Stratonikeia

Stratonikeia

Son dakika Stratonikeia haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Stratonikeia gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Stratonikeia haber sayfamızda...

Stratonikeia

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 103 stratonikeia haberi bulunmuştur.
Bakan Ersoy: Turizmin 12 aya yayılması lazım
Bakan Ersoy: Turizmin 12 aya yayılması lazım Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Stratonikeia Antik Kenti Tanıtım Toplantısı’nın ardından Marmaris Turizm Sektörü ve Sivil Toplum Kuruluşları ile Buluşma Toplantısı'na katıldı.
27.02.2024 Haberler
Bakan Ersoy: Turizmin 12 aya yayılması lazım
Bakan Ersoy: Turizmin 12 aya yayılması lazım Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Stratonikeia Antik Kenti Tanıtım Toplantısı’nın ardından Marmaris Turizm Sektörü ve Sivil Toplum Kuruluşları ile Buluşma Toplantısı'na katıldı.
27.02.2024 Gündem
İşte 2023'ün en önemli 10 arkeolojik keşfi! İlk sırada domuz heykeli ikinci sorada hortlak mezarı
İşte 2023'ün en önemli 10 arkeolojik keşfi! İlk sırada domuz heykeli ikinci sorada hortlak mezarı Arkeoloji oluşumu Arkeofili'nin arkeologları tarafından 2023 yılında Türkiye'de çıkarılan en önemli 10 keşif arasında Göbeklitepe'de gerçek boyutlu ve boyalı domuz heykeli ilk sırayı alırken, Burdur'daki 'hortlak' mezarı ikinci en önemli keşif oldu.
31.12.2023 Gündem
İnsanlık tarihi Anadolu’dan aydınlanıyor
İnsanlık tarihi Anadolu’dan aydınlanıyor Milliyet’in geleneksel “yılın arkeolojik keşifleri” listesi bu yıl da arkeologların görüşleri ışığında geniş bir katılımla oluşturuldu. Göbeklitepe’de bulunan ve üzerinde pigment kalıntıları olan yaban domuzu heykeli, bu yıl listenin ilk sırasında yer aldı.
30.12.2023 Gündem
Muğla’da bir ilham perisi!
Muğla’da bir ilham perisi! Mitolojinin ilham perilerinden dans eden Musa (Mousa) heykeli Muğla’daki  Stratonikeia Antik Kenti’nde yaklaşık 2 bin 175 yıl sonra yeniden gün ışığına kavuştu.
8.12.2023 Kültür Sanat
Muğla'da büyük keşif! 2 bin 175 yıl sonra gün yüzüne çıkarıldı
Muğla'da büyük keşif! 2 bin 175 yıl sonra gün yüzüne çıkarıldı Antik Dönem mitolojisinin ilham perilerinden 'Dans Eden Musa (Mousa)' heykeli, yaklaşık 2 bin 175 yıl sonra Muğla'nın Stratonikeia Antik Kenti'nde yeniden gün ışığına kavuştu. Heykel çalışmaların ardından Muğla Müzesi’nde sergilenecek.
7.12.2023 Gündem
Büyük dönüşüm için iş birliği şart
Büyük dönüşüm için iş birliği şart Cumhuriyetin 100. yıldönümü vesilesiyle düzenlenen konferansta konuşan İş Bankası Genel Müdürü Aran, “Büyük sosyal fayda ve büyük dönüşümler istiyorsak büyük iş birlikleri yapmak zorundayız” dedi.
3.10.2023 Ekonomi
Her yıl dünyada 8 kez yaşanıyor! 3 bin 500 yıllık Stratonikeia Antik Kenti'nde gözlendi
Her yıl dünyada 8 kez yaşanıyor! 3 bin 500 yıllık Stratonikeia Antik Kenti'nde gözlendi Muğla'da, halk arasında 'yıldız kayması' olarak nitelendirilen, yılda 8 kez gerçekleşen meteor yağmurlarının en görkemlisi Perseid meteor yağmuru 3 bin 500 yıllık Stratonikeia Antik Kenti'nde gözlendi.
13.08.2023 Gündem
