Türkler Avrupa'daki bu yerde vizesiz yaşayıp çalışıyor! 2 şartı var
Türkler Avrupa'daki bu yerde vizesiz yaşayıp çalışıyor! 2 şartı var Avrupa ülkelerine giriş sırasında pek çok kişinin korkulu rüyası olan vize alma süreci, kuzey ışıklarını izlemek isteyenlerin kâbusu olmaktan çıktı. Norveç’in takım adalarından Svalbard, oraya gelen yerleşimcilere vizesiz yaşayıp çalışma imkânı sunuyor. Tabii önce bunun için iki şartı sağlamak gerekiyor.
4.11.2023 Yaşam
Svalbard'ta küresel ısınmayla değişen hayatlar
Svalbard'ta küresel ısınmayla değişen hayatlar Dünyanın en kuzeyindeki yerleşim yeri olan Svalbard, küresel ısınmadan olumsuz etkileniyor. Norveç'e bağlı olan Svalbard takımadalarının en önemli kasabası ve dünyada en kuzey yerleşim birimi Longyearbyen, iklim değişiminden muzdarip...
22.01.2022 Tatil
Dünyada insanların yaşadığı en tuhaf yerler
Dünyada insanların yaşadığı en tuhaf yerler Kimisinde defin işlemi yapılamıyor, kimisinde ise para kullanılmıyor! Kimisinde tuvalet ve mutfağın bir arada olduğu 15 metrekarelik evlerde yaşanırken kimisi ise dünyanın en güneyindeki kent olma özelliği taşıyor. Dünyanın dört bir yanında bulunan ve birbirinden ilginç özelliklere sahip olan bu kentler insanları bölgeye çekiyor. İşte dünyanın dört bir yanında bulunan birbirinden tuhaf yerleri!
2.12.2021 Tatil
Sadece birkaç günde 6 milyon kişi izledi! 5 ay güneş görmeyecek
Sadece birkaç günde 6 milyon kişi izledi! 5 ay güneş görmeyecek Koyduğu videoyla bir anda sosyal medya yıldızı haline gelen İsveçli kadın, uzun süre boyunca son kez güneş ışığını görecek. 31 yaşındaki Blomdahl'ın paylaşımı çok kısa süre içerisinde 6 milyondan fazla kişi tarafından izledndi.
30.10.2021 Dünya
Dünyanın en kuzeyindeki yerleşim Svalbard
Dünyanın en kuzeyindeki yerleşim Svalbard Norveç'in kuzey açıklarında, kutup noktasına en yakın yerinde yer alan Svalbard bir adalar topluğu olma özelliği taşıyor. İnsanlığın en kuzeydeki yerleşim yeri olan Longyearbyen kasabasının da yer aldığı Svalbard, oldukça ilginç yasaklara sahip.
29.10.2021 Tatil
Dünyada en geç keşfedilen 10 yer
Dünyada en geç keşfedilen 10 yer Muhtemelen bugünkü Ethiyopya topraklarında başlayan insanlığın yolculuğu binlerce yıl sürdü. Afrika'dan Orta Doğu'ya oradan Asya ve Avrupa'ya daha sonrasında da dünyanın geri kalanına ulaşan insanlar son olarak 1895 yılında Antarktika'ya ayak bastı. İşte insanlığın bu yolculuğunda en geç keşfettiği yerler.
11.07.2021 Tatil
Svalbard: Ölmenin yasak olduğu yer
Svalbard: Ölmenin yasak olduğu yer Svalbard takım adaları, Norveç'in en kuzeyindeki toprakları. Kuzey Buz Denizi'nde bulunan Svalbard'ta az da olsa insan yaşamakta. Adalarda bulunan Longyearbyen kasabası, dünyanın en kuzeyindeki yerleşim yeri olma özelliği taşıyor. Yaşam koşullarının oldukça zor olduğu bölgede kutup ayılarının saldırıları olabileceği gerekçesiyle sokağa silahsız çıkmak yasak. Bir nokta daha var ki o daha da ilginç. Svalbard'ta ölmek yasak!
6.05.2021 Dünya
Çığ faciası iki can aldı!
