Tenten

Tenten

Son dakika Tenten haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Tenten gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Tenten haber sayfamızda...

Tenten

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 104 tenten haberi bulunmuştur.
Çiziyorsak sebebi var
Çiziyorsak sebebi var İstanbul Comics and Art Festival’den “Çizgi Roman ile Belçika Turu” sergisine ve İzmir Uluslararası Mizah Festivali’ne İstanbul ve İzmirliler yılın son ayını çizgilerin evreninde geçirecek.
9.12.2023 Pazar
75 yıllık fantastik dünya küle döndü
75 yıllık fantastik dünya küle döndü ‘Çocukların içinden hiç çıkmak istemeyecekleri masal alemi’ Balat Oyuncak Müzesi alevlere teslim oldu. İçinde 75 yıllık oyuncakların da bulunduğu 2 katlı müzede çıkan yangın 1.5 saatte söndürüldü, geriye tarifsiz hüzün kaldı.
14.10.2023 Gündem
A Word Cevapları Nedir? A Word Tüm Seviye Cevapları
A Word Cevapları Nedir? A Word Tüm Seviye Cevapları A Word kelime oyunudur. Milyonlarca indirmesi bulunan bu oyunda 2000 seviye bulunur. Bölüm atladıkça cevapları bulmak da bir o kadar zorlaşır. Bu oyunda amaç altıgen harflerden oluşan kelimeleri bulmaktır. Seviye ilerledikçe bulunması istenen kelime sayısı da artar. Hem eğlendirici hem de öğretici özelliği bulunan oyunda puan toplayarak 20 farklı rozet kazanmak gerekir. Bu oyun zeka ve beyin egzersizi yapmaya yardımcı olur. A Word Kelime Oyunu nasıl oynanır? “A Word Cevapları” içeriğimizden detaylı bilgi alabilirsiniz.
26.09.2023 Oyun
Yaşasın kitaplar, yaşasın 23 Nisan!
Yaşasın kitaplar, yaşasın 23 Nisan! Bugünün çok sevilen, çok okunan yazarlarının belleklerinden silinmeyen kitapları 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı hediyesi olarak çocuklar için derledik, liste uzun: “Gizli Bahçe”, “Arı Maya”, “Karpatlar Şatosu”, “Sevimli İkizler”, “Küçük Prens”...
23.04.2023 Kültür Sanat
Hep çocuk kalanların sergisi
Hep çocuk kalanların sergisi Çocukların sevindiği büyüklerin övündüğü 23 Nisan bugün... Kadıköy Belediyesi Karikatür Evi’nde açılan “Geçmişten Günümüze Bir Yolculuk - Çocuk Dergileri” sergisi çocuklar ve hep çocuk kalanlar için adeta bir bayram hediyesi.
23.04.2023 Pazar
Belçika hakkında bilmeniz gerekenler
Belçika hakkında bilmeniz gerekenler Belçika'yı yakından tanımak için bir fırsat! Bir gün yolunuz Belçika'ya düşerse diye sizler için hem bilgilendirici hem de ilgi çekici özellikleri sıraladık. İşte Belçika'ya dair bilinmeyenler! Belçika'ya Molatik oluyoruz.
8.03.2022 Dünya
Tenten iyi yolculuklar diler
Tenten iyi yolculuklar diler Sınırların olmadığı bir dünya hayalimizden vazgeçmiş değiliz. Zira kaç yaşına gelirsek gelelim içimizde şarkı söyleyen 23 Nisan çocukları bizi hayatın bayram olacağına da inandırır, el ele mutlu olabileceğimize de… Biz bu hayale tutunup kalalım, dünya yeni bariyerlerle dikiliyor insanlığın karşısına. Aşı pasaportu bitmek bilmez evrak çilesinin son halkası olarak katıldı aramıza. Bir de elinizdeki pasaporta bakıp “Bu çizgiden ötesi yasak”lar var. Gelin görün ki pasaportunun etkinliği yetmiyormuş gibi onu adeta bir sanat eserine dönüştüren ülkeler de var.
13.02.2022 Kültür Sanat
Çocukların hiç çıkmak istemediği masal âlemi
Çocukların hiç çıkmak istemediği masal âlemi 'Keşke bütün gün burada kalsak, hiç çıkmasak.' Balat'taki oyuncak müzesine gelen tüm çocukların ortak dileği bu. Gün boyu masal âlemini gezen çocuklar, kendilerini bambaşka bir dünyada buluyor...
23.01.2022 Gündem
Tarkan: Bu fotoğrafları bilirsiniz
Tarkan: Bu fotoğrafları bilirsiniz Sıkı bir sosyal medya kullanıcısı olan Tarkan Tevetoğlu, son paylaşımıyla dikkat çekti. 49 yaşındaki ünlü şarkıcı, yıllar önce New York Moda Haftası'nda çekilen fotoğraflarını gözler önüne serdi.
5.11.2021 Cadde
Sergide buluştular
Sergide buluştular Bodrum Marina Yacht Club bünyesinde açılan Alternatif Sanat Mekanı meRQezart’ın düzenlediği ‘Home Tenten ve Bazı Güzel Sözcükler’ sergisi, önceki gün ziyaretçilerini ağırladı.
13.09.2021 Cadde
Tenten’in mirasçıları davayı kaybetti
