Süper Bilgisayar

Süper Bilgisayar

Son dakika Süper bilgisayar haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Süper bilgisayar gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Süper bilgisayar haber sayfamızda...

Süper Bilgisayar

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 723 süper bilgisayar haberi bulunmuştur.
Veri merkezine 100 milyar dolar
Veri merkezine 100 milyar dolar Teknoloji devleri arasında yapay zeka yarıyı kızışırken Microsoft’un dünyanın en pahalı veri merkezi projesini finanse edebileceği ve bu kapsamda OpenAI ile 100 milyar doların üzerinde maliyete sahip olacak bir süper bilgisayar tesisi kurmayı planladığı belirtiliyor. Söz konusu projenin tamamlanması 6 yıl sürecek ve aynı zamanda 2028 yılına kadar faaliyete geçmesi planlanan Stargate adlı gelişmiş bir yapay zeka süper bilgisayarının geliştirilmesine yol açacak.
2.04.2024 Ekonomi
Bakan Kacır tarih vererek açıkladı: İlk Türk astronot uzay yolculuğuna çıkıyor!
Bakan Kacır tarih vererek açıkladı: İlk Türk astronot uzay yolculuğuna çıkıyor! Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, ilk Türk astronotun 17 Ocak’ı 18 Ocak’a bağlayan gece uzay yolculuğuna çıkacağını açıkladı.
5.01.2024 Haberler
Bakan Kacır tarih vererek açıkladı: İlk Türk astronot uzay yolculuğuna çıkıyor!
Bakan Kacır tarih vererek açıkladı: İlk Türk astronot uzay yolculuğuna çıkıyor! Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, ilk Türk astronotun 17 Ocak’ı 18 Ocak’a bağlayan gece uzay yolculuğuna çıkacağını açıkladı.
5.01.2024 Ekonomi
Bakan Kacır 'Alarmınızı kurmayı unutmayınız' diyerek gün verdi! İlk Türk uzay yolcusu için geri sayım
Bakan Kacır 'Alarmınızı kurmayı unutmayınız' diyerek gün verdi! İlk Türk uzay yolcusu için geri sayım Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, sosyal medya hesabından ilk Türk uzay yolcusu Alper Gezeravcı'nın AX-3 mürettebatı ile Uluslararası Uzay İstasyonuna hareket edeceğini gün ve saati açıklayarak "Alarmızını kurmayı unutmayınız' dedi.
4.01.2024 Gündem
Bakan Fatih Kacır: MareNostrum 5, ülkemize dünya çapında yeni kapılar açacak
Bakan Fatih Kacır: MareNostrum 5, ülkemize dünya çapında yeni kapılar açacak Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, 380 bin dizüstü bilgisayara eşdeğer güce sahip MareNostrum 5'in açılışının gerçekleştirildiğini belirterek, "MareNostrum 5, bilim ve teknoloji alanında ülkemize dünya çapında yeni kapılar açacak" dedi.
4.01.2024 Ekonomi
2024'te bilimin kilometre taşları
2024'te bilimin kilometre taşları 2023 birçok bilimsel gelişmeye sahne oldu. 2024 de süper bilgisayarlardan silahlandırılan sivrisineklere kadar aklımızı başımızdan alacak!
24.12.2023 Dünya
‘Türk şirketleri yapay zekada kokpite oturdu’
‘Türk şirketleri yapay zekada kokpite oturdu’ Microsoft’un yapay zeka temelli “Copilot for 365” uygulamalarının 1 ayda 5 bine yakın kurumsal kullanıcıya ulaştığı bildirildi.
21.12.2023 Ekonomi
Bilgisayar kıyamet için tarih verdi, nedenlerini sıraladı
Bilgisayar kıyamet için tarih verdi, nedenlerini sıraladı Kıyamet kopacak mı kopmayacak mı? Bu sorunun yanıtını hepimiz merak ederiz değil mi? Uzmanlar da insanlığın sonunu tahmin etmek için en son süper bilgisayar modellerini kullanıyor.
