Tagem

Tagem

Son dakika tagem haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan tagem gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan tagem haber sayfamızda...

Tagem

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 100 tagem haberi bulunmuştur.
Genetik materyaller koruma altında
Genetik materyaller koruma altında Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Bakanlığa bağlı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü (TAGEM) bünyesinde faaliyet gösteren iki tohum gen bankasından Ankara’dakini ziyaret ederek incelemelerde bulundu.
6.04.2024 Ege
İki gen bankasında 120 bin genetik materyal koruma altında
İki gen bankasında 120 bin genetik materyal koruma altında Ankara ve İzmir’de bulunan iki tohum gen bankasında Türkiye’nin bütün zenginliklerini oluşturan bitki örtüsüne ait tohumlar tasnif ve analiz ediliyor.
6.04.2024 Gündem
'İklim değişikliği, bizleri daha fazla mücadeleye sevk ediyor'
'İklim değişikliği, bizleri daha fazla mücadeleye sevk ediyor' Adana'da konuşan Bakan Yumaklı, "Bu ekonomik kayıpların sadece bir bölgeyi etkilemediğini belirtmek isterim. Burada süne zararlısına karşı mücadele yürütürken Karadeniz Bölgesi'nde de kahverengi kokarca ile ilgili farklı bir mücadele yürütülüyor. Gün geçtikçe iklim değişikliği bizleri daha fazla mücadeleye sevk ediyor" dedi.
23.03.2024 Ekonomi
"Yusufeli Barajı'nda 3. ünite bu ay içinde faal olacak"
"Yusufeli Barajı'nda 3. ünite bu ay içinde faal olacak" Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Yusufeli Barajı’nda son testlerin yapıldığını, elektrik üretim kısmının Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığına devredilmek üzere olduğunu belirterek, "5 Ocak 2024 tarihi itibariyle doluk oranı yüzde 73'e ulaştı. 191 metre ve 1,5 milyar metreküplük su depolandı. Bugün itibariyle enerji üretimi için 3 adet türbinden ikisini faal hale getirdik. 3 üniteden son ünitenin de ocak ayı içinde faal hale getirmeyi hedefliyoruz. Enerji üretimine tam kapasite geçmiş olacak" dedi.
22.01.2024 Ekonomi
Her yere ‘planlı’ tarım için hamle
Her yere ‘planlı’ tarım için hamle Tarımda üretim planlaması ekipleri oluşturulduğu bilgisini veren Bakan Yumaklı, “Nerede hangi ürün üretilecek? Stratejik ürünlerden başlayarak planlama yapılacak. İlk etapta hububat ve yağlı tohumlar olacak. Hayvansal üretimin ise tamamı olacak. Türkiye’nin tamamında başlayacak” dedi.
22.01.2024 Ekonomi
Dünya genelinde oldukça önemli düzeyde! Yüksek kazancın yolu, kaz üretimi
Dünya genelinde oldukça önemli düzeyde! Yüksek kazancın yolu, kaz üretimi Dünya genelinde oldukça önemli düzeyde bir pazar potansiyeli ve ihracat imkânına sahip olan kaz yetiştiriciliğinin önemine değinen Yozgat Bozok Üniversitesi Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Akif Boz, ülke ekonomisi için yetiştiricilerin yerli ve milli kaz üretimine yönelmesi gerektiğini söyledi.
18.12.2023 Ekonomi
'Ata tohumu kullanımı ve satışıyla ilgili yasak yok'
'Ata tohumu kullanımı ve satışıyla ilgili yasak yok' Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, tescil edilmemiş tohumların olumsuz etkilerini engellemek amacıyla sertifikalı tohum kullanımını zorunlu tuttuklarını belirterek, "Herhangi bir şekilde ata tohumlarının kullanılması ya da satılmasıyla alakalı bir yasaklama söz konusu değil. Eğer incelemesi tamamlanmış, tescil edilmiş bir tohum ise bununla ilgili herhangi bir yasaklama söz konusu değil" dedi.
5.12.2023 Ekonomi
Bakan Yumaklı, TEKNOFEST'te ödül alan gençlerle buluştu
Bakan Yumaklı, TEKNOFEST'te ödül alan gençlerle buluştu Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Ankara'da düzenlenen Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali'nde (TEKNOFEST) tarım teknolojileri alanında ödül kazanan gençlerle bir araya geldi.
