'Tek Çin'

'Tek Çin'

Son dakika 'Tek Çin' haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan 'Tek Çin' gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan 'Tek Çin' haber sayfamızda...

'Tek Çin'

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 9.184 'tek çin' haberi bulunmuştur.
Tayvan'ın yeni lideri belli oldu! Pekin soğuk bakıyordu
Tayvan'ın yeni lideri belli oldu! Pekin soğuk bakıyordu Çin ile egemenlik ihtilafında olan Tayvan’ın yeni lideri oyların yüzde 40’ını alan Demokratik Kalkınma Partisi'nin(DPP) adayı 64 yaşındaki Lai Ching-te oldu. ABD Başkanı Joe Biden, Tayvan’da bugün gerçekleştirilen seçimlerin ardından yaptığı açıklamada, Tayvan’ın bağımsızlığını desteklemediğini söyledi.
13.01.2024 Dünya
ABD medyası: Xi, Biden’a Çin’in Tayvan ile yeniden birleşeceğini söyledi
ABD medyası: Xi, Biden’a Çin’in Tayvan ile yeniden birleşeceğini söyledi ABD medyası, Çin Devlet Başkanı Xi Jinping’in Kasım ayında San Francisco'da görüşme gerçekleştirdiği ABD Başkanı Joe Biden’a Çin’in Tayvan ile yeniden birleşeceğini söylediğini aktardı.
21.12.2023 Dünya
Honor, IFA’da teknolojinin trendlerini belirledi!
Honor, IFA’da teknolojinin trendlerini belirledi! Honor, Berlin’de düzenlenen teknoloji fuarı IFA 2023’de (Uluslararası Tüketiciliği Fuarı) trendleri belirleyen yeni teknolojileri ile dikkatleri üzerine çekti. Günümüzde ilgi odağı haline gelen ve HONOR’un teknoloji ve tasarım gücüyle ortaya çıkan yeni katlanabilir akıllı telefon modelleri, dünyanın en ince ve en hafif içe katlanabilir telefonu Magic V2 ve “Telefondan Çantaya” konseptiyle çıkan Magic V Purse modeli teknoloji tutkunlarıyla buluştu.
1.09.2023 Advertorial
Çin'den Tayvan'a ilginç sözler: Tam bir baş belası
Çin'den Tayvan'a ilginç sözler: Tam bir baş belası Çin Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Tayvan Lideri Yardımcısı William Lai için 'Tam bir baş belası' ifadesi kullanıldı.
13.08.2023 Dünya
Çin Devlet Başkanı Xi, Endonezya Devlet Başkanı Widodo ile görüştü
Çin Devlet Başkanı Xi, Endonezya Devlet Başkanı Widodo ile görüştü Çin Devlet Başkanı Xi Jinping, Endonezya Devlet Başkanı Joko Widodo ile Çin’de gerçekleştirdiği görüşmede işbirliği vurgusu yaparak, “İki ülke, aynı fikri paylaşan iki yol arkadaşı ve iki iyi ortak” dedi.
27.07.2023 Dünya
ABD Çin’le ‘el sıkıştı’
ABD Çin’le ‘el sıkıştı’ ABD ile Çin arasında özellikle casus balon olayı sonrası iyiden iyiye gerilen ilişkiler için iki dev ülke tarafından yeni bir adım atıldı.
19.06.2023 Dünya
Pekin'de kritik zirve! ABD'den açıklama geldi
Pekin'de kritik zirve! ABD'den açıklama geldi ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken resmi ziyaret kapsamında Çin’in başkenti Pekin’e geldi. Blinken’ın ziyareti 5 yıl sonra ABD tarafından Dışişleri Bakanı düzeyinde Çin’e yapılan ilk ziyaret oldu. ABD'den ziyaretle ilgili açıklama geldi
18.06.2023 Dünya
Çin'den Tayvan'a gözdağı: Ateşle oynayanlar sonunda kendini yakacak!
Çin'den Tayvan'a gözdağı: Ateşle oynayanlar sonunda kendini yakacak! Rusya'nın Ukrayna işgalinin ardından Güney Asya'da gerilim giderek tırmanırken, Pekin yönetimi Taipei'yi doğrudan, ABD'yi ise isim vermeden hedef aldı.
21.04.2023 Dünya
ABD-Çin geriliminin sebebi Rusya