7.11.2023 Dünya
Akıllanan ChatGPT dur durak bilmiyor! Dolabın fotoğrafını gönder, yemek tarifi versin
Akıllanan ChatGPT dur durak bilmiyor! Dolabın fotoğrafını gönder, yemek tarifi versin ChatGPT’yi geliştiren OpenAI yatırım değerlendirmesinde 90 milyar dolara dayandı. Şirket şimdi ses ve görüntü hizmeti vermeye hazırlanıyor. Buzdolabının fotoğrafını çekiyorsun ChatGPT olan malzemelerle yemek tarifi veriyor.
28.09.2023 Ekonomi
Kişiler sanal varlıkları yanlarında taşıyabilecek
Kişiler sanal varlıkları yanlarında taşıyabilecek TBMM Araştırma Hizmetleri Başkanlığı’nın hazırladığı “Kavramdan Pratiğe Metaverse” adlı çalışmada, Metaverse’e ilişkin birbirinden farklı tanımlar yapıldığına dikkat çekilirken, ideal bir Metaverse’ün sahip olması gereken temel özellikler tek tek sıralandı.
17.01.2023 Gündem
Bilim insanlarından Ay'ın oluşumuna dair şaşırtıcı teori
Bilim insanlarından Ay'ın oluşumuna dair şaşırtıcı teori Yeni bir oluşum teorisine göre Ay, onu Dünya'nın yörüngesine sokan dev bir çarpışmadan "hemen" sonra oluşmuş olabilir.
5.10.2022 Dünya
Dünya’nın ikiz modelini yapacak
Dünya’nın ikiz modelini yapacak Finlandiya’da kurulan süper bilgisayar Lumi iklim çalışmaları için Dünya’nın ikiz modelini yapacak.
21.07.2022 Dünya
Bilim insanları süper bilgisayarla 100 bin yeni virüs keşfetti
Bilim insanları süper bilgisayarla 100 bin yeni virüs keşfetti Kanada'daki British Columbia Üniversitesi'nden araştırmacılar, bir süper bilgisayarı kullanarak 100 bin yeni RNA virüsü keşfetti.
30.01.2022 Dünya
Dünyanın en hızlı bilgisayarı! Saniyede 440 katrilyondan fazla işlem
Dünyanın en hızlı bilgisayarı! Saniyede 440 katrilyondan fazla işlem Japon üretimi süper bilgisayar "Fugaku", saniyede 440 katrilyondan fazla işlem yapma hızıyla TOP500 listesinde bir kez daha dünyanın en hızlı bilgisayarı seçildi.
17.11.2021 Teknoloji
Yüksek performanslı işlemcilerde enerji verimliliğini 30 kat artırma hedefi
Yüksek performanslı işlemcilerde enerji verimliliğini 30 kat artırma hedefi AMD, Yapay Zeka Eğitimi ve Yüksek Performanslı Bilgi İşlem Uygulamalarını çalıştıran işlemcilerin enerji verimliliğini bugüne kadar görülmemiş bir şekilde 2025'e kadar 30 kat artırmaya yönelik iddialı hedefini açıkladı.
30.09.2021 Vitrin
Tesla AI Day etkinliği düzenlendi! Tanıtılan en ilginç ürün: Tesla Bot
Tesla AI Day etkinliği düzenlendi! Tanıtılan en ilginç ürün: Tesla Bot Bir süredir beklenen ve heyecanlandıran Tesla AI Day nihayet gerçekleştirildi. Etkinlikte tanıtılan insansı robot oldukça ilginç dururken öte yandan süper bilgisayar çipinin de tanıtılması etkinliği dikkate değer hale getiriyor.
20.08.2021 Teknoloji
Son dakika - Fenerbahçe'de gözler Ankara’da akıllar İstanbul’da!
Son dakika - Fenerbahçe'de gözler Ankara’da akıllar İstanbul’da! Fenerbahçe, ligin en kritik haftasında lider Beşiktaş’ın Galatasaray derbisinde hata yapmasını bekleyecek. Emre Belözoğlu ve ekibi de Ankaragücü deplasmanından 3 puan çıkararak şansını son kadar sürdürmek isteyecek
