Sabaha kadar Kadir gecesi kutlaması
Sabaha kadar Kadir gecesi kutlaması Ramazan ayının 26’ıncı gecesi olan Kadir Gecesi’ne yönelik camiler farklı programlar düzenliyor. İstanbul’daki Bebek Camii akşamdan başlayıp sabaha kadar süren bir program hazırladı
31.07.2013 Gündem
Ahzab Suresi Okunuşu Ve Anlamı: Türkçe Tefsiri, Arapça Yazılışı, Fazileti, Diyanet Meali
Ahzab Suresi Okunuşu Ve Anlamı: Türkçe Tefsiri, Arapça Yazılışı, Fazileti, Diyanet Meali İslam dini, Kur’an-ı Kerim’de yer alan tüm surelerin faziletleri olduğuna işaret edilen bir dindir. Bu bağlamda Müslümanlar Kur’an’da yer alan sureleri sık sık tekrar etmektedir. Ahzab Suresi de bu bağlamda okunan sureler arasında yer almaktadır.
24.10.2023 Sureler
A’La Suresi Okunuşu Ve Anlamı: Türkçe Tefsiri, Arapça Yazılışı, Fazileti, Diyanet Meali
A’La Suresi Okunuşu Ve Anlamı: Türkçe Tefsiri, Arapça Yazılışı, Fazileti, Diyanet Meali A’la Suresi, ismi Allah’ın 99 isminden biri olan “el-A’la esmasından almaktadır. Bu bağlamda A’la sıfatının “yüce ve ulu” manasına geldiği kabul dilmektedir. Mekke’de nüzul eden sureler arasında bulunan A’la; Mushaf sırasına göre 87. sırada, tebliğ sırasına göre de 8. sırada yer almaktadır. A’la Suresinden önce ve sonra tebliğ olunan sureler ise sırasıyla Tekvir Suresi ile Leyl Suresi’dir. Bu sure Hz. Muhammed tarafından da Cuma ve bayram namazlarında okunduğu için Müslümanlar tarafından oldukça ilgi görmektedir.
24.10.2023 Sureler
Cum’a Suresi Okunuşu Ve Anlamı: Türkçe Tefsiri, Arapça Yazılışı, Fazileti, Diyanet Meali
Cum’a Suresi Okunuşu Ve Anlamı: Türkçe Tefsiri, Arapça Yazılışı, Fazileti, Diyanet Meali Kur’an-ı Kerim’in 62. suresi Cum’a suresidir. Toplam 11 ayetten oluşmaktadır. Sure adını 9.ayetinde geçen “Cum’a” kelimesinden almıştır. 9. ayette Cuma namazının müminlere farz olduğu duyurulmuştur.
24.10.2023 Sureler
İsra Suresi Okunuşu Ve Anlamı: Türkçe Tefsiri, Arapça Yazılışı, Fazileti, Diyanet Meali
İsra Suresi Okunuşu Ve Anlamı: Türkçe Tefsiri, Arapça Yazılışı, Fazileti, Diyanet Meali Kur’an-ı Kerim’in 17. Suresi olan İsra Suresi, faziletleri bakımından oldukça zengin kabul edilmektedir. 111 ayet-i kerimeden oluşan bu surenin ismi 1. Ayetinde geçen “isra” kelimesinden gelmektedir.
24.10.2023 Sureler
Rum Suresi Oku - Rum Suresi Okunuşu, Türkçe Anlamı, Fazileti ve Diyanet Meali
Rum Suresi Oku - Rum Suresi Okunuşu, Türkçe Anlamı, Fazileti ve Diyanet Meali Kur'an-ı Kerim'in 30. suresi olan Rum Suresi toplamda 60 ayetten oluşur. Mekke döneminde inen Rum suresi, adını ikinci ayetten almaktadır. Okuması oldukça faziletli olan bu surede genel olarak kıyametten Allah'ın varlı ve birliğine inanmayan ve Kureyş kabilesinin İslâm’a karşı olumsuz tutumu ele almıştır. Rum Suresi okunuşu, Türkçe anlamı, fazileti ve diyanet meali ilgili detaylı bilgilere içeriğimizden ulaşabilirsiniz.