ABD-Çin geriliminin sebebi Rusya ABD yönetiminin, Çin’in Rusya’ya silah göndereceği yönünde ciddi endişesi bulunuyor. Bu durum, iki süper güç arasındaki gerilimi iyice artırdı.
20.02.2023 Dünya
ABD ve Çin arasındaki balon kavgası bitmiyor
ABD ve Çin arasındaki balon kavgası bitmiyor Amerikan hava sahasında düşürülen balonların ardından iki ülkenin en üst düzey diplomatları ilk kez bir buluştu, Dışişleri Bakanı Blinken "Çin'in, egemenliğimizi ve uluslararası hukuku ihlal ederek gözetleme balonu göndermesi kabul edilemez" dedi.
19.02.2023 Dünya
'Depremi bildim' dedi, bilim insanları isyan etti: Uzman değil, kahin değil, şarlatan!
'Depremi bildim' dedi, bilim insanları isyan etti: Uzman değil, kahin değil, şarlatan! Yaklaşık 13.5 milyon kişiyi etkileyen Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler Türkiye'yi yasa boğdu. Birçok kişi büyük bir endişe içinde yaşananları izlerken, gezegenlerin dizilimi üzerinden deprem tahminleri yaptığını iddia eden Hollandalı 'sözde deprem uzmanı' Frank Hoogerbeets bir kez daha sahneye çıktı. 10 ili yıkan depremi önceden bildiğini ifade eden Hoogerbeets'in 10-14 Şubat arasında yeni bir depremin yaşanacağını iddia etmesi ise büyük tartışma yarattı. Bu bilimsellikten uzak uyarıları 'şarlatanlık' olarak değerlendiren uzmanlar ise isyan etti.
9.02.2023 Gündem
Çin'den Tayvan Boğazı'nda saldırı tatbikatı: ABD ve Tayvan'ın askeri provakasyonlarına yanıt veriyoruz
Çin'den Tayvan Boğazı'nda saldırı tatbikatı: ABD ve Tayvan'ın askeri provakasyonlarına yanıt veriyoruz Çin, Tayvan çevresindeki denizlerde ve hava sahasında, büyük bir askeri tatbikata başladı. Tayvan Savunma Bakanlığı'nın verilerine göre, Çin bölgede gelmiş geçmiş en kapsamlı tatbikatlarından birini yapıyor.
26.12.2022 Dünya
Çin ordusu Tayvan'ı denizden ve havadan sardı
Çin ordusu Tayvan'ı denizden ve havadan sardı ABD ve Tayvan'ın kışkırtmalarına yanıt verildiğini belirten Çin ordusu, ada çevresinde Pazar günü geniş bir tatbikat gerçekleştiğini duyurdu.
25.12.2022 Dünya
Kanada, Tayvan Boğazı'na daha fazla savaş gemisi gönderecek
Kanada, Tayvan Boğazı'na daha fazla savaş gemisi gönderecek Dışişleri Bakanı, Kanada'nın Çin'in uluslararası sulardaki hak iddiasına karşı Tayvan Boğazı'na daha fazla savaş gemisi göndereceğini söyledi.
7.12.2022 Dünya
90 yaşındaki Kardinal Zen, Hong Kong protestolarındaki rolünden dolayı suçlu bulundu
90 yaşındaki Kardinal Zen, Hong Kong protestolarındaki rolünden dolayı suçlu bulundu Eski Hong Kong Başpiskoposu Kardinal Joseph Zen, mahkemede suçlu bulundu. 90 yaşındaki Zen, 2019'da yapılan Pekin karşıtı gösterilere yardımı amaçlayan fondaki rolü nedeniyle yargılanıyordu.
26.11.2022 Dünya
Biden göreve geldiğinden beri ilk kez Çin lideri Şi ile yüz yüze görüşecek
Biden göreve geldiğinden beri ilk kez Çin lideri Şi ile yüz yüze görüşecek ABD Başkanı Joe Biden ve Çinli mevkidaşı Şi Jinping, Biden göreve başladığından bu yana ilk kez bugün yüz yüze görüşecek. Toplantıda özellikle Tayvan, Ukrayna’daki savaş ve Kuzey Kore’nin nükleer faaliyetlerinin gündeme gelmesi bekleniyor.
14.11.2022 Dünya
Çin'den ABD'de gözdağı: Güçlü bir tepki ile karşılaşacaktır
