Suyu

Suyu

Son dakika suyu haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan suyu gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan suyu haber sayfamızda...

Suyu

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 31.077 suyu haberi bulunmuştur.
'İstanbul'un su meselesini ciddiye alıyoruz'
'İstanbul'un su meselesini ciddiye alıyoruz' Katıldığı törende konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Arıtma tesisimiz hızla tamamlanarak Asya yakasında ve Avrupa Yakasında ihtiyaç duyulan noktalara özellikle buradan aktarılacak olan suyla ilgili süreçleri en verimli hale getireceğiz. İnşallah kesintisiz hijyenik su konusunda ciddi bir rahatlama yaşayacağız " şeklinde konuştu. İmamoğlu, "İstanbul gibi bir şehrin su ihtiyacını karşılamak büyük bir meseledir, zorunluluktur.Biz İstanbul'un su meselesini ciddiye alıyoruz." dedi.
25.04.2024 Gündem
Kahve telvesi sanıldığı gibi çöp değil! En doğal mikrop kırıcı, can suyu oluyor
Kahve telvesi sanıldığı gibi çöp değil! En doğal mikrop kırıcı, can suyu oluyor Her gün severek tükettiğiniz Türk kahvesinin arta kalan telvesi genellikle çöpe atılıyor. Ancak telveyi değerlendirebileceğiniz birçok farklı alan olduğunu biliyor muydunuz? İşte kahve telvesini değerlendirme yöntemleri.
25.04.2024 Püf Noktası
Duşakabin camı ayna gibi parlayacak! Tek bir fısı ovalamaya gerek bırakmıyor
Duşakabin camı ayna gibi parlayacak! Tek bir fısı ovalamaya gerek bırakmıyor Yeni bir yöntemle duşakabin camındaki kireç lekeleri artık tarih oldu! Saniyeler içinde pratik ve etkili bir çözümle duşakabin camınızı temizlemek mümkün. Bu yöntem sayesinde, duşakabininizdeki tüm lekelerden hızla kurtulacaksınız.
25.04.2024 Püf Noktası
Çamaşır suyunu bile geride bıraktı! Çay kahve lekesini söküp atıyor
Çamaşır suyunu bile geride bıraktı! Çay kahve lekesini söküp atıyor Çay ve kahve lekeleri, özellikle açık renkli kumaşlarda belirgin ve çoğu zaman zorlu temizlik gerektiren lekelerdir. Bu tür lekeleri çıkarmak için etkili bir çözüm var. Hatta en ağır kimyasallardan bile daha etkili. İşte çay ve kahve lekesini kökünden kazıyan o yöntem…
25.04.2024 Püf Noktası
Denizin dibinde bulduğu taş zengin etti! Bir anda dolar milyoneri oldu
Denizin dibinde bulduğu taş zengin etti! Bir anda dolar milyoneri oldu Dalış yapmayı sevdiğini belirten genç, suyun dibinde bulduğu taş sayesinde 2,7 milyon dolarlık bir malvarlığına sahip oldu.
25.04.2024 Dünya
Hububatta endişeli bekleyiş
Hububatta endişeli bekleyiş Konya başta olmak üzere İç Anadolu Bölgesi’nin nisanda yağış almaması hububat veriminde kritik bir süreci başlattı. Kar örtüsü olmayınca toprak su tutmadı; mevsim sıcak ve yağış yok; mevcut nemi de lodos uçurdu.
25.04.2024 Ekonomi
Bakan Işıkhan: Kayıt dışı istihdam konusunda denetimler sıklaşacak
Bakan Işıkhan: Kayıt dışı istihdam konusunda denetimler sıklaşacak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, "İş sağlığı ve güvenliği standartlarının yüksek tutulması ve kayıt dışı istihdamla mücadele konularında daha etkin adımlar atmamız gerektiğine inanıyorum. Bu nedenle önümüzdeki süreç, denetimlerin çok daha sıkı yapılacağı bir süreç olacak. Bu konuda sıfır tolerans ve sıfır taviz ile çalışmalarımızı yürütmeye devam edeceğiz" dedi.
24.04.2024 Gündem
Korhan Berzeg olayında yeni gelişme! Berzeg’e ait çok sayıda malzeme bulundu
Korhan Berzeg olayında yeni gelişme! Berzeg’e ait çok sayıda malzeme bulundu Dere yatağında bulunan cesedin Korhan Berzeg’e ait olma ihtimali artıyor! Ekonomist Korhan Berzeg’e ait çok sayıda malzeme bulundu. İşte bulunan malzemeler...
24.04.2024 Gündem
Şanlıurfa'da amca ve yeğen yapay gölette boğuldu
Şanlıurfa'da amca ve yeğen yapay gölette boğuldu Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde yapay gölete düşen 15 yaşındaki Polat Baran ve kendini kurtarmaya çalışan amcası boğularak hayatını kaybetti. Boğulma anı güvenlik kamerasına yansıdı.
