Sürüngen

Sürüngen

Son dakika sürüngen haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan sürüngen gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan sürüngen haber sayfamızda...

Sürüngen

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 482 sürüngen haberi bulunmuştur.
Ağrı Dağı eteklerindeki doğal yaşam böyle görüntülendi
Ağrı Dağı eteklerindeki doğal yaşam böyle görüntülendi Türkiye'nin en büyük milli parkı olan Ağrı Dağı Milli Parkı’ndaki doğal yaşam dron ile havadan görüntülendi.
16.04.2024 Haberler
Araba kaputundan 'Kral Kobra' çıktı! Yılan uzmanları bile şaşkına döndü, 4 metrelik dev
Araba kaputundan 'Kral Kobra' çıktı! Yılan uzmanları bile şaşkına döndü, 4 metrelik dev Tayland'da bir arabanın içine en zehirli yılanlardan olan 'Kral Kobra' girdi. Arabanın sahibinin köpeği durumu fark edince havlamaya başladı. Yılanı daha sonra çevredekiler de fark edince bölgeye uzman ekipler gönderildi, sonrasında yaşananlar ise dünyada manşet oldu.
11.04.2024 Dünya
Keşfedildikten bir ay sonra ölü bulundu
Keşfedildikten bir ay sonra ölü bulundu Bilim insanlarından oluşan bir ekip, belgelenmemiş dev anakonda türünü Amazon’da keşfetmişti. Ana Julia adı verilen devasa sürüngen, 5 hafta önce Brezilya’nın güneyindeki Mato Grosso do Sul Eyaleti’nin kırsal bölgesi Bonito’daki Formoso Nehri’nde bulunmuştu.
30.03.2024 Dünya
Her dediği çıktı, akılalmaz kehanetler! Michio Kaku'dan 2124 kehanetleri: Yapay zeka, ölümsüzlük, nükleer savaş
Her dediği çıktı, akılalmaz kehanetler! Michio Kaku'dan 2124 kehanetleri: Yapay zeka, ölümsüzlük, nükleer savaş ABD’li fizikçi ve yazar Michio Kaku, kuantum çağının geleceğimiz konusunda belirleyici olacağını söylüyor.
27.03.2024 Dünya
"İguanalarım beni bilim insanı yaptı"
"İguanalarım beni bilim insanı yaptı"  Türkiye onu 1960’lı yıllardaki romantik filmlerin jönü olarak tanıdı. Sinemadaki erotik film furyasından sonra paranın cazibesine kapılan birçok meslektaşı gibi sahneye çıkmadı, okumak için yurt dışına gitti. Oslo’da Ekoloji Bilimleri, Biyoloji ve Kimya okudu. Bilim insanı olarak Türkiye’ye döndü ve 1999-2002 yılları arasında Anavatan Partisi Milletvekili oldu, TBMM’de Çevre Komisyonu Başkanlığı yaptı.
23.03.2024 Pazar
'11 bin 284 yaban hayvanını tedavi edip yaşam alanlarına bıraktık'
'11 bin 284 yaban hayvanını tedavi edip yaşam alanlarına bıraktık' Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, "2023'te çeşitli nedenlerle yaralanan 11 bin 284 yaban hayvanını tedavi edip doğal yaşam alanlarına bıraktık. Ülkemizde 154 memeli, 490 kuş, 140 sürüngen türünün yaşadığını biliyoruz. Ayrıca 19 bine yakın omurgasız hayvan ile 11 bine yakın bitki türünün de yaşadığını tespit ettik" dedi.
2.03.2024 Ekonomi
Profesör kendisine bildirilen konuma koştu: 450 bireyi kurtarmış olduk
Profesör kendisine bildirilen konuma koştu: 450 bireyi kurtarmış olduk Batman'ın Hasankeyf ilçesi kırsalında boş bir havuzda mahsur kalan 8 ateş semenderi için Adıyaman'dan yola çıkan Prof. Dr. Mehmet Zülfü Yıldız, Batman Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Şube Müdürlüğü ekipleri ile kurtarma operasyonu gerçekleştirdi.
