Tarım Ve Orman Müdürlüğü

Tarım Ve Orman Müdürlüğü

Son dakika Tarım ve Orman Müdürlüğü haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Tarım ve Orman Müdürlüğü gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Tarım ve Orman Müdürlüğü haber sayfamızda...

Tarım Ve Orman Müdürlüğü

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 3.502 tarım ve orman müdürlüğü haberi bulunmuştur.
Elazığ'da 'yalancı veba' alarmı! İnsanlara bulaşma riski var
Elazığ'da 'yalancı veba' alarmı! İnsanlara bulaşma riski var Elazığ’ın Ağın ilçesinde Keban Baraj Gölü kıyısında binlerce martı telef olurken hayvan ölümlerinin nedeninin yalancı veba hastalığı olduğu belirtildi.
25.04.2024 Gündem
'İstilacı tür' endişesi
'İstilacı tür' endişesi Antalya'da amatör balıkçılığı geliştirmek ve balık popülasyonunu artırmak için gündeme gelen yapay resif yapımında ilk adım atıldı.
25.04.2024 Gündem
Paniğe neden olan martı ölümlerinin nedeni belli oldu: NDV
Paniğe neden olan martı ölümlerinin nedeni belli oldu: NDV Elazığ’da paniğe neden olan martı ölümlerinin nedeni ortaya çıktı. Alınan numunelerin ilk değerlendirmesine göre kuşlarda Newcastle hastalığı virüsü (NDV) tespit edilirken, ileri tetkiklerin devam ettiği bildirildi.
24.04.2024 Gündem
Yasaklı ‘tarım ilacı’ hilesi boşa çıkarıldı
Yasaklı ‘tarım ilacı’ hilesi boşa çıkarıldı ‘Boya katkı maddesi ve kozmetikte kullanılacak’ beyanıyla Çin’den ithal edilen ancak şişelenerek bitki koruma ürünü haline getirilen 20 ton yasaklı maddeyi Tarım ve Orman Bakanlığı yakaladı.
24.04.2024 Ekonomi
Giresun’da salep hasadı yapıldı
Giresun’da salep hasadı yapıldı Dünyanın en kaliteli tescilli fındığının üretildiği Giresun’da fındığa ek gelir olarak salep üretimi yaygınlaştırılıyor.
20.04.2024 Ekonomi
Feci olay! Hakkâri’de 80 küçükbaştan 13’ü öldü
Feci olay! Hakkâri’de 80 küçükbaştan 13’ü öldü Hakkâri’de kurtların saldırdığı 80 küçükbaştan 13’ü öldü. İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkililerinin inceleme yapacağı bildirildi.
16.04.2024 Gündem
20 ton hamsiye el konuldu
20 ton hamsiye el konuldu Trabzon İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, balıkçılık sezonu içerisinde bin 193 denetim gerçekleştirilen kentte kurallara uymayan 17 balıkçıya toplam 439 bin 235 TL idari para cezası uygulandığını, yasal boy sınırı altında avlandığı tespit edilen 20 ton hamsi ile 80 kilogram istavrite el konulduğunu açıkladı.
16.04.2024 Ekonomi
Kadıköy'de 2 araç alev alev yandı
Kadıköy'de 2 araç alev alev yandı İstanbul Kadıköy'de 2 araç alevlere teslim oldu ve kullanılamaz hale geldi. İlk etapta bir araç yandı fakat daha sonra alevler diğer araca da sıçradı. İşte detaylar...
12.04.2024 Gündem
'Okuldaki Çiftlik Projesi' meyvelerini vermeye başladı! Okul bahçesine fidanlar dikildi
'Okuldaki Çiftlik Projesi' meyvelerini vermeye başladı! Okul bahçesine fidanlar dikildi "Okuldaki Çiftlik Projesi” kapsamında Samsun'da bir okula meyve fidanları dikildi. Okulu'nun bahçesinde bulunan toprak alana 80 adet meyve fidanı dikimi yapıldı.
4.04.2024 Gündem
Projeler kapsamında Sivas'ta çiftçiye tohum dağıtıldı
Projeler kapsamında Sivas'ta çiftçiye tohum dağıtıldı Sivas'ta çiftçilere projeler kapsamında 415 ton tohum dağıtıldı. İşte detaylar...
4.04.2024 Gündem
Çiftçilere ayçiçek ve nohut tohumu dağıtıldı
Çiftçilere ayçiçek ve nohut tohumu dağıtıldı Çorum'da, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından tonlarca nohut ve ayçiçek tohumu dağıtıldı.
3.04.2024 Ekonomi
Ülkeye kaçak yollarla getirildi! Tam 100 bin adet tıbbi sülük yakalandı
Ülkeye kaçak yollarla getirildi! Tam 100 bin adet tıbbi sülük yakalandı İstanbul Arnavutköy'de yapılan operasyonda Türkiye'ye kaçak yollardan sokulan 100 bin tıbbi sülük yakalandı. İşte detaylar...
29.03.2024 Gündem
Çiftçilere 'süt sağım makinesi' desteği
Çiftçilere 'süt sağım makinesi' desteği Samsun'un 17 ilçesinde 113 kadın çiftçiye Süt Sığırcılığı Eğitim Projesi ile yüzde 75 devlet destekli süt sağım makinesi verildi.
28.03.2024 Ekonomi
