Tihek

Tihek

Son dakika TİHEK haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan TİHEK gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan TİHEK haber sayfamızda...

Tihek

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 58 tihek haberi bulunmuştur.
Bakan Tunç: Gazze’de tüm hakların temeli olan yaşam hakkı nerede?
Bakan Tunç: Gazze’de tüm hakların temeli olan yaşam hakkı nerede? Katıldığı sempozyumda konuşan Bakan Tunç, “Gazze’de insan hakları nerede? Masum sivil insanlar katledilirken, küvözdeki bebekler dahi öldürülürken tüm hakların temeli olan yaşam hakkı nerede? Masum insanların elektriğini keserek onları ölüme mahkum etmek mi insan hakkı?” dedi.
7.12.2023 Gündem
Şiddete sıfır tolerans için kamuda işbirliği
Şiddete sıfır tolerans için kamuda işbirliği Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzalı “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele ile İlgili Cumhurbaşkanlığı Genelgesi” Resmi Gazete’de yayımlandı.
26.11.2023 Gündem
Bakan Tunç: Masum siviller, bebekler, çocuklar, dünyanın gözü önünde katlediliyor
Bakan Tunç: Masum siviller, bebekler, çocuklar, dünyanın gözü önünde katlediliyor Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu (TİHEK) tarafından Ankara’da düzenlenen 'Cumhuriyet’in 100’ünü Yılında Türkiye’de İnsan Hakları Sempozyumu'nda konuştu.
25.10.2023 Gündem
Hakaret edip, yüzüne para atmıştı! 'Yaşlı kadına eziyet' soruşturmasında karar
Hakaret edip, yüzüne para atmıştı! 'Yaşlı kadına eziyet' soruşturmasında karar Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu, İstanbul'da özel bir hastanenin yoğun bakımında yaşlı hastaya kötü muamelede bulunulmasına ilişkin soruşturmada karar çıktı.
15.10.2023 Gündem
Bekara ev vermeyen ev sahibine ceza!
Bekara ev vermeyen ev sahibine ceza! Medeni hal nedeniyle bekara ev vermeyen ev sahiplerine kötü haber! 90 bin lira ceza uygulandı.
24.08.2023 Ekonomi
Noterlere ‘iki şahit’ kıskacı
Noterlere ‘iki şahit’ kıskacı Devlet kurumları, eğitimi ne olursa olsun görme engellileri okur-yazar kabul etmeyerek “iki şahit” uygulamasını sürdüren noterleri “kıskaca” aldı.
8.08.2023 Gündem
Asıl engel sizin vicdanınızda
Asıl engel sizin vicdanınızda Türkiye’nin ilk görme engelli diplomatı Dilek Ertürk, Fethiye’de gittiği noterde, vekâlet işlemi için öne sürülen ‘iki şahit’ şartını ağlayarak kabul etmek zorunda kaldı. Uygulamanın kaldırılması için mücadele edip hukuki zafer kazanan Türkiye İnsan Hakları Eşitlik Kurumu üyesi Ertürk yaşadıklarını Milliyet’e anlattı...
6.08.2023 Gündem
Ev kiralamak isteyen öğrenci hayatının şokunu yaşadı! 'Evimiz aileye, bayan öğrenciye uygundur'
Ev kiralamak isteyen öğrenci hayatının şokunu yaşadı! 'Evimiz aileye, bayan öğrenciye uygundur' Yüksek öğrenimini sürdürmek için gittiği şehirde ev kiralamak isteyen genç, emlakçı ve ev sahibinin, 'Evimiz aileye, bayan öğrenciye uygundur' cevabıyla sarsıldı.Hayatının şokunu yaşayan erkek öğrencinin müracaatını değerlendiren Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu (TİHEK), önemli bir karara imza attı.
17.07.2023 Ekonomi
Bekara ev vermeyen 10 bin lira tazminat ödeyecek
Bekara ev vermeyen 10 bin lira tazminat ödeyecek Çalışmak için gittiği şehirde, ev kiralamak isteyen genç kadın, emlakçı ve ev sahiplerinin 'Bekara ev yok' cevabıyla sarsıldı. Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu (TİHEK), emlakçı ve ev sahibi karı-kocanın ayrımcılık yasağı ihlali yaptığına hükmetti. Kurum, beraka ev vermeyen emlakçı ve ev sahiplerini 10'ar bin lira para cezasına çarptırdı.
