Takasbank

Takasbank

Son dakika Takasbank haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Takasbank gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Takasbank haber sayfamızda...

Takasbank

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 369 takasbank haberi bulunmuştur.
KOBİ’ye ağ ile kitle fonlama
KOBİ’ye ağ ile kitle fonlama Basefunder, girişimlere daha geniş yatırımcı gruplarının desteğini sağlamak için ‘kitle fonlama ağlarını’ kurdu. Basefunder Genel Müdürü Mehmet Dolgan, “KOBİ’ler kitle fonlamayla finansmana daha kolay ulaşıyor” dedi.
20.02.2024 Kobi
Üniversite öğrencilerine ‘Altın Yumurta’ çağrısı
Üniversite öğrencilerine ‘Altın Yumurta’ çağrısı Takasbank, Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği (TSPB) ve Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD) iş birliğinde üniversite öğrencilerine yönelik bu yıl dördüncüsü gerçekleştirilecek ‘Altın Yumurta Üniversiteli Fon Sepetim Yarışması’nın başvuruları 18 Eylül’de başlıyor.
12.09.2023 Kobi
Seramiği büyütürken binaları hafifletiyor
Seramiği büyütürken binaları hafifletiyor Kurucusu İbrahim Bodur’un “Binaları hafifletmeliyiz” yönlendirmesiyle ürettiği Kalesinterflex için yeni yatırımını devreye alan Kaleseramik, 160x320 cm ebatlı ürünleri dünyanın dört bir yanına ihraç etmeye başladı.
11.08.2023 Ekonomi
Tapuda yeni dönem başladı! Noter satışında evrak farkı
Tapuda yeni dönem başladı! Noter satışında evrak farkı Taşınmaz satış sözleşmelerinin tapu müdürlüklerinin yanı sıra noterliklerde de yapılmasına yönelik uygulama ülke genelinde başlamıştı. Peki noterlerde gayrimenkul satışında durum ne? Vatandaşlar ilgi gösteriyor mu? İşte detaylar...
13.07.2023 Ekonomi
Borsada yeni paket açıklandı! Tedbirler ne anlama geliyor?
Borsada yeni paket açıklandı! Tedbirler ne anlama geliyor? Borsa İstanbul yeni tedbirler alınarak bugün açıldı. Peki bu tedbirler ne anlama geliyor? Yatırımcıların ne yapması gerekiyor? İşte cevabı...
15.02.2023 Ekonomi
‘Borsa güven artırıcı tedbirlerle açılmalı’
‘Borsa güven artırıcı tedbirlerle açılmalı’ Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 10 ili önemli derecede etkileyen depremlerin ardından işlemlerin durdurulduğu Borsa İstanbul’un yeniden işleme açılırken güven artırıcı tedbirlerin alınması öneriliyor.
12.02.2023 Ekonomi
Sürdürülebilirlik Endeksi ‘vadelide’
Sürdürülebilirlik Endeksi ‘vadelide’ Borsa İstanbul Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası’nda (VİOP) BIST Sürdürülebilirlik 25 Endeksine dayalı vadeli işlem sözleşmeleri 13 Ocak 2023 tarihinde işleme açıldı.
18.01.2023 Ekonomi
Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Koç: Askerlik başvurularında dijitalleşmeye gideceğiz
Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Koç: Askerlik başvurularında dijitalleşmeye gideceğiz Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç, "Bu yıl her erkek vatandaşımızın hayali olan askerlik hizmetini tamamen dijital hale getiriyoruz. Askerlik başvurularında dijitalleşmeye gideceğiz. Gençlerimizi bundan sonra asker alma şubelerine götürmek istemiyoruz" dedi.
12.01.2023 Gündem
Kitle fonlamasına  yatırımcı akın etti
Kitle fonlamasına yatırımcı akın etti Türkiye’de kitle fonlaması patlaması var. Bu yöntemle girişimlere 1 TL’lik bile yatırım yapmak mümkün. 2022’de kitle fonlaması ile 60 girişim için toplanan fon tutarı 250 milyon TL’yi buldu.