Kaçak avlanmış tam 8 ton istavrit balığı ele geçirildi
Kaçak avlanmış tam 8 ton istavrit balığı ele geçirildi İstanbul Yenikapı'da Sahil Güvenlik ekipleri boy yasağına aykırı şekilde avlanmış 8 ton istavrit balığı ele geçirdi. Kaçak su ürünleri avcılığı yapan 6 şahsa 123 bin 298,TL idari para cezası uygulandı.
26.03.2024 Gündem
Adana yerfıstığı üretiminde birinci oldu
Adana yerfıstığı üretiminde birinci oldu Adana, 2023 yılında yerfıstığı üretiminde Türkiye birincisi oldu.
25.03.2024 Ekonomi
Bodrum'da kesilen 30 zeytin ağaç için 30 bin lira ceza kesildi
Bodrum'da kesilen 30 zeytin ağaç için 30 bin lira ceza kesildi Muğla’nın Bodrum ilçesinde, tarlasındaki 34 zeytin ağacından 30'unu kesen mülk sahibine 30 bin 150 lira ceza kesildi, hakkında suç duyurusunda bulunuldu.
22.03.2024 Gündem
Bakan Yumaklı: Türkiye dünyada ilk 10 tohumcu ülkeden bir tanesi
Bakan Yumaklı: Türkiye dünyada ilk 10 tohumcu ülkeden bir tanesi Çanakkale’de ‘Tohum ve Sera Örtü Naylonu Dağıtım’ törenine katılan Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, “Türkiye dünyada ilk 10 tohumcu ülkeden bir tanesidir. Türkiye’de üretilen daha doğrusu kullanılan her 100 kilogramın 97 kilogramı bu ülke topraklarında üretilir. Bize özgü ata tohumlarımız vardır. Bunların halihazır da 37 çeşidi gen bankamızda kayıt altına ve koruma altına alınmıştır” dedi.
21.03.2024 Haberler
Bakan Yumaklı: Türkiye dünyada ilk 10 tohumcu ülkeden bir tanesi
Bakan Yumaklı: Türkiye dünyada ilk 10 tohumcu ülkeden bir tanesi Çanakkale’de ‘Tohum ve Sera Örtü Naylonu Dağıtım’ törenine katılan Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, “Türkiye dünyada ilk 10 tohumcu ülkeden bir tanesidir. Türkiye’de üretilen daha doğrusu kullanılan her 100 kilogramın 97 kilogramı bu ülke topraklarında üretilir. Bize özgü ata tohumlarımız vardır. Bunların halihazır da 37 çeşidi gen bankamızda kayıt altına ve koruma altına alınmıştır” dedi.
21.03.2024 Ekonomi
Sahte zeytinyağı operasyonu! Yüzlerce litre ele geçirildi
Sahte zeytinyağı operasyonu! Yüzlerce litre ele geçirildi Manisa Akhisar'da gerçekleştirilen operasyonda bir depoda yüzlerce litre sahte zeytinyağı ele geçirildi. İşte detaylar...
19.03.2024 Gündem
Merdiven altı ürünler toplatıldı
Merdiven altı ürünler toplatıldı Tarım ve Orman Bakanlığı, alışveriş merkezlerinde yöresel ürün adı altında satılan etiketsiz sucuk, peynir ve tereyağlarına el koydu.
16.03.2024 Ekonomi
Simide zam önlemi
Simide zam önlemi Esnafın tarife yönetmeliğinde yapılan değişiklikle, simit fiyatları da ekmek gibi komisyon ve Ticaret Bakanlığı onayıyla belirlenecek. Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu’nun Resmi Gazete’de yayımlanan yönetmeliğine göre, ekmek ve simit fiyatı, il genelinde oluşturulacak komisyon tarafından değerlendirilecek.
15.03.2024 Ekonomi
Uçuş trafiği 3 saat aksadı: İlk defa karşılaştık, zararımız 1 milyon lira
Uçuş trafiği 3 saat aksadı: İlk defa karşılaştık, zararımız 1 milyon lira Antalya’da dün akşam etkili olan sağanak ve dolu yağışı nedeniyle havalimanındaki uçuş trafiği 3 saat aksadı. Dolu yağışı nedeniyle, Aksu ve Kepez ilçelerindeki tarım alanları zarar gördü.
14.03.2024 Gündem
Resmen yayımlandı! Ekmek ve simit fiyatının belirlenmesinde yeni dönem
Resmen yayımlandı! Ekmek ve simit fiyatının belirlenmesinde yeni dönem Ekmek ve simit fiyatlarının belirlenmesinde Ticaret Bakanlığından olumlu görüş aranacak.
13.03.2024 Ekonomi
Ramazan öncesi gıda denetimi! 'Piyasa fiyatının çok altında buldukları üründen şüphelensinler'
Ramazan öncesi gıda denetimi! 'Piyasa fiyatının çok altında buldukları üründen şüphelensinler' Eyüpsultan'da Ramazan ayı öncesi gıda satışı yapılan işletmelere yönelik denetimler yapıldı. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılan denetim sırasında hijyen kurallarına uymayan bir fırına 70 bin lira para cezası kesildi.
8.03.2024 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Tarım Ve Orman Müdürlüğü ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.