Baş dönmesi neden olur, ne iyi gelir? Baş dönerse yapılması gerekenler nelerdir?
Baş dönmesi neden olur, ne iyi gelir? Baş dönerse yapılması gerekenler nelerdir? İnsanın yaşam kalitesini büyük ölçüde etkileyen baş dönmesi ciddi sağlık problemlerinin habercisi olabilir. Genellikle açlık, yorgunluk, susuzluk ve stres nedeniyle ortaya çıkan baş dönmesine iyi gelen bazı doğal ve bitkisel besinler yer almaktadır. Belirtiler arasında mide bulantısı, göz kararması gibi semptomlar yer alır. Baş dönmesi genellikle kısa süreli ve geçicidir. Ancak uzun süreli baş dönmelerinde en yakın sağlık kuruluşuna başvurulmalıdır. Baş dönmesi neden olur, ne iyi gelir? diyorsanız “Baş dönerse yapılması gerekenler” içeriğimizden detaylara ulaşabilirsiniz.
3.12.2021 Sağlık
Tansiyon düşüklüğüne ne iyi gelir, nasıl yükseltilir? Düşük tansiyon belirtileri nelerdir?
Tansiyon düşüklüğüne ne iyi gelir, nasıl yükseltilir? Düşük tansiyon belirtileri nelerdir? Hayati bir öneme sahip olan tansiyon kalbin damarlara uyguladığı bir basınçtır. Kalp kanı damarla şiddetli basınca tansiyon yükselir, zayıf basarsa tansiyon düşer. Tansiyonun aşırı derecede düşmesi organları tıkamaya başlar ve şok meydana gelir. Tansiyon düşmesi birçok nedene bağlı olarak ortaya çıkabilir. Yetersiz beslenme, kullanılan ilaçların yan etkileri, sıcak ve sıvı kaybı bu nedenlerin bazılarına örnektir. Tansiyon düşüklüğü belirtileri arasında da baş dönmesi, kalp atışının hızlanması, halsizlik, yorgunluk gibi semptomlar yer alır. Tansiyon düşüklüğüne ne iyi gelir, nasıl yükseltilir? diyorsanız “Düşük tansiyon belirtileri nelerdir?” içeriğimizden detaylara ulaşabilirsiniz.
3.12.2021 Genel Sağlık
Oruç bozan durumlar nelerdir? - Pendik İlçe Müftüsü Musa Bilgiç anlatıyor
Oruç bozan durumlar nelerdir? - Pendik İlçe Müftüsü Musa Bilgiç anlatıyor Müslümanlık için en önemli ay olan Ramazan ayında "Oruç bozan durumlar nelerdir? Diş fırçalarken veya abdest alırken boğaza su kaçması gibi durumlarda oruç bozulur mu? Kronik rahatsızlığı olanlar oruç tutabilir mi? Dil altı hapı veya fitil kullanmak orucu bozar mı? Oruç ibadetini bozmayan ancak zedeleyen hallerde ne yapmak gerekir?" gibi çok sık sorulan soruları Pendik İlçe Müftüsü Musa Bilgiç'e sorduk, en detaylı yanıtları kendisinden aldık.
17.02.2022 Dini Bilgiler
Burun Kuruluğu Neden Olur? Burun Kurumasına Ne İyi Gelir, Nasıl Geçer?
Burun Kuruluğu Neden Olur? Burun Kurumasına Ne İyi Gelir, Nasıl Geçer? Burun kurulukları burun içerisinde mukoza ve mukus üretimi gibi bazı nedenlerden dolayı etkilenerek oluşabilir. Bu durum pek çok kişinin günlük yaşantısını olumsuz etkilemektedir. Bunun farklı pek çok nedeni olabilir. Peki, burun kuruluğu neden olur? Burun kurumasına ne iyi gelir, nasıl geçer? Sizlere burun kuruluğunun nedenleri ne çözümü hakkında merak edilenleri detaylıca derledik.
4.03.2021 Sağlık
Burun Kuruluğu Neden Olur? Burun Kurumasına Ne İyi Gelir, Nasıl Geçer?
Burun Kuruluğu Neden Olur? Burun Kurumasına Ne İyi Gelir, Nasıl Geçer? Burun kurulukları burun içerisinde mukoza ve mukus üretimi gibi bazı nedenlerden dolayı etkilenerek oluşabilir. Bu durum pek çok kişinin günlük yaşantısını olumsuz etkilemektedir. Bunun farklı pek çok nedeni olabilir. Peki, burun kuruluğu neden olur? Burun kurumasına ne iyi gelir, nasıl geçer? Sizlere burun kuruluğunun nedenleri ne çözümü hakkında merak edilenleri detaylıca derledik.
