Thk

Thk

Son dakika THK haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan THK gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan THK haber sayfamızda...

Thk

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 677 thk haberi bulunmuştur.
İşte Türkiye'nin En Etkin 50 Teknoloji Lideri
İşte Türkiye'nin En Etkin 50 Teknoloji Lideri Teknolojinin iş hayatına olan etkisinin ve dijital dönüşüm çalışmalarının zirveye çıktığı 'yapay zeka çağı'nda teknoloji liderleri şirketleri geleceğe taşıyor...
15.04.2024 Milliyet Executive
AK Partili Osman Karaaslan, Ankara'da son yolculuğuna uğurlandı
AK Partili Osman Karaaslan, Ankara'da son yolculuğuna uğurlandı Ankara'da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden AK Parti Genel Merkez Ar-Ge ve Eğitim Başkan Yardımcısı Osman Karaaslan (42), son yolculuğuna uğurlandı.
29.03.2024 Gündem
Şehit Fethi Bey ölümünün 110. yılında Fethiye'de anıldı
Şehit Fethi Bey ölümünün 110. yılında Fethiye'de anıldı Türk havacılık tarihinin ilk şehit pilotu Yüzbaşı Tayyareci Fethi Bey, vefatının 110'uncu yılında düzenlenen törenle ismi verilen Fethiye'de anıldı. Törene, 'Solotürk' ekibinin gösteri uçuşu damga vurdu.
27.02.2024 Haberler
OGM'nin filosuna 4 yeni yerli uçak geliyor
OGM'nin filosuna 4 yeni yerli uçak geliyor Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey, 2023'te yerli 2 yangın söndürme helikopteri, 4 yangın söndürme uçağı ile 1 keşif uçağının eklendiği filoya bu yıl 4 uçak ve 1 helikopterin daha geleceğini söyledi. Karacabey, İnsansız Hava Araçları (İHA) ile yerli hava gücü sayısının 2024'te toplamda 19'a ulaşacağını belirtti.
25.01.2024 Ekonomi
Uzay Komutanlığı kurulacak: Kıymetli gençleri aramıza bekliyoruz
Uzay Komutanlığı kurulacak: Kıymetli gençleri aramıza bekliyoruz MSB, Uzay Komutanlığı’nın kurulması için harekete geçti. TSK'ya bağlı Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nın bünyesinde kurulacak olan Uzay Komutanlığı’nın çalışmaları resmen başladı.
10.11.2023 Gündem
Trakya'da 29 Ekim coşkusu Cumhuriyet'in 100'üncü yıl coşkusu
Trakya'da 29 Ekim coşkusu Cumhuriyet'in 100'üncü yıl coşkusu Trakya genelinde, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, düzenlenen etkinliklerle coşkuyla kutlandı. Cumhuriyet'in 100'üncü yılında düzenlenen törenlerde çok sayıda kişi ellerinde Türk bayraklarıyla katıldı.
29.10.2023 Gündem
Kıbrıs’a çıkacak çıkarma gemisi yoktu
Kıbrıs’a çıkacak çıkarma gemisi yoktu THK-5A hafif nakliye uçağı üretimi gerçekleştirerek, söz konusu uçağın ambülans versiyonunu Danimarka’ya ihraç eden Türk Hava Kurumu (THK) uçak fabrikası MKEK’ye devredilmiş, ancak söz konusu fabrika daha sonra tekstil fabrikasına dönüştürüldü.
28.10.2023 Gündem
Cumhuriyet dönemi ve ilk silah fabrikaları
Cumhuriyet dönemi ve ilk silah fabrikaları İzmir Kongresi’nde, hammaddesi yurt içinde yetişen veya yetiştirilebilen sanayi dalları kurulması gerektiğine ve el işçiliğinden, küçük imalattan süratle fabrikaya veya büyük işletmeye geçilmesi gerektiği kararları alındı.
28.10.2023 Gündem
Eskişehir'de korku dolu anlar: 1 pilot öldü, 1 pilot yaralı
Eskişehir'de korku dolu anlar: 1 pilot öldü, 1 pilot yaralı Eskişehir'de Yelkenkanat Tekamül Eğitimi’nde pilot Tolga Kandilli ve pilot Murat Demirok’un yelkenkanatları kalkıştan yaklaşık 10 dakika sonra havada çarpıştı.