Çığ faciası iki can aldı! Norveç’e bağlı Svalbard adasında düşen çığ, 2 Alman turistin hayatını kaybetmesine neden oldu.
21.02.2020 Dünya
Ölmenin yasak olduğu ada Svalbard
Ölmenin yasak olduğu ada Svalbard Svalbard, Norveç'in en kuzeyinde az sayıda insanın yaşadığı bir ada. Burası aynı zamanda insanlığın en kuzeydeki yerleşim yeri. Kendine has kuralları bulunan ada yılın büyük bölümünü karlar içinde geçiriyor. Oldukça soğuk bir iklimin hüküm sürdüğü ada ilginç yasaklarıyla da gündemde.
19.07.2019 Tatil
Tuhaf yasakların adası Svalbard
Tuhaf yasakların adası Svalbard İnsanlığın yaşadığı en kuzey nokta olan Svalbard, Norveç'e bağlı bir ada. Kuzey Buz Denizi'nde yer alan Svalbard, nüfusu az olmakla birlikte kendine has kural ve yasaklarıyla dikkat çekmekte. Silahsız dolaşmanın, ölmenin yasak olduğu Svalbard'a yakından bakalım.
26.04.2019 Tatil
İlginç yasaklar adası Svalbard
İlginç yasaklar adası Svalbard Svalbard, Norveç'in kuzey açıklarında, kutup noktasına en yakın yerinde yer alan bir adalar topluğu. İnsanlığın en kuzeydeki yerleşim yeri olan Longyearbyen kasabasının da yer aldığı Svalbard, tuhaf yasaklara sahip.
13.03.2019 Tatil
Ölmenin yasak olduğu ada Svalbard
Ölmenin yasak olduğu ada Svalbard Svalbard, Norveç'in kuzeyinde kutup noktasına en yakın yerindeki adalar topluğu. İnsanlığın en kuzeydeki yerleşim yeri olan Longyearbyen kasabasının da yer aldığı Svalbard, alışılmışın dışında kurallara sahip. Örneğin adada ölmek yasak!
9.01.2019 Tatil
Norveç'te turistik gezi vahşete dönüştü: Kutup ayısı öldürüldü
Norveç'te turistik gezi vahşete dönüştü: Kutup ayısı öldürüldü Kutup dairesine giden turist gemisinin Svalbard takımadalarına varışı sırasında hayvan gemiye yol gösteren görevliye saldırınca, kutup ayısı vuruldu. Olay sosyal medyada büyük ses getirdi.
30.07.2018 Dünya
Ölmenin ve silahsız dolaşmanın yasak olduğu ada: Svalbard
Ölmenin ve silahsız dolaşmanın yasak olduğu ada: Svalbard Svalbard, Norveç'in kuzeyinde kutup noktasına en yakın yerde bulunan bir ada. İnsanlığın en kuzeydeki yerleşim yeri olan Longyearbyen kasabasının da yer aldığı Svalbard, alışılmışın dışında kurallara sahip.
23.03.2018 Tatil
Kuzey Işıkları önümüzdeki yıllarda daha az görülecek
Kuzey Işıkları önümüzdeki yıllarda daha az görülecek Dünya üzerinde gerçekleşen en popüler doğa olaylarından birisi olan Kuzey Işıkları Aurora Borealis yakın bir tarihte yoka yakın bir seviyede azalma gösterebilir.
13.03.2018 Dünya
Üşümenize değecek soğuk rotalar
Üşümenize değecek soğuk rotalar Tatil denince akla genelde deniz, kum, güneş üçlüsü geliyor. Buna bir de kültürel gezileri de eklemek mümkün. Peki ya kat kat giyinmenize rağmen donacağınız rotalar? İşte üşümenize değecek güzellikteki soğuk rotalar...
9.11.2017 Tatil
Dünyanın en tuhaf 10 kasabası
Dünyanın en tuhaf 10 kasabası Dünyanın değişik yerlerinde yer alan ve sahip oldukları özelliklerle turistlerin ilgi odağı olan kasabalar var. Kimisinin konumu kimisinin de tarihi de turistleri kendisine çekiyor. İşte dünyanın en tuhaf 10 kasabası...
2.08.2017 Tatil

Benzer Haber Etiketleri