Tobruk

Tobruk

Son dakika Tobruk haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Tobruk gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Tobruk haber sayfamızda...

Tobruk

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 255 tobruk haberi bulunmuştur.
Kaddafi'nin uçan limuzini! Türkiye'ye de gelmiş, her yerine '9.9.99' yazısını yapıştırdı
Kaddafi'nin uçan limuzini! Türkiye'ye de gelmiş, her yerine '9.9.99' yazısını yapıştırdı Libya'yı 42 yıl demir yumrukla yöneten Kaddafi'den geriye kalanlar da tartışma ve çatışma konusu olmaya devam etti. İktidarı döneminde lükse olan düşkünlüğüyle öne çıkan eski lidere dair ilginç detay ise ‘Afriqiyah Force One.' İşte Türkiye'ye de gelen ve her yerinde '9.9.99' yazısının yer aldığı uçağın sırrı.
21.03.2024 Dünya
Libya Hakkında Bilgiler; Libya Bayrağı Anlamı, 2024 Nüfusu, Başkenti, Para Birimi Ve Saat Farkı
Libya Hakkında Bilgiler; Libya Bayrağı Anlamı, 2024 Nüfusu, Başkenti, Para Birimi Ve Saat Farkı Libya, Tunus ve Cezayir ile birlikte Kuzey Afrika'nın en geniş topraklarına sahip ülkelerinden biridir. 1947 yılında İtalya'dan ayrılıp 1951 yılında da bağımsızlığını ilan etmiştir. Afrika kıtasının en geniş petrol rezervlerine sahip ülkesi olan Libya, güçlü bir ekonomiye sahiptir. Libya hakkındaki en güncel bilgileri sizler için derledik.
3.01.2024 Tatil
TCG BAYRAKTAR ve TCG SANCAKTAR gemileri Libya’da
TCG BAYRAKTAR ve TCG SANCAKTAR gemileri Libya’da Sel felaketinin yaşandığı Libya'ya gönderilen arama kurtarma ekipleri ile temel yaşam malzemelerini taşıyan gemiler ülkeye ulaştı.
16.09.2023 Dünya
Yunanistan'daki tekne faciasında yeni gelişme: Yandan çekip batırdılar
Yunanistan'daki tekne faciasında yeni gelişme: Yandan çekip batırdılar Yunanistan'daki tekne faciası hakkında yeni gelişmeler ortaya çıktı. Sağ kalanlar tarafından yapılan açıklamalara göre teknenin batmasının bir numaralı sebebi bölgeye gelen kurtarma ekipleri.
2.07.2023 Dünya
Göçmen faciasında yeni detay: Tekneyi Yunanistan mı batırdı?
Göçmen faciasında yeni detay: Tekneyi Yunanistan mı batırdı? CNN Türk Atina Temsilcisi Yorgo Kırbaki, Yunanistan'da yüzlerce kişinin öldüğü göçmen faciasına ilişkin yeni açıklamalarda bulundu.
30.06.2023 Haberler
Göçmen faciasında yeni detay: Tekneyi Yunanistan mı batırdı?
Göçmen faciasında yeni detay: Tekneyi Yunanistan mı batırdı? CNN Türk Atina Temsilcisi Yorgo Kırbaki, Yunanistan'da yüzlerce kişinin öldüğü göçmen faciasına ilişkin yeni açıklamalarda bulundu.
30.06.2023 Gündem
BBC kanıtlara ulaştı! Yunanistan köşeye sıkıştı
BBC kanıtlara ulaştı! Yunanistan köşeye sıkıştı Acil çağrı geldiğinde saatler 14.17'yi gösteriyordu, 17.00 sularında keskin bir manevra kayıtlara geçti. 35 dakika sonra bir helikopter gökyüzünde uçuyordu. Dahası, kayıtlar Yunanistan açıklarında yedi saat hareket etmeden beklediğini gösteriyor.
19.06.2023 Dünya
Akdeniz'deki faciada kurtulanlar konuştu: Ambarda 100 çocuk vardı
Akdeniz'deki faciada kurtulanlar konuştu: Ambarda 100 çocuk vardı Yunanistan açıklarında batan gemiden kurtulan kişilerin ifadeleri ortaya çıktı. Söz konusu şahısların gemide bulunan 'ambarla' ilgili sözleri dünyada manşet oldu.
16.06.2023 Dünya
Libya’nın doğusundan Ankara’ya mesaj
Libya’nın doğusundan Ankara’ya mesaj Libya’da bir süredir iki ayrı hükümetin neden olduğu istikrarsızlık aşılmaya çalışılırken, ülkenin doğusundaki Tobruk Meclisi’nin seçtiği “istikrar hükümeti” Başbakanı Fethi Başağa, Türkiye’ye yönelik mesajlar verdi.
13.04.2023 Dünya
Fotoğraflar paylaşıldı! '400 kişi ölüm tehlikesiyle karşı karşıya'
