Tarım Ve Orman Bakanı

Tarım Ve Orman Bakanı

Son dakika tarım ve orman bakanı haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan tarım ve orman bakanı gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan tarım ve orman bakanı haber sayfamızda...

Tarım Ve Orman Bakanı

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 4.516 tarım ve orman bakanı haberi bulunmuştur.
Bakan Yumaklı'dan Irak ile imzalanan anlaşmaya ilişkin açıklama
Bakan Yumaklı'dan Irak ile imzalanan anlaşmaya ilişkin açıklama Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Irak ile imzalanan su alanında iş birliği anlaşmasına ilişkin açıklama yaptı. Bakan Yumaklı yaptığı açıklamada, "Su konusunda sadece bizde değil suyun bizden gittiği ülkelerde de yönetilmesi gerekir. Suyun daha çok bırakılmasından bahsetmiyoruz. Suyun yönetilmesinden bahsediyoruz. İki sınırdaş ülkenin suyla ilgili iş birliği sadece bu iki ülkenin arasındaki iş birliği ile anlamlıdır" dedi.
23.04.2024 Gündem
Erdoğan'dan Erbil'de çok net PKK mesajı: Artık gündemden çıkarılmalı
Erdoğan'dan Erbil'de çok net PKK mesajı: Artık gündemden çıkarılmalı Cumhurbaşkanı Erdoğan Irak ziyaretinin ikinci durağı olan Erbil'de Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Neçirvan Barzani ve IKBY Başbakanı Mesrur Barzani ile ikili ve heyetler arası görüşme gerçekleştirdi. Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan, KDP Başkanı Mesut Barzani ile de bir araya geldi.
22.04.2024 Gündem
Bakan Yumaklı duyurdu! Destek ödemeleri başladı
Bakan Yumaklı duyurdu! Destek ödemeleri başladı Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, "694 milyon 461 bin TL tarımsal destekleme ödemesini bugün çiftçilerimizin hesaplarına aktarıyoruz" dedi.
19.04.2024 Ekonomi
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı Azerbaycanlı mevkidaşı ile görüştü
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı Azerbaycanlı mevkidaşı ile görüştü Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Azerbaycan Tarım Bakanı Mecnun Memmedov ile bir araya gelerek, 'Tarımsal Araştırma ve Geliştirme Alanında İşbirliği Niyet Beyanı'nı imzaladı.
18.04.2024 Gündem
"Türkiye Şeker Fabrikalarına 390 sürekli işçi alımı gerçekleştirilecek"
"Türkiye Şeker Fabrikalarına 390 sürekli işçi alımı gerçekleştirilecek" Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş. fabrikalarında istihdam edilmek üzere 390 sürekli işçi alımı gerçekleştirileceğini duyurdu.
17.04.2024 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Euroleague'de şampiyon olan Fenerbahçe'ye tebrik
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Euroleague'de şampiyon olan Fenerbahçe'ye tebrik Cumhurbaşkanı Erdoğan, FIBA Kadınlar Euroleague'de şampiyon olan Fenerbahçe'yi tebrik etti.
14.04.2024 Gündem
Balıkçılıkta avlanma sezonu 15 Nisan'da sona eriyor
Balıkçılıkta avlanma sezonu 15 Nisan'da sona eriyor Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı, “2023-2024 balıkçılık av sezonu başta hamsi olmak üzere birçok türün avcılığı açısından bereketli geçti” dedi. 2023-2024 balıkçılık av sezonu ise 15 Nisan’da kapanacak.
14.04.2024 Ekonomi
7.27 milyon hektar arazi toplulaştı
7.27 milyon hektar arazi toplulaştı Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, tarım arazilerinin verimli kullanılması için 2023 sonu itibarıyla 7.27 milyon hektar arazinin toplulaştırıldığını, kazanımın yıllık yaklaşık 41 milyar lira olduğunu söyledi.
14.04.2024 Ekonomi
‘Kurakçıl peyzaj’ çağrısı yaptı
‘Kurakçıl peyzaj’ çağrısı yaptı Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, yaz aylarının yaklaşmasıyla artan peyzaj düzenlemelerinde suyun akılcı kullanımına özen gösterilmesi gerektiğini belirterek, sadece çim yerine kuraklığa dayanaklı bitkilerin tercih edilmesiyle yüzde 80’lere varan su verimliliği sağlanabileceğini bildirdi.
13.04.2024 Ekonomi
Bakan Yumaklı: Yüzde 80'e varan su verimliliği sağlayabiliriz
Bakan Yumaklı: Yüzde 80'e varan su verimliliği sağlayabiliriz Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, "Çim alanların bir kısmının kurakçıl peyzaja dönüştürülmesi ile yüzde 20-50, tamamının kurakçıl peyzaja dönüştürülmesi ile de ortalama yüzde 80'e varan su verimliliği sağlayabiliriz" dedi.
12.04.2024 Ekonomi
Ramazan Bayramı'nın yaklaşmasıyla birlikte denetimler arttı
Ramazan Bayramı'nın yaklaşmasıyla birlikte denetimler arttı Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, ramazan ayında 7 bin 500’den fazla görevliyle 104 bine yakın gıda denetimi gerçekleştirdiklerini ve bu denetimlerde uygunsuzluk tespit edilen bin 22 ürün için yaklaşık 45 milyon lira idari para cezası uygulandığını bildirdi.
8.04.2024 Haberler
Ramazan Bayramı'nın yaklaşmasıyla birlikte denetimler arttı
