Sumatra

Sumatra

Son dakika Sumatra haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Sumatra gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Sumatra haber sayfamızda...

Sumatra

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 566 sumatra haberi bulunmuştur.
Ruang patladı, 1871 korkusu tetiklendi! Tüyleri diken diken eden tsunami senaryosu
Ruang patladı, 1871 korkusu tetiklendi! Tüyleri diken diken eden tsunami senaryosu Ruang Yanardağı defalarca patladı, yüzlerce kişi bölgeden tahliye edildi. Yetkililer 1871'de yaşananların tekrarlanmasından korkuyor.
18.04.2024 Dünya
Ruang patladı, 1871 korkusu tetiklendi! Tüyleri diken diken eden tsunami senaryosu
Ruang patladı, 1871 korkusu tetiklendi! Tüyleri diken diken eden tsunami senaryosu Ruang Yanardağı defalarca patladı, yüzlerce kişi bölgeden tahliye edildi. Yetkililer 1871'de yaşananların tekrarlanmasından korkuyor.
18.04.2024 Haberler
Adı Vahşi Fay! Hiçbirine benzemiyor, etkisi 10 dakika sürdü: 'Yeniden vuracak'
Adı Vahşi Fay! Hiçbirine benzemiyor, etkisi 10 dakika sürdü: 'Yeniden vuracak' Neredeyse 10 asır süren sessizliğin sona ermesiyle dünyanın en büyük depremlerini oluşturdu. Son olarak 2004'te bin 600 kilometrelik bölümünün tek seferde kırılmasıyla ise 300 bine yakın kişiyi hayattan kopardı. Peki Hiroşima'ya atılan bombadan bin 500 kat daha güçlü Sunda Megathrust, Türkiye'deki faylara ne kadar benziyor?
6.04.2024 Yaşam
Endonezya’da sel felaketi! Can kaybı artıyor
Endonezya’da sel felaketi! Can kaybı artıyor Endonezya'nın Sumatra adasında şiddetli yağışların neden olduğu sel ve toprak kaymalarında can kaybı 26’ya yükseldi.
11.03.2024 Dünya
Endonezya'da heyelan felaketi: En az 21 can kaybı
Endonezya'da heyelan felaketi: En az 21 can kaybı Sumatra adasında etkili olan şiddetli yağışlar sel ve heyelanlara yol açtı, 80 bin kişi tahliye edilirken ekipler kayıp altı kurbanı arıyor.
10.03.2024 Dünya
Endonezya’da yanardağ patladı
Endonezya’da yanardağ patladı Endonezya’da bulunan Lewotobi Laki-Laki Yanardağı’nda patlama meydana geldi. Yanardağ’ın püskürttüğü kül ve duman 2 kilometre yüksekliğe kadar ulaştı.
11.01.2024 Dünya
2 kilometre alanda etkili oldu! Laki-Laki Yanardağı harekete geçti
2 kilometre alanda etkili oldu! Laki-Laki Yanardağı harekete geçti Endonezya’da bulunan Lewotobi Laki-Laki Yanardağı’nda patlama meydana geldi. Yanardağ’ın püskürttüğü kül ve duman 2 kilometre yüksekliğe kadar ulaştı.
10.01.2024 Dünya
A ile Başlayan Kız Bebek İsimleri 2024: A Harfi ile Başlayan Kız İsimleri ve Anlamları Nelerdir?
A ile Başlayan Kız Bebek İsimleri 2024: A Harfi ile Başlayan Kız İsimleri ve Anlamları Nelerdir? Anne baba olmaya hazırlanan çiftler bebeklerinin cinsiyetini öğrendikten sonra derin bir isim araştırmasına girer. Çiftler hayatları boyunca taşıyacakları ismi çocukları için seçerken oldukça seçici davranırlar. Anne ve baba adayları kız bebekleri için nadir bulunan, keşfedilmemiş ve duyulmamış, kula hoş gelen isimleri tercih etmek isterler. Bu konuda uzun soluklu bir araştırma içerisine giren çiftlerin kız bebek isimlerinin anlamlarına da dikkat ederler. A harfi ile başlayan kız bebek isimleri ve anlamları nelerdir? “A ile Başlayan Kız Bebek İsimleri” içeriğimizden detaylı bilgi alabilirsiniz.