Yıl sonuna kadar 750 kazı ve araştırma yapılacak
Yıl sonuna kadar 750 kazı ve araştırma yapılacak Arkeoloji dünyasını heyecanlandıran keşiflerin ülkesi olan Türkiye’de bilim insanları yıl boyunca tarihi mirası gün yüzüne çıkaracak kazılara imza atacak.
14.07.2023 Kültür Sanat
Nysa'da Milliyet Arkeoloji buluşması... Roma kentinde Anadolu tarihine yolculuk
Nysa'da Milliyet Arkeoloji buluşması... Roma kentinde Anadolu tarihine yolculuk Milliyet Arkeoloji ve İş Sanat Kültürel Miras Buluşmaları'nın son durağı Aydın'ın Sultanhisar ilçesinde bulunan Nysa Antik Kenti oldu. Gezi, İş Sanat Antik Sahne kapsamında Nysa tiyatrosunda sahnelenen "Ben Anadolu" oyunu ile taçlandı.
13.07.2023 Gündem
Anadolu tarihine yolculuk
Anadolu tarihine yolculuk Milliyet Arkeoloji ve İş Sanat Kültürel Miras Buluşmaları’nın son durağı Aydın’ın Sultanhisar ilçesinde bulunan Nysa Antik Kenti’ydi. Kazı Başkanı Doç. Öztaner, tüm Milliyet Arkeoloji okurlarını Nysa’ya davet etti.
13.07.2023 Gündem
Tarihte yolculuk
Tarihte yolculuk Muğla’da ilkokul öğrencileri dönem kostümleriyle antik kent ziyareti yaptı. Tarih filmlerini andıran görüntülerle Stratonikeia Antik Kenti’ni gezen Özel Yönelt Koleji’nin Mavi Bulut Sınıfı öğrencilerinin bu ziyareti ve fotoğrafları sosyal medyada büyük ilgi gördü.
22.05.2023 Gündem
Antik tiyatrolara hayat gelecek!
Antik tiyatrolara hayat gelecek! İzmir’de yaşayan ünlü oyuncu Salih Güney, antik tiyatroları ayağa kaldıracak projesinin Cumhuriyet’in 100. yılında hayata geçmesi için destek beklediğini söyledi.
16.01.2023 Ege
Aşkın ve gladyatörlerin şehri
Aşkın ve gladyatörlerin şehri Yatağan Belediye Başkanı Mustafa Toksöz, “Aşkın ve Gladyatörlerin Şehri” olarak kabul edilen Stratonikeia Antik Kenti’ndeki çalışmaları yerinde inceledi.
30.11.2022 Ege
Kaman’da arkeoloji randevusu
Kaman’da arkeoloji randevusu Kültürel Miras Buluşmaları”nın beşinsici Kırşehir, Kaman’da gerçekleştirildi. Japon Anadolu Arkeoloji Enstitüsü Başkanı Dr. Sachihiro Omura Anadolu ve Kaman’ı “Her şeyin başladığı yer” diye tanımladı.
19.11.2022 Kültür Sanat
Milliyet Arkeoloji ve İş Sanat'tan Zeugma'da Kültürel Miras Buluşması
Milliyet Arkeoloji ve İş Sanat'tan Zeugma'da Kültürel Miras Buluşması Milliyet Arkeoloji ve İş Sanat Kültürel Miras Buluşmaları'nın dördüncüsü Gaziantep'te düzenlendi. Etkinlik kapsamında Zeugma Antik Kenti Kazı Heyeti Başkanı Prof. Dr. Kutalmış Görkay'ın eşliğinde Zeugma Mozaik Müzesi ve antik kent ziyareti gerçekleştirildi.
29.09.2022 Kültür Sanat
Mermer ve metinleriyle öne çıkan kent: Teos
Mermer ve metinleriyle öne çıkan kent: Teos Kültürel Miras Buluşmaları’nın üçüncüsü Teos’ta düzenlendi. Milliyet Arkeoloji Kulübü üyeleri de ilk kez katılımcılar arasındaydı. Kazı Başkanı Prof. Dr. Kadıoğlu kentin mimarı, mermeri ve metinleriyle öne çıktığını ifade etti.
22.06.2022 Gündem
Milliyet Arkeoloji Buluşmaları'nın üçüncüsü başarıyla gerçekleştirildi
Milliyet Arkeoloji Buluşmaları'nın üçüncüsü başarıyla gerçekleştirildi Milliyet Arkeoloji ve İş Sanat Kültürel Miras Buluşmaları'nın üçüncüsü İzmir'in Seferihisar ilçesinde bulunan Teos Antik Kenti'nde düzenlendi. Etkinlik kapsamında katılımcılar, Teos'un ve kentteki araştırmaların tarihini Kazı Başkanı Prof. Dr. Musa Kadıoğlu'ndan dinleme fırsatı buldu.
