Tarihi Konak

Tarihi Konak

Son dakika tarihi konak haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan tarihi konak gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan tarihi konak haber sayfamızda...

Tarihi Konak

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 1.513 tarihi konak haberi bulunmuştur.
'Kemeraltı ve Konak'ı İzmir'in yeniden can damarı yapmayı hedefliyoruz'
'Kemeraltı ve Konak'ı İzmir'in yeniden can damarı yapmayı hedefliyoruz' AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ, 'KALBİMİZMİR: Tarihi Konak Atatürk Meydanı ve Kemeraltı Cazibe Merkezi Projesi' adını verdikleri Kemeraltı Projesi'ni anlattı.
27.03.2024 Gündem
İzmir adayı Hamza Dağ'dan 11 vaat! 'Şehrimizde yeni dönem başlayacak'
İzmir adayı Hamza Dağ'dan 11 vaat! 'Şehrimizde yeni dönem başlayacak' AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ, 11 başlıktan oluşan projelerini tek tek açıkladı.
13.02.2024 Gündem
İstanbul Caz Festivali 30’uncu mumu üfletiyor
İstanbul Caz Festivali 30’uncu mumu üfletiyor 30’ncu Uluslararası İstanbul Caz Festivali’nin programı önceki gün yapılan bir tanıtımla kamuoyuyla paylaşıldı.
10.06.2023 Kültür Sanat
Şener Şen: Uzun yıllardır bekliyorum
Şener Şen: Uzun yıllardır bekliyorum De­mirkent Ödülleri, bu yıl 4’üncü kez sahiplerini buldu. Levent İş Sanat’ta önceki akşam gerçekleştirilen ödül törenine usta sanatçı Şener Şen ve oyuncu Evrim Alasya da katıldı.
25.05.2023 Cadde
Kemal Sunal'ın bilinmeyenleri
Kemal Sunal'ın bilinmeyenleri Türk sinemasının efsane ismi Kemal Sunal'ı tüm yönleriyle anlatan 'Kemal Sunal Film Kostümleri ve Film Afişleri' sergisi, Müze Gazhane'de açıldı. Sergi açılışına usta oyuncunun oğlu Ali Sunal, kızı Ezo Sunal ve eşi Gül Sunal ile sanatseverler katıldı.
10.04.2023 Cadde
‘Kuytu’daki zarafet
‘Kuytu’daki zarafet Kalyon Kültür’ün yeni sergisi “Kuytu” sandıklarda bekleyen 1203 etnografik eser ile objeyi sanatseverlerle buluşturuyor ve günlük yaşamdan izlerin nasıl birer sanat eserine dönüşeceğini gösteriyor.
19.03.2023 Kültür Sanat
Kibar Feyzo’nun çekildiği tarihi konak da hasar aldı
Kibar Feyzo’nun çekildiği tarihi konak da hasar aldı Kahramanmaraş merkezli depremlerde Türk sinemasının unutulmaz filmlerinden Kibar Feyzo, Ezo Gelin, Kaçak, Asi gibi birçok film ve dizinin çekildiği Hatay’ın Reyhanlı ilçesi Kavalcık (Harran) Mahallesi’ndeki tarihi konağın bazı duvarları yıkıldı ve çatısı hasar gördü. Cam kenarlarında ve havuzun yanında ise dökülmeler olduğu görüldü.
25.02.2023 Gündem
Rüştü Köknar Tezay hayatını kaybetti
Rüştü Köknar Tezay hayatını kaybetti Dizi sektörünün tanınmış isimlerinden Rüştü Köknar Tezay, 55 yaşında yaşama veda etti. Ünlü isimler, bir süredir kanserle mücadele ettiği bilinen Tezay'ın vefatının ardından sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımlarla arkadaşlarını andı. Tezay'ın cenaze namazı, Fenerbahçe Camii'nde kılındı. Birçok ünlü isim Tezay’ın son yolculuğuna uğurlamak için Fenerbahçe Camii’ne koştu.
25.02.2023 Cadde
'Kibar Feyzo'nun çekildiği Reyhanlı'daki tarihi konak hasar aldı!