24.04.2024 Haberler
Amca ve yeğenin feci ölümü! Kameralar saniye saniye kaydetti
Amca ve yeğenin feci ölümü! Kameralar saniye saniye kaydetti Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde yapay gölete düşen 15 yaşındaki Polat Baran ve kendini kurtarmaya çalışan amcası boğularak hayatını kaybetti. Boğulma anları ise güvenlik kamerasına yansıdı.
24.04.2024 Gündem
Makarna suyunu lavaboya değil, saksıya dökün! Evleri gül bahçesine çeviriyor
Makarna suyunu lavaboya değil, saksıya dökün! Evleri gül bahçesine çeviriyor Makarna pişirirken genellikle suyunu dökmeyi alışkanlık haline getiriyoruz. Bu aslında mutfakta kullanabileceğimiz değerli bir kaynağı israf etmek anlamına geliyor. İşte makarna suyunun beklenmedik 5 kullanım alanı.
24.04.2024 Püf Noktası
Korhan Berzeg’in kızı Türkiye’ye geliyor! Hayvanların cesedi parçalamış olma ihtimali...
Korhan Berzeg’in kızı Türkiye’ye geliyor! Hayvanların cesedi parçalamış olma ihtimali... Balıkesir’in Gönen ilçesinde tatil için geldiği yazlık evinden, 'Tina' isimli köpeğiyle ayrıldıktan sonra 313 gündür haber alınamayan ve dün evinin 4 kilometre uzağındaki dere kenarında kimlik ve kredi kartları bulunan Korhan Berzeg’e (84) ait olduğu düşünülen kemik parçası, DNA analizi için Bursa Adli Tıp Kurumu’na gönderilecek. Kemiğin Berzeg’e ait olup olmadığını belirlenmesi için de İngiltere’de yaşayan kızından DNA örneği alınacak.
24.04.2024 Gündem
40 gün boyunca portakal yedi! 'Daha önce kendimi hiç böyle hissetmemiştim'
40 gün boyunca portakal yedi! 'Daha önce kendimi hiç böyle hissetmemiştim' Portakal kimilerinin çok sevdiği kimilerinin yanından bile geçmediği bir meyvedir. Peki çok sevdiğiniz bir meyveyi en fazla kaç gün ya da ne kadar yiyebilirsiniz? Avustralya'nın Queensland kentinden Anne Osbourne, tam 40 gün boyunca yalnızca portakal yemiş ve portakal suyu içmiş. Peki Osbourne bunu neden yaptı ve sonunda ne oldu?
24.04.2024 Genel Sağlık
Bakan Yumaklı'dan Irak ile imzalanan anlaşmaya ilişkin açıklama
Bakan Yumaklı'dan Irak ile imzalanan anlaşmaya ilişkin açıklama Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Irak ile imzalanan su alanında iş birliği anlaşmasına ilişkin açıklama yaptı. Bakan Yumaklı yaptığı açıklamada, "Su konusunda sadece bizde değil suyun bizden gittiği ülkelerde de yönetilmesi gerekir. Suyun daha çok bırakılmasından bahsetmiyoruz. Suyun yönetilmesinden bahsediyoruz. İki sınırdaş ülkenin suyla ilgili iş birliği sadece bu iki ülkenin arasındaki iş birliği ile anlamlıdır" dedi.
23.04.2024 Gündem
15 günde göbeği dümdüz yapan tarif! Suya 2 kaşık ekleyin, sabah aç karna tüketin
15 günde göbeği dümdüz yapan tarif! Suya 2 kaşık ekleyin, sabah aç karna tüketin Birçok kişi göbek yağlarından kilo vermeye çalışırken çok fazla zorlanıyor. Alınan kaloriler de kendini ilk olarak göbekte belli ediyor. Ancak aç karna içilen bazı baharat suları göbek yağlarını eritmekte size yardımcı olabilir. İşte 15 günde göbek eriten diyet suyu.
23.04.2024 Genel Sağlık
Bakırçay’a can suyu proje
Bakırçay’a can suyu proje Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, sürdürülebilir su yönetimi anlayışıyla suyun her damlasına sahip çıkıyor.
22.04.2024 Ege
Amasya'da korkunç olay! Engelli komşusunun burnunu kırdı ve sıcak su ile yaktı
Amasya'da korkunç olay! Engelli komşusunun burnunu kırdı ve sıcak su ile yaktı Amasya feci bir olay yaşandı. Engelli komşusu ile tartışan Mehmet Ü, komşusunun önce burnunu kırdı sonra da sıcak su ile yaktı. Mahkemeye çıkan Mehmet Ü. adli kontrolle serbest bırakıldı.