11.04.2023 Ekonomi
TİHEK’ten ‘Uluslararası Eğitim Günü’ açıklaması
TİHEK’ten ‘Uluslararası Eğitim Günü’ açıklaması Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu (TİHEK), “Uluslararası Eğitim Günü” vesilesiyle açıklama yayınladı.
25.01.2023 Eğitim
Türkiye Yaşlı Hakları Raporu hazırlandı
Türkiye Yaşlı Hakları Raporu hazırlandı Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu (TİHEK) ile Ankara Üniversitesi Yaşlılık Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (YAŞAM) iş birliğiyle hazırlanan “Türkiye Yaşlı Hakları Raporu”nun içeriği tanıtıldı.
10.10.2022 Eğitim
Hastanede isyan ettiren saygısızlık! Gözaltılar var
Hastanede isyan ettiren saygısızlık! Gözaltılar var Ataşehir’deki Özel Bayındır Hastanesi’nde çalışanların, yoğun bakımdaki yaşlı kadının yüzüne para saçması, küfür ve alaycı sözleri infial yarattı. Bakan Koca, hastanenin faaliyetlerinin durdurulduğunu açıklarken olayla ilgili gözaltılar başladı. Öte yandan rezaletle ilgili ses kaydı iddiası da şoke etti.
6.10.2022 Gündem
Nezarethanelere ‘acil butonu konulsun’ önerisi
Nezarethanelere ‘acil butonu konulsun’ önerisi Türkiye İnsan Hakları Eşitlik Kurumu (TİHEK), nezarethanelerde tutulan kişilerin ihtiyacı ve acil bir durumu söz konusu olduğunda “kameraya el sallayarak kolluk güçlerine haber verme” uygulamasının sakıncalı olduğunu belirterek, “benzeri durumları daha sıkı takip edilebilmek için odalara acil butonu konulması”nı istedi.
20.09.2022 Gündem
Görme engelli avukat Ören’den ayrımcılığa karşı hukuk zaferi!
Görme engelli avukat Ören’den ayrımcılığa karşı hukuk zaferi! Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesinde 23 yıldır avukat olarak görev yapan, aynı zamanda arabulucu ve uzlaştırmacı olan görme engelli Müjgan Bilgen Ören, noterde vekaletname çıkarmak isterken görme engelli olduğu için iki şahit bulundurması istenince “engellilere ayrımcılık yapıldığı” gerekçesiyle hukuk mücadelesi başlattı.
16.08.2022 Gündem
Bekara ev vermedi 5 bin TL ceza yedi
Bekara ev vermedi 5 bin TL ceza yedi Yazlık kiralamak isteyen Y.K. isimli gencin ‘Bekara ev yok’ cevabını alması üzerine başvurduğu Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu, emsal nitelikte bir karara imza attı; ev sahibine ayrımcılık yasağını ihlal ettiği gerekçesiyle 5 bin lira para cezası verdi.
9.08.2022 Gündem
'Bekara ev yok' diyen şimdi yandı
'Bekara ev yok' diyen şimdi yandı Üç kuzeniyle birlikte tatil beldesindeki yazlığı kiralamak isteyen genç, mülk sahibinin 'Bekara ev yok' cevabıyla sarsıldı. Yaşadıklarına üzülen genç, Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu'na (TİHEK) başvurdu.
8.08.2022 Ekonomi
‘Geri itmelerin sıradanlaşması endişe verici’
‘Geri itmelerin sıradanlaşması endişe verici’ Yunanistan’ın geri itmeleri sonucu hayatını kaybeden mültecilerin sayısı her geçen gün artarken, Türkiye İnsan Hakları ve Eşitli Kurumu (TİHEK) hazırladığı raporla, Yunanistan başta olmak üzere tüm Avrupa’ya ve uluslararası kurumlara “geri itmeleri durdurun” çağrısı yaptı.
28.07.2022 Siyaset
Kılıç: İnsan ticareti yeni kölelik biçimi
