Tek Yumurta İkizi Nasıl Olur? Tek Yumurta İkizi Geni Kimden Gelir?
Tek Yumurta İkizi Nasıl Olur? Tek Yumurta İkizi Geni Kimden Gelir? Aynı anda birden fazla doğumun gerçekleştiği durumlara çoğul gebelik adı verilmektedir. Çoğul gebelik türlerinde en fazla karşılaşılan durum ikiz bebek doğumlarıdır. İkiz bebeklerde tek yumurta ikizleri ve çift yumurta ikizleri olarak bilinmektedir. Peki, tek yumurta ikizleri nasıl olmaktadır? Çift yumurta ikizleri ile arasındaki fark nedir? Tek yumurta ikizleri geni anneden mi yoksa babadan mı geliyor? İşte tek yumurta ikizleri hakkında merak edilen hususlar.
7.07.2022 Sağlık
Kalp hastalıkları anne karnında tespit edilebilir mi?
Kalp hastalıkları anne karnında tespit edilebilir mi? Anne karnındaki her 100 bebeğin, yaklaşık olarak 5’inde organ gelişiminin yolunda gitmemesi sebebiyle bazı anomaliler ortaya çıkabiliyor. Bunlardan en sık görülen anomali, merkezi sinir sistemini ilgilendiren anomalilerdir. Merkezi sinir sistemi anomalilerinden sonra en fazla karşılaşılan sorun da kalp anomalileridir. Kalp anomalileri yaklaşık olarak bin canlı doğumda yüzde 8 ila 9 oranında görülür. Konu hakkında Kadın Doğum ve Perinatoloji Uzmanı Doç.Dr. Ali Ekiz bilgi verdi
2.10.2020 Kadın Sağlığı
Bebek Gülşen'i dünya konuşacak
Bebek Gülşen'i dünya konuşacak Nadir görülen "Amniyotik Band Sendromu" nedeniyle anne karnında cerrahi operasyonla hem elsiz hem de ayaksız doğma ihtimalinin önüne geçilen tek yumurta ikizi ve kardeşi, yaşama sımsıkı sarılıyor. Çocukların doktoruna göre, tek yumurta ikizine yapılan bu müdahale dünya tıp literatürüne geçmeye aday.
2.06.2014 Gündem