Temel Kotil

Temel Kotil

2005 yılından bu yana Türk Hava Yolları Genel Müdürüdür.     Kotil, 1959 yılında Rize'de Gündoğdu ilçesinin Araklı mahallesinde dünyaya geldi . İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Uçak Mühendisliği bölümünden 1983 yılında mezun olmuş, 1986'da ABD'nin Ann Arbor kentindeki Michigan Üniversitesi'nin "Uçak Mühendisliği" bölümünde yüksek lisansını, 1987'de de aynı üniversitede Makine Mühendisliği dalında ikinci yüksek lisansını, 1991’de de yine Michigan Üniversitesinde “Makine Mühendisliği" bölümünde doktorasını tamamlamıştır. Kotil, 1991-93 yılları arasında İTÜ Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesinde Havacılık ve İleri Kompozit Laboratuarlarının kuruculuğu ve yöneticiliğini yapmıştır. İTÜ Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesinde Yardımcı Doçent ve Doçent olarak hizmet veren Kotil, aynı fakültede Bölüm Başkan Yardımcılığı ve 1993–94 yıllarında da Fakülte Dekan yardımcılığı görevlerini yürütmüştür. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Araştırma, Planlama ve Koordinasyon Daire Başkanı olarak görev yaptıktan sonra, 2001 yılında ABD'de Illinois Üniversitesinde misafir profesör olarak hizmet vermiş ve daha sonra New York'ta Advanced Innovative Technologies Inc.’de Araştırma ve Mühendislik Bölümü Başkanlığını yürütmüştür. Halihazırda İstanbul Üniversitesi Makina Mühendisliği Bölümü'nde dersler vermektedir. Evli ve dört çocuk babası olan Kotil’in birçok araştırma ve bilimsel yayını vardır. Türk Hava Yolları Kariyeri   2003 yılında THY’deki kariyerine Teknik Genel Müdür Yardımcısı olarak başlamıştır. 2005 yılında THY Genel Müdürlüğüne atanmıştır. 2006 yılında Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği (IATA) Yönetim Kurulu Üyeliğine seçilmiştir. 2010 yılında Avrupa Havayolları Birliği (AEA) Yönetim Kurulu Üyeliğine seçilmiştir. 1 Ocak 2014 itibarı ile Avrupa Havayolları Birliği'nin (AEA) Başkanlığına seçilmiştir.

Temel Kotil

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 713 temel kotil haberi bulunmuştur.
Savunma sanayiinden Azerbaycan çıkarması
Savunma sanayiinden Azerbaycan çıkarması Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. Haluk Görgün ve sektör temsilcilerinden oluşan heyet, Azerbaycan’a iki gün süren bir ziyaret gerçekleştirdi.
3.04.2024 Gündem
Haluk Görgün: Azerbaycan ile iki devlet tek millet olarak birlikte üreterek gelişeceğiz
Haluk Görgün: Azerbaycan ile iki devlet tek millet olarak birlikte üreterek gelişeceğiz Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, "Türk savunma sanayii olarak bizler, her daim ve her koşulda Azerbaycan devletinin ve halkının yanında olmaya devam edeceğiz. Azerbaycan ile iki devlet, tek millet olarak birlikte üreterek gelişeceğiz" dedi.
2.04.2024 Gündem
Aliyev, Savunma Sanayii Başkanı Görgün’ü kabul etti
Aliyev, Savunma Sanayii Başkanı Görgün’ü kabul etti Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün’ü kabul etti.
2.04.2024 Ekonomi
Bakan Kacır: Türksat 6A'yı Temmuz'da uzaya göndereceğiz
Bakan Kacır: Türksat 6A'yı Temmuz'da uzaya göndereceğiz Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, ilk milli haberleşme uydusu Türksat 6A projesinin yüzde 81,4 yerlilik oranıyla üretim süreçlerinin tamamlandığını belirterek, "İnşallah uydumuzu 8 Temmuz haftasında uzaya göndermeye hazırlanıyoruz" dedi.
23.03.2024 Ekonomi
'Türkler ilk savaşı kazandı' Bulgar dergisi KAAN, F-35 ve S-400'leri yazdı
'Türkler ilk savaşı kazandı' Bulgar dergisi KAAN, F-35 ve S-400'leri yazdı Bulgar medyasında çıkan haberlerde KAAN, F-35 ve S-400'lere dair geniş çaplı bir analiz yayınlandı. Söz konusu analizde KAAN'a yönelik övgü dolu sözler kullanılırken F-35 ve S-400 denkleminin de çözümüne yönelik detaylara yer verildi.