20.09.2023 Gündem
‘Hayranlık uyandıran Teknofest kuşağı geliyor’
‘Hayranlık uyandıran Teknofest kuşağı geliyor’ Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, “Artık başkalarının geliştirdiği teknolojileri hayranlıkla seyreden değil, kendi geliştirdiği teknolojilerle hayranlık uyandıran Teknofest kuşağı geliyor” dedi.
31.08.2023 Ekonomi
Festivalin son gösterisi olan Solo Türk’ten muhteşem kapanış
Festivalin son gösterisi olan Solo Türk’ten muhteşem kapanış Eskişehir’de 2’ncisi düzenlenen THK Havacılık Festivali’nin son gününde Solo Türk izleyenleri kendine hayran bıraktı.
27.08.2023 Haberler
Solo Türk'ten nefes kesen gösteri! 'Uçamasak da onları izlemek yetiyor'
Solo Türk'ten nefes kesen gösteri! 'Uçamasak da onları izlemek yetiyor' Eskişehir’de 2’ncisi düzenlenen THK Havacılık Festivali’nin son gününde Solo Türk izleyenleri kendine hayran bıraktı.
27.08.2023 Gündem
Türkiye’nin ilk kadın akrobasi pilotu konuştu: Yeni Menekşe ile göklerdeydim
Türkiye’nin ilk kadın akrobasi pilotu konuştu: Yeni Menekşe ile göklerdeydim Eskişehir’de düzenlenen THK Havacılık Festivali’nde uçuş yapan Türkiye’nin ilk kadın akrobasi pilotu Semin Öztürk Şener konuştu. Semin Öztürk Şener yaptığı açıklamada, "Bu sene ise Yeni Menekşe ile göklerdeydim. Gerçekten benim için çok duygusal anlar burada olmak, buranın atmosferi çok başka." ifadelerini kullandı.
27.08.2023 Gündem
'Yok artık' dedirten sözler! 'Binmeden önce taksicinin nereye gideceğini sor'
'Yok artık' dedirten sözler! 'Binmeden önce taksicinin nereye gideceğini sor' Beylikdüzü'nde müşterisinin söylediği adrese gidemeyeceğini söyleyen taksici, kadına, "Binmeden önce taksicinin nereye gideceğini sor" diye de tavsiye verdi. Yaşanan o anlar cep telefonu kamerasına yansıdı.
18.07.2023 Gündem
Beylikdüzü'nde taksiciden müşteriye ilginç tavsiye: Binmeden önce taksicinin nereye gideceğini sor
Beylikdüzü'nde taksiciden müşteriye ilginç tavsiye: Binmeden önce taksicinin nereye gideceğini sor Beylikdüzü'nde müşterisinin söylediği adrese gidemeyeceğini söyleyen taksici, kadına "Binmeden önce taksicinin nereye gideceğini sor" diye de tavsiye verdi. Yaşanan o anlar cep telefonu kamerasına anbean yansıdı.
18.07.2023 Haberler
Lisede maaş gibi burs alacaklar
Lisede maaş gibi burs alacaklar Asgari ücrete varan miktarda burslar, yurt, servis, bilgisayar… Başarılı öğrencilere her türlü desteği sunan devlet liselerinin arasında iş imkânı sağlayanlar da var.
12.07.2023 Eğitim
Tekirdağ'da feci kaza! Yamaç paraşütü denize çakıldı: Kurtarılamadı
Tekirdağ'da feci kaza! Yamaç paraşütü denize çakıldı: Kurtarılamadı Tekirdağ’ın Şarköy ilçesinde yamaç paraşütü ile uçuş yapan Necip Ferhat Yayla, paraşütün iplerinin dolaşması nedeniyle 200 metre yükseklikten denize düştü. Hastaneye kaldırılan Yayla, tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.
28.06.2023 Gündem
'Uçan kanat' yapısı Anka-3'te kullanıldı: En iyilere meydan okuyor
'Uçan kanat' yapısı Anka-3'te kullanıldı: En iyilere meydan okuyor Hava araçlarının en özel tasarımlarından biri 'uçan kanat' yapısı son olarak TUSAŞ'ın yerli imkanlarla geliştirdiği ANKA-3'te kullanıldı. Birçok ülke bu tasarım üzerinde çalışırken, Türkiye bu alanda 'en iyilere' meydan okuyan projesini başlattı.