Kılıç: İnsan ticareti yeni kölelik biçimi Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu Başkanı Kılıç Türkiye’nin ilk ‘İnsan Ticareti Raporu’nu Milliyet’e anlattı. Kılıç, ‘İnsan ticareti yeni kölelik biçimi, kölelik insan ticaretiyle sürüyor’ ifadelerini kullandı.
26.07.2022 Gündem
Ten renginden dolayı ev vermeyen emlakçıya ceza
Ten renginden dolayı ev vermeyen emlakçıya ceza Eşi ve iki çocuğuyla birlikte beğendiği evi kiralamak için gittiği emlak müşavirliğinde, ''Üzgünüz ama siyahileri sitemize kabul etmiyoruz'' cevabıyla hayatının şokunu yaşadı,. Emlakçının bu ırkçı davranışını 'ayrımıcılık' olarak nitelendiren Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu (TİHEK), emlakçıya 5 bin TL para cezası kesti.
22.07.2022 Gündem
TİHEK ‘Çin Modeli’ önerdi
TİHEK ‘Çin Modeli’ önerdi Türkiye İnsan Hakları Eşitlik Kurumu (TİHEK) Başkan Yardımcısı Yılmaz Bölükbaşı, TBMM Yaşlıların Sorunlarını Araştırma Komisyonu’nda yaşlıların deneyim ve tecrübelerinden yararlanılması gerektiğini kaydetti. Toplumsal sorunların çözümünde “yaşlılardan” faydalanma önerisinde bulunan Bölükbaşı, Çin Modelini örnek gösterdi.
20.07.2022 Gündem
Yaşlı bireylere ‘huysuz’ demeyin
Yaşlı bireylere ‘huysuz’ demeyin Türkiye İnsan Hakları Eşitlik Kurumu (TİHEK), TBMM Yaşlıların Sorunlarını Araştırma Komisyonu’nda, yaşlılara yönelik hak ihlalleri ile doğrudan ya da dolaylı ayrımcılık uygulamalarına yönelik çarpıcı önerileri gündeme getirdi.
19.07.2022 Gündem
Mutabakat sonrası harekete geçildi! Türkiye'den jet hamle
Mutabakat sonrası harekete geçildi! Türkiye'den jet hamle Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Finlandiya ve İsveç'teki teröristlerin iadeleriyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Bozdağ, "Finlandiya'da 6 PKK'lı, 6 FETÖ'cü, İsveç'te 10 FETÖ'cü, 11 PKK'lının dosyaları bekliyor. Mutabakattan sonra bunların iadesi hususunu yeniden yazacağız ve hatırlatacağız" dedi.
29.06.2022 Siyaset
Bakan Yanık: Roman Strateji Belgesi ve Eylem Planı hazırlıyoruz
Bakan Yanık: Roman Strateji Belgesi ve Eylem Planı hazırlıyoruz Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, "Yeni bir Roman Strateji Belgesi ve Eylem Planı hazırlıyoruz. Bu yeni planda eğitim, istihdam, sağlık, barınma, sosyal hizmet-sosyal yardım olmak üzere 5 farklı alanda Roman vatandaşlarımızın yaşam koşullarını iyileştirmeyi ve hayat standartlarını yükseltmeyi hedefliyoruz" dedi.
26.05.2022 Ekonomi
Bolu Belediyesi'ne 'ayrımcılık' cezası!  Yabancılara yönelik 'nikah ve su ücreti' tarifesi kararı
Bolu Belediyesi'ne 'ayrımcılık' cezası! Yabancılara yönelik 'nikah ve su ücreti' tarifesi kararı Gelen son dakika haberine göre; Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu (TİHEK), Bolu Belediye Başkanlığı’nın kentte yaşayan yabancılara yönelik su ve nikah ücretlerinde farklı tarife uygulanmasına ilişkin kararında ayrımcılık yasağı ihlali yapıldığına hükmetti. Bolu Belediyesi hakkında 40 bin TL idari para cezası uygulanması kararlaştırıldı.
19.05.2022 Gündem
Yapay zekâ mahkemeleri
Yapay zekâ mahkemeleri Hasan Kalyoncu Üniversitesi’nde (HKÜ) Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu (TİHEK) iş birliğiyle “Ayrımcılık Yasağı Bağlamında Yapay Zekâ Kullanımının Etkileri Uluslararası Sempozyumu” gerçekleştirildi.
4.04.2022 Eğitim

Benzer Haber Etiketleri

Tihek ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.