Balıktan sonra boşu boşuna helva yemiyoruz! Kimse bilmiyor, meğer hafifletiyormuş
Balıktan sonra boşu boşuna helva yemiyoruz! Kimse bilmiyor, meğer hafifletiyormuş Balığın yanında tüketebileceğiniz alternatifler arıyorsanız, tahin helvası onlardan biridir. Bu besinlerin birlikte tüketilmesinin elbette ki bir sebebi var. İşte balıktan sonra helva yenmesinin asıl nedeni.
24.02.2024 Püf Noktası
Bayramiç tahin helvası da tescillendi!
Bayramiç tahin helvası da tescillendi! Çanakkale'nin Bayramiç ilçesinin geçmişi 1800'lü yıllara dayanan tahin helvası, Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından coğrafi işaret tescili aldı.
26.10.2021 Bilgi
Balkanlar'dan Trakya'ya gelen lezzet: Tahin helvası
Balkanlar'dan Trakya'ya gelen lezzet: Tahin helvası Balkanlar'dan Trakya'ya göç eden ailelerin özel tarifleriyle hazırlanan tahin helvası, lezzetiyle kış aylarının vazgeçilmezleri arasında yer alıyor.
6.07.2021 Yöresel Tarifler
Tadından vazgeçilmiyor! Kapış kapış satılıyor...
Tadından vazgeçilmiyor! Kapış kapış satılıyor... Susamın öğütülmesiyle elde edilen tahin, salatadan böreğe birçok şekilde Çukurova yöresinde yaygın kullanılıyor.Tahinin bu kullanımına paralel olarak şeker ile karışımıyla elde edilen helvası, ramazan sofralarını süslüyor.Tahin helvasının kalitesini belirleyen en önemli özellik, içindeki şeker iplikçiklerinin mümkün olduğu kadar uzun olması. "Kıvam" olarak adlandırılan bu özellik, şekerin kaynama derecesinden tahin ile karıştırılma miktar ve şekline kadar gösterilen büyük bir özenle sağlanıyor.
11.09.2019 Haberler