Tedavi Yöntemleri

Tedavi Yöntemleri

Son dakika tedavi yöntemleri haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan tedavi yöntemleri gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan tedavi yöntemleri haber sayfamızda...

Tedavi Yöntemleri

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 3.374 tedavi yöntemleri haberi bulunmuştur.
Kalp yaşa bakmıyor
Kalp yaşa bakmıyor Kalp ve damar hastalıklarında ailede genetik geçiş ortalama yüzde 60 oranındadır. Kalp krizi yaşa değil, riske bağlıdır. Risk faktörlerine sahip olan kişilerin de mutlaka periyodik kalp kontrollerini yaptırmaları önem taşımaktadır.
13.04.2024 Pazar
Migrene yeni tedavi umudu: Hap olarak alınacak, ağrıyı hemen kesiyor
Migrene yeni tedavi umudu: Hap olarak alınacak, ağrıyı hemen kesiyor Migren için önleyici tedavi yöntemleri arasında son dönemde öne çıkan atogepant türü haplar, İngiltere'de Ulusal Sağlık Hizmetleri (NHS) kapsamında uygulamaya sokuluyor.
11.04.2024 Dünya
Reflüden cayır cayır yanan midenin ilacıymış! Muhteşem ikili şekersiz sakız ve muz
Reflüden cayır cayır yanan midenin ilacıymış! Muhteşem ikili şekersiz sakız ve muz Yemek borunuza kadar yükselen mide asitleri tarafından tetiklenen ve göğüs bölgenizde rahatsız edici yanma hissine neden olan reflüden bezdiyseniz dikkat! Reflü elbette ilaçlarla kontrol altına alınabilir ancak cayır cayır kavrulan midenizdeki yangına son vermek için birkaç basit ve doğal yöntem de var.
9.04.2024 Genel Sağlık
Hamileliğin anahtarlarından biri: Akdeniz diyeti
Hamileliğin anahtarlarından biri: Akdeniz diyeti Paketli gıda tüketimini azaltmanın ne kadar önemli olduğunu hepimiz biliyoruz. Henüz dünyaya gelmemiş çocuğunuz için de bu konu son derece önemli. Sperm ve yumurta kalitesini artıran dünyadaki tek beslenme yöntemi ise Akdeniz usulü beslenme tarzı…
7.04.2024 Pazar
Yaşlanma önlenebilir mi, durdurulabilir mi?
Yaşlanma önlenebilir mi, durdurulabilir mi? Dünyanın her köşesinde bilim insanları yaşlanmaya çare arıyor. Bunun için çok çeşitli çözümler üzerinde duruluyor. Peki antiaging uygulamaları ile sağlıklı yaş almak ve yaşlanmayı yavaşlatmak nasıl mümkün?
30.03.2024 Pazar
4. evre kanseri yendi! 82 yaşında büyük zafer
4. evre kanseri yendi! 82 yaşında büyük zafer İzmir'de yaşayan Aylanç Topuz (82), 2 yıl önce unutkanlık şikayetiyle hastaneye başvurdu. Dördüncü evre kanser olduğunu tesadüfen öğrenen Topuz, çocuklarıyla el ele vererek kanseri yendi.
20.03.2024 Gündem
Tip-1 diyabette gen nakli umudu
Tip-1 diyabette gen nakli umudu ABD’de yaşayan viroloji uzmanı Semih Tareen ve ekibinin, Tip 1 diyabetin tedavisine yönelik maymunlarda denediği gen naklinden başarılı sonuç aldı. Umut veren nakil için sıra insan deneylerinde.
14.03.2024 Gündem
Türkiye’de 7 milyon kişi nadir hastalıkla yaşıyor
Türkiye’de 7 milyon kişi nadir hastalıkla yaşıyor Kistik fibrozis, fenilketonüri ve SMA hastalığı gibi yenidoğan bebeklerde taranan, son zamanlarda bazılarının adını daha sık duyduğumuz nadir hastalıklar, tüm dünyada yaklaşık 7 bin hastalığı kapsıyor ve bu hastalıklar 300 milyon kişiyi etkiliyor. Ülkemizde ise 7 milyon kişi nadir hastalıklarla yaşıyor.
