Termometre

Termometre

Son dakika termometre haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan termometre gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan termometre haber sayfamızda...

Termometre

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 311 termometre haberi bulunmuştur.
Bir kent buz tuttu! Dışarı çıkanın saçları, kirpikleri ve kaşları dondu
Bir kent buz tuttu! Dışarı çıkanın saçları, kirpikleri ve kaşları dondu  Ardahan'da etkili olan soğuk hava vatandaşlara zor anlar yaşattı. Dışarıda olanların kaş ve kirpikleri dondu.
31.01.2024 Gündem
Son dakika… Meteoroloji saat verdi! İstanbul dahil: Kar ve sağanak alarmı
Son dakika… Meteoroloji saat verdi! İstanbul dahil: Kar ve sağanak alarmı Meteoroloji haritayı güncelledi. Yetkililer İstanbul dahil birçok kent için yeni uyarıda bulundu. Kar yağışı bugün de aralıklarla devam edecek. İstanbul’un yanı başı Kırklareli ve Tekirdağ'da kar kalınlığı 10 santimetreyi buldu. Peki, kar yarın da devam edecek mi? İşte tüm yurdu bekleyen dava durumu detayları…
30.01.2024 Gündem
Bir kent buz tuttu! Termometre eksi 32'yi gördü, araçlar çalışmadı
Bir kent buz tuttu! Termometre eksi 32'yi gördü, araçlar çalışmadı Hava sıcaklığının sıfırın altında 32 dereceyi gördüğü Ardahan’da hayat durma noktasına geldi. Uzmanlar, meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı yetkililerin, vatandaşların ve özellikle sürücülerin dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiğini vurguladı.
30.01.2024 Gündem
Dışarıdan ev içeriden uyuşturucu imalathanesi! Şüpheliler hakkında karar verildi
Dışarıdan ev içeriden uyuşturucu imalathanesi! Şüpheliler hakkında karar verildi Samsun'da bir evin ışık, havalandırma, ısı ve iklimlendirme düzenekleri kurularak uyuşturucu imalathanesine dönüştürülmesiyle ilgili gözaltına alınan şüpheliler hakkında karar verildi.
8.01.2024 Gündem
Emoji Anlamları 2024: WhatsApp, Facebook ve Instagram'da En Çok Kullanılan Yüz, Kalp, El İşaretleri ve Hayvan Emojilerinin Anlamları
Emoji Anlamları 2024: WhatsApp, Facebook ve Instagram'da En Çok Kullanılan Yüz, Kalp, El İşaretleri ve Hayvan Emojilerinin Anlamları Emojiler WhatsApp, Twitter, Facebook, Snapchat, İnstagram gibi sosyal ağ platformlarında mesaj içeren ifadelerdir. Karşı tarafa yazılan mesajın anlamını desteklemek veya yüz ifadeleri anlatılmak isteneni ifade etmek için kullanılmaktadır. Teknolojinin gelişmesi akıllı telefonların hayatımıza girmesi ile birlikte kullanılmaya başlanmıştır. El, hayvan, insan, yüz ifadeleri, kalp ve çiçek gibi onlarca emoji bulunmaktadır. Emojilerin anlamı da kullanılan ifadeye göre değişiklik göstermektedir. WhatsApp yıldız, yüz, kalp, beyaz kalp, el işaretleri, hayvan, çiçek emojilerinin anlamları hakkında daha fazla bilgi almak için "Emojilerin Anlamı 2024” içeriğimize göz atabilirsiniz.
3.01.2024 Teknoloji
Pekin buz kesti
Pekin buz kesti Çin’in başkenti Pekin’de 72 yıl sonra soğuk hava rekoru kırıldı.
26.12.2023 Dünya
Türkiye'de antibiyotik alarmı! Direnç yüzde 70’lere yükseldi
Türkiye'de antibiyotik alarmı! Direnç yüzde 70’lere yükseldi  Vatandaşların ısrarlı antibiyotik taleplerinin dirence yol açtığına dikkat çeken Türkiye Acil Tıp Vakfı Yönetim Kurulu ve Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Şahin Çolak, “Bazı antibiyotiklere direnç yüzde 60-70’lere gelmiş durumda. Yeni moleküller artık çok zor bulunuyor. Elimizdeki dirençli olmayan antibiyotiklerin sayısı giderek azalıyor” dedi.
9.11.2023 Gündem
Termometre kırıld! Havaya karışan civa 2 kişiyi hastanelik etti
Termometre kırıld! Havaya karışan civa 2 kişiyi hastanelik etti Çankırı’nın Ilgaz ilçesinde kırılan termometreden yayılan civadan etkilenen 2 kişi hastaneye kaldırıldı.