Fotoğraflar paylaşıldı! '400 kişi ölüm tehlikesiyle karşı karşıya' Sivil toplum kuruluşu Alarm Phone, Akdeniz’de bir teknenin içerisinde bulunan 400 düzensiz göçmenin kurtarılmayı beklediğini bildirdi.
9.04.2023 Dünya
BM: Libya'da 2,5 ton uranyum kayıp
BM: Libya'da 2,5 ton uranyum kayıp Birleşmiş Milletler (BM) Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (UAEA), Libya'da yaklaşık 2,5 ton uranyum cevherinin kaybolduğunu açıkladı.
16.03.2023 Dünya
Libya'daki fiyasko manşetlerde! Yunanistan dünyada alay konusu
Libya'daki fiyasko manşetlerde! Yunanistan dünyada alay konusu Libya'daki fiyasko bugün beklendiği gibi Yunan medyasının manşetlerinde, 'Kaba şantajın vahşi arka planı' ve 'Dayanıklı sinirler için jeopolitik poker' gibi başlıklar atıldı. Ünlü Amerikan dergisi Politico ise, Türkiye ve Yunanistan'ı 'geleneksel düşman' olarak tanımladı, 'Bir diplomatik ziyaret ne zaman diplomatik ziyaret değildir?' sorusunu sorup haberinde yanıtladı.
18.11.2022 Dünya
Libya’daki çatışmaların bilançosu: 32 ölü
Libya’daki çatışmaların bilançosu: 32 ölü Libya’nın başkenti Trablus’un Bin Gaşir ve Sarim bölgelerinde iki silahlı grup arasında çıkan çatışmalarda hayatını kaybedenlerin sayısı giderek artıyor.
29.08.2022 Dünya
Libya'da ağır bilanço: Can kaybı 23'e yükseldi
Libya'da ağır bilanço: Can kaybı 23'e yükseldi Libya'nın başkenti Trablus'un Bin Gaşir ve Sarim bölgelerinde 2 silahlı grup arasında çıkan çatışmalarda hayatını kaybedenlerin sayısının 23’e, yaralı sayısının ise 140’a yükseldiği açıklandı.
28.08.2022 Dünya
Libya'da silahlı gruplar çatıştı
Libya'da silahlı gruplar çatıştı Libya'da Ulusal Birlik Hükümetine yakın Gıniva Tugayı ile Tobruk kentindeki Temsilciler Meclisi'nin başbakan olarak atadığı Fethi Başağa'ya yakın Komutan Eymen ed-Tacuri'ye bağlı silahlı grup arasında çıkan çatışmada 1 kişinin hayatını kaybettiği, 5 kişinin ise yaralandığı açıklandı.
27.08.2022 Dünya
Libya'nın Tobruk kentindeki Temsilciler Meclisi ateşe verildi
Libya'nın Tobruk kentindeki Temsilciler Meclisi ateşe verildi Libya'nın doğusundaki Tobruk kentindeki protestocular, Temsilciler Meclisini basarak binanın bir kısmını ateşe verdi. Libya Ulusal Birlik Hükümeti Başbakanı Abdülhamid Dibeybe protestoculara destek vererek hükümet başta olmak üzere ülkedeki tüm oluşumların gitmesi gerektiğini belirtti.
2.07.2022 Haberler
Libya'nın Tobruk kentindeki Temsilciler Meclisi ateşe verildi
Libya'nın Tobruk kentindeki Temsilciler Meclisi ateşe verildi Libya'nın doğusundaki Tobruk kentindeki protestocular, Temsilciler Meclisini basarak binanın bir kısmını ateşe verdi. Libya Ulusal Birlik Hükümeti Başbakanı Abdülhamid Dibeybe protestoculara destek vererek hükümet başta olmak üzere ülkedeki tüm oluşumların gitmesi gerektiğini belirtti.
2.07.2022 Dünya
Libya yine karıştı!
Libya yine karıştı! Libya’da iki ayrı hükümetin sürdürdüğü siyasi çıkmaz, çatışmalara dönüştü.
18.05.2022 Dünya
Erdoğan'dan KDV açıklaması: 1-2 ay içerisinde rafların nasıl düzeldiğini hep beraber göreceğiz
Erdoğan'dan KDV açıklaması: 1-2 ay içerisinde rafların nasıl düzeldiğini hep beraber göreceğiz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşik Arap Emirlikleri ziyareti dönüşünde gazetecilere açıklamalarda bulundu. Gıda ürünlerinde KDV'nin yüzde 1’e düşürülmesi sonrası marketlerin tutumuna dikkat çeken Erdoğan, "Bir defa vatandaşımızı bunlara ezdirmeyeceğiz. Bunların üzerine üzerine gideceğiz. Böylece meyveydi, sebzeydi, hububattı, yumurtaydı, süt ve süt mamulleriydi aklınıza ne gelirse, tüm temel gıda ürünlerinde gerekli olanı yapacağız. Şurada 1-2 ay içerisinde bu rafların nasıl düzeldiğini hep beraber göreceğiz. Hiç endişeniz olmasın" dedi. 6 muhalefet liderinin yaptığı toplantıyla ilgili de konuşan Erdoğan, "Bunların bir araya gelmeleri manidar. Niye 28 Şubat? Bu da garip. Öbür taraftan HDP’yi çıldırtıyorlar. Oldu olacak onu da alın yanınıza. Bunlar daha çok bir araya gelirler ama bunlardan bir şey çıkmaz." ifadelerini kullandı.
