Sultanhisar

Sultanhisar

Son dakika sultanhisar haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan sultanhisar gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan sultanhisar haber sayfamızda...

Sultanhisar

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 369 sultanhisar haberi bulunmuştur.
2024 SULTANHİSAR SEÇİM SONUÇLARI| 31 Mart Yerel Seçim Sonuçları: Aydın Sultanhisar Seçim Sonuçları ve Oy Oranları
2024 SULTANHİSAR SEÇİM SONUÇLARI| 31 Mart Yerel Seçim Sonuçları: Aydın Sultanhisar Seçim Sonuçları ve Oy Oranları Türkiye'deki yerel yönetimlerin belirlenmesi için 31 Mart 2024 Pazar günü vatandaşlar sandık başına gitti. Seçim sonucunda il/ilçe belediye başkanı, büyükşehir belediye başkanı, belediye meclisi üyeleri ile il genel meclisi üyeleri, muhtarlar ve ihtiyar heyetleri de belirlenecek. Milliyet.com.tr’nin ‘Aydın Sultanhisar Yerel Seçim Sonuçları 2024’ sayfasından Sultanhisar ilçesine ait yerel seçim sonuçlarını takip edebilirsiniz. İşte ‘Aydın Sultanhisar Seçim Sonuçları’ hakkında detaylı bilgiler…
31.03.2024 Bilgi Rehberi
17 yaşındaki Huriye'nin ölümü sevenlerini yasa boğdu!
17 yaşındaki Huriye'nin ölümü sevenlerini yasa boğdu! Aydın’ın Sultanhisar ilçesinde yaşayan 17 yaşındaki Huriye Akıncı lösemi tedavisi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Genç kızın ölüm haberini alan yakınları gözyaşlarına boğuldu.
28.01.2024 Gündem
CHP'de yerel seçim hazırlığı! İşte belirlenen 125 adayın tam listesi...
CHP'de yerel seçim hazırlığı! İşte belirlenen 125 adayın tam listesi... CHP'de adaylar netleşmeye devam ediyor. Aday gösterilen 125 isim daha belli oldu.
21.12.2023 Gündem
Aydın'da kontrolden çıkan otomobil uçuruma yuvarlandı: 7 yaralı
Aydın'da kontrolden çıkan otomobil uçuruma yuvarlandı: 7 yaralı Aydın'ın Sultanhisar ilçesinde yaklaşık 50 metrelik uçurumdan yuvarlanan otomobildeki 1'i çocuk 7 kişi yaralandı.
7.12.2023 Gündem
Çilek üreticisi sezondan umutlu
Çilek üreticisi sezondan umutlu Türkiye’de en fazla çilek üretiminin yapıldığı illerin başında gelen Aydın’da çiftçiler kış çileği üretimi için fideleri toprakla buluşturdu. Özellikle Aydın’da ılıman geçen iklimi nedeniyle kış çileği üretiminin masrafının diğer illere göre daha az verimin ise daha yüksek olduğu belirtildi. Çiftçiler tarım sektöründe en büyük sıkıntının çalışacak eleman bulma sıkıntısı olduğunu belirttiler.
30.11.2023 Ekonomi
Türkiye’de nadir görülen zebra kırlangıç görüntülendi
Türkiye’de nadir görülen zebra kırlangıç görüntülendi Türkiye'de nadir görülen zebra kırlangıç kuyruklu kelebek, Aydın’ın Sultanhisar ilçesinde yaylada ortaya çıktı.
26.07.2023 Gündem
Büyüleyici 'sahne'
Büyüleyici 'sahne' Nysa Antik Kenti’nin 1800 yıllık tiyatrosu, İş Sanat Antik Sahne kapsamında gösterilen “Ben Anadolu” oyununa ev sahipliği yaptı.
23.07.2023 Arkeoloji
Ve sahne tekrar Nysa’nın
Ve sahne tekrar Nysa’nın Aydın’ın Sultanhisar ilçesindeki Nysa Antik Kenti’nin tiyatrosunda, önümüzde uzanan kentin tarih sahnesindeki yolculuğunu seyredeceğiz. Tarihi M.Ö. 3. yüzyıldan 12-13. yüzyıla kadar uzanan Nysa’da bebek Dionysos’un büyütülmesine, Persephone’nin yeraltına kaçırılmasına tanıklık edeceğiz. Köprülerinden kütüphanesine, gözümüzün görebildiği her noktasında, tarihin, kalabalık bir oyuncu kadrosu ile sahne aldığı Nysa’nın arkeolojik araştırmalarla yeniden canlanarak binlerce yıllık oyunun son perdesinde karşımıza tekrar “eğitim ve kültür kenti” olarak çıkışını izleyeceğiz.