4.03.2021 Sağlık
AK Parti sözcüsü Ömer Çelik: Güçler arası çatışmanın tarafı olmak istemiyoruz
AK Parti sözcüsü Ömer Çelik: Güçler arası çatışmanın tarafı olmak istemiyoruz AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "NATO burada bu gerilimin düşürülmesi için, bunun konuşulması için bir zemin oluşturuyor. Biz buna olumlu bakıyoruz, askeri ve teknik görüşmeler her zaman faydalıdır. Maksat oradaki kuvvetleri birbirinden ayrıştırma, sıcak temastan uzak tutma şeklinde bir şey. Yunan tarafı bunu reddederse NATO Genel Sekreteri'nin misyonunu da reddetmiş olur ve çatışmanın önlenmesine dönük bir mekanizmanın dışında kendisini konumlandırmış olur." dedi.
4.09.2020 Siyaset
Son dakika | Savaşın ayak sesleri! Açıklamalar bir bir geliyor...
Son dakika | Savaşın ayak sesleri! Açıklamalar bir bir geliyor... ABD ve İran arasında artan gerginliğe ilişkin açıklamalar peş peşe geliyor. Dünyanın nefesini tutarak izlediği gerginlikte kılıçlar çekildi. İran Atom Enerjisi Kurumu, zenginleştirilmiş uranyum üretimini dört kat arttırdığını bildirdi. ABD Başkanı Trump, İrana yönelik sosyal medyada salvolarına bugün de devam etti. Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, ABD ile İran arasında  artan gerilime ilişkin, "Bölgenin daha fazla istikrarsızlık unsuruna ihtiyacı  yok." dedi. Birleşmiş Milletler (BM), ABD ve İran  arasında gerginliği arttıran söylemlerin bölgeyi daha fazla istikrarsızlaştıracağı uyarısında bulundu. İran, ABD ile artan gerilimin ardından  Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Gutterres'ten Körfez'deki "alarm verici" gerginliğin azaltılması için "bölgesel diplomatik diyalog" başlatmasını istedi. İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, müzakere ve diplomasi taraftarı olduğunu ancak bugünkü şartların müzakere değil direniş ve mücadele şartları olduğunu söyledi. Ruhani, 'ABD Dışişleri Bakanlığı 8 defa müzakere talebinde bulundu. Bugünkü şartlar hiçbir şekilde müzakere şartları değil, direniş ve mücadele şartlarıdır' dedi.
21.05.2019 Dünya
Düşük tansiyonlulara özel öneriler
Düşük tansiyonlulara özel öneriler “Benim tansiyonum hep düşük” diyorsanız, tansiyon hastası olma riskiniz de düşük demektir. Ama bir grup düşük tansiyonlu bu kadar şanslı değil! Tansiyon hastası olmasalar bile yorgunluktan bulantıya, çarpıntıdan bayılmaya kadar varan günlük hayatlarını ve hayat kalitelerini etkileyebilen sorunlar yaşayabiliyorlar. Peki, düşük tansiyonla yaşamanın sırları neler? Kardiyoloji Uzmanı Dr. Yeşim Yılmaz Can bu kişilere yönelik genel ve acil durumlardaki yapabilecekleri konusunda önerilerde bulunuyor.
21.09.2018 Genel Sağlık
İftarda ne yenileceği değil, ne kadar su içileceği önemli
İftarda ne yenileceği değil, ne kadar su içileceği önemli Ramazan’da “Orucu ne bozar?” kadar “İftarda, sahurda ne yemeliyiz?” de bıkıp usanmadan sorduğumuz sorulardan biri. İç hastalıkları ve obezite uzmanı Dr. Ayça Kaya verdiği cevapla ezber bozuyor: “Ramazan’da yemekten çok suyu ne zaman ve ne kadar içtiğimiz önemli” diyor.
19.05.2018 Pazar
Ramazan'da beslenme nasıl olmalı?
Ramazan'da beslenme nasıl olmalı? Özellikle uzun yaz günlerine denk gelmesi nedeniyle Ramazan'da dengeli beslenmek çok daha önemli. ART Tıp Merkezi Beslenme Ve Diyet Uzmanı Simge Çıtak Ramazan'da beslenme ile ilgili en önemli soruları yanıtladı!
6.07.2021 Bilgi
ARTIK DAHA DiKKATLi OLMALISINIZ
ARTIK DAHA DiKKATLi OLMALISINIZ Yaşlılarda en sık görülen kazalar düşme, yanma ve zehirlenme. Bunların arasında en sık rastlanılansa kırıklara, hastane ve evde bakıma neden olan düşmeler
8.11.2011 Cadde
Son beraatla devletin Gülen’e bakışı netleşti
Son beraatla devletin Gülen’e bakışı netleşti Fethullah Gülen’le bir ay önce ABD’de görüşen Hüseyin Gülerce, Gülen’in Türkiye’ye dönüş planlarından telefon dinleme iddialarıyla cemaat arasında kurulan ilişkiye kadar, gündemdeki pek çok soruyu yanıtladı
29.06.2008 Gündem
Bu nasıl ceza?
Bu nasıl ceza? Musibet, nasihatin bin mislidir...
10.04.2002 Skorer