Türasaş

Türasaş

Son dakika türasaş haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan türasaş gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan türasaş haber sayfamızda...

Türasaş

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 54 türasaş haberi bulunmuştur.
“2 yıl içerisinde yerli ve milli tren seti sayımız 25’e ulaşacak”
“2 yıl içerisinde yerli ve milli tren seti sayımız 25’e ulaşacak” Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, “2025 yılı sonuna kadar 22 set daha yollarda olacak ve 2 yıl içerisinde yerli ve milli tren seti sayımız 25’e ulaşacak. 2030 yılına kadar ise toplam 56 setimiz vatandaşlarımıza hizmet vermek üzere yola çıkmış olacak” dedi.
10.04.2024 Ekonomi
Yerli ve milli tren üretiminde tarihi imza
Yerli ve milli tren üretiminde tarihi imza TCDD Taşımacılık’ın araç havuzuna 95 adet yerli ve milli “Eskişehir 5000” elektrikli anahat lokomotifinin dahil olacağını bildirerek, “TÜRASAŞ Eskişehir Bölge Müdürlüğü, TCDD Taşımacılık için 95 adet ‘Eskişehir 5000’ün üretimine başlayacak. Lokomotifimizin yerlilik oranı seri üretimde yüzde 85’e kadar çıkacak” dedi. Bakan Uraloğlu, bu alandaki ilklerin ve enlerin projesi olarak da kabul ettikleri Eskişehir-5000 projesinin 1280 kW gücüyle bugüne kadar Türkiye’de tasarlanan en yüksek güçlü CER motoru özelliğini taşıdığının altını çizdi.
15.03.2024 Ekonomi
Bakan Uraloğlu: Yüksek hızlarda emniyetli tren sürüşü sağlayacağız
Bakan Uraloğlu: Yüksek hızlarda emniyetli tren sürüşü sağlayacağız Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, “Sinyalizