Stockholm

Stockholm

Son dakika Stockholm haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Stockholm gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Stockholm haber sayfamızda...

Stockholm

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 2.896 stockholm haberi bulunmuştur.
SSB Başkanı Görgün: Türkiye silah ihracatında 11'inci sıraya yükseldi
SSB Başkanı Görgün: Türkiye silah ihracatında 11'inci sıraya yükseldi Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, 2018-2022 aralığında küresel büyük silah ihracatının yüzde 1,1'ini gerçekleştirip, 12'nci sırada yer alan Türkiye'nin 2019-2023 aralığında bu oranı yüzde 1,6'ya çıkararak 11'inci sıraya yükseldiğini duyurdu.
13.03.2024 Ekonomi
Türkiye silah ihracatında 11’inci sırada
Türkiye silah ihracatında 11’inci sırada Küresel silah ticaretine ilişkin verileri takip eden Stockholm Uluslararası Barış Araştırmaları Enstitüsü’nün (SIPRI), son raporunda Türkiye dünyanın en büyük 11’inci ihracatçısı olarak yer aldı.
12.03.2024 Ekonomi
Türkiye 6 sıra birden yükseldi! SIPRI noktayı koydu, işte sıralama
Türkiye 6 sıra birden yükseldi! SIPRI noktayı koydu, işte sıralama Küresel silah ticaretine ilişkin verileri takip eden SIPRI'nin son raporunda Türkiye dünyanın en büyük 11'inci ihracatçısı olarak yer aldı.
11.03.2024 Dünya
Ege'de yatan 'saatli bomba!' Tepki çığ gibi büyüyor: 'Etkileri 400 yıl sürebilir'
Ege'de yatan 'saatli bomba!' Tepki çığ gibi büyüyor: 'Etkileri 400 yıl sürebilir' Takvimler 5 Nisan 2007'yi gösterirken, Ege Denizi açıklarındaki Santorini Adası yakınlarında kayalara çarpan MS Sea Diamond kruvaziyer gemisi sulara gömüldü. İşte her ne olduysa o zaman oldu. 17 yıldır batığın kaldırılması için uğraş veren Yunan halkı, Ege'de yatan batığın 'saatli bomba'dan farkı olmadığını söylüyor. Çığ gibi büyüyen tepki karşısında ise Yunan hükümeti henüz bir adım atmış değil.
9.03.2024 Dünya
İsveç kararının ardından ABD'den ilk hamle! Putin'i kızdıracak B-52 görüntüsü
İsveç kararının ardından ABD'den ilk hamle! Putin'i kızdıracak B-52 görüntüsü İsveç'in NATO'ya girmesinden hemen sonra ABD bombardıman uçakları bölgeye gitti. Konuyla ilgili hem ABD hem de Rus kanadından peş peşe açıklamalar geldi.
8.03.2024 Dünya
İsveç'ten skandal itiraf! A'dan Z'ye terör örgütü PKK'nın para trafiği
İsveç'ten skandal itiraf! A'dan Z'ye terör örgütü PKK'nın para trafiği İsveç polis teşkilatı, PKK sempatizanlarının ülkede nasıl yapılandığını ve İsveç'te toplanan paraların hangi yollarla finanse edildiğini dünyaya duyurdu.
4.03.2024 Dünya
Avrupa’da ‘en kolay iş’ Prag’da
Avrupa’da ‘en kolay iş’ Prag’da Avrupa Birliği’nde (AB) iş bulmanın en kolay olduğu şehrin Prag olduğu belirlendi. AB Komisyonu her yıl hazırladığı Avrupa Şehirlerinde Yaşam Kalitesi raporunu kamuoyuna duyurdu. İstihdam imkanlarının da değerlendirildiği rapora göre, AB’nin kuzey bölgelerinde iş bulma olasılığı güneye kıyasla daha fazla.
3.03.2024 Ekonomi
Savunma sanayiinde büyük atılım
Savunma sanayiinde büyük atılım Türkiye savunma sanayiinde kendi kendine yetebilen bir ülke olma yolunda büyük adımlar atıyor. SSB Başkanı Görgün, “2023 yılı birçok yeni projenin başlatıldığı ve önemli teslimatların gerçekleştirildiği, başarılarla dolu bir yıl oldu” dedi.
2.03.2024 Gündem
Nötron yıldızı: Astronomlar 160 bin yıl önce yaşanan süpernovanın gizemini çözdü
Nötron yıldızı: Astronomlar 160 bin yıl önce yaşanan süpernovanın gizemini çözdü Bilim insanları 1987 yılında gözlemlenen bir süpernovanın gizemini çözdüklerini açıkladılar.
24.02.2024 Dünya
Orban: İsveç'le tüm konuları kapatacağız
Orban: İsveç'le tüm konuları kapatacağız İsveç'in NATO üyeliğine onay vermeyen son ittifak üyesi Macaristan'da, Başbakan Orban ile İsveçli mevkidaşı Kristersson bugün yüz yüze bir görüşme gerçekleştiriyor.
23.02.2024 Dünya
Macaristan İsveç'in NATO üyeliğini Pazartesi günü oyluyor
Macaristan İsveç'in NATO üyeliğini Pazartesi günü oyluyor İskandinav ülkesinin NATO'ya katılımı için son engel aşılıyor, Macaristan Batılı ülkelerin haftalardır beklediği oylama için tarih verdi.
20.02.2024 Dünya
NATO’dan üyelere çağrı: Silah üretin
NATO’dan üyelere çağrı: Silah üretin NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, 15 Şubat’ta gerçekleştirilecek NATO Savunma Bakanları Toplantısı ve Ukrayna’daki savaşın ikinci yıl dönümü öncesinde Alman Welt am Sonntag gazetesine röportaj verdi.
11.02.2024 Dünya
Türkiye yeşil ışığı yaktı: F-16'lar teslim edilecek! İsveç medyası 'İnanılmaz bir olay' diyerek duyurdu
Türkiye yeşil ışığı yaktı: F-16'lar teslim edilecek! İsveç medyası 'İnanılmaz bir olay' diyerek duyurdu Yaklaşık 20 ay sonra İsveç'in NATO'ya girmesine onay veren Türkiye'nin kararı dünyada ses getirdi. İsveç ve Yunan medyası ise kararın arkasındaki nedeni yazdı.
24.01.2024 Dünya
Trafiğe giren para ödesin! İstanbul'un çilesine 'ücret' ayarı, hedef Eminönü ve Kadıköy...
Trafiğe giren para ödesin! İstanbul'un çilesine 'ücret' ayarı, hedef Eminönü ve Kadıköy... Dünyada bazı şehirlerde trafiğin yoğun olduğu bölgelere giren taşıtlardan ücret alınıyor. Prof. Dr. Ayşe Uyduranoğlu’na göre, İstanbul’da ilk etapta Eminönü ve Kadıköy için planlanan bu uygulama hem trafiğe hem hava kirliliğine karşı fayda sağlayabilir.
24.01.2024 Gündem
Savaşın tarihi ve yeri belli oldu! Almanların gizli belgesi sızdı, Avrupa'nın kıyameti
Savaşın tarihi ve yeri belli oldu! Almanların gizli belgesi sızdı, Avrupa'nın kıyameti Almanya Savunma Bakanlığı'ndan sızdırılan belgede Avrupa'nın kıyamet senaryosu ortaya çıktı. Bölgedeki yeni savaşın nerede ve ne zaman başlayacağını içeren raporda ayrıca Berlin'in planları da yer aldı.
16.01.2024 Dünya
Tokyo tatili dehşete döndü! Her anını kaydetmiş: 'Ateş topu gördüm'
Tokyo tatili dehşete döndü! Her anını kaydetmiş: 'Ateş topu gördüm' Tokyo'da bulunan Haneda Havalimanı'nda yeni yılın ilk günlerinde yaşanan kazanın yankıları sürürken, uçağın içerisindeki yolculardan 17 yaşındaki Anton Deibe'nin açıklamaları dikkat çekti. Tatil için gittiği Japonya'da ailesiyle birlikte korkunç dakikalar geçiren genç adam, kimsenin bilmediği detayları ilk kez anlattı.
5.01.2024 Dünya
İsveç Hakkında Bilgiler; İsveç Bayrağı Anlamı, 2024 Nüfusu, Başkenti, Para Birimi Ve Saat Farkı
İsveç Hakkında Bilgiler; İsveç Bayrağı Anlamı, 2024 Nüfusu, Başkenti, Para Birimi Ve Saat Farkı İsveç veya resmi olarak İsveç Krallığı, Kuzey Avrupa'da İskandinav topraklarında yer alan bir ülkedir. Ülkenin sınır ve komşuları batı ve kuzeyden Norveç, doğudan ise Finlandiyadır. Güneyinde yer alan bir köprü sayesinde Danimarka'ya da bağlı olan İsveç, denize kıyısı olan ve fazlaca gelişmiş olan ufak topraklı bir İskandinav ülkesidir. Yaklaşık olarak 450.980 km² toprağa sahip olan İsveç, Avrupa Birliği'ne bağlı olan ülkeler arasında en büyük 3.ülke konumundadır. İşte, İsveç hakkında bilinmesi gerekenler.