29.02.2024 Gündem
Tüm çabamız Alatlılar yetiştirebilmek için
Tüm çabamız Alatlılar yetiştirebilmek için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Altındağ Belediyesi ve TÜBİTAK tarafından düzenlenen, “Bilimde Kadın ve Kız Çocukları” etkinliği ile Altındağ Alev Alatlı Bilim Merkezi’nin açılış programına katıldı.
11.02.2024 Gündem
Tekrarlayan gebelik kayıpları
Tekrarlayan gebelik kayıpları Gebelik kaybı gebeliğin 20. haftasından önce ya da fetal ağırlık 500 gr’dan düşük iken istemsiz olarak gebeliğin sonlanmasıdır. Tekrarlayan gebelik kaybı genel olarak ardışık ya da ardışık olmayan 3 gebelik kaybına verilen isimdir.
27.01.2024 Pazar
‘Artık niceliği değil niteliği konuşacağız’
‘Artık niceliği değil niteliği konuşacağız’ Türkiye’de ‘ne pahasına olsun büyüme’ noktasından enflasyonun dizginlenmesine dönük bir noktaya doğru geçiş olduğunu belirten İSO Başkanı Erdal Bahçıvan, “Hep birlikte nicelikten daha öte niteliği konuşacağımız döneme giriyoruz” dedi.
29.12.2023 Ekonomi
Meme kanseri cerrahisinde onkoplastik yöntem
Meme kanseri cerrahisinde onkoplastik yöntem Yaşamları boyunca her sekiz kadından birinde meme kanseri görülüyor. Onkoplastik cerrahi, kanser ameliyatı sırasında onkolojik prensiplerin ve estetik cerrahinin eşzamanlı uygulanmasıdır.
23.12.2023 Pazar
Karaciğer kanserinde yeni tedaviler
Karaciğer kanserinde yeni tedaviler Karaciğer kanserinde hekiminiz uygun gördüğü takdirde ‘kemosaturasyon’ yani yüksek miktardaki kanser ilacını doğrudan karaciğerdeki tümör alanına veren tedavi yöntemi uygulanabilir.
25.11.2023 Pazar
Hamileliğe Akdeniz usulü hazırlanın
Hamileliğe Akdeniz usulü hazırlanın Doğal gebelik elde etmek için çiftlerin beslenmelerine dikkat etmeleri önemli. Öyleyse hamilelik öncesi ve sonrasında anne ve baba adayları nasıl beslenmeli konuşalım…
25.11.2023 Pazar
Arda Güler'in sakatlığı Real Madrid'i karıştırdı! Görevden alındı
Arda Güler'in sakatlığı Real Madrid'i karıştırdı! Görevden alındı Fenerbahçe'den Real Madrid'e transfer olamsının ardından üst üste talihsiz sakatlıklar yaşayan Arda Güler'in durumu Real Madrid'i karıştırdı. İşte detaylar...
12.11.2023 İspanya La Liga
Yakalanma olasılığı giderek artıyor! Kanser hakkında doğru sanılan 9 yanlış
Yakalanma olasılığı giderek artıyor! Kanser hakkında doğru sanılan 9 yanlış Erkeklerde hayat boyu kansere yakalanma olasılığının yaklaşık yüzde 41, kadınlarda yüzde 39 olduğunu açıklayan Tıbbi Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Özge Gümüşay, toplumda kanser tanı ve tedavisinde doğru olmayan bazı inanışların bu süreci zorlaştırdığına dikkat çekti.
9.11.2023 Genel Sağlık
İnmede erken dönemde hareket hayati önem taşıyor
İnmede erken dönemde hareket hayati önem taşıyor İnme dünyada en sık görülen nörolojik hastalıklar arasında yer alıyor. Son zamanlarda her yıl 17 milyon kişinin inme geçirdiği; 35 bin kişinin de inmeye bağlı nedenlerden hayatını kaybettiği biliniyor. Ancak inmenin erken dönemde müdahale edildiğinde tedavi edilen bir hastalık olduğunu belirten Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Bölümü Uzmanlı Doç. Dr. Mustafa Aziz Yıldırım,” İlaç ve fizik tedavi yöntemleriyle inmenin getirdiği felçle başa çıkılabiliyor” dedi.