23.07.2023 Arkeoloji
Nysa’nın hikâyesi
Nysa’nın hikâyesi Roma mimari mühendisliğinin nadide örneklerinin bulunduğu Aydın’ın Sultanhisar ilçesindeki iki yakalı kent Nysa ad Maeandrum, gymnasion’unda Strabon’un bile öğrenim gördüğü bir eğitim merkeziydi
21.07.2023 Advertorial
Nysa'da Milliyet Arkeoloji buluşması... Roma kentinde Anadolu tarihine yolculuk
Nysa'da Milliyet Arkeoloji buluşması... Roma kentinde Anadolu tarihine yolculuk Milliyet Arkeoloji ve İş Sanat Kültürel Miras Buluşmaları'nın son durağı Aydın'ın Sultanhisar ilçesinde bulunan Nysa Antik Kenti oldu. Gezi, İş Sanat Antik Sahne kapsamında Nysa tiyatrosunda sahnelenen "Ben Anadolu" oyunu ile taçlandı.
13.07.2023 Gündem
Anadolu tarihine yolculuk
Anadolu tarihine yolculuk Milliyet Arkeoloji ve İş Sanat Kültürel Miras Buluşmaları’nın son durağı Aydın’ın Sultanhisar ilçesinde bulunan Nysa Antik Kenti’ydi. Kazı Başkanı Doç. Öztaner, tüm Milliyet Arkeoloji okurlarını Nysa’ya davet etti.
13.07.2023 Gündem
‘Ben Anadolu’ köklerinden seslendi
‘Ben Anadolu’ köklerinden seslendi İş Sanat Antik Sahne’nin yeni durağı Aydın’daki Nysa Antik Kenti oldu. Ayça Bingöl’ün tek kişilik oyunu “Ben Anadolu”, Nysa’ya gelen iki bin kişiye bu topraklardan geçmiş kadınların öyküsünü hatırlattı.
11.07.2023 Kültür Sanat
Roma’dan Aydın’a uzanan tarih: Mastaura Amphitiyatrosu
Roma’dan Aydın’a uzanan tarih: Mastaura Amphitiyatrosu İtalya’nın başkenti Roma’da bulunan, Roma Dönemi’nin eşsiz mimari yapısı Kolezyum’un bir benzeri Aydın’ın Nazilli ilçesinde yer alıyor.
19.06.2023 Arkeoloji
Türkiye Deprem Haritası: Fay Hattı Nereden Geçiyor? AFAD ve MTA Diri Fay Hatları ve Deprem Risk Haritası
Türkiye Deprem Haritası: Fay Hattı Nereden Geçiyor? AFAD ve MTA Diri Fay Hatları ve Deprem Risk Haritası Türkiye meydana gelen iki büyük deprem sonrası yaralarını sarmaya devam ediyor. Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman, Malatya başta olmak üzere birçok il depremden etkilenirken İstanbul, Ankara gibi büyük şehirlerde yaşayanların gündem konusu ise Türkiye deprem haritası oldu. Yaşadıkları bölgede fay hattı nereden geçiyor diye merak edenler için AFAD ve MTA’nın diri fay haritası ve deprem risk haritası bulunuyor.
5.06.2023 Bilgi Rehberi
Alarm verildi, yollar göle döndü
Alarm verildi, yollar göle döndü Haziran ayına günler kalsa da yaz mevsimi gelmedi. Yurdun batısından doğusuna etkili olan sağanak yağış sokakları, caddeleri göle çevirirken, evleri, iş yerlerini ve bir hastaneyi su bastı.
31.05.2023 Gündem
Çerçioğlu pazar esnafını dinledi
Çerçioğlu pazar esnafını dinledi Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Sultanhisar Pazarı’nı ziyaret etti.
27.05.2023 Ege
Bakan Kasapoğlu: 28 Mayıs'ta sizden rekor bekliyoruz
Bakan Kasapoğlu: 28 Mayıs'ta sizden rekor bekliyoruz Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, "14 Mayıs'ta bir ders verdiniz. Tüm oyunları teker teker bozdunuz, masaları devirdiniz. 28 Mayıs'ta da tüm dünyaya İncirliova'dan bir mesaj yükselteceksiniz. O demokrasi mesajı olacak, o milli iradenin zaferi olacak. Bu şehir demokrasinin sembolü, bu şehir Adnan menderesin şehri, bu şehir tüm dünyaya demokrasi mesajını en güçlü şekilde veren şehir. 28 Mayıs'ta sizden rekor bekliyoruz" dedi.