22.12.2022 Ekonomi
Altın ekonomiye nasıl kazandırılacak? Bakan Nebati'den önemli açıklamalar
Altın ekonomiye nasıl kazandırılacak? Bakan Nebati'den önemli açıklamalar Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Türkiye Ekonomi Modeli Yeni Adımlar ve Enflasyon Tedbirleri Tanıtım Toplantısı'nda açıklamalarda bulundu. Altınların banka, platformalar ve kuyumcular aracılığıyla alınacağını belirten Bakan Nebati, 'Kuyumcuların sayısı mart ayından itibaren 1500’ün üzerinde olacak ve yıl sonuna en az 10 bin kuyumcunun devreye alındığı bir sistemi paydaşlarımızla yerine getireceğiz.' dedi.
12.02.2022 Haberler
Altın ekonomiye nasıl kazandırılacak? Bakan Nebati'den önemli açıklamalar
Altın ekonomiye nasıl kazandırılacak? Bakan Nebati'den önemli açıklamalar Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Türkiye Ekonomi Modeli Yeni Adımlar ve Enflasyon Tedbirleri Tanıtım Toplantısı'nda açıklamalarda bulundu. Altınların banka, platformalar ve kuyumcular aracılığıyla alınacağını belirten Bakan Nebati, 'Kuyumcuların sayısı mart ayından itibaren 1500’ün üzerinde olacak ve yıl sonuna en az 10 bin kuyumcunun devreye alındığı bir sistemi paydaşlarımızla yerine getireceğiz.' dedi.
12.02.2022 Ekonomi
Son dakika: Bakan Nebati, Yeni Ekonomi Destek Paketi'ni açıkladı
Son dakika: Bakan Nebati, Yeni Ekonomi Destek Paketi'ni açıkladı Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Yeni Ekonomi Destek Paketi'ni açıkladı. Bakan Nebati, "2022'de 1500 adet fiziki altın teslim noktası belirlenecek" ifadelerini kullandı. Yatırım, ihracat ve işletmeye kredi verileceğini açıklayan Bakan Nebati, "Her bir KOBİ için en fazla kredi limiti 25 milyon lira olacak. Yatırıma 24 ay ödemesiz 96 ay vadeli kredi imkanı sağlanacak" dedi. Enflasyon ile ilgili de açıklamalarda bulunan Nebati, "Üretim ve ihracatla enflasyonu düşüreceğiz" diye konuştu.
12.02.2022 Ekonomi
Borsadan yeni Vadeli İşlem Sözleşmesi
Borsadan yeni Vadeli İşlem Sözleşmesi Borsa İstanbul, Devlet İç Borçlanma Senedi Vadeli İşlem Sözleşmeleri'ni (DİBS) de işleme açmaya hazırlanıyor.
24.12.2021 Uzmanpara
Temerrüt Nedir? Temerrüte Düşmek Ne Anlama Gelir?
Temerrüt Nedir? Temerrüte Düşmek Ne Anlama Gelir? Temerrüt ne demek? BDDK'nın temerrüt işlemleri ile alakalı düzenlemesi ile pek çok kişi temerrüt ile bazı soruların cevabını merak etmektedir. BDDK'nın kararına göre, borçlu kişinin herhangi bir borcunun temerrüde düşmesi, bankaya olacak bütün borçlarının temerrüde düşmesi anlamına gelmeyecektir. Peki, temerrüt nedir? Temerrüt ne anlama gelir? Temerrüte düşmek ne demek, ne anlama gelir? İşte ayrıntılar.
BES'i çocuklar besledi
BES'i çocuklar besledi Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK) Başkanı Türker Gürsoy, 18 yaşından küçüklerin Bireysel Emeklilik Sistemi'ne (BES) dahil edilmesinin, sektör için önemli bir itici güç oluşturduğunu belirterek, "18 yaşından küçük yaklaşık 86 bine yakın çocuğumuz BES'e dahil olurken, bu çocuklarımıza ait toplam fon büyüklüğü 85 milyon TL’ye yaklaşmış bulunuyor." dedi.
