Trakya Birlik

Trakya Birlik

Son dakika Trakya Birlik haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Trakya Birlik gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Trakya Birlik haber sayfamızda...

Trakya Birlik

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 331 trakya birlik haberi bulunmuştur.
Trakya Birlik çiftçisine destek
Trakya Birlik çiftçisine destek VakıfBank, Trakya Birlik ile yaptığı iş birliği kapsamında başta Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli olmak üzere toplam 13 ilde yer alan ve sayıları 40 bini bulan kooperatif üyelerine TarımKart ve tarımsal üretime yönelik ürünlerde özel ve avantajlı fırsatlar sunduğunu açıkladı.
29.11.2023 Ekonomi
Tarımsal destekleme bütçesi 91.5 milyar liraya çıkarılacak
Tarımsal destekleme bütçesi 91.5 milyar liraya çıkarılacak Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 63,4 milyar lira olan tarımsal destekleme bütçesinin 2024 yılı için 91,55 milyar liraya çıkarılacağını bildirdi.
17.09.2023 Ekonomi
Trakya Birlik Başkanı Kırbiç: Yağış olmazsa ayçiçeğinde rekolte kaybı oluşur
Trakya Birlik Başkanı Kırbiç: Yağış olmazsa ayçiçeğinde rekolte kaybı oluşur Türkiye'nin en büyük üretici kuruluşlarından Trakya Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (Trakya Birlik) Başkanı Şafak Kırbiç, ekim dönemi yaklaşan ayçiçeğinde kuraklık ve fiyatların gerilemesiyle birlikte üreticinin ekip ekmeme konusunda tereddüt yaşadığını belirterek, "Önümüzdeki dönemde yağışları alamazsak ciddi bir rekolte kaybı oluşur. Önümüzdeki süreçte bölgelerde ekiliş alanlarında azalma olursa ülkemizde hem üretim alanlarının düşmesi hem de yağıştan, kuraktan dolayı bir azalma oluşursa tabii ki sıkıntılar oluşabilir. Bu da ülke üretimini geçtiğimiz yıllardan biraz daha aşağıya getirebilir" dedi.
16.03.2023 Ekonomi
Kırkpınar'da pehlivanlar için 3 ton yağ kullanılacak
Kırkpınar'da pehlivanlar için 3 ton yağ kullanılacak Edirne'de bu yıl 661.'si gerçekleştirilecek olan Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde pehlivanlar için 3 ton zeytinyağı kullanılacak.
29.06.2022 Güreş
Trakya Birlik ayçiçeğine ton başına bin yüz lira fiyat farkı verecek
Trakya Birlik ayçiçeğine ton başına bin yüz lira fiyat farkı verecek Trakya Birlik Yönetim Kurulunca gerçekleşen toplantıda 2021-2022 iş yılında ürün teslim eden ortaklarına yüzde 40 ayçiçeği için ton başına bin yüz lira fiyat farkı verilmesine karar verdi.
12.06.2022 Ekonomi
Ayçiçeği üretimi artırılacak
Ayçiçeği üretimi artırılacak Türkiye'de üretilen ayçiçeğinin yüzde 15'ini karşılayan en çok ayçiçeği üretiminin yapıldığı ikinci il Edirne'de ayçiçeği üretiminin artırılacağını belirten Edirne Valisi Ekrem Canalp, önemli açıklamalarda bulundu.
10.03.2022 Ekonomi
Trakya Birlik Manyas’ta kâr dağıtımına başladı
Trakya Birlik Manyas’ta kâr dağıtımına başladı Türkiye’nin en büyük ayçiçek üretici örgütü olan Trakya Birlik ortaklarına kâr payı dağıtmaya başladı.