9.11.2023 Gündem
Taş gibi yoğurt mayalamanın püf noktası: Yoğurt asla sulanmıyor ve ekşimiyor
Taş gibi yoğurt mayalamanın püf noktası: Yoğurt asla sulanmıyor ve ekşimiyor Yoğurt mayalama esnasında yapılan bu hatalar yoğurdun ekşimesine ve sulanmasına yola açıyor. Yoğurt nasıl mayalanır? Taş gibi yoğurt mayalamanın püf noktası ile yoğurt asla sulanmıyor ve ekşimiyor.
17.10.2023 Yemek
A Word Cevapları Nedir? A Word Tüm Seviye Cevapları
A Word Cevapları Nedir? A Word Tüm Seviye Cevapları A Word kelime oyunudur. Milyonlarca indirmesi bulunan bu oyunda 2000 seviye bulunur. Bölüm atladıkça cevapları bulmak da bir o kadar zorlaşır. Bu oyunda amaç altıgen harflerden oluşan kelimeleri bulmaktır. Seviye ilerledikçe bulunması istenen kelime sayısı da artar. Hem eğlendirici hem de öğretici özelliği bulunan oyunda puan toplayarak 20 farklı rozet kazanmak gerekir. Bu oyun zeka ve beyin egzersizi yapmaya yardımcı olur. A Word Kelime Oyunu nasıl oynanır? “A Word Cevapları” içeriğimizden detaylı bilgi alabilirsiniz.
26.09.2023 Oyun
Kocaeli'de orman yangını! Ekipler sevk edildi
Kocaeli'de orman yangını! Ekipler sevk edildi Kocaeli’nin Gebze ilçesinde otluk alandan başlayan ve ormana sıçrayan yangın 2 saatin ardından söndürüldü.
23.09.2023 Gündem
Adana’da termometre 38 dereceyi gösterdi: Hissedilen sıcaklık 40
Adana’da termometre 38 dereceyi gösterdi: Hissedilen sıcaklık 40 Türkiye’de birçok şehir sonbaharı yaşamaya başlarken Adana’da termometreler 38 dereceyi gösterdi. Parklar ve caddeler boş kaldı.
23.09.2023 Gündem
Periyodik Tablo ve Cetveli: Periyodik Sistemde Kaç Tane Element Vardır? Periyodik Tablo ve Sıralaması Nasıldır?
Periyodik Tablo ve Cetveli: Periyodik Sistemde Kaç Tane Element Vardır? Periyodik Tablo ve Sıralaması Nasıldır? Kimyasal elementlerin sınıflandırılması ile oluşan periyodik tablo özellikle lise öğrencilerinin karşısına çıkan konulardan bir tanesidir. Özellikle p, k, s elementi en çok merak edilen elementlerdendir. Periyodik cetvel, periyodik çizelge, periyodik sistem, element tablosu gibi pek çok farklı isimle de bilinmektedir. Periyodik tablo grup, periyot ve bloklara göre ayrılmaktadır. Artan atom numaralarına göre sıralanan elementler atom yarıçapı, iyonlaşma enerjisi, elektronegatiflik özelliklerine göre değişiklik göstermektedir. Periyodik cetveldeki elementlerin özellikleri nelerdir? Periyodik tablo ve grup isimleri ile ilgili detaylı bilgilere içeriğimizden ulaşabilirsiniz.
26.08.2023 Eğitim
Termometreler çıldırdı! Sıcaklık 40 derecenin üzerine çıktı
Termometreler çıldırdı! Sıcaklık 40 derecenin üzerine çıktı Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde hava sıcaklığı 40 dereceyi aşarken, sokaklar ve tarihi mekanlar boş kaldı. Özellikle tarihi mekanlarda bulunan işletmeler, gündüz iş yapamaz hale geldi.
6.08.2023 Gündem
İstanbul 43 derece! Klimalar yetmiyor... İşte en sıcak ilçe
İstanbul 43 derece! Klimalar yetmiyor... İşte en sıcak ilçe Meteoroloji Genel Müdürlüğü vatandaşları bugün için rekor sıcaklıklar konusunda uyarmıştı. Gün içinde ölçülen verilere göre, İstanbul başta olmak üzere birçok şehirde sıcaklıklar 43 dereceyi aştı.