27.10.2021 Ekonomi
SPK'dan emanet ve alacaklarla ilgili değişiklik
SPK'dan emanet ve alacaklarla ilgili değişiklik Sermaye Piyasası Kurulu'nca (SPK) Yatırımcı Tazmin Merkezi Yönetmeliği'nde yapılan değişiklikler, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi.
26.08.2021 Uzmanpara
BES fonları platformu açıldı
BES fonları platformu açıldı Takasbank, 18 yıldır saklama sorumluluğunu üstlendiği bireysel emeklilik sistemindeki (BES) emeklilik yatırım fonlarının, fon kurucusu emeklilik şirketi tarafından diğer emeklilik şirketleri katılımcılarına satılmasına, geri alınmasına imkân sağlayan Bireysel Emeklilik Fon Alım Satım Platformu’nu (BEFAS) dün hizmete aldı.
2.07.2021 Ekonomi
Takasbank BEFAS'ı hizmete sundu
Takasbank BEFAS'ı hizmete sundu BEFAS, Bireysel Emeklilik Sistemi'ndeki (BES) emeklilik yatırım fonlarının, fon kurucusu emeklilik şirketi tarafından diğer emeklilik şirketleri katılımcılarına satılmasına, geri alınmasına imkân sağlıyor.
1.07.2021 Uzmanpara
Takasbank'a yeni faaliyet izni
Takasbank'a yeni faaliyet izni Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), İstanbul Takas ve Saklama Bankası AŞ'nin (Takasbank) vadeli doğal gaz piyasasında gerçekleşecek işlemler için nakit takas ve teminat yönetimi hizmeti sunmasına karar verdi.
2.06.2021 Uzmanpara
Takasbank, vadeli doğalgaz piyasasında nakit takas ve teminat yönetimi hizmeti verecek
Takasbank, vadeli doğalgaz piyasasında nakit takas ve teminat yönetimi hizmeti verecek Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), İstanbul Takas ve Saklama Bankası AŞ'nin (Takasbank) vadeli doğalgaz piyasasında gerçekleşecek işlemler için nakit takas ve teminat yönetimi hizmeti sunmasına karar verdi.
2.06.2021 Ekonomi
Foreks piyasası dolandırıcılarına karşı uyarı
Foreks piyasası dolandırıcılarına karşı uyarı Bilişim Hukuku Derneği Başkanı Kürşat Ergün, dolandırıcıların, foreks piyasasına yönlendirdiği yatırımcılara küçük meblağlar karşılığında yüksek miktarlarda kazanç vadederek onları dolandırmaya çalıştığını belirterek, dikkatli olunması konusunda uyarılarda bulundu.
21.05.2021 Uzmanpara
SPK'dan önemli değişiklik
SPK'dan önemli değişiklik Sermaye Piyasası Kurulu'nun (SPK), Sermaye Piyasası Araçlarının Kredili Alım, Açığa Satış ve Ödünç Alma ve Verme İşlemleri Hakkında Tebliğ'de yaptığı değişiklikler, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.
5.03.2021 Uzmanpara
BDDK'dan repo ve ters repo işlemlerinde değişiklik
BDDK'dan repo ve ters repo işlemlerinde değişiklik Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumunun (BDDK), Bankalarca Yapılacak Repo ve Ters Repo İşlemlerine İlişkin Esaslar Hakkında Yönetmelik'te yaptığı değişiklikler, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi.
10.02.2021 Uzmanpara
Repo ve ters repo işlemlerine ilişkin değişiklik
Repo ve ters repo işlemlerine ilişkin değişiklik Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumunun (BDDK), Bankalarca Yapılacak Repo ve Ters Repo İşlemlerine İlişkin Esaslar Hakkında Yönetmelik'te yaptığı değişiklikler, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi.
10.02.2021 Ekonomi
150 bin lirası eridi! Mahkemeden 'okudum anladım' kararı
150 bin lirası eridi! Mahkemeden 'okudum anladım' kararı Hesabındaki 150 bin lirası eridiği gibi üstüne bir de 130 bin lira borçlandırılan müşteri ile aracı kurum davalık oldu. Mahkeme, kurumun davasını reddetti. Kararın gerekçesi ise çok sayıda kişiyi ilgilendirecek türden.
11.01.2021 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Takasbank ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.