26.05.2023 Gündem
Sultanhisar Seçim Sonuçları 28 Mayıs 2023: 2. Tur Seçimleri Cumhurbaşkanlığı Oy Oranları Milliyet.com.tr'de
Sultanhisar Seçim Sonuçları 28 Mayıs 2023: 2. Tur Seçimleri Cumhurbaşkanlığı Oy Oranları Milliyet.com.tr'de 28 Mayıs 2023 Pazar günü gerçekleşecek olan Cumhurbaşkanı 2. Tur seçimlerinin ardından Sultanhisar Seçim Sonuçları 2023 sayfasından Sultanhisar için seçim istatistiklerine ulaşabileceğiniz gibi, diğer Aydın ilçeleri ile birlikte Türkiye’nin toplam 973 ilçesi için de 2. tur seçim sonuçları verilerine ulaşabilirsiniz. 2. Tur Cumhurbaşkanı adayları Recep Tayyip Erdoğan ve Kemal Kılıçdaroğlu'nun Türkiye genelinde aldığı oy sayıları ile birlikte il il seçim istatistiklerini görmek isterseniz; 1. Tur 14 Mayıs 2023 seçimlerinde hangi aday ne kadar seçmenden toplamda kaç oy aldı, 2. Tur seçim sonuçları tamamen ne zaman açıklanacak, ilk açıklanan tahmini verilere göre en çok oy alan Cumhurbaşkanı adayı kimdir gibi soruların da yanıtları ile birlikte şehir şehir ve bölge bölge ayrıntılı olarak Milliyet.com.tr’nin 2023 Seçim sayfasında bulabilirsiniz.
26.05.2023 Bilgi Rehberi
Bahçeli'den 14 Mayıs vurgusu: Siyasi tarihimizin kilit taşıdır
Bahçeli'den 14 Mayıs vurgusu: Siyasi tarihimizin kilit taşıdır Kılıçdaroğlu ve ittifak ortaklarının Türkiye'ye pusu kurduklarını söyleyen Bahçeli, '14 Mayıs cumhurbaşkanlığı ve milletvekili genel seçimleri demokrasi ve siyasi tarihimizin kilit taşıdır.' dedi.
4.05.2023 Gündem
19 yıl sonra itiraf etti! 'Kuyu cinayeti'nde gerçek ortaya çıktı
19 yıl sonra itiraf etti! 'Kuyu cinayeti'nde gerçek ortaya çıktı Aydın’ın Sultanhisar ilçesinde 19 yıl önce bahçesindeki 48 metrelik artezyen kuyusunda ölü olarak bulunan A.H.A.’nın oğlu tarafından öldürüldüğü ortaya çıktı.
29.04.2023 Gündem
14 yaşındaki çocuğun hayvan damında cansız bedeni bulundu
14 yaşındaki çocuğun hayvan damında cansız bedeni bulundu Aydın'ın Sultanhisar ilçesinde 14 yaşındaki çocuk, ailesi tarafından hayvan damında ölü olarak bulundu. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.
9.04.2023 Gündem
Bakan Vahit Kirişci: Örtü altı üretim alanı 811 bin dekara çıktı
Bakan Vahit Kirişci: Örtü altı üretim alanı 811 bin dekara çıktı Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, 2002 yılında iktidara geldiklerinde Türkiye'de toplam 540 bin dekar sera ve örtü altı üretim alanı olduğunu belirterek, "Bu son 20 yılda yüzde 50 arttı. 811 bin dekara çıktı" dedi.
6.04.2023 Haberler
Bakan Vahit Kirişci: Örtü altı üretim alanı 811 bin dekara çıktı
Bakan Vahit Kirişci: Örtü altı üretim alanı 811 bin dekara çıktı Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, 2002 yılında iktidara geldiklerinde Türkiye'de toplam 540 bin dekar sera ve örtü altı üretim alanı olduğunu belirterek, "Bu son 20 yılda yüzde 50 arttı. 811 bin dekara çıktı" dedi.
6.04.2023 Ekonomi
Burası Kapadokya değil Suldokya! Görenleri mest ediyor
Burası Kapadokya değil Suldokya! Görenleri mest ediyor Aydın’ın Sultanhisar ilçesinde sahip olduğu kırmızı, kahverengi ve gri tonlarıyla gökkuşağına benzetilen ve “Aydın’ın Kapadokyası” olarak anılan renkli peri bacaları keşfedilmeyi bekliyor. Kimilerinin “Gökkuşağı Tepeleri” olarak adlandırdığı bölge oluşturduğu renk cümbüşüyle de görenleri kendine hayran bırakıyor.
5.04.2023 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Sultanhisar ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.