24.01.2022 Ekonomi
Trakya Birlik, ayçiçeği ön alım fiyatını açıkladı
Trakya Birlik, ayçiçeği ön alım fiyatını açıkladı Trakya Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifler Birliği (Trakya Birlik),  yüzde 40 yağlı ayçiçeği için 5 bin 100 TL olarak açıkladığı ön alım fiyatını, 5 bin 400 TL olarak güncelledi. Birlikten yapılan açıklamada, fiyatın belirlenmesinde gerek iç gerekse dış piyasadaki yukarı yönlü fiyat hareketlerinin dikkate alındığı ifade edildi
1.10.2021 Ekonomi
TZOB Genel Başkanı Bayraktar'dan ayçiçeği desteği açıklaması
TZOB Genel Başkanı Bayraktar'dan ayçiçeği desteği açıklaması Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, ayçiçeği prim desteğinin artarak devam etmesi gerektiğini belirterek, "İthalata harcanan milyarlarca liranın çok daha az bir bölümü, akılcı politikalara dayanan dişe dokunur desteklerle ayçiçeği üreticilerimize aktarılırsa kısa vadede kendimize yeter hale geleceğimize inanıyoruz." ifadesini kullandı.
8.09.2021 Ekonomi
Yasemin Adar kimdir, kaç yaşında? Yasemin Adar nereli?
Yasemin Adar kimdir, kaç yaşında? Yasemin Adar nereli? Yasemin Adar'ın yaşamı ile ilgili detaylar gündemde araştırılıyor. 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda Yasemin Adar, bronz madalya maçına çıkacak. Peki milli sporcu Yasemin Adar kimdir, kaç yaşında?
2.08.2021 Gündem
Kırkpınar ikincisi İsmail Koç, memleketinde coşkuyla karşılandı
Kırkpınar ikincisi İsmail Koç, memleketinde coşkuyla karşılandı 660'ıncı Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde güçlü rakiplerini yenerek çıktığı finalde Ali Gürbüz'e kaybeden Trakya Birlik Spor Kulübü Başpehlivanı İsmail Koç, memleketi Konya'nın Beyşehir ilçesinde coşkuyla karşılandı.
13.07.2021 Güreş
İsmail Koç: Buruk sevinç yaşıyoruz; seneye hedefim altın kemer
İsmail Koç: Buruk sevinç yaşıyoruz; seneye hedefim altın kemer 660'ıncı Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde güçlü rakiplerini yenerek çıktığı finalde Ali Gürbüz'e kaybeden Trakya Birlik Spor Kulübü Başpehlivanı İsmail Koç, "Bu yıl buruk sevinç yaşıyoruz. Hedefim daha çok çalışarak seneye Kırkpınar'da altın kemeri almak" dedi.
12.07.2021 Güreş
660. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde başpehlivan Ali Gürbüz oldu
660. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde başpehlivan Ali Gürbüz oldu 660. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri finalinde rakibi İsmail Koç'u yenen Ali Gürbüz üst üste 2. kez, toplamda 4. kez başpehlivan oldu.
11.07.2021 Güreş
660. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri başpehlivanı Ali Gürbüz oldu
660. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri başpehlivanı Ali Gürbüz oldu 660. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin finalinde İsmail Koç'u yenen Ali Gürbüz, başpehlivan oldu.
11.07.2021 Diğer Sporlar
660. Tarihi Kırkpınar finalinde İsmail Koç ile Ali Gürbüz karşılaşacak
660. Tarihi Kırkpınar finalinde İsmail Koç ile Ali Gürbüz karşılaşacak 660. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde rakiplerini yenen İsmail Koç ile Ali Gürbüz, başpehlivanlık için finalde karşı karşıya gelecek.
11.07.2021 Güreş
Son dakika - Kırkpınar'da çeyrek finalistler belli oldu
Son dakika - Kırkpınar'da çeyrek finalistler belli oldu 660. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde başpehlivanlık 3. tur müsabakaları tamamlandı ve çeyrek finalistler belli oldu. 
10.07.2021 Güreş
Stokçu ve kâr hırsı şüphesi
Stokçu ve kâr hırsı şüphesi Ayçiçek yağında fiyat artışı sürüyor. Ocak 2019’da litresi 7.95 lira olan ayçiçek yağı Şubat 2021’de 13.75 lira - 22.50 lira arasında satılıyor. Salgında stok yapıldığı şüphesini paylaşan uzmanlar, ithalattaki vergi düşüşlerinin ise fiyatlara yansıtılmadığı uyarısında bulunuyor.