16.02.2022 Haberler
Son dakika! Erdoğan'dan KDV açıklaması: 1-2 ay içerisinde rafların nasıl düzeldiğini hep beraber göreceğiz
Son dakika! Erdoğan'dan KDV açıklaması: 1-2 ay içerisinde rafların nasıl düzeldiğini hep beraber göreceğiz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşik Arap Emirlikleri ziyareti dönüşünde gazetecilere açıklamalarda bulundu. Gıda ürünlerinde KDV'nin yüzde 1’e düşürülmesi sonrası marketlerin tutumuna dikkat çeken Erdoğan, "Bir defa vatandaşımızı bunlara ezdirmeyeceğiz. Bunların üzerine üzerine gideceğiz. Böylece meyveydi, sebzeydi, hububattı, yumurtaydı, süt ve süt mamulleriydi aklınıza ne gelirse, tüm temel gıda ürünlerinde gerekli olanı yapacağız. Şurada 1-2 ay içerisinde bu rafların nasıl düzeldiğini hep beraber göreceğiz. Hiç endişeniz olmasın" dedi. 6 muhalefet liderinin yaptığı toplantıyla ilgili de konuşan Erdoğan, "Bunların bir araya gelmeleri manidar. Niye 28 Şubat? Bu da garip. Öbür taraftan HDP’yi çıldırtıyorlar. Oldu olacak onu da alın yanınıza. Bunlar daha çok bir araya gelirler ama bunlardan bir şey çıkmaz." ifadelerini kullandı.
16.02.2022 Siyaset
Büyük Önder Atatürk'ün ebediyete irtihalinin 83'üncü yılı
Büyük Önder Atatürk'ün ebediyete irtihalinin 83'üncü yılı Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu ve önderi Mustafa Kemal Atatürk, 57 yıllık yaşamında milletinin ve vatanının bağımsızlığı için girdiği her mücadeleyi askeri ve siyasi dehasıyla zaferle taçlandırarak, adını Türk ve dünya tarihine altın harflerle yazdırdı.
10.11.2021 Gündem
Atatürk'ün hayatı | Mustafa Kemal Atatürk'ün ilkeleri, başarıları ve fotoğrafları...
Atatürk'ün hayatı | Mustafa Kemal Atatürk'ün ilkeleri, başarıları ve fotoğrafları... Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün aramızdan ayrılışının 83. yıl dönümü! 10 Kasım 1938 tarihinde yakalandığı hastalık nedeniyle Dolmabahçe'de hayata gözlerini kapadı. Peki, Atatürk'ün naaşı ne zaman Anıtkabir'e taşındı? İşte, Mustafa Kemal Atatürk'ün yaşamı, devrimleri...
9.11.2021 Gündem
Hafter’den seçim  için formül
Hafter’den seçim  için formül Libya’da, ülkenin doğusuna hakim durumdaki Libya Ulusal Ordusu’nun başkomutanı Halife Hafter, 24 Aralık’ta yapılması planlanan seçimlere girmek için askeri yetkilerini devretti. Hafter, Genelkurmay Başkanı Abdurrezzak en-Nazuri’yi kendisinin yerine başkomutan olarak atadı.
24.09.2021 Dünya
Dışişleri'nden 'Libya' açıklaması
Dışişleri'nden 'Libya' açıklaması Dışişleri Bakanlığı, Libya Temsilciler Meclisi'nin Milli Birlik Hükümeti'nden güvenoyunu çekmesiyle ilgili, "Libya'nın istikrarına ve geçiş sürecine bir katkı sağlamayacağı açıktır. Milli Birlik Hükümeti'nin seçimlere kadar tam yetkiyle işbaşında kalması önemlidir" açıklamasını yaptı.
22.09.2021 Gündem
Türk bayrağına yapılan saldırıya kınama
Türk bayrağına yapılan saldırıya kınama Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Büyükelçi Tanju Bilgiç, Libya’nın Tobruk kentinde Türk bayrağını hedef alan çirkin eylemi şiddetle kınadı
7.07.2021 Siyaset

Benzer Haber Etiketleri

Tobruk ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.