkeye ulaştığını duyurdu.
3.09.2021 Dünya
Son dakika haberi: Milyonlarca öğrenci bekliyordu! Bilim Kurulu sonrası açıklandı: Artık zorunluluktur
Son dakika haberi: Milyonlarca öğrenci bekliyordu! Bilim Kurulu sonrası açıklandı: Artık zorunluluktur Bilim Kurulu bir kez daha koronavirüs ile mücadeledeki son dakika gelişmelerini ve yüz yüze eğitimdeki detayları görüşmek üzere toplandı. Herkesin merak ettiği aşızlar için yeni tedbirler gelecek mi? Yeni kısıtlamalar olacak mı? soruları da toplantı sonrası cevap buldu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ve YÖK Başkanı Erol Özvar peş peşe kritik açıklamalarda bulundu. İşte detaylar...
3.09.2021 Gündem
Rusya'da korkunç rekor! Bir günde 808 ölüm
Rusya'da korkunç rekor! Bir günde 808 ölüm Rusya'da, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının başlamasından bu yana son 24 saatte 808 ile "günlük en yüksek can kaybı" kayıtlara geçerken, toplam ölü sayısı 168 bini geçti.
12.08.2021 Dünya
Facebook'tan aşı karşıtı kampanyaya engel
Facebook'tan aşı karşıtı kampanyaya engel Facebook, koronavirüs aşıları konusunda yalan bilgilerin yayılması için çalışan bir kampanyaya dahil olan yüzlerce hesabı sildi. Kampanyanın arkasında Rus bir şirketin olduğu belirtiliyor.
11.08.2021 Teknoloji
‘BioNTech’te sıkıntı yaşanmazsa Sputnik’e gerek görülmeyecek’
‘BioNTech’te sıkıntı yaşanmazsa Sputnik’e gerek görülmeyecek’ Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu’nun (TİTCK) 30 Nisan’da acil kullanım onayı verdiği Rus aşısı Sputnik V, koronavirüs ile mücadelede Sinovac ve BioNTech’in ardından haziranda Türkiye’ye geldi. 14 Haziran’da yapılan 400 bin dozluk ilk sevkiyatın üzerinden 52 gün geçmesine rağmen, Sputnik V aşısının uygulamaya konmaması “aşıda sorun mu var” sorularını da beraberinde getirdi.
5.08.2021 Gündem
AB, 200 milyon doz Novovax aşısı almaya hazırlanıyor
AB, 200 milyon doz Novovax aşısı almaya hazırlanıyor Avrupa Birliği (AB), ABD biyoteknoloji firması Novavax'ın yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı geliştirdiği potansiyel aşıdan 200 milyon doz alım sağlayacak sözleşmenin onaylandığını bildirdi.
4.08.2021 Ekonomi
Pfizer/Biontech ve Moderna, AB için aşı fiyatlarını artırdı
Pfizer/Biontech ve Moderna, AB için aşı fiyatlarını artırdı Pfizer/Biontech ve Moderna, Avrupa Birliği (AB) ile yapılan son anlaşmada yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısı fiyatlarını yükseltti.
1.08.2021 Dünya
Türkiye ile Rusya iş birliğini derinleştirecek
Türkiye ile Rusya iş birliğini derinleştirecek Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Rusya ile ikili ticarette enerjinin önemli bir yeri olduğunu belirterek, "Rusya ile doğal gaz, madencilik, petrol, elektrik ve nükleer enerji alanlarındaki mevcut iş birliğimizi daha da geliştirmek hususunda görüş birliğine vardık." dedi.
31.07.2021 Uzmanpara
Türkiye ile Rusya ticaretinde önemli adım! İmzalar atıldı
Türkiye ile Rusya ticaretinde önemli adım! İmzalar atıldı Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Rusya ile ikili ticarette enerjinin önemli bir yeri olduğunu belirterek, "Rusya ile doğal gaz, madencilik, petrol, elektrik ve nükleer enerji alanlarındaki mevcut iş birliğimizi daha da geliştirmek hususunda görüş birliğine vardık." dedi.
30.07.2021 Ekonomi
'Türkiye üretime başlıyor!' Rusya'dan aşı açıklaması
'Türkiye üretime başlıyor!' Rusya'dan aşı açıklaması Gelen son dakika haberine göre, Rusya Başbakan Yardımcısı, Türkiye'nin Rus Sputnik V aşısının üretimine yakında başlayacağını duyurdu.
30.07.2021 Dünya
Biontech mi Sinovac mı? Hangi aşı daha etkili, daha iyi? İşte aşı farkları
Biontech mi Sinovac mı? Hangi aşı daha etkili, daha iyi? İşte aşı farkları Hangi aşı daha etkili? Koronavirüs ile mücadelede aşılama devam ediyor. Yaş grupları ve öncelik durumuna göre başlayan aşılamada son olarak 35 yaş üzeri vatandaşların aşılamaları başladı. Ülkemizde şuanda Biontech ve Sinovac aşıları yapılmaktadır. Peki, hangi aşı daha etkili, hangi aşı daha iyi? Sinovac mı Biontech mi yaptırmalı?
29.07.2021 Gündem
Özbekistan'da salgının başından beri en yüksek günlük vaka
Özbekistan'da salgının başından beri en yüksek günlük vaka Özbekistan'da son 24 saatte 1408 yeni vaka ile yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının başlamasından bu yana en yüksek günlük vaka tespit edildi.
29.07.2021 Dünya
'Macera aramaya' Suriye'ye giden İsrailli 8 ay hapis cezasına çarptırıldı
'Macera aramaya' Suriye'ye giden İsrailli 8 ay hapis cezasına çarptırıldı Rusya'nın arabulucuğunda iki ülkenin pazarlık masasına oturmasına yol açan İsrailli kadın karşılığında, iki çoban serbest bırakılmıştı.
27.07.2021 Dünya
Avrupa Birliği, aşılamada hedefine ulaştığını duyurdu
Avrupa Birliği, aşılamada hedefine ulaştığını duyurdu Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, temmuzda yetişkin nüfusun yüzde 70’inin en az bir doz aşı olması hedefine vardıklarını bildirdi.
27.07.2021 Dünya
Moskova'da bazı kısıtlamalar kaldırıldı!
Moskova'da bazı kısıtlamalar kaldırıldı! Rusya'nın başkenti Moskova'da, yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı uygulanan bazı tedbirlerin kaldırılması yönünde alınan karar yürürlüğe girdi.
19.07.2021 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Sputnik V ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.