24.10.2023 Sureler
Rad Suresi Okunuşu ve Anlamı - Rad Suresi Okunuşu, Türkçe Anlamı, Fazileti ve Diyanet Meali
Rad Suresi Okunuşu ve Anlamı - Rad Suresi Okunuşu, Türkçe Anlamı, Fazileti ve Diyanet Meali Kur’an-ı Kerimde yer alan sureler hem buradaki sıralanışa hem de indirilme sırasına göre numaralandırılmaktadır. Bu bağlamda, Rad Suresi Kur’an-ı Kerim’in 13. Suresi olarak bilinmektedir. Toplam 43 ayet-i kerimesi bulunan surenin Mekke içeriği Mekke’de nazil olan diğer sureler ile benzerlik göstermektedir. İndirme sırasına göre Rad Suresinin önünde Muhammed Suresi, arkasında ise Rahman Suresi yer almaktadır. Surenin ismi 13. ayette bahsedilen “ra’d” sözcüğünden gelmektedir. Bu bağlamda Rad teriminin kelime anlamı gök gürültüsü manasına gelmektedir. Okuması oldukça faziletli dualar arasında yer almaktadır. Rad Suresi okunuşu, Türkçe anlamı, fazileti ve diyanet meali ile ilgili detaylı bilgiye içeriğimizden ulaşabilirsiniz.
24.10.2023 Sureler
Nur Suresi Oku - Nur Suresi Okunuşu, Türkçe Anlamı, Arapça Yazılışı, Fazileti ve Diyanet Meali
Nur Suresi Oku - Nur Suresi Okunuşu, Türkçe Anlamı, Arapça Yazılışı, Fazileti ve Diyanet Meali Nur Suresi Kur'an-ı Kerim'de 24 suredir ve 64 ayetten oluşur. Okumadı oldukça faziletli sureler arasında yer almaktadır. Adını 35. ayette geçen nur kelimesinden almıştır. 31. ayeti üzerine çokça tartışmalar yer almaktadır. Surede şeriat kuralları, cezalar aile hayatına ait kurallar işlenmiştir. Nur Suresi okunuşu, Türkçe anlamı, Arapça yazılışı, fazileti ve diyanet meali ile ilgili detaylı bilgiye içeriğimizden ulaşabilirsiniz.
24.10.2023 Sureler
Şura Suresi Oku - Şura Suresi Okunuşu, Türkçe Anlamı, Fazileti ve Diyanet Meali
Şura Suresi Oku - Şura Suresi Okunuşu, Türkçe Anlamı, Fazileti ve Diyanet Meali Kur’an-ı Kerim'in 42. suresi olan Şura suresi toplam 53 ayetten oluşmaktadır. İnsanlara yol göstermesi için gönderilen 114 sureden bir tanesidir. Okuması oldukça faziletli olan bu sure adını 38. ayette geçen şura kelimesinden almıştır. Şura Türkçe Müslümanların aralarında işlerini danışarak yapmaları gereğini ifade eden anlamına gelir. 23. ve 26. ayetleri Medine’de diğer ayetleri Mekke'de indirildiğine inanılmaktadır. Şura Suresi okunuşu, Türkçe anlamı, fazileti ve diyanet meali ile ilgili detay bilgilere içeriğimizden ulaşabilirsiniz.
24.10.2023 Sureler
Enbiya Suresi Oku - Enbiya Suresi Okunuşu, Türkçe Anlamı, Tefsiri, Fazileti ve Diyanet Meali
Enbiya Suresi Oku - Enbiya Suresi Okunuşu, Türkçe Anlamı, Tefsiri, Fazileti ve Diyanet Meali Kur'an-ı Kerim'in 21. suresi olan Enbiya Suresi toplam 112 ayettir. Enbiya Suresi 321. sayfada başlayıp, 330. sayfada ise bitmektedir. Enbiya Türkçe anlamı, ‘peygamber’ demektir. Mekke’de indiğine inanılan sure peygamberlerin dini yayma sürecinden ve çeşitli özelliklerinden bahsettiği için bu ismi almıştır. Mekkeli paganların inançlarını eleştirmektedir. Enbiya ne demek, Enbiya Suresi kaç sayfa, son sayfası, kaçıncı cüz olduğunu, okunuşu, Türkçe anlamı, tefsiri, fazileti ve diyanet mealini merak edenler detaylı bilgiye içeriğimizden ulaşabilirler.