26.07.2023 Gündem
Yer: Mardin! 51 derecelik sıcaklık camı çatlattı
Yer: Mardin! 51 derecelik sıcaklık camı çatlattı Mardin'in Nusaybin ilçesinde gölgede termometre 21 dereceyi gösterirken bir evin camı şiddetli sıcağa dayanamayıp çatladı.
25.07.2023 Haberler
Yer: Mardin! 51 derecelik sıcaklık camı çatlattı
Yer: Mardin! 51 derecelik sıcaklık camı çatlattı Mardin'in Nusaybin ilçesinde gölgede termometre 21 dereceyi gösterirken bir evin camı şiddetli sıcağa dayanamayıp çatladı.
25.07.2023 Gündem
Aşırı sıcaklara kısa bir mola! Perşembe günü 7 derece düşecek
Aşırı sıcaklara kısa bir mola! Perşembe günü 7 derece düşecek Türkiye’de etkili olan aşırı sıcaklar mevsim normallerine dönüyor. Birkaç gün daha etkisini sürdürecek olan kavurucu sıcaklar, 27 Temmuz Perşembe’den itibaren 7 derece düşecek.
24.07.2023 Gündem
Türkiye'yi sıcak çarptı! 40 kentte 40 alarmı
Türkiye'yi sıcak çarptı! 40 kentte 40 alarmı Türkiye’de Afrika sıcaklarının 20 Ağustos’a kadar etkili olacağı bildirildi. Yetkililer, 40 ilde hava sıcaklığının 40 derece ve üzerinde olacağı uyarısı yaptı.
23.07.2023 Gündem
Arabistan kavruluyor! Sıcaklık 47 derece
Arabistan kavruluyor! Sıcaklık 47 derece Son yüzyılın en sıcak Temmuz ayının yaşandığı günlerde Suudi Arabistan'da hava sıcaklığı 47 dereceyi geçti.
19.07.2023 Dünya
Cuma kritik seviye!
Cuma kritik seviye! Yurt genelinde 1 haftadır kavurucu sıcaklar etkili olurken, Meteorolojiden yeni bir sıcak hava dalgası uyarısı geldi. Bugünden itibaren 8 derece birden yükselecek sıcaklıklar birçok ilde 40 derecenin üzerine çıkarken, cuma günü ise kritik seviyeye ulaşması bekleniyor.
19.07.2023 Gündem
Antalya sahillerinde sıcak hava yoğunluğu
Antalya sahillerinde sıcak hava yoğunluğu Antalya'da hava sıcaklığının 40 dereceye çıkması ile sahillerde yoğunluk oluştu. Nem oranının da yüzde 12'ye düştüğü kentte, tatilciler denize girerek, serinledi.
18.07.2023 Gündem
Ürküten harita! Kırmızı veya bordo değil siyah
Ürküten harita! Kırmızı veya bordo değil siyah İsmini Dante'nin Cehennem'indeki bir canavardan tarihi sıcak hava dalgası özellikle Akdeniz çevresinde eşi benzeri görülmemiş bir harita ortaya çıkardı. Uydu verileri yüzey sıcaklığının 60 dereceyi aştığını gösterirken, yeni rekorların kırılması bekleniyor.
16.07.2023 Dünya
Çadır kentlerde ‘en sıcak gün’
Çadır kentlerde ‘en sıcak gün’ Hatay’da çadırlarda 45 dereceye yaklaşan sıcaklıklar nedeniyle depremzedeler zor anlar yaşıyor. Sıcakla birlikte artan kötü kokular, sivrisinekler, yılanlar da depremzedelerin yaşadığı kabusu katlıyor... Yazlık kıyafet ve vantilatöre acil ihtiyaç duyduklarını belirten depremzedeler, bir an önce koşulların görece daha iyi olduğu ve klima imkanı bulabildikleri konteyner kentlere yerleşmek istiyor...
15.07.2023 Gündem
Termometre  47 °C’yi gördü
Termometre 47 °C’yi gördü Afrika’dan gelen çöl sıcaklarının etkisine giren Türkiye’de sıcaklığın 50 dereceyi bulacağı öngörülürken, Adana’da termometreler 47’yi, Manisa’da 45’i, Antalya’da 42’yi İzmir’de ve Aydın’da 40’ı, İstanbul’da 39.7’yi gördü. Sağlık Bakanlığı, bugün rekor kırması öngörülen sıcaklığa karşı ‘Gerekmedikçe dışarı çıkmayın’ diye uyardı. Vatandaşlar ise serinlemek için deniz kenarına ve parklara akın etti. Sağlık uzmanları da sıcak sağlık eylem planı çıkarılmasını önerdi.
15.07.2023 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Termometre ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.