6.10.2023 Ekonomi
Yapay zeka, süneye karşı!
Yapay zeka, süneye karşı! Tarım ve Orman Bakanlığı’nın, hububatta verimi ve kaliteyi düşüren süne zararlısıyla mücadele için geliştirilen tahmini uyarı modeli projesinde sona gelindi. Konya, Kırşehir, Aksaray’da test edilen yapay zeka tabanlı sistemin tüm ülkeye yaygınlaştırılması için kollar sıvandı.
25.06.2023 Ekonomi
Su riski ve iklim krizi tarımı ne ölçüde etkiler?
Su riski ve iklim krizi tarımı ne ölçüde etkiler? Bitkisel ve hayvansal üretimde hiçbir tehdit iklim krizi kadar derin olmayacak. Türkiye'de belirgin bir ısınma, yağışlarda azalma önemli bir risk.
9.06.2023 Milliyet Executive
Tarım ve Orman Bakanlığı, kuraklığa dayanıklı çeşitlerin ekimini yaygınlaştırıyor
Tarım ve Orman Bakanlığı, kuraklığa dayanıklı çeşitlerin ekimini yaygınlaştırıyor Tarım ve Orman Bakanlığı, küresel ısınmayla birlikte oluşabilecek kuraklık için tedbirler alıyor. Bu kapsamda bakanlık bünyesindeki Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü (TAGEM) enstitülerince, kuraklığa dayanaklı 30 ekmeklik buğday, 12 makarnalık buğday ve 19 arpa çeşidi geliştirilerek üreticinin hizmetine sunuldu.
30.03.2023 Ekonomi
‘Şeker otu’na büyük yatırım’
‘Şeker otu’na büyük yatırım’ Antalya’da ‘şeker otu’ olarak bilinen stevia bitkisinin üretimi ve bu üretimden sağlanan şeker için hızlı adımlar atılıyor.
10.03.2023 Milliyet Executive
Tarımda az su çok ürün dönemi
Tarımda az su çok ürün dönemi Tarım ve Orman Bakanlığı, kuraklıkla mücadele için, 2023-2027 dönemini kapsayan “Türkiye Tarımsal Kuraklıkla Mücadele Stratejisi ve Eylem Planı”nı hazırladı. Plana göre, kuraklığa dayanıklı az su ile gelişebilecek arpa, buğday, nohut, soya, elma, kayısı, fındık, zeytin, antep fıstığı, badem, patlıcan, domates ve biber yetiştirilecek.
10.01.2023 Gündem
Türkiye tohum piyasasının 15 bin tonuna ev sahipliği yapan Polatlı’da güz ekimi başladı
Türkiye tohum piyasasının 15 bin tonuna ev sahipliği yapan Polatlı’da güz ekimi başladı Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü (TİGEM) çatısı altında faaliyetlerine devam eden Polatlı Tarım İşletmesi tarafından Polatlı’da 90 bin dekarlık alanda güzlük hububat ekimi devam ediliyor. Temmuz ayında hasadı yapılacak 15 bin ton hububat tohuma dönüştürülerek, çiftçilerle buluşturulacak.
21.10.2022 Ekonomi
Tarım ve Orman Bakanlığı kuraklık için eylem planı hazırladı
Tarım ve Orman Bakanlığı kuraklık için eylem planı hazırladı Küresel iklim değişikliği sonucu oluşabilecek kuraklığa karşı eylem planı hazırlayan Tarım ve Orman Bakanlığı bünyesindeki Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü (TAGEM) içerisindeki araştırma kuruluşları, tarla bitkilerinden bahçe bitkilerine kadar birçok alanda kuraklığa dayanıklı çeşitler geliştiriyor.
18.10.2022 Ekonomi
Atak, Atabey ve Akbay dünya kümeslerinde
Atak, Atabey ve Akbay dünya kümeslerinde Tarım ve Orman Bakanlığı’na bağlı Tavukçuluk Araştırma Enstitüsü, Türkiye şartlarında en iyi verimi veren iki kahverengi Atak ve Atak-S ve iki de beyaz yumurtacı Atabey, Akbay olmak üzere toplam 4 yumurtacı ebeveyn tavuk ve hibrit hat geliştirdi. Oluşabilecek olumsuzluklara karşı sektörün damızlık ihtiyacı sigortalanırken, söz konusu tavuklar, Azerbaycan, Gürcistan, Irak, Somali ve Türkmenistan’da büyük ilgi görüyor. 