24.10.2023 Sureler
Taha Suresi Oku - Taha Suresi Okunuşu, Türkçe Anlamı, Arapça Yazılışı ve Meali
Taha Suresi Oku - Taha Suresi Okunuşu, Türkçe Anlamı, Arapça Yazılışı ve Meali Kur'an-ı Kerim'in 20. suresi olan Taha toplamda 135 ayetten oluşturmaktadır. Adını 1. suredeki Tah-Ha kelimesinden alan surenin Medine'de indiğine inanılmaktadır. Bazı hadis kaynaklarında yer alan bilgiye göre Hz. Ömer’in bu sûre vesilesiyle Müslüman olduğu rivayet edilir. Surede insanlara önderlik etmesi için peygamberlerin görevlendirildiği belirtilmiştir. Taha Suresi okunuşu, Türkçe anlamı, Arapça yazılışı ve meali ile ilgili detayları merak ediyorsanız içeriğimize göz atabilirsiniz.
24.10.2023 Sureler
Namaz ile İlgili Ayetler ve Hadisler: Namazın Önemini Anlatan Ayetler ve Hadisler Nelerdir?
Namaz ile İlgili Ayetler ve Hadisler: Namazın Önemini Anlatan Ayetler ve Hadisler Nelerdir?  İslam’ın 5 şartından biri olan namaz Müslümanlar için günde 5 vakit farz olarak emredilmiştir. Dinin direği olarak kabul edilen namaz sabah, öğle, ikindi, akşam ve yatsı şeklinde kılınır. Namazın önemini vurgulayan ayetler Kur’an-ı Kerim’de ve Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (S.A.V) hadislerinde de geçmektedir. Namazın önemini anlatan ayetler ve hadisleri merak ediyorsanız “Namaz ile İlgili Ayetler ve Hadisler” içeriğimize göz atabilirsiniz.
28.08.2023 Dini Bilgiler
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çok net Ayasofya mesajı: 'Saldırı anlamı taşıyor!'
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çok net Ayasofya mesajı: 'Saldırı anlamı taşıyor!' Son dakika haberine göre; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Sakarya'nın Hendek ilçesinde meydana gelen havai fişek patlamasına ilişkin son dakika bilgilerini paylaştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, fabrikada 189 personelin olduğunu bildirdi. Yaralı sayısı 1'i ağır olmak üzere 74 kişinin olduğunu açıkladı. Vefat sayısının ise 2 olduğunu bildirdi. Daha sonra Levent Camii Temel Atma Töreni'ne katılan Erdoğan, "Ülkemize Ayasofya konusunda yöneltilen ithamlar, doğrudan egemenlik hakkımıza saldırı anlamını taşımaktadır." dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Levent'teki camiye "Barbaros Hayrettin Paşa" adını verdiklerini açıkladı.
3.07.2020 Siyaset
Cuma namazı saat kaçta, hangi camilerde kılınacak? 12 Haziran cuma namazı kılınacak olan camiler ve namaz vakitleri
Cuma namazı saat kaçta, hangi camilerde kılınacak? 12 Haziran cuma namazı kılınacak olan camiler ve namaz vakitleri Cuma namazı için kısa bir süre kala müslümanlar hangi camilerde cuma namazı kılınabileceğini araştırmaya devam ediyor. Corona virüs nedeniyle uzun bir süredir camilerde cemaat ile namaz kılınması yasaklanmıştı. 18 Mayıs'ta gerçekleştirilen kabine toplantısının ardından alınan karar ile 29 Mayıs itibariyle camilerde öğle, ikindi ve cuma namazının gerekli tedbirler alındıktan sonra kılınabileceği duyurulmuştu. 29 Mayıs ve 5 Haziran'da cuma namazını camilerin avlularında kılan binlerce müslüman hangi camilerde cuma namazı kılınacak sorusuna yanıt aramaya başladı. Peki Cuma namazı saat kaçta?
12.06.2020 Gündem
Cuma namazı hangi camilerde, saat kaçta kılınacak? 29 Mayıs Cuma namazı kılınacak camiler belirlendi! İşte kurallar...
Cuma namazı hangi camilerde, saat kaçta kılınacak? 29 Mayıs Cuma namazı kılınacak camiler belirlendi! İşte kurallar... Cuma namazı kılınacak camiler belirlendi. Bugün kılınacak olan Cuma namazı hakkında bilgilenmek isteyenler arayışa koyuldu. Corona virüs nedeniyle son zamanlarda kapatılan camilerde cuma namazı kılınmıyordu. Normalleşme tarihlerinin açıklanmasıyla birlikte cuma namazının bugün nerede kılınacağı merak konusu oldu. İstanbul Valiliği, bugün cuma namazı kılınacak olan camileri açıkladı. Peki cuma namazı hangi camilerde, saat kaçta kılınacak? İşte 29 Mayıs 2020 Cuma namazı hakkında bilinmesi gerekenler...