3.01.2024 Dünya
İzlanda Hakkında Bilgiler; İzlanda Bayrağı Anlamı, 2024 Nüfusu, Başkenti, Para Birimi Ve Saat Farkı
İzlanda Hakkında Bilgiler; İzlanda Bayrağı Anlamı, 2024 Nüfusu, Başkenti, Para Birimi Ve Saat Farkı Avrupa'nın en kuzeyinde bulunan İzlanda, bir ada ülkesidir. İsveç, Danimarka, Norveç ve Finlandiya ile birlikte İskandinav ülkeleri arasında yer alır. Refah düzeyi en yüksek ülkelerden biri olan İzlanda, Avrupa Birliğine üye olmayan dört Avrupa ülkesinden biridir. İzlanda'ya dair en güncel bilgileri sizin için derledik.
2.01.2024 Dünya
İngiltere'de bir sığınmacının hayatını kaybettiği ihtilaflı mülteci gemisi Bibby Stockholm hakkında ne biliniyor?
İngiltere'de bir sığınmacının hayatını kaybettiği ihtilaflı mülteci gemisi Bibby Stockholm hakkında ne biliniyor? İngiltere hükümetinin, sığınmacıları caydırma stratejisinin önemli bir parçası olan tartışmalı Bibby Stockholm gemisinde bir ölüm yaşandı.
13.12.2023 Dünya
NOBEL ÖDÜLÜ KAZANANLAR 2023: Kimler Nobel Ödülü kazandı? Fizik, kimya, matematik, edebiyat, tıp Nobel ödülü sahipleri...
NOBEL ÖDÜLÜ KAZANANLAR 2023: Kimler Nobel Ödülü kazandı? Fizik, kimya, matematik, edebiyat, tıp Nobel ödülü sahipleri... Nobel Ödülleri, her yıl alanında ilklere ve olağanüstü çalışmalara imza atan isimlere veriliyor. İsveç Stockholm'de düzenlenen Nobel Ödül Töreni ile ödüller sahiplerini buluyor. 2023 Nobel ödülleri de dağıtıldı. Peki, 2023 kimler Nobel Ödülü kazandı?
11.12.2023 Bilgi Rehberi
2023 Nobel Ödülleri sahiplerini buldu
2023 Nobel Ödülleri sahiplerini buldu Fizik, kimya, tıp, edebiyat ve ekonomi alanlarında verilen 2023 Nobel Ödülleri, İsveç'in başkenti Stockholm'de düzenlenen törenle sahiplerini buldu.
11.12.2023 Dünya
2023 Nobel Ödülleri sahiplerini buldu! Fizik, kimya, tıp, edebiyat ve ekonomi...
2023 Nobel Ödülleri sahiplerini buldu! Fizik, kimya, tıp, edebiyat ve ekonomi... Fizik, kimya, tıp, edebiyat ve ekonomi alanlarında verilen 2023 Nobel Ödülleri, İsveç'in başkenti Stockholm'de düzenlenen törenle sahiplerini buldu.
10.12.2023 Dünya
Türk kızı Yeşim de korkunç cerrahın kurbanı! Nefes boruları pipetten farksızmış
Türk kızı Yeşim de korkunç cerrahın kurbanı! Nefes boruları pipetten farksızmış Amacı, kendi geliştirdiği yapay soluk borularıyla birçok insana umut olmaktı. Üstelik Obama'dan Clinton'a kadar sayısız ünlünün ameliyatını yaptığını da iddia ediyordu. Ancak uyguladığı yöntem yüzünden aralarında Türk kızı Yeşim Çetir'in de olduğu 8 kişi korkunç acılar çekerek hayatlarını kaybetti.
9.12.2023 Yaşam
Akıncı'dan yeni başarı: Süpersonik füzeyi fırlattı!
Akıncı'dan yeni başarı: Süpersonik füzeyi fırlattı! Baykar tarafından milli ve özgün olarak geliştirilen Bayraktar AKINCI TİHA, İHA-122 Süpersonik Füze Atış Testi başarıyla gerçekleştirildi.
7.12.2023 Haberler
Bayraktar AKINCI’dan süpersonik füze testi!
Bayraktar AKINCI’dan süpersonik füze testi! Baykar tarafından milli ve özgün olarak geliştirilen Bayraktar AKINCI TİHA, İHA-122 Süpersonik Füze Atış Testi başarıyla gerçekleştirildi.
7.12.2023 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Stockholm ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.