18.03.2024 Dünya
‘Kaan’ın ilk uçuşu bir devrimdi’
‘Kaan’ın ilk uçuşu bir devrimdi’ Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) Genel Müdürü Temel Kotil, “Kaan’ın ilk uçuşu önemliydi” dedi.
17.03.2024 Gündem
Hava trafiğine yorgunluk önlemi
Hava trafiğine yorgunluk önlemi Hava trafik kontrolörlerinin aşırı yorulması kaynaklı riskleri engellemek için mesai düzenlemesine gidildi. Gündüz veya gece vardiyasında çalışma 12 saati geçmeyecek.
16.03.2024 Ekonomi
Sigara paketinde fiyatı yazacak
Sigara paketinde fiyatı yazacak Sigara, puro, sigarillo, nargilelik tütün gibi tütün mamüllerinin üretimi ve ticaretini düzenleyen yönetmelikte değişikliğe gidiliyor.
16.03.2024 Ekonomi
Temel Kotil'den CNN Türk'te önemli açıklamalar
Temel Kotil'den CNN Türk'te önemli açıklamalar TUSAŞ Genel müdürü Temel Kotil CNN Türk'te Fulya Öztürk'ün sorularını yanıtlıyor.
15.03.2024 Haberler
Temel Kotil: 2028'de 20 tane KAAN Hava Kuvvetleri envanterinde olacak
Temel Kotil: 2028'de 20 tane KAAN Hava Kuvvetleri envanterinde olacak TUSAŞ Genel müdürü Temel Kotil CNN Türk'te Fulya Öztürk'ün sorularını yanıtladı. Temel Kotil 2028'de 20 tane KAAN uçağın Hava Kuvvetleri envanterine dahil edileceğini açıkladı.
16.03.2024 Gündem
Türklerin seviyesinde değiliz! Asya devinde gündem KAAN: Biz maketini onlar gerçeğini yaptı
Türklerin seviyesinde değiliz! Asya devinde gündem KAAN: Biz maketini onlar gerçeğini yaptı Hindistan basını, ülkenin yıllardır üretmeye çalıştığı 5. nesil uçakla KAAN'ı kıyasladı. Türkiye'nin çok hızlı bir şekilde ilerlediğini belirten EuroAsian Times, KAAN'ı ABD'nin hiçbir ülkeye satmadığı F-22'ye benzetti.
6.03.2024 Dünya
'Türkler yeni bir titan üretti!' ABD dergisi KAAN'ı F-35 ve F-22 ile kıyasladı: Farklı bir seviye
'Türkler yeni bir titan üretti!' ABD dergisi KAAN'ı F-35 ve F-22 ile kıyasladı: Farklı bir seviye ABD'nin en eski bilim ve teknoloji dergilerinden Popular Mechanics KAAN'ı yazdı. Sebastien Roblin imzalı yazıda KAAN, F-35, F-22 ve Hintlilerin ürettiği AMCA uçağıyla kıyaslandı. Bu bağlamda Roblin KAAN'a yönelik övgü dolu sözler kullandı.
2.03.2024 Dünya
KAAN'ı ABD'nin hiçbir ülkeye satmadığı F-22 ile karşılaştırdılar: Türkler bunu nasıl yaptı?
KAAN'ı ABD'nin hiçbir ülkeye satmadığı F-22 ile karşılaştırdılar: Türkler bunu nasıl yaptı? İngiltere merkezli havacılık dergisi Hush-Kit, KAAN'ı ABD'nin hiçbir ülkeye satmadığı F-22 savaş uçağı ile karşılaştırdı. Analizin yazarı Jim Smith, yazı boyunca şaşkınlığını gizleyemedi.
29.02.2024 Dünya
İngiliz savunma sitesi KAAN'ı yazdı: No F-35 no problem!
İngiliz savunma sitesi KAAN'ı yazdı: No F-35 no problem! İngiliz Savunma sitesi Forces, Türkiye'nin 5. nesil savaş uçağı kapsamında geliştirdiği 'KAAN' hakkında yayınladığı analizde Ankara'ya övgü dolu sözler kullandı.
28.02.2024 Dünya
F-35’ten daha üst teknoloji
F-35’ten daha üst teknoloji Türk Havacılık Uzay Sanayii Anonim Şirketi (TUSAŞ) Genel Müdürü Temel Kotil, milli muharip uçak KAAN’ın ilk uçuşuyla ilgili CNN Türk’e değerlendirmede bulundu.