29.05.2020 Gündem
Diyanet'ten son dakika cuma namazı açıklaması! Corona virüs görülen ülkelerde...
Diyanet'ten son dakika cuma namazı açıklaması! Corona virüs görülen ülkelerde... Gelen son dakika haberine göre, Diyanet İşleri Başkanlığı, Din İşleri Yüksek Kurulu, "Corona virüs görülen ülkelerde yüksek risk grubundaki Müslümanlar, cuma namazı yerine evlerinde öğle namazı kılabilir." açıklamasını yaptı.
13.03.2020 Gündem
Kasten öldürme suçundan yargılanan eski hakimin davası
Kasten öldürme suçundan yargılanan eski hakimin davası Küçükçekemce'de  6 Temmuz 2018 tarihinde  Cengiz E’nin balkondan düşerek hayatını kaybetmesine ilişkin "Kasten öldürme" suçundan yargılanan tutuksuz sanıklar eski hakim ve noter Mehmet E.A. ile eşi M.A.’ ilk kez hakim karşısına çıktı. Savunma yapan Mehmet E. A. “İsnat edilen tüm suçlamaları reddediyorum, ben kimseyi öldürmedim.” dedi.
27.02.2020 Gündem
Ramazan ayında okunacak dualar ve yapılacak ibadetler nelerdir?
Ramazan ayında okunacak dualar ve yapılacak ibadetler nelerdir? Ramazan-ı şerif, 11 ayın sultanı ve en değerli aydır. İçerisinde Kadir Gecesi gibi özel bir gece barındıran ve yapılan ibadetlerin kat kat sevaplar kazandırdığı bu ay, mümkün olduğunca verimli şekilde geçirilmelidir. Farklı dualar ve ibadetler eşliğinde geçirilen bir ramazan ayı, hakkıyla istifade edilen bir ay olur.
31.05.2018 Gündem
Ölümden sadece 2 dakika ile kurtulmuşlar
Ölümden sadece 2 dakika ile kurtulmuşlar Afrin bölgesinden atılan roketin düştüğü Kilis’teki camide namaz 2 dakika önce kılınınca daha fazla can kaybının yaşanmadığı ortaya çıktı
26.01.2018 Gündem
Erdoğan’a doğum gününde sürpriz!
Erdoğan’a doğum gününde sürpriz! Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Kısıklı’daki evinin önünde doğum günü sürprizi ile karşılaştı.
26.02.2016 Siyaset
Erdoğan'a evinin önünde sürpriz!
Erdoğan'a evinin önünde sürpriz! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan cuma namazı için İstanbul'daki evinden çıkarken sürprizle karşılaştı.
26.02.2016 Siyaset
Erdoğan'a evinin önünde sürpriz!
Erdoğan'a evinin önünde sürpriz! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan cuma namazı için İstanbul'daki evinden çıkarken sürprizle karşılaştı.
26.02.2016 Siyaset
Davutoğlu, bayram namazını Ulu Cami'de kıldı
Davutoğlu, bayram namazını Ulu Cami'de kıldı Başbakan Ahmet Davutoğlu, bayram namazını Ulu Cami'de kıldı. Bayram namazı sonrası açıklama yapan Başbakan Davutoğlu, "İnşallah bu zor günler geçecek" dedi. Davutoğlu bir gazetecinin sorusunu yanıtlarken de "Diyarbakır'a seçim için gelmedim" ifadesini kullandı.
24.09.2015 Siyaset
Binlerce çocuk aynı anda namaza başladı
Binlerce çocuk aynı anda namaza başladı Tüm-Din-DER'in Fatih Camisi'nde düzenlediği "7 yaşındayım namaza başlıyorum" etkinliğe, yaklaşık 8 bin çocuk katıldı
6.10.2013 Gündem
Oslo olmuyorsa başka yer olur
Oslo olmuyorsa başka yer olur Başbakan Erdoğan, Kürt sorununu çözmek için müzakereleri yeniden başlatılabileceklerini söyleyerek “Her an olabilir. Milletimin, ülkemin ve o anaların akan gözyaşlarının dinmesine vesile olacaksa biz bunu yaparız” dedi
28.09.2012 Siyaset