26.06.2023 Ekonomi
Kurban derilerinden ekonomiye 10 milyar liralık katkı bekleniyor
Kurban derilerinden ekonomiye 10 milyar liralık katkı bekleniyor Türk Hava Kurumu (THK), Kurban Bayramı'nda kurban derilerinin zayi olmaması ve ekonomiye kazandırılması için 800 kişilik uzman personeli ile çalışacak. THK Başkanı Ali Yüksel, Türkiye Deri Sanayicileri Derneği verilerine göre geçen yıl toplanan hayvan derilerinin işlenmiş halinin 5 milyar lira olduğunu, bu yıl işlenmiş haliyle 10 milyar liralık ekonomiye katkı sağlanmasının beklendiğini söyledi.
22.06.2023 Ekonomi
Madelet Grabbe Başusta'nın hayatını konu alan belgeselin galası yapıldı
Madelet Grabbe Başusta'nın hayatını konu alan belgeselin galası yapıldı Türk havacılık tarihinin önemli kadın isimlerinden, Madelet Grabbe Başusta'nın hayatını konu alan 'Madelet-Rüzgara Karşı Uzun ve Cesur Bir Yürüyüşün Öyküsü' belgeselinin galası yapıldı.
9.06.2023 Kültür Sanat
Acemi yabancı pilot uyarısı
Acemi yabancı pilot uyarısı Son 2 haftada meydana gelen yamaç paraşütü kazalarında 2 kişi öldü, 22 kişi yaralandı. Acemi yapancı pilotların daha sık kaza yaptığını belirten Yamaç Paraşütü Pilotları Kooperatif Başkanı Arıkan, bu kişilerin ‘para uğruna’ çalıştırıldığını söylüyor.
6.05.2023 Gündem
Kılıçdaroğlu: Çok kutuplaştık artık birleşelim
Kılıçdaroğlu: Çok kutuplaştık artık birleşelim CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Millet Bulaşmaları kapsamında Balıkesir'de halka seslenerek, "Bir siyasetçinin ötesinde sade bir vatandaş olarak söylüyorum. Bir değişime ihtiyacımız var. Çok kutuplaştık artık birleşelim. Artık birlik zamanı. Kavganın değil, barışmanın zamanı. Birbirimize şöyle veya böyle sert sözler söyleme zamanı değil. Türkiye'nin içinde bulunduğu bu karamsar atmosferi aşma zamanı" dedi.
27.04.2023 Gündem
ATAK-2 ilk kez motor çalıştırdı! 'Hafta sonuna kadar uçurmaya çalışıyoruz'
ATAK-2 ilk kez motor çalıştırdı! 'Hafta sonuna kadar uçurmaya çalışıyoruz' Kamuoyunda "ATAK-2" olarak bilinen Ağır Sınıf Taarruz Helikopteri, ilk kez motor çalıştırdı. TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil projenin detaylarını açıkladı. Kotil, "Bu hafta sonuna kadar uçurmaya çalışıyoruz" dedi.
26.04.2023 Ekonomi
Antalya'da paraşüt denize düştü! 1 ölü, 1 yaralı
Antalya'da paraşüt denize düştü! 1 ölü, 1 yaralı Antalya’nın Alanya ilçesinde tandem (ikili) pilotaj eğitim uçuşu sırasında yamaç paraşütü, denize düştü. Kursiyerden Gülsüm Çelik (40) hayatını kaybetti, Sümeyye Al (26) ise yaralandı.
23.04.2023 Gündem
Ünsal Ban tekrar tutuklandı
Ünsal Ban tekrar tutuklandı Boşanma aşamasındaki eşi AK Parti Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu'na ait kişisel verileri Sedat Peker'e gönderdiği iddiasıyla dün tutuklu yargılandığı davada tahliye edilen eski Türk Hava Kurumu (THK) Üniversitesi Rektörü Ünsal Ban, 'suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama' suçundan tekrar tutuklandı.
14.02.2023 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Thk ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.