'Kibar Feyzo'nun çekildiği Reyhanlı'daki tarihi konak hasar aldı! Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerde; 'Kibar Feyzo', 'Ezo Gelin', 'Kaçak', 'Asi' gibi birçok unutulmaz film ve dizinin çekildiği, 'Maho Ağa'nın evi olarak üne kavuşan Reyhanlı’nın Kavalcık (Harran) Mahallesi’ndeki tarihi Fatih Aliye Müderris Konağı'nın bazı duvarları yıkıldı ve çatısı hasar gördü.
24.02.2023 Haberler
'Kibar Feyzo'nun çekildiği Reyhanlı'daki tarihi konak hasar aldı!
'Kibar Feyzo'nun çekildiği Reyhanlı'daki tarihi konak hasar aldı! Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerde; 'Kibar Feyzo', 'Ezo Gelin', 'Kaçak', 'Asi' gibi birçok unutulmaz film ve dizinin çekildiği, 'Maho Ağa'nın evi olarak üne kavuşan Reyhanlı’nın Kavalcık (Harran) Mahallesi’ndeki tarihi Fatih Aliye Müderris Konağı'nın bazı duvarları yıkıldı ve çatısı hasar gördü.
25.02.2023 Cadde
Yüksekova'nın kuş cenneti 4 gündür alev alev yanıyor
Yüksekova'nın kuş cenneti 4 gündür alev alev yanıyor Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde birçok kuş türünün yaşadığı Nehil Sazlığı 4 gündür alev alev yanarken, itfaiye ekiplerin söndürme çalışması sürüyor.
25.11.2022 Gündem
Tarihi konak küle döndü! Korku dolu anlar
Tarihi konak küle döndü! Korku dolu anlar Edirne’de alevlere teslim olan, "2. Grup Korunması Gerekli Kültür Varlığı" vasfındaki tarihi ahşap konak kullanılamaz hale geldi.
25.11.2022 Gündem
Tarihi konakta yıkılma tehlikesi! 'Gözümün önünde bir tarih yok oluyor'
Tarihi konakta yıkılma tehlikesi! 'Gözümün önünde bir tarih yok oluyor' Rize'nin Pazar ilçesinde 'korunması gerekli kültür varlığı' olarak tescilli tarihi Hacı Musa Konağı, yıkılma tehlikesi ile karşı karşıya kaldı.
22.08.2022 Gündem
Çiğlili kadınlar Kemeraltı turunda
Çiğlili kadınlar Kemeraltı turunda Çiğli Belediyesi ile Tarihi Kemeraltı İnşaat Yatırım A.Ş. (TARKEM) işbirliğinde organize edilen kültür turu Konak Meydanı’nda başladı.
9.05.2022 Ege
20 yıl önce çekilen dizi tanıttı! Akın ediyorlar
20 yıl önce çekilen dizi tanıttı! Akın ediyorlar Bursa'da 20 sene önce çekilen dizi, köydeki konağın ismini dünyanın her yerine duyurdu. 20 yılda milyonlarca turist konağı ziyaret etti.
8.02.2022 Emlak
Korkutan yangın! Tarihi konak alev alev yandı
Korkutan yangın! Tarihi konak alev alev yandı Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesinde, 2 katlı tarihi ahşap konakta gece çıkan yangın, itfaiye ekiplerince 1 saatte söndürüldü.
15.09.2021 Gündem
Kibar Feyzonun çekildiği tarihi konak 'Sinema Müzesi' olacak
Kibar Feyzonun çekildiği tarihi konak 'Sinema Müzesi' olacak Hatay'da Türk sineması yapıtlarından 'Kibar Feyzo', 'Adak', 'Ezo Gelin', 'Kaçak', 'Asi', 'Kasaba' ve 'Sultan Gelin' gibi birçok film ile dizinin çekimlerinin yapıldığı, yıllar boyunca adeta film platosu olarak kullanılan tarihi Fatih Aliye Müderris Konağı, restore edilerek turizme kazandırılacak. Hatay Valisi Rahmi Doğan, restorasyon çalışmalarının ardından konağın Sinema Müzesi olarak ziyaretçileri ağırlayacağını kaydetti. 