20.08.2022 Ekonomi
Bakan Kirişci: Tarım topraklarımızı gözümüz gibi korumalıyız
Bakan Kirişci: Tarım topraklarımızı gözümüz gibi korumalıyız Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişci, "Tüm çevremizi olduğu gibi bereketli tarım topraklarımızı gözümüz gibi korumalıyız. Çiftçilerimizin bu konuda daha hassas olmalarını bekliyorum" dedi.
4.08.2022 Ekonomi
Tarlada ‘halis’ bereketi var
Tarlada ‘halis’ bereketi var Bu yıl tarlalarda üçüncü sezonunu yaşayan yerli üretim halis çeşidi buğday, İç Anadolu’dan Trakya’ya toprağa uyumu ve küçük alanda yüksek verimiyle dikkat çekiyor.
23.07.2022 Ekonomi
Bakan Kirişci rakamlarla açıkladı: 207 ülkeye 2 binden ihracat yapıyoruz
Bakan Kirişci rakamlarla açıkladı: 207 ülkeye 2 binden ihracat yapıyoruz Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, "Türkiye, tarım ve orman sektörlerinde kendine yeten net ihracatçı bir ülkedir. 207 ülkeye 2 binden fazla tarımsal ürün ihracatı gerçekleştirmekteyiz. 17,7 milyar doları son 3 yılda olmak üzere, 19 yılda 85,3 milyar dolar dış ticaret fazlası verdik" dedi.
11.05.2022 Ekonomi
Kestane üretiminin yüzde 34’ünü karşılıyor
Kestane üretiminin yüzde 34’ünü karşılıyor İncirliova’daki İncir Araştırma Enstitüsü’nde, Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü’nün (TAGEM) kuruluşunun 30...
28.01.2022 Ege
TÜBİTAK '2053'e kadar sıfır emisyon' hedefine yönelik çalışmalara yoğunlaştı
TÜBİTAK '2053'e kadar sıfır emisyon' hedefine yönelik çalışmalara yoğunlaştı Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu, TBMM tarafından onaylanan Paris İklim Anlaşması'ndan doğan yükümlülükleri yerine getirmek için belirlenen "2053 yılı için sıfır emisyon" hedefine yönelik çalışmalarına odaklandı.
27.10.2021 Teknoloji
Midye yetiştirene ‘deniz vergisi’
Midye yetiştirene ‘deniz vergisi’ TBMM Müsilaj Komisyonu’nda konuşan Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürü Atalay, ‘Çıkarılan midyenin yüzde 10’unu doğal ortamına bırakma şartı getireceğiz, deniz vergisi gibi’ dedi.
22.10.2021 Gündem
PTT ‘ucuz gıda’ harekâtı başlattı
PTT ‘ucuz gıda’ harekâtı başlattı Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın ucuz gıda için Tarım Kredi Kooperatifleri’nin market sayılarının artırılacağını açıklamasının ardından, PTT de harekete geçti.
6.10.2021 Ekonomi
Türk bitki ıslahçılarının KKTC için geliştirdiği ikinci arpa çeşidi yolda
Türk bitki ıslahçılarının KKTC için geliştirdiği ikinci arpa çeşidi yolda Türk bitki ıslahçıları, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) ilk milli arpa çeşidi "Beşparmak"ı geliştirerek hasadını yapmalarının ardından ikinci çeşidin tescilini almak üzere Nisan 2022'yi hedef koydu.
3.10.2021 Ekonomi
Türkiye ile Azerbaycan arasında gıda güvenliği konusunda 4 anlaşma imzalandı
Türkiye ile Azerbaycan arasında gıda güvenliği konusunda 4 anlaşma imzalandı Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, bugün Azerbaycan ile gıda güvenliği alanında 4 anlaşma imzaladıklarını belirterek, "Bu anlaşmalar neticesinde bu çalışmalarımızın daha da gelişeceğine ve iş birliği alanlarımızın daha somut hale geleceğine inanıyorum. Azerbaycan ile gıda güvenliği alanında da her türlü iş birliğine hazırız." dedi.
28.09.2021 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Tagem ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.