TÖVBE DUASI - Tevbe İstiğfar Duası Arapça Okunuşu ve Türkçe Anlamı Nedir? Tövbe Nasıl Edilir?
TÖVBE DUASI - Tevbe İstiğfar Duası Arapça Okunuşu ve Türkçe Anlamı Nedir? Tövbe Nasıl Edilir? İstiğfar duası olarak da bilinen tövbe duası Allah'tan işlenen günahlar, zina ve hatalardan dolayı af dilemek için okunur. Tövbe, Tevbe ya da Tevbei İstiğfar duası namazlardan sonra, kandillerde veya dini günlerde okunabilir. Arapça'da tevbe "geri dönmek, rücû etmek, dönüş yapmak" anlamına gelmektedir. Tövbe duası ile ilgili hadis kaynaklarında tövbe ettikten sonra o günahı bir daha yapılmaması gerektiği yer alır. Tövbe duası nedir? Tövbe nasıl edilir? İstiğfar Duası Arapça okunuşu ve Türkçe anlamı ile ilgili detaylı bilgilere içeriğimizden ulaşabilirsiniz.
4.04.2024 Gündem
Abdest Nasıl Alınır? Abdestin Farzları Nelerdir? Kadın, Erkek Abdest Alma Sırası ve Duaları!
Abdest Nasıl Alınır? Abdestin Farzları Nelerdir? Kadın, Erkek Abdest Alma Sırası ve Duaları! Başta namaz olmak üzere bazı ibadet ve amellerin yerini getirilmesinden önce abdest alınması gerekir. İslam’ın en temel unsurları arasında yer alan abdestin alınış şekli ve sırası vardır. Özellikle namaz kılmadan veya Kur’an-ı Kerim okumadan önce alınması gereken abdest farzları merak edilir. Kadın ve erkeklerde abdest alma şekli arasında fark olup olmadığı ise kafaları kurcalayan başlıklardan birisidir. Diyanet’e göre ‘Abdest nasıl alınır, farzları nelerdir?’ Kadın, erkek abdest alma sırası ve duaları ile ilgili detaylı bilgilere içeriğimizden ulaşabilirsiniz.
11.01.2024 Gündem
KADİR GECESİ MESAJLARI 2023: En Güzel, Resimli, Anlamlı Kısa ve Uzun Kadir Gecesi Sözleri ile Kandil Mesajları
KADİR GECESİ MESAJLARI 2023: En Güzel, Resimli, Anlamlı Kısa ve Uzun Kadir Gecesi Sözleri ile Kandil Mesajları İslam aleminde önemli bir yere sahip olan Kadir Gecesi Ramazan’ın 27. Gecesidir. Kur’an-ı Kerim’in Kadir Gecesinde Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'e (S.A.V) vahyedilmeye başlandığı gecedir. Bin aydan daha hayırlı Ramazan ayında idrak edilen bu gece de Müslüman alemi resimli, kısa, uzun, anlamlı kadir gecesi mesajları ve kadir gecesi sözlerini birbirleri ile paylaşacak. ‘Kadir gecemiz mübarek olsun’ mesajları ile İslam alemi birbirlerine dualarını ve iyi dileklerini iletecek. Eğer sizlerde yeni, resimli, anlamlı, en güzel kısa ve uzun Kadir Gecesi sözlerini sevdiklerinize iletmek istiyorsanız ‘Kadir Gecesi Mesajları 2023’ içeriğimize göz atabilirsiniz.
17.04.2023 Gündem
Kadir Gecesinde Ne Yapılır ve Nasıl Yapılır? Kadir Gecesinde Yapılabilecek İbadetler Nelerdir?
Kadir Gecesinde Ne Yapılır ve Nasıl Yapılır? Kadir Gecesinde Yapılabilecek İbadetler Nelerdir? Kur’an-ı Kerim’de bin aydan daha hayırlı olarak tasvir edilen Kadir Gecesini Müslümanlar ibadet ederek geçirecek. Ramazan’ın 27. gecesi olan bu mübarek gün Kur’an’da adı geçen tek gecedir. Sema kapılarının açılıp duaların ve tövbelerin kabul edildiği bu gecede yapılabilecek ibadetlerin nasıl olacağına dair Diyanet tarafından pek çok yanıt bulunmaktadır. Kadir Gecesinde ne yapılır ve nasıl yapılır? Kadir Gecesinde yapılabilecek ibadetler ile ilgili detaylı bilgi almak için içeriğimize göz atabilirsiniz.
27.04.2022 Dini Bilgiler
KANDİL GECESİ İBADETLERİ; Berat Kandiline özel bir ibadet şekli var mı nasıl ibadet edilmeli?
KANDİL GECESİ İBADETLERİ; Berat Kandiline özel bir ibadet şekli var mı nasıl ibadet edilmeli? Mübarek Berat Kandili bu gece eda edilecek. Binlerce müslüman geceyi ibadet ile geçirecek. Yüce kitabımız Kuran-ı Kerim'den sure ve ayetler okunacak. Bunun yanı sıra farz namazların yanı sıra nafile ve mendub namazlar kılınacak Kılınan namazların ardından eller semaya açılacak ve af ve mağfiret dilenecek. Peki Berat Kandilinin önemi nedir kandil gecelerinde nasıl ibadet edilmelidir?
17.03.2022 Gündem
Berat Kandili'nde okunacak dualar ve yapılacak ibadetler nelerdir?
Berat Kandili'nde okunacak dualar ve yapılacak ibadetler nelerdir? Bugün mübarek Berat Kandili... Her kandilde olduğu Müslümanlar birbirlerine telefonla arayacak veya mesaj yollayacak. Bu hayırlı günde en çok yöneltilen soruların başında ise "Berat Kandili'nde okunacak dualar neler? Yapılacak ibadetler nelerdir?" sorusu geliyor. İşte ayrıntılar...