22.04.2024 Gündem
Tane tane pirinç pilavının sırrı meğer buymuş! Tel tel dökülüyor, lapa olmuyor
Tane tane pirinç pilavının sırrı meğer buymuş! Tel tel dökülüyor, lapa olmuyor Türk kültüründe pirinç pilavı ayrı bir yere sahiptir. Hem lezzetiyle hem de yapımıyla insanların beğenisini kazanmış bu basit ancak etkileyici yemek, her sofranın vazgeçilmezidir. Ancak, mükemmel bir pirinç pilavı yapmak sanıldığı kadar kolay değildir. Tane tane pirinç pilavının sırrı meğer buymuş…
22.04.2024 Yemek
Herkes bırakıp gitti, 32 yıldır direniyor: Yalnızlığa alıştım
Herkes bırakıp gitti, 32 yıldır direniyor: Yalnızlığa alıştım Aksaray'ın Hasan Dağı eteklerindeki Gözlükuyu köyünde oturanlar, su olmadığı için 32 yıl önce başka bölgeye taşınırken, Salman ailesi ise kaldı. Eşinin ölümünün ardından köyde 12 yıldır tek başına yaşamaya devam eden Selami Salman (68), “Burada bulduğum huzuru, başka yerde bulamıyorum’’ dedi.
22.04.2024 Haberler
Herkes bırakıp gitti, 32 yıldır direniyor: Yalnızlığa alıştım
Herkes bırakıp gitti, 32 yıldır direniyor: Yalnızlığa alıştım Aksaray'ın Hasan Dağı eteklerindeki Gözlükuyu köyünde oturanlar, su olmadığı için 32 yıl önce başka bölgeye taşınırken, Salman ailesi ise kaldı. Eşinin ölümünün ardından köyde 12 yıldır tek başına yaşamaya devam eden Selami Salman (68), “Burada bulduğum huzuru, başka yerde bulamıyorum’’ dedi.
22.04.2024 Gündem
İki komşu aile birbirine girdi! Burnunu kırdı, sıcak su döktü: Gözümü ambulansta açtım
İki komşu aile birbirine girdi! Burnunu kırdı, sıcak su döktü: Gözümü ambulansta açtım Amasya'da iki komşu iki aile arasında gürültü ve balkona çamaşır asılması nedeniyle çıkan kavgada Mehmet Ü., alt kattı oturan ve yüzde 45 bedensel engelli olan Niyazi Gedik’e yumrukla burnunu kırdı, ardından sıcak su döktü.
21.04.2024 Gündem
Bir bardak içince sinir stres kalmıyor! Kan kırmızısı meyvenin mucize etkisi
Bir bardak içince sinir stres kalmıyor! Kan kırmızısı meyvenin mucize etkisi Koyu kırmızı rengi ve tatlı-ekşi tadıyla bilinen kızılcık suyu, zamana meydan okuyan klasik bir içecektir. Peki kızılcık suyu sizin için gerçekten sağlıklı mı ve eğer öyleyse nasıl ve ne kadar tüketmeniz gerekir?
81 ilden geliyorlar! Sadece cuma günleri pişiriliyor, tam 7 saat sürüyor
81 ilden geliyorlar! Sadece cuma günleri pişiriliyor, tam 7 saat sürüyor Haftada sadece bir kez köz ateşinde 7 saat pişen, 15. yüzyılda Osmanlı mutfağına giren ve Konya’da vatandaşların vazgeçilmezi haline gelen bu lezzet uzun kuyruklar oluşturuyor. 81 ilden gelip tadına bakanların hayran kaldığı bu yemeğin porsiyonu ise 140 lira.
21.04.2024 Haberler
81 ilden geliyorlar! Sadece cuma günleri pişiriliyor, tam 7 saat sürüyor
81 ilden geliyorlar! Sadece cuma günleri pişiriliyor, tam 7 saat sürüyor Haftada sadece bir kez köz ateşinde 7 saat pişen, 15. yüzyılda Osmanlı mutfağına giren ve Konya’da vatandaşların vazgeçilmezi haline gelen bu lezzet uzun kuyruklar oluşturuyor. 81 ilden gelip tadına bakanların hayran kaldığı bu yemeğin porsiyonu ise 140 lira.
21.04.2024 Gündem
Yeraltında su alarmı
Yeraltında su alarmı Doğada yenilebilir kaynak olan yeraltı suları elde edilmesi pratik ve arıtım masraflarının az olması nedeniyle tercih edilse de, kontrolsüz su çekimleri, tarımsal ilaç ve gübre kullanımının kontrolsüz bir şekilde artması ve kentleşmenin yarattığı sorunlar yeraltı sularının kirliliği için büyük bir tehlike yaratıyor.
21.04.2024 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Suyu ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.