Çin'den ABD'de gözdağı: Güçlü bir tepki ile karşılaşacaktır Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi, Birleşmiş Milletler (BM) 77. Genel Kurul toplantısında yaptığı konuşmada, Tayvan'ın Çin'e ait olduğunu öne sürerek, "Çin'in içişlerine müdahale edecek herhangi bir plan, güçlü bir tepki ile karşılaşacaktır" dedi.
24.09.2022 Dünya
ABD'den Çin'e Rusya uyarısı
ABD'den Çin'e Rusya uyarısı Çinli mevkidaşı Wang'la görüşen ABD Dışişleri Bakanı Blinken, Pekin yönetiminden Ukrayna'nın işgaline gelebilecek muhtemel bir desteğin sonuçları olacağını söyledi.
24.09.2022 Dünya
AB Konseyi Başkanı Michel: BM'de acilen reform yapılmalı
AB Konseyi Başkanı Michel: BM'de acilen reform yapılmalı AB Konseyi Başkanı Charles Michel, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu toplantısında, mevcut sistemin yeterli olmadığını belirterek, "BM'de acilen reform yapılmalı" dedi.
23.09.2022 Dünya
Biden BM kürsüsünden Putin'e seslendi! 'Açıklamalar sorumsuzca'
Biden BM kürsüsünden Putin'e seslendi! 'Açıklamalar sorumsuzca' ABD Başkanı Joe Biden, Birleşmiş Milletler 77’nci Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada Rusya’yı hedef aldı. Biden, Ukrayna’ya desteği yineleyerek, savaşın sona ermesinin önünde sadece Rusya’nın durduğunu belirtti.
21.09.2022 Dünya
ABD Tayvan’ı koruyacak
ABD Tayvan’ı koruyacak ABD Başkanı Joe Biden, ilk kez Tayvan konusunda bu kadar net biçimde konuştu. Biden, verdiği bir röportajda, Çin’in olası bir saldırısına karşı Tayvan’ı ABD ordusunun koruyacağına yönelik sözlerini yineledi. Amerikan CBS kanalına bir röportaj veren Biden, “ABD birlikleri Çin’in üzerinde hak iddia ettiği demokratik bir şekilde yönetilen adayı savunup savunmayacakları?” yolundaki soruya, “Gerçekten daha önce eşi benzeri görülmemiş bir saldırı olursa, evet” diyerek yanıt verdi.
20.09.2022 Dünya
Biden tekrarladı: Çin saldırırsa ABD ordusu Tayvan'ı korur
Biden tekrarladı: Çin saldırırsa ABD ordusu Tayvan'ı korur ABD Başkanı Joe Biden, verdiği bir röportajda Çin’in olası bir saldırısına karşı Tayvan’ı ABD ordusunun koruyacağını söyledi.
19.09.2022 Dünya
Putin: ABD'nin Tayvan provokasyonlarını kınıyoruz
Putin: ABD'nin Tayvan provokasyonlarını kınıyoruz Çin Devlet Başkanı Xi Jinping ile Özbekistan'ın Semerkand kentinde başlayan Şanghay İşbirliği Örgütü (ŞİÖ) zirvesi çerçevesinde görüşen Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ABD'nin Tayvan politikasını eleştirerek, "ABD ve müttefiklerinin Tayvan Körfezi’ndeki provokasyonlarını kınıyoruz" dedi.
15.09.2022 Dünya
Putin'den Çin'e 'dengeli pozisyon' övgüsü
Putin'den Çin'e 'dengeli pozisyon' övgüsü Çin lideri Xi ile bu yıl ikinci kez yüz yüze görüşen Rusya Devlet Başkanı, Tayvan krizinde Pekin yönetimine tam destek verdi ve Çin'in Ukrayna'da takındığı 'dengeli pozisyon'un kendileri için çok değerli olduğunu söyledi.
15.09.2022 Dünya
ABD'den Tayvan'a bir ziyaret daha
ABD'den Tayvan'a bir ziyaret daha ABD Kongresi'nin 7 üyesinden oluşan heyet, Tayvan’a gerçekleştirdiği resmi ziyaret çerçevesinde Tayvan lideri Tsai Ing-wen ile bir araya geldi. Tayvan lideri Tsai Ing-wen, Çin'in baskı ve zorlamasına boyun eğmeyeceklerini söyledi.
8.09.2022 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

'Tek Çin' ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.