4.01.2024 Bebek
Endonezya Hakkında Bilgiler; Endonezya Bayrağı Anlamı, 2024 Nüfusu, Başkenti, Para Birimi Ve Saat Farkı
Endonezya Hakkında Bilgiler; Endonezya Bayrağı Anlamı, 2024 Nüfusu, Başkenti, Para Birimi Ve Saat Farkı Dünyanın en kalabalık Müslüman nüfusuna sahip Endonezya, 17 bin 508 adadan meydana geliyor. Resmi adı Endonezya Cumhuriyeti olan ülkenin, doğal güzellikleriyle biliniyor. Dünyanın yoksul ülkeleri arasında bulunan ülkede, doğal afetler ekonomiyi olumsuz etkileyebiliyor. Endonezya nerededir, nüfusu ne kadar, başkenti neresi, para birimi ne, dili hangisi sorularının yanıtlarını derledik.
3.01.2024 Dünya
Nesli Tükenen Hayvanlar 2024: Dünyada ve Türkiye’de Nesli Tükenmekte Olan Hayvanlar Nelerdir?
Nesli Tükenen Hayvanlar 2024: Dünyada ve Türkiye’de Nesli Tükenmekte Olan Hayvanlar Nelerdir? Dünya üzerinde pek çok hayvan türü bulunmaktadır. Doğal dengede hayvanların ve bitkilerin önemli oldukça çoktur. Ancak bunlardan bazılarının nesli tükenmekle karşı karşıya kalırken bazılarının nesli tamamen tükenmiştir. Doğal afetler, kimisi insanlığın dünyada var oluşundan önce kimisi de insanoğlunun aşırı avlanması, nüfus ve şehirleşmenin giderek artmasıyla dünya üzerinde nesli tükenmiş hayvanlar bulunur. Dünyada ve Türkiye’de nesli tükenmekte olan hayvanlar içeriğimizden konu ile ilgili detaylı bilgi alabilirsiniz.
2.01.2024 Yaşam
Endonezya'da bilanço ağırlaşıyor! Yanardağ patlamasında 22 ölü
Endonezya'da bilanço ağırlaşıyor! Yanardağ patlamasında 22 ölü Endonezya’daki S’nın patlamasının ardından ölü sayısı artmaya devam ediyor.
5.12.2023 Dünya
Yanardağ felaketinden sağ çıktı: Anne ne olur yardım et
Yanardağ felaketinden sağ çıktı: Anne ne olur yardım et Yanardağ patlaması sonrası bölgede mahsur kalan genç kız cehennemi yaşadı.
5.12.2023 Dünya
Yanardağ patlayınca felaketi yaşadılar! Dağcıların ölümle biten tırmanışı
Yanardağ patlayınca felaketi yaşadılar! Dağcıların ölümle biten tırmanışı Endonezya’nın Sumatra Adası’nda bulunan Marapi Yanardağı’nın patlaması nedeniyle 11 dağcı yaşamını yitirdi.
4.12.2023 Dünya
Son dakika... Endonezya'da 7.1 şiddetinde deprem oldu
Son dakika... Endonezya'da 7.1 şiddetinde deprem oldu Endonezya açıklarında önce 6.9 daha sonra ise 7.1 şiddetinde deprem yaşandı.
8.11.2023 Dünya
Sayda’dan İstanbul’a: Bir lahit macerası
Sayda’dan İstanbul’a: Bir lahit macerası Osman Hamdi Bey’in Sayda’da gerçekleştirdiği kazılar, İstanbul Arkeoloji Müzelerinin de yolunu çizdi. Kazılar sonrası İstanbul’a getirilen lahitlerin sığmadığı müze, yıllar geçtikçe büyüdü.
18.09.2023 Arkeoloji
Borneo Adası Nerede, Hangi Ülkede? Borneo Adasına Nasıl Gidilir?