21.06.2022 Arkeoloji
Kültürel mirasa evrensel koruma
Kültürel mirasa evrensel koruma Stratonikeia Antik Kenti, UNESCO tarafından 1972 yılında kabul edilen Dünya Kültürel ve Doğal Mirasın Korunmasına Dair Sözleşme’ye bağlı olarak oluşturulmuş Dünya Mirası Listesi’ne aday mirasın yer aldığı “Geçici Liste”de bulunuyor
20.06.2022 Arkeoloji
Birbirine açılan kapılar
Birbirine açılan kapılar Anadolu’nun yerli halkı Karialılar ve Leleglerin kenti Stratonikeia, Helenistik Dönem’den günümüze, “yaşayan” bir yer oldu. Kente binlerce yıl önce olduğu gibi, Zeus ve Hekate’ye adanmış iki kutsal alandan gelen yolların ulaştığı kapıdan girdiğinizde farklı dönemlerin iç içe geçip kaynaştığı, kapıları birbirine açılan farklı kültürlerin izlerinin bulunduğu bir yerleşime adım atmış olursunuz. Kâh bir Osmanlı camiinin ahşap kapısından içeri girer, kâh meclis binasının duvarında Grekçe, Latince ve Osmanlıca yazıları yan yana görürsünüz.
20.06.2022 Arkeoloji
Tarihi değerlerimize ilgi giderek artıyor
Tarihi değerlerimize ilgi giderek artıyor Aykut Ferah, Milliyet Arkeoloji Proje Danışmanı Değerli Milliyet Arkeoloji Dergisi Okurları; Haziran ayı ile dergimizin 15...
20.06.2022 Arkeoloji
Bakan Varank: Ülkeye değer katan herkesin yanında olduk
Bakan Varank: Ülkeye değer katan herkesin yanında olduk Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, hiçbir zaman parti, yerli ve yabancı ayrımı olmadığını belirterek, "Biz ülkeye değer katan herkesin yanında olduk. CHP'li belediyeler nitelikli ve doğru projelerle geldiklerinde onları da destekliyoruz" dedi.
18.06.2022 Ekonomi
Medeniyetler omuz omuza
Medeniyetler omuz omuza Muğla’da yer alan Stratonikeia Antik Kenti, Antik Dönem’den Cumhuriyet’e uzanan tarihi ve eşsiz yapılarıyla arkeolojinin gizemli keşiflerinden biri olarak dikkat çekiyor.
8.06.2022 Kültür Sanat
Yatağan  üç yılda  çok değişti!
Yatağan üç yılda çok değişti! Belediye Başkanı Mustafa Toksöz, 4 önemli projeyi hayata geçirdiklerini söyledi, “Kenti adeta yeniden inşa ediyoruz. Çalışmalar sürüyor” dedi
1.06.2022 Ege
“Milliyet Arkeoloji’yle yaşam boyu öğrencilik”
“Milliyet Arkeoloji’yle yaşam boyu öğrencilik” Milliyet gazetesi bünyesinde hazırlanan ve geçtiğimiz ay birinci yaşını dolduran Milliyet Arkeoloji dergisi, birçok açıdan Türkiye’de bir ilk. Her ayın sondan bir önceki pazar günü yayımlanan ve kısa sürede popüler bir yayına dönüşen Milliyet Arkeoloji, geçtiğimiz ay Patara’da start verilen Kültürel Miras Buluşmaları’nın yanı sıra yoğun ilgi gören Milliyet Arkeoloji Kulübü’yle büyümeye ve arkeolojiyle teması yayıncılığın sınırları ötesine taşımaya devam ediyor. Derginin yayın yönetmeni, aynı zamanda Milliyet Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Menderes Özel’le Milliyet Arkeoloji’nin bir yıllık serüvenini ve gelecek planlarını konuştuk.
17.04.2022 Pazar

Benzer Haber Etiketleri

Stratonikeia ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.