2.11.2023 Aile
‘Yaşamın her alanında dayanışma içindeyiz’
‘Yaşamın her alanında dayanışma içindeyiz’ Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, Süvari Yüzbaşı Şerafettin Kültür ve Hizmet Merkezi’ndeki spor kurslarına katılan kadın kursiyerlerle buluştu.
21.10.2023 Ege
Sadece kadınlarda değil erkeklerde de görülüyor! 'En önemli tedavi egzersiz'
Sadece kadınlarda değil erkeklerde de görülüyor! 'En önemli tedavi egzersiz' Prof. Dr. Nevin Ergun, vücudun temel kemik yapısındaki gizli tehlikenin osteoporoz olduğunu söyledi. 20 Ekim Dünya Osteoporoz Günü nedeniyle açıklama yapan Prof. Dr. Ergun, osteoporozun, düşük kemik kitlesi ve kemik dokusunun mikro mimari yapısının bozulması sonucu kemik kırılganlığı ve kırığa yatkınlığında artış ile karakterize olan bir sistemik iskelet hastalığı olduğunu belirtti.
20.10.2023 Genel Sağlık
Zona (Gece Yanığı) hastalığı nedir? Zona  belirtileri nelerdir?
Zona (Gece Yanığı) hastalığı nedir? Zona belirtileri nelerdir? Oyuncu Esra Dermancıoğlu sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda Zona (Gece Yanığı) olduğunu duyurdu. Bu gelişme sonrasında Zona (Gece Yanığı) nedir, belirtileri neler gibi başlıklar sorgulanmaya başladı. İşte Zona belirtileri ve tedavi yöntemleri...
13.10.2023 Bilgi Rehberi
İki tür bulaşıcı kanser keşfedildi! Sessizce yayılıyor
İki tür bulaşıcı kanser keşfedildi! Sessizce yayılıyor Kanser ile ilgili araştırmalar, teşhis ve tedavi yöntemleri bilim insanlarının odak noktasında olurken yeni bir araştırma hayvanlar aleminde virüs gibi yayılan bulaşıcı kanser tespit edildi.
11.10.2023 Gündem
Kısır çiftlerin yüzde 30’undan erkek sorumlu! Tütün kullanımı sperm kalitesini düşürüyor
Kısır çiftlerin yüzde 30’undan erkek sorumlu! Tütün kullanımı sperm kalitesini düşürüyor Kısırlığın kadına, erkeğe veya her ikisine bağlı sebeplerle ortaya çıkabildiğini söyleyen Op. Dr. Birgi Ercili, ancak erkek bireylerde görülen kısırlıkta çoğu zaman utanma ve çekinme duyguları nedeniyle tanı-tedavi süreçlerinin gecikebildiğini dolayısıyla bebek sahibi olma şansının azalabildiğine dikkat çekti.
8.10.2023 Genel Sağlık
Her 8 kadından 1’inin kapısını çalıyor! Sadece 10 dakikada kendinizi test edin
Her 8 kadından 1’inin kapısını çalıyor! Sadece 10 dakikada kendinizi test edin Son yıllarda genç yaşlarda da çok sık görülür hale gelen meme kanserinde erken teşhisin hayat kurtardığını söyleyen Prof. Dr. Cihan Uras, meme kanseri hakkında bilinmesi gerekenleri açıkladı.
28.09.2023 Genel Sağlık
Kendini sarılıkla belli ediyor! İşte safra kanalı kanseri riskini artıran 7 faktör
Kendini sarılıkla belli ediyor! İşte safra kanalı kanseri riskini artıran 7 faktör Safra kanalı kanserinin çoğunlukla 50 yaş üzeri kadın ve erkeklerde görüldüğünü söyleyen Doç. Dr. Türkmen Bahadır Arıkan, safra kanalı kanseri ve tedavisi hakkında çok önemli bilgiler verdi.
26.09.2023 Genel Sağlık
Prostat kanserine karşı ‘Top Sende’
Prostat kanserine karşı ‘Top Sende’ Türk Radyasyon Onkolojisi Derneği, Türk Tıbbi Onkoloji Derneği ve Türk Üroonkoloji Derneği ile prostat kanserine dikkat çekmek için “Prostat Kanserine Karşı Top Sende” projesini hayata geçiriyor.
24.09.2023 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Tedavi Yöntemleri ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.