Borneo Adası Nerede, Hangi Ülkede? Borneo Adasına Nasıl Gidilir? Borneo adası Asya'nın en büyük adasıdır. Güneydoğu Asya denizcilik bölgesinin tam merkezinde yer alan Borneo adasının kuzeyi tamamen Güney Çin Denizi ile çevrilmiştir. Borneo adası hangi ülkededir ve Borneo adasına nasıl gidilebilir? İşte, tüm detaylar.
1.05.2023 Eğitim
Endonezya açıklarında 7.3 büyüklüğünde deprem
Endonezya açıklarında 7.3 büyüklüğünde deprem Endonezya Meteoroloji, Klimatoloji ve Jeofizik Ajansı (BMKG), Endonezya'nın Sumatra Adası'nın batısında 7.3 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini duyurarak, tsunami uyarısı yaptı.
24.04.2023 Dünya
Ege Denizi’ndeki kâbus: Santorini
Ege Denizi’ndeki kâbus: Santorini Günümüzde turistik açıdan önemli bir ada olan Santorini’de tarihte çok büyük volkanik patlamalar yaşanmıştı. Kayıp Atlantis olduğu düşünülen adadaki patlamalar o denli büyüktü ki Mısır’dan Grönland’a kadar geniş bir alanda izlerine rastlanıyor.
20.03.2023 Arkeoloji
Eşini feribottan denize attı
Eşini feribottan denize attı Endonezya’da seyir halindeki feribotta bir şahıs, eşini kucağına alarak korkuluklardan denize attı. O anlar güvenlik kamerasına yansırken, korkuluklara tutunmayı başaran kadın, yolcular tarafından kurtarıldı.
9.03.2023 Haberler
Sevgilisinin tehditlerine dayanamadı! Kaptığı bıçakla adamın cinsel organını kesti
Sevgilisinin tehditlerine dayanamadı! Kaptığı bıçakla adamın cinsel organını kesti Endonezya'da kendisini tehdit eden erkek arkadaşına saldıran ve ağır yaralayan kadın ülkede infial yarattı. Saldırının detayları ise kan dondurdu.
28.02.2023 Dünya
Tarihin en yıkıcı tsunami felaketleri
Tarihin en yıkıcı tsunami felaketleri Tsunami, son derece yıkıcı bir doğa olayı. Japoncada 'liman' anlamına gelen 'tsu' ve 'dalga' anlamına gelen 'nami' sözcüklerinin birleşiminden oluşuyor. İşte gelmiş geçmiş en yıkıcı tsunami olayları...
27.02.2023 Doğa
'Küçük Kıyamet'te tsunami izleri! İstanbul tehlikede mi? Dikkat çeken 3 bölge
'Küçük Kıyamet'te tsunami izleri! İstanbul tehlikede mi? Dikkat çeken 3 bölge Türkiye'de 11 ilde yıkıma ve can kaybına yol açan deprem felaketi sonrası gözler İstanbul'a çevrildi. Marmara'da yaşanacak büyük bir depremin İstanbul'da yaratacağı yıkımın yanında tsunami riski de gündeme getiriliyor. 'Kıyamet-i Suğra' (Küçük Kıyamet) adı verilen 1509'daki Büyük İstanbul Depremi'nde tsunami izleri görüldüğünü söyleyen Prof. Dr. Ahmet Cevdet Yalçıner, üç bölgeye dikkat çekerek önemli bilgiler paylaştı.
26.02.2023 Gündem
Kefene benzeyen elbiseyle ölü taklidi! Borcunu ödememek için bakın neler yaptı
Kefene benzeyen elbiseyle ölü taklidi! Borcunu ödememek için bakın neler yaptı Genç kadının arkadaşına yüklü bir miktarda borcu vardı. Borcunu en kısa zamanda ödeyeceğini söylemişti ama bu mümkün değildi. Hal böyle olunca da şeytanın bile aklına gelmeyecek bir planı devreye soktu!
24.12.2022 Dünya
Endonezya'da 6.0 büyüklüğünde deprem!
Endonezya'da 6.0 büyüklüğünde deprem! Endonezya'nın Sumatra Adası'nın güneybatısında 6.0 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
16.11.2022 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Sumatra ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.