Samsun'dan salyangoz ihracatı
Samsun'dan salyangoz ihracatı Samsun’da hayvansal ürün ihracatı kalemlerinden deniz salyangozu eti ihracatından 4 milyon 193 bin dolar, deniz salyangozu kapağı ihracatından da 241 bin dolar döviz elde edildi.
12.11.2022 Ekonomi
Trakya'da 'çayır tırtılı' istilası! Tarım ve Orman İl Müdürlüğü'nden uyarı
Trakya'da 'çayır tırtılı' istilası! Tarım ve Orman İl Müdürlüğü'nden uyarı Trakya'da binlerce dekar alanda ekili ayçiçeği tarlaları 'çayır tırtılı' istilasına uğradı. Bitkinin kökünden başlayarak yaprak ile çekirdek kısmına kadar zarar veren çayır tırtılına karşı Tarım ve Orman İl Müdürlüğü üreticiyi uyardı.
14.07.2022 Gündem
Kars Çayı'nda balık ölümlerinin nedeni belli oldu!
Kars Çayı'nda balık ölümlerinin nedeni belli oldu! Kars Çayı'nda, ağustosun ilk haftası meydana gelen balık ölümlerinin nedeni, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü'nce yapılan inceleme sonucu belli oldu. Ölümlerin, su seviyesine bağlı oksijen yetersizliğinden kaynaklandığı tespit edildi.
21.09.2021 Gündem
Kayseri’de yetiştirilen Türk somonu iç ve dış piyasaya sunuluyor
Kayseri’de yetiştirilen Türk somonu iç ve dış piyasaya sunuluyor Kayseri'nin Pınarbaşı ilçesindeki kuluçkahane ve büyütme tesislerinde yumurtaları alınan ve 18 aylık yetiştirilme döneminin ardından Yamula Barajı’nda hasadı yapılan Türk somonu, iç ve dış piyasaya sunuluyor. Tarım ve Orman İl Müdürü Mustafa Şahin, "2021 yılında başlayan hasatlarla birlikte somon üretiminin 3 bin tonu geçmesi beklenmektedir" dedi.
18.05.2021 Ekonomi
Şehirlere kurbanlık girişleri yaklaştı, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekipleri denetimleri artırdı
Şehirlere kurbanlık girişleri yaklaştı, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekipleri denetimleri artırdı Kurban Bayramı dolayısıyla İstanbul'a hayvan girişleri 16 Temmuz'da başlayacak. Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekipleri, bayram öncesi denetimlerini artırdı. Beykoz’da bulunan canlı hayvan sevk kontrol noktasında, polis ve jandarmanın da desteğiyle Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekipleri, canlı hayvan yüklü araçları kontrol ediyor. 16 Temmuz'dan önce kurbanlıkları hayvan pazarlarına götürmek üzere yola çıkan hiçbir aracın geçişine izin verilmiyor.
1.07.2020 Haberler