8.05.2021 Fenerbahçe
Son dakika haberi - Süper bilgisayar, Süper Lig şampiyonunu belirledi! Büyük sürpriz...
Son dakika haberi - Süper bilgisayar, Süper Lig şampiyonunu belirledi! Büyük sürpriz... Spor Toto Süper Lig'de yarın oynanacak olan 40. hafta maçları öncesi şampiyonluk mücadelesi nefesleri kesiyor. Ezeli rakiplerinin 5 puan önünde son 3 haftaya giren lider Beşiktaş, mutlu sona en yakın takım olarak gözükürken, Fenerbahçe 2. Galatasaray ise 3. sıradan liderin puan kaybını bekliyor. Süper Lig için dönüm noktası olan bu haftada geçtiğimiz yıllarda birçok kez şampiyon olacak takımı tahmin eden süper bilgisayar bu yılın şampiyonunu da belirledi. İşte süper bilgisayarın belirlediği o flaş sonuç...
7.05.2021 Süper Lig
Nobelli profesör, Türkiye’de iklim değişikliğini çalışıyor
Nobelli profesör, Türkiye’de iklim değişikliğini çalışıyor Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, hem Türkiye’deki bilim insanları kaynağını arttırmak hem de kritik projelere imza atmak amacıyla dünyanın çeşitli ülkelerinden 127 nitelikli bilim adamının Türkiye’ye geldiğini belirtirken, bunlar arasında iklim değişikliğini çalışan Nobel Barış Ödülü sahibi bir ismin de bulunduğunu açıkladı.
10.04.2021 Gündem
ABD 7 Çinli kuruluşu kara listeye aldı
ABD 7 Çinli kuruluşu kara listeye aldı ABD Ticaret Bakanlığı, Çin'in askeri modernizasyon çabaları ve kitle imha silahları programlarını destekledikleri gerekçesiyle 7 Çinli teknoloji merkezi ve şirketinin kara listeye eklendiğini duyurdu.
8.04.2021 Ekonomi
Son dakika- Süper bilgisayar, Süper Lig şampiyonunu belirledi! Küme düşen takım şok etti...
Son dakika- Süper bilgisayar, Süper Lig şampiyonunu belirledi! Küme düşen takım şok etti... Süper Lig'de 24. hafta tamamlanırken zirve yarışı da hiç olmadığı kadar alevlendi. Geçtiğimiz yıllarda birçok kez şampiyon olacak takımı tahmin eden süper bilgisayar bu yılın şampiyonunu da belirledi. Küme düşen takım ise şoke etti. İşte detaylar...
8.02.2021 Süper Lig
Son dakika | Konyaspor, İsmail Kartal ile yollarını ayırdı
Son dakika | Konyaspor, İsmail Kartal ile yollarını ayırdı Konyaspor, teknik direktör İsmail Kartal ile karşılıklı anlaşarak yollarını ayırdıklarını açıkladı!
8.02.2021 Konyaspor
Gaziantep FK - Göztepe: 2-0
Gaziantep FK - Göztepe: 2-0 Süper Lig'in 24. haftasında Gaziantep FK sahasında Göztepe'yi 2-0 mağlup etti.
22.03.2021 Gaziantep FK
Son dakika | Galatasaray'da Gedson Fernandes ilk idmanına çıktı
Son dakika | Galatasaray'da Gedson Fernandes ilk idmanına çıktı Tüm testleri negatif çıkan yeni transfer Gedson Fernandes, bugün yapılan antrenmanın tamamında takımla birlikte çalıştı. Portekizli futbolcunun 83 numaralı formayı giyeceği açıklandı.
8.02.2021 Galatasaray
Son dakika | Galatasaray'da Saracchi'den kötü haber! 3 hafta yok...
Son dakika | Galatasaray'da Saracchi'den kötü haber! 3 hafta yok... Sarı-kırmızılı takımda Marcelo Saracchi'nin son durumu belli oldu. Uruguaylı futbolcunun 3 hafta sahalardan uzak kalacağı öğrenildi.
8.02.2021 Galatasaray

Benzer Haber Etiketleri

Süper Bilgisayar ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.