Tenten’in mirasçıları davayı kaybetti Belçikalı çizer Hergé’nin vârisleri, geçen mart ayında ressam Edward Hoppper’ın “Gece Kuşları” adlı tablosuna Tenten’i romantik maceralar yaşarken yerleştiren Fransız sanatçı Xavier Marabout’ya dava açmıştı.
14.05.2021 Kültür Sanat
Hergé’nin vârisleri Fransız sanatçıya dava açtı
Hergé’nin vârisleri Fransız sanatçıya dava açtı Belçikalı çizer Hergé’in vârisleri, ressam Edward Hoppper’ın “Gece Kuşları” adlı tablosuna Tenten’i romantik maceralar yaşarken yerleştiren Fransız sanatçı Xavier Marabout’a dava açtı.
14.03.2021 Kültür Sanat
‘Çizgi roman’da en pahalı eser
‘Çizgi roman’da en pahalı eser Belçikalı çizgi roman yazarı Hergé’nin Tenten kahramanını konu alan ve kendisi tarafından yapılan bir resim, önceki gün Paris’teki Artcurial Müzayede Evi tarafından düzenlenen açık artırmada 3.2 milyon euroya alıcı buldu.
16.01.2021 Kültür Sanat
Yapay zekâ, savaş ve barış
Yapay zekâ, savaş ve barış Başlıkta “yapay zekâ” kelimesi olmasa, yazının Tolstoy’un ünlü savaş ve barış romanı ile alakalı olabileceği düşünülebilir...
18.10.2020 Dünya
Yeni bir ‘Tenten’ uyarlaması geliyor
Yeni bir ‘Tenten’ uyarlaması geliyor Fransız gazetesi Le Figaro’da yer alan bir habere göre yönetmen Patrice Leconte, önümüzdeki günlerde bir live action “Tenten” filmi için kamera karşısına geçmeyi planlıyor.
14.10.2020 Kültür Sanat
Minik Tenten’den “Çılgın Gazete”
Minik Tenten’den “Çılgın Gazete” Pandemide siz ekmek mi yaptınız? Peki, ya 7 yaşındaki Eren Güleç’in Antik Mısır tarihinden spora uzanan içeriğiyle “Çılgın Gazete”yi hazırladığını söylesem
7.06.2020 Pazar
Son dönemin ödüllü çizgi romanları
Son dönemin ödüllü çizgi romanları Çizgi romanlar son dönemde Türkiye’de okurun ilgisine mazhar olan bir tür. Biz de son dönemin ödüllü çizgi romanlarını derledik...
7.05.2020 Kültür Sanat
1 milyon dolarlık ‘Tenten’ kapağı
1 milyon dolarlık ‘Tenten’ kapağı Heritage Müzayede Evi’nin geçen hafta sonu yaptığı satışta ‘Tenten’ serisinin ilk yayımlanan kitabının kapağında kullanılan çizim, rekor bir fiyata alıcı buldu.
11.06.2019 Dünya
Tenten 90 yaşında
Tenten 90 yaşında Dünyanın en ünlü çizgi roman karakterlerinden Tenten’in bu hafta 90’ıncı yaşı kutlanıyor.
15.01.2019 Gündem
İspanya'da 6 yıl sonra ikinci kez restorasyon faciası
İspanya'da 6 yıl sonra ikinci kez restorasyon faciası İspanya'da tam 6 yıl önce bir kilisede yer alan 500 yıllık İsa freski 'Ecce Homo'nun başına gelen restorasyon faciası hafızalarımızdaki yerini koruyor. Hala daha ağlayacak halimize gülüyoruz. Koskoca, kaç yıllık sanat eserinin çocuk oyuncağına dönüşü sadece İspanya'yı değil tüm dünyayı ve sanatseverleri ayağa kaldırmıştı. Aradan 6 yıl geçti ve bu restorasyon faciası bir kez daha hem de yine İspanya'da yaşandı...
21.05.2019 Sanat
Kitaplık
Kitaplık FRANKFURT SEYAHATNAMESİ Ahmet Haşim / Kırmızı Kedi Yayınevi / 14 lira Kırmızı Kedi Yayınevi, Ahmet Haşim’in 1865-1930 yılları arasında çekilmiş fotoğraflarını bu kitap sayesinde Türkiye’de ilk kez yayımlıyor...
8.06.2018 Cumartesi
Mirkelam: Görünmez olsam banka soyardım
Mirkelam: Görünmez olsam banka soyardım Şarkıcı Mirkelam, Posta Gazetesi'nde yayınlanan 'Selin Keleş ile Tuhaf Sorular' bölümünün bu haftaki konuğu oldu.
12.05.2018 Cadde
'Tenten'e rekor fiyat
'Tenten'e rekor fiyat Dünyaca ünlü çizgi roman 'Tenten'in yaratıcısı Belçikalı tasarımcı Herge tarafından çizilen ve renklendirilen nadir sulu boya resim, 629 bin eurodan (yaklaşık 3 milyon 200 bin TL) satıldı.
5.05.2018 Cadde
Orijinal Tenten çizimi 500 bin dolara satıldı
Orijinal Tenten çizimi 500 bin dolara satıldı 1939 tarihli "Kral Ottokar'ın Hayaleti" macerasının orijinal çizimlerinden bir kare, Paris'teki müzayedede yarım milyon dolara alıcı buldu.
19.11.2017 Ekonomi
Tenten çizimine servet ödendi
Tenten çizimine servet ödendi Belçikalı ünlü çizer Herge’ye ait olan gerçek bir Tenten çizimi dün gerçekleştirilen açık artırmada 1 milyon 550 bin euroya yeni sahibinin oldu.
19.11.2016 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Tenten ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.