30.11.2021 Gündem
Evvabin Namazı Ne Zaman Ve Nasıl Kılınır? Evvabin Namazında Okunan Dualar ve Sureler
Evvabin Namazı Ne Zaman Ve Nasıl Kılınır? Evvabin Namazında Okunan Dualar ve Sureler Evvabin sıklıkla yapılan nafile ibadetlerdendir. Özellikle Evvabin namazının faziletlerini bilenler için nafile ibadetler arasında önemli bir yer sahibidir. Sizde evvabin namazının nasıl kılındığını kolayca öğrenebilir, ibadetin hayırlarından nasiplenebilirsiniz. Sizler için evvabin ne zaman ve nasıl kılınır? Evvabin namazında hangi dualar ve sureler okunur konusunu kısaca derledik.
17.02.2022 Dualar
Berat Kandili önemi nedir? Berat Kandili'nde yapılması gerekenler neler, namaz nasıl kılınır, bugün hangi ibadetler yapılır?
Berat Kandili önemi nedir? Berat Kandili'nde yapılması gerekenler neler, namaz nasıl kılınır, bugün hangi ibadetler yapılır? Bugün Berat Kandili yaşanıyor. Yurdumuzun dört bir yanını kandil heyecanı sararken, manevi duygularımız da yoğun olarak hissediliyor. Bugün hakkında detaylı bilgiye sahip olmak isteyenler Berat Kandili önemi nedir sorusunu araştırıyor. Aynı zamanda böyle bir önemli günde günü boş geçirmek istemeyenler ise Berat Kandili'nde yapılması gerekenler neler, bugün hangi ibadetler yapılır sorularına cevap arıyor. İşte Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından paylaşılanlar...
27.03.2021 Gündem
Miraç Kandilinde hangi ibadetler yapılır? Miraç Kandilinde okunacak dualar ve sureler
Miraç Kandilinde hangi ibadetler yapılır? Miraç Kandilinde okunacak dualar ve sureler Bu gece Miraç Kandili. Müslümanlar ve tüm İslam alemi için en mübarek gecelerden olan Miraç gecesinde dua etmek ve ibadet etmek kat kat sevap anlamına gelir. Hz. Peygamber (S.A.S)'in Allah katına yükselişini ifade eden bu gecede namaz kılmak, tövbe etmek ve günahlardan arınmak gerekir. Peki, Miraç Kandilinde hangi dualar okunur? Kandil gecesi için özel bir namaz var mıdır?
10.03.2021 Gündem
Tövbe Namazı Nedir, Nasıl Kılınır? Tevbe Namazının Niyet Edilişi Ve Okunacak Dualar
Tövbe Namazı Nedir, Nasıl Kılınır? Tevbe Namazının Niyet Edilişi Ve Okunacak Dualar İnsanlar yaşadıkları süre zarfı içinde yaşamlarını dini kurallar çerçevesinde sürdürmeye çalışırlar. Allah-ü Teala'nın emir ve yasaklarına ellerinden geldiği sürece uymaya çalışırlar. Yaşadığımız sürece insanlar istemeyerek de olsa bazen günah işleyebilirler. İşledikleri bu günahlardan arınabilmek içinde tövbe ederler ve namaz kılarlar. Tövbe için kılınan namazlarda var olmaktadır. Tövbe namazı nedir nasıl kılınır? Tövbe namazının niyet edilişi ve okunuşu nasıldır? Bu soruların cevaplarını ayrıntılı bir şekilde açıklamalarıyla beraber derledik.
17.02.2022 Dini Bilgiler
Yağmur Duası Türkçe okunuşu | Yağmur Duası nedir, nasıl yapılır?
Yağmur Duası Türkçe okunuşu | Yağmur Duası nedir, nasıl yapılır? Yağmur duası nedir, nasıl yapılır sorusu vatandaşlar tarafından araştırma konusu olmaya devam ediyor. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılan duyuruda bugün kılınacak olan cuma namazının ardından camilerde yağmur duası yapılacağı duyuruldu. Aralık ayına girilmesine rağmen yurt genelinde yağışların yok denecek kadar az olması nedeni ve önümüzdeki günlerde bizleri bekleyen kuraklık nedeniyle camilerde Yağmur Duası yapılacak. İşte Yağmur Duası Türkçe okunuşu...
17.02.2022 Dualar
Yağmur duası Arapça okunuşu ve Türkçe anlamı nedir? Yağmur duası nasıl yapılır?
Yağmur duası Arapça okunuşu ve Türkçe anlamı nedir? Yağmur duası nasıl yapılır? Ülke genelinde kuraklık yaşanırken bugün cuma namazı sonrası müminler yağmur duası edecek. Yağmur duasının nasıl okunacağını henüz bilmeyen vatandaşlar Yağmur duası Arapça okunuşu ve Türkçe anlamı nedir sorusuna cevap arıyorlar.
11.12.2020 Gündem
Son dakika: Diyanet'ten yağmur duası çağrısı
Son dakika: Diyanet'ten yağmur duası çağrısı Gelen son dakika haberine göre; Diyanet İşleri Başkanlığınca, son dönemde ülke genelinde yaşanan kuraklık nedeniyle yarın cuma namazı sonrası bütün camilerde yağmur duası yapılacak.
10.12.2020 Gündem
Yom Kippur nedir? Yom Kippur ne zaman?
Yom Kippur nedir? Yom Kippur ne zaman? Yom Kippur ne demek? 2018 yılında Yom Kippur hangi gün kutlanacak? Yom Kippur nasıl kutlanır? İşte Yom Kippur hakkında bilinmesi gerekenler...
21.05.2019 Diğer