29.04.2021 Tatil
'Kibar Feyzo' filmindeki konak, müze oluyor!
'Kibar Feyzo' filmindeki konak, müze oluyor! Başta 'Kibar Feyzo' olmak üzere Yeşilçam'ın ünlü filmlerine ev sahipliği yapan Hatay'daki tarihi konak restore edilerek sinema müzesine dönüştürülecek.
18.04.2021 Cadde
Kula, yapılan çalışmalarla daha çok turist çekmeyi  hedefliyor
Kula, yapılan çalışmalarla daha çok turist çekmeyi hedefliyor UNESCO tarafından da tescillenen binlerce yıl önce patlamış volkanların oluşturduğu Kula-Salihli UNESCO Global Jeoparkı'na ziyaretçi merkezi yapılması için proje hazırlandı - Salgın döneminde ilçedeki 4 tarihi konak restore edilerek hizmete açıldı, iki konakta ise restorasyon çalışmaları devam ediyor. Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun: "Pandemi dönemini, salgın bittikten sonra beklediğimiz turizm patlamasına hazırlık olarak değerlendirdik" dedi.
21.03.2021 Tatil
Bakan Kurum: Ergene Havzası'nda 36 tesise kapatma cezası verildi
Bakan Kurum: Ergene Havzası'nda 36 tesise kapatma cezası verildi Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Trakya'da Ergene Havzası'ndaki kirliliğin önlenmesi için son 2 yılda 3 bin 440 denetim gerçekleştirdiklerini, 24 milyon TL idari para cezası uygulandığını, 36 tesise kapatma cezası verildiğini söyledi. Denetimleri aralıksız sürdüreceklerini belirten Bakan Kurum, Ergenemizi ve Meriçimizi koruyoruz. Bölgeyi doğal güzelliğiyle birlikte gelecek nesillere bırakacağımız adımları kararlı şekilde atmaya devam ediyoruz" dedi. 
10.03.2021 Ekonomi
Son dakika... Rize'de 183 yıllık tarihi konak kavgası
Son dakika... Rize'de 183 yıllık tarihi konak kavgası Gelen son dakika haberine göre; Rize'nin Çamlıhemşin ilçesinde, dede yadigarı, kültür varlığı tescilli 183 yıllık konak, varisçileri karşı karşıya getirdi. Açılan dava üzerine konaktan çıkarılan varisçilerden Güngör Oflu, itirazı lehine sonuçlanınca 6 ay sonra geri döndü. Sayıları 120'yi bulan varisçiler arasında 'konak bizim' tartışması ise üst mahkemeye yapılan itirazla sürüyor.
24.12.2020 Gündem
Tarihin yazıldığı yerler
Tarihin yazıldığı yerler Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna giden yolda, kurtuluş mücadelesinin mihenk taşları olan şehirler var. 29 Ekim haftası, imkânınız varsa bu şehirlere gidin ve orada tarihin izlerini yerinde görün
25.10.2020 Gündem
Adını dünyaya duyuracak...
Adını dünyaya duyuracak... KONAK Belediyesi, uluslararası alanda adını duyurmak ve etkinliklerde yer almak için harekete geçti.
5.08.2020 Ege
Safranbolu'da tarihi konaklarda yangın! Ekipler oraya koştu
Safranbolu'da tarihi konaklarda yangın! Ekipler oraya koştu Karabük'ün Safranbolu ilçesinde yaklaşık 150 yıllık 3 katlı tarihi konakta yangın çıktı.
25.07.2020 Gündem
Ankara’da tarihi konaklar satışa çıkarıldı
Ankara’da tarihi konaklar satışa çıkarıldı Altındağ Belediyesi tarafından restore edilen tarihi Hamamarkası'ndaki ahşap konaklar yeni sahiplerini bekliyor. 200 ile 350 metrekare arasında değişen çok sayıda Ankara evi satışa sunuldu. Satın almak isteyenlere düşük faizli kredi imkanı da sunuluyor.
8.07.2020 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Tarihi Konak ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.