2.02.2021 Ekonomi
Fiyatı tepki çekmişti! Ayçiçek yağı...
Fiyatı tepki çekmişti! Ayçiçek yağı... Trakya Birlik Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akgün, Trakya'daki yağışların bu yılki rekolteyi olumlu etkileyeceğini, üretim artışıyla ayçiçeği yağı fiyatlarında da düşüş beklediklerini bildirdi.
22.01.2021 Ekonomi
Kuşkonmaz yurduna döndü, kişniş Konya’yı sevdi
Kuşkonmaz yurduna döndü, kişniş Konya’yı sevdi Kuşkonmaz, kişniş, maviyemiş, lavanta, kuş yemi... Dünya çapında ilgi gören, iç piyasada tüketim ve talebi her geçen gün artan ürünlerin ekimi giderek artıyor. Üretici alternatif bu ürünleri, gelir getirici olarak değerlendiriyor
6.11.2020 Ekonomi
Trakya Birlik, ayçiçeği ön alım fiyatını açıkladı
Trakya Birlik, ayçiçeği ön alım fiyatını açıkladı Trakya Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (Trakya Birlik) Yönetim Kurulu, ön alım fiyatını yüzde 40 oranlı ayçiçeği için 3 bin 850 TL/Ton olarak belirlediklerini bildirdi.
14.09.2020 Ekonomi
‘Üretici birliği tüketiciyi korur’
‘Üretici birliği tüketiciyi korur’ Market raflarında yıllardır tüketiciyle buluşan Trakya Birlik ürünleri, yağ piyasasını dengede tutmaya çalışıyor. Pandemi öncesi ve devam eden dönemde en düşük fiyat artışı ayçiçek yağında oldu. Kırmızı et üreticileri de güçlü bir kooperatifleşme ile Türkiye’nin ihtiyacını düşük fiyatlarla karşılayabileceklerini belirtiyor. Bu sayede ‘aracıların’ da sistemde yer alamayacağı kaydediliyor.
1.09.2020 Ekonomi
Ayçiçeği fiyatları üreticinin yüzünü güldürdü
Ayçiçeği fiyatları üreticinin yüzünü güldürdü Türkiye'nin ayçiçeği ihtiyacının önemli bir kısmını karşılayan Trakya'da, açıklanan avans fiyat çiftçileri memnun etti.
25.08.2020 Ekonomi
Trakya Birlik tarihinde rekor üretim ve satış
Trakya Birlik tarihinde rekor üretim ve satış Trakya Birlik Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akgün, birliğin fenni ve rafine yağda tarihinin en yüksek satış ve üretim miktarına ulaştığını belirterek, "Trakya Birlik tarihinin en yüksek satış ve üretimin rakamlarına ulaştığımız 2018-2019 iş yılında, 40 milyon 820 bin 604 TL karlılığa ulaşılarak, ekonomik anlamda çok zorlu bir iş yılını hükümetimizden de aldığımız tarife kontenjanı desteğiyle karlı bir şekilde kapatmayı başardık" dedi.
11.01.2020 Ekonomi
Ayçiçek alım fiyatı 2.65 TL
Ayçiçek alım fiyatı 2.65 TL Trakya Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (Trakya Birlik), ayçiçeği ön alım fiyatını açıkladı. Buna göre, yüzde 44 yağ oranlı ayçiçeği ürünü için fiyat, ton başına 2 bin 650 lira olarak belirlendi.
24.08.2019 Ekonomi
Mehmetçik'in gıdasına bakanlık güvencesi
Mehmetçik'in gıdasına bakanlık güvencesi Tarım ve Orman Bakanlığı'nın, Milli Savunma Bakanlığı ile geçen yıl imzaladığı protokol kapsamında, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) ihtiyacı olan et, kuru gıda ve fındık gibi ürünler bakanlıkça karşılandı.
7.01.2019 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Trakya Birlik ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.