22.02.2024 Haberler
Profesör kendisine bildirilen konuma koştu: 450 bireyi kurtarmış olduk
Profesör kendisine bildirilen konuma koştu: 450 bireyi kurtarmış olduk Batman'ın Hasankeyf ilçesi kırsalında boş bir havuzda mahsur kalan 8 ateş semenderi için Adıyaman'dan yola çıkan Prof. Dr. Mehmet Zülfü Yıldız, Batman Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Şube Müdürlüğü ekipleri ile kurtarma operasyonu gerçekleştirdi.
22.02.2024 Gündem
Tek başına üremeyi başardı! Bilim dünyası şaşkın, tarihte bir ilk
Tek başına üremeyi başardı! Bilim dünyası şaşkın, tarihte bir ilk Yıllardır kaldığı akvaryumda yalnız yaşayan bir vatoz balığı kendi başına üremeyi başardı. Bilim insanları tarihte bir ilk olarak gösterdikleri olay karşısında şaşkına döndü.
15.02.2024 Dünya
Kertenkele sandı, gerçek çok başka çıktı
Kertenkele sandı, gerçek çok başka çıktı Adana’dan gelen davetsiz misafir için yetkililere çağrıda bulundu, donmak üzereyken bulduğu dikenli kelerin hayatını kurtardı.
8.01.2024 Haberler
Hayatında ilk kez gördü, kertenkele sandı! Gerçeği öğrenince yardım istedi
Hayatında ilk kez gördü, kertenkele sandı! Gerçeği öğrenince yardım istedi Sivas'ta kanal inşaatında çalışan Şükrü Pekyürek, Adana'dan gelen boruların içinde bulduğu sürüngeni kertenkele sandı, ama gerçek bambaşka çıktı.
8.01.2024 Gündem
Haftalık burç yorumları (23 Ekim - 29 Ekim 2023)
Haftalık burç yorumları (23 Ekim - 29 Ekim 2023) 23 Ekim 2023 - 29 Ekim 2023 haftasında bizleri neler bekliyor? Yeni haftanın genel etkileri neler? Burçları neler bekliyor? Hep birlikte Molatik olalım…
22.10.2023 Astroloji
Ihlara Vadisi’nde 84 kuş ve 190 bitki türü tespit edildi
Ihlara Vadisi’nde 84 kuş ve 190 bitki türü tespit edildi Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, “Ihlara Vadisi’nde başlattığımız biyolojik çeşitlilik çalışmasıyla; 84 kuş, 11 balık, 294 böcek ve 11 sürüngen türü ile 179 tohumlu, 11 tohumsuz bitki türünü tespit ettik” dedi.
25.09.2023 Gündem
Yüzerkent Pangeos
Yüzerkent Pangeos Suudi Arabistan’ın 2030’u hedefleyen, geleceğin ülkesi tanımı ile en üstün nitelikteki uzmanları bir araya getiren NEOM projesinin Doğrusal Kent’ini paylaşmıştık.
25.09.2023 Mimarlık
Bakan Özhaseki açıkladı! Ihlara Vadisi'nde yeni türler tespit edildi
Bakan Özhaseki açıkladı! Ihlara Vadisi'nde yeni türler tespit edildi Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, “19 Özel Çevre Koruma Bölgemizden biri olan Ihlara Vadisi'nde başlattığımız biyolojik çeşitlilik çalışmasıyla; 84 kuş, 11 balık, 294 böcek ve 11 sürüngen türü ile 179 tohumlu, 11 tohumsuz bitki türünü tespit ettik. Ihlara Vadisi'nin eşsiz güzelliğini görmek isteyen tüm vatandaşlarımızı bekliyoruz.” dedi.