24.02.2024 Gündem
Bakan Tunç'tan son dakika Can Atalay açıklaması
Bakan Tunç'tan son dakika Can Atalay açıklaması Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Anayasa Mahkemesi'nin Can Atalay'ın vekilliğinin düşürülmesinin iptali için yapılan 2 başvuruda karar verilmesine yer olmadığına hükmetmesine ilişkin açıklama yaptı.
23.02.2024 Gündem
Edirne'de Yunan dişçi rezaleti! 16 yaşındaki kız çocuğu ailesine yaşadıklarını anlatınca ortaya çıktı
Edirne'de Yunan dişçi rezaleti! 16 yaşındaki kız çocuğu ailesine yaşadıklarını anlatınca ortaya çıktı Özel bir poliklinikte görev yapan Yunanistan vatandaşı diş hekiminin, 16 yaşındaki kız çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu iddia edildi.
23.02.2024 Gündem
'Ceza' bilmecesi! Vatandaşlar isyan etti, fahri müfettişler 'biz kesmedik' dedi
'Ceza' bilmecesi! Vatandaşlar isyan etti, fahri müfettişler 'biz kesmedik' dedi Esenler Fatih Mahallesi'nde, Fahri Trafik Müfettişliği Büro Amirliği tarafından vatandaşlara gönderilen cezalar isyan ettirdi. Fahri müfettişler ise 'O cezaları biz kesmedik' diyerek kendilerini savundu.
23.02.2024 Gündem
Erzincan'da heyelan riski olan toprak kütlesine müdahale!
Erzincan'da heyelan riski olan toprak kütlesine müdahale! Erzincan’ın İliç ilçesindeki maden sahasında yaşanan toprak kayması sonrasında heyelan riski olan toprak kütlesine müdahale çalışmalarının devam ediyor.
23.02.2024 Gündem
TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil'den 'KAAN' mesajı: Zorun zorunu yaptık!
TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil'den 'KAAN' mesajı: Zorun zorunu yaptık! TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil, milli savaş uçağı KAAN’ın uçuşunun ardından ilk kez açıklamalarda bulundu. Kotil, "Zorun zorunu yaptık. Teknolojiyi seçerken de F-22 ve F-35'ten daha üst teknolojiyi seçtik. Bütün alt sistemleri Türkiye'de yapıldı." dedi.
23.02.2024 Haberler
Pençe-Kilit bölgesinde terör örgütüne darbe!
Pençe-Kilit bölgesinde terör örgütüne darbe! Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde tespit edilen 4 PKK'lı teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi.
23.02.2024 Gündem
TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil'den 'KAAN' mesajı: Zorun zorunu yaptık!
TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil'den 'KAAN' mesajı: Zorun zorunu yaptık! TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil, milli savaş uçağı KAAN’ın uçuşunun ardından ilk kez açıklamalarda bulundu. Kotil, "Zorun zorunu yaptık. Teknolojiyi seçerken de F-22 ve F-35'ten daha üst teknolojiyi seçtik. Bütün alt sistemleri Türkiye'de yapıldı." dedi.
23.02.2024 Ekonomi
KAAN'la 10 numara devrim! ‘Havacılığın şampiyonlar ligine girdik’
KAAN'la 10 numara devrim! ‘Havacılığın şampiyonlar ligine girdik’ Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, önceki gün KAAN’ın ilk uçuşunu yapmasının ardından TUSAŞ tesislerine tebrik ziyaretinde bulundu.
23.02.2024 Gündem
KAAN'dan tüyleri diken diken eden yeni görüntü: On numara devrim yaptınız!
KAAN'dan tüyleri diken diken eden yeni görüntü: On numara devrim yaptınız! Milli Muharip Uçak KAAN'ın uçuşuna ilişkin yeni ve uzun görüntüler paylaşıldı. Görüntülerde KAAN'ın kalkış anı, kokpit, uçağın iniş anı ve projede yer alan ekibin görüntülerine yer verildi.
22.02.2024 Haberler
KAAN'dan tüyleri diken diken eden yeni görüntü: On numara devrim yaptınız!
KAAN'dan tüyleri diken diken eden yeni görüntü: On numara devrim yaptınız! Milli Muharip Uçak KAAN'ın uçuşuna ilişkin yeni ve uzun görüntüler paylaşıldı. Görüntülerde KAAN'ın kalkış anı, kokpit, uçağın iniş anı ve projede yer alan ekibin görüntülerine yer verildi.
22.02.2024 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Temel Kotil ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.