Ramazan Bayramı'nın yaklaşmasıyla birlikte denetimler arttı Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, ramazan ayında 7 bin 500’den fazla görevliyle 104 bine yakın gıda denetimi gerçekleştirdiklerini ve bu denetimlerde uygunsuzluk tespit edilen bin 22 ürün için yaklaşık 45 milyon lira idari para cezası uygulandığını bildirdi.
8.04.2024 Ekonomi
Tabiat parkları ziyarete hazır
Tabiat parkları ziyarete hazır Milli parklar ve tabiat parkları, 9 günlük tatilini doğayla iç içe geçirmek isteyen ziyaretçilerini bekliyor.
8.04.2024 Gündem
Genetik materyaller koruma altında
Genetik materyaller koruma altında Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Bakanlığa bağlı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü (TAGEM) bünyesinde faaliyet gösteren iki tohum gen bankasından Ankara’dakini ziyaret ederek incelemelerde bulundu.
6.04.2024 Ege
İki gen bankasında 120 bin genetik materyal koruma altında
İki gen bankasında 120 bin genetik materyal koruma altında Ankara ve İzmir’de bulunan iki tohum gen bankasında Türkiye’nin bütün zenginliklerini oluşturan bitki örtüsüne ait tohumlar tasnif ve analiz ediliyor.
6.04.2024 Gündem
Türkiye 100 ülkeye tohum ihraç ediyor
Türkiye 100 ülkeye tohum ihraç ediyor Türkiye’den 100’ün üzerinde ülkeye tohum ihraç ediliyor. 2023’te 249.6 milyon dolar ithalata karşı, 326.8 milyon dolar ihracat yapıldı. Dünya tohumcuları 2025’te Türkiye’de toplanacak.
6.04.2024 Ekonomi
Ekonomi Koordinasyon Kurulu'ndan sosyal refah ve enflasyonla mücadele açıklaması
Ekonomi Koordinasyon Kurulu'ndan sosyal refah ve enflasyonla mücadele açıklaması Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK), Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlığında bir araya geldi. Yapılan açıklamada, "Temel önceliğimiz olan enflasyon ile mücadelemizi sürdürecek, Türkiye Yüzyılı vizyonu ile sürdürülebilir büyümeyi sağlayarak, sosyal refahı kalıcı olarak artıracağız." denildi.
3.04.2024 Gündem
Ramazan Bayramı öncesi gıda denetimi
Ramazan Bayramı öncesi gıda denetimi Adana’da Ramazan Bayramı öncesi gıda denetimi yapıldı. Denetimde ürünlerin son kullanma tarihleri ve ambalajları kontrol edildi.
2.04.2024 Ekonomi
‘Türkiye’nin demokratik olgunluğu çok önemli’
‘Türkiye’nin demokratik olgunluğu çok önemli’ Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kayseri’nin Talas ilçesinde bulunan özel bir okulda oyunu kullandı.
1.04.2024 Ekonomi
Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı, Ankara’da oyunu kullandı
Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı, Ankara’da oyunu kullandı Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri için Çankaya’da yer alan Şehit Feramil Ferhat Kaya Anadolu Lisesi’nde 3259 No'lu sandıkta oyunu kullandı.
31.03.2024 Haberler
Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı, Ankara’da oyunu kullandı
Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı, Ankara’da oyunu kullandı Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri için Çankaya’da yer alan Şehit Feramil Ferhat Kaya Anadolu Lisesi’nde 3259 No'lu sandıkta oyunu kullandı.
31.03.2024 Gündem
Kontrolsüz sevkiyata karşı 7/24 takip
Kontrolsüz sevkiyata karşı 7/24 takip Tarım ve Orman Bakanlığı, Erzurum ve Elazığ’da faaliyete geçirdiği ve 6 ilde daha kurmayı planladığı Veteriner Yol Kontrol ve Denetim İstasyonları ile hayvan hareketlerini 7/24 izleyerek, bulaşıcı hayvan hastalıklarını önlemeyi amaçlıyor.
31.03.2024 Ekonomi
Ödül için aday yazılıma destek
Ödül için aday yazılıma destek Tarım ve Orman Bakanlığı’nın orman yangınlarıyla mücadelede kullandığı yapay zeka destekli Karar Destek Sistemi, Birleşmiş Milletlere bağlı Uluslararası Telekomünikasyon Birliğince “Dünya Bilgi Toplumu Zirvesi Ödülleri”ne aday gösterildi. Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı, “İnternet üzerinden yapılan oylamada tüm vatandaşlarımızdan destek bekliyoruz” dedi.
30.03.2024 Ekonomi
'Kastamonu'da mensubu olduğum partinin adaylarının kazanması önemli'
'Kastamonu'da mensubu olduğum partinin adaylarının kazanması önemli' Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Kastamonu'nun Ağlı ilçesinde AK Parti seçim ofisi ziyaretinde, Kastamonulu olduğunu hatırlatarak, "Önemli olan Kastamonu'nun 19 ilçesinin ve merkez ilçenin benim mensubu olduğum partinin adayları tarafından kazanılması" dedi.
28.03.2024 Gündem
Bakan Yumaklı: "Dünyanın 117 ülkesine tohum ihraç ediyoruz”
Bakan Yumaklı: "Dünyanın 117 ülkesine tohum ihraç ediyoruz” Kastamonu’nun Tosya ilçesinde konuşan Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Türkiye’nin tohumculukta ilk 10 ülke arasında yer aldığını belirterek, “Dünyanın 117 ülkesine tohum ihraç ediyoruz. Böyle bir ülke durumundayız. İnşallah bizler Anadolu'nun bütün topraklarını da sertifikalı tohumlarla buluşturmaya devam edeceğiz” dedi.
27.03.2024 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Tarım Ve Orman Bakanı ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.