24.09.2023 Ekonomi
Canavar yedi! Ağzındaki cesedi görünce kayda aldı
Canavar yedi! Ağzındaki cesedi görünce kayda aldı Sabah saatlerinde bir iş görüşmesine gitmek üzere evinden çıkan adam, sokakta ilerleyen 4 metrelik canavarla karşılaştı. Dakikalar sonra bir silah sesi duyuldu.
23.09.2023 Dünya
‘Kıyamet’ günü neler olacak?
‘Kıyamet’ günü neler olacak? Aralarında Avrupa Güney Gözlemevi’nin (ESO) de yer aldığı birçok kurumdan bilim insanları, bizim “kıyamet” diye tanımladığımız Dünya’nın sonuyla ilgili simülasyonlar yapıyorlar.
20.09.2023 Dünya
Canlılar küçülüyor
Canlılar küçülüyor Binlerce hayvan ve bitki üzerinde yapılan küresel bir araştırma, bazı türlerin küçüldüğünü ortaya çıkardı.
11.09.2023 Dünya
7 saat süren av mevsimi! 'Onu yasalara uygun olarak öldürdük'
7 saat süren av mevsimi! 'Onu yasalara uygun olarak öldürdük' Arkadaşlarıyla timsah avlamak için Mississippi Nehri'ne açılan ABD'li avcı Will Thomas, dünya basınında infial yaratan bir görüntüyü kayda aldı.
29.08.2023 Dünya
Bunları evde beslemek cesaret ister! Çoğu kişi onları ilk defa görüyor...
Bunları evde beslemek cesaret ister! Çoğu kişi onları ilk defa görüyor... Kedi, köpek gibi hayvanlar sıkça evlerde besleniyor. Ancak bazı egzotik hayvanların hem bakımı oldukça zor hem de cesaret istiyor. Çoğu kişinin ilk defa gördüğü, beslemenin cesaret isteyen bu hayvanlar hakkında merak edilenleri sizler için derledik.
23.08.2023 Yaşam
Koynundan yılan çıktı! Kan donduran saniyeler
Koynundan yılan çıktı! Kan donduran saniyeler Öğle yemeğinden sonra biraz kestirmeye karar verdi, gözünü açtığında dev sürüngen gömleğinin içindeydi. İş arkadaşları panikle kurbanı sakinleştirmeye çalışırken, tüyler ürperten bir tıslama sesi duyuldu.
30.07.2023 Dünya
Avlanması yasak hayvanlara zarar verenlere 1,2 milyon lira ceza
Avlanması yasak hayvanlara zarar verenlere 1,2 milyon lira ceza Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü'nün (DKMP) avlanması yasak olan yabani hayvanların 2023-2024 av döneminde avlanmaları halindeki tazminat bedelleri belli oldu.
20.07.2023 Gündem
Eskişehir ve Aydın'da zehirli uğur böceği örümceği görüldü
Eskişehir ve Aydın'da zehirli uğur böceği örümceği görüldü Nadir zehirli örümcek türlerinden olan ‘Uğur Böceği Örümceği’, bu defa Eskişehir ve Aydın'da görüldü.
12.06.2023 Gündem
Kendi kendine üremeyi başardı! Bilim dünyası şaşkın, yavru annesinin ikizi
Kendi kendine üremeyi başardı! Bilim dünyası şaşkın, yavru annesinin ikizi Kendi kendine hamile kalan ilk timsah örneği Kosta Rika'daki bir hayvanat bahçesinde tespit edildi.
7.06.2023 Dünya
Hobi olarak timsah yakalıyor! Hayvanla resmen dalga geçti
Hobi olarak timsah yakalıyor! Hayvanla resmen dalga geçti ABD'de eski bir asker ve profesyonel sporcu olan Mike Dragich, 3 metrelik timsahı tek başına etkisiz hale getirdi. O anların görüntüleri dünyada infial yarattı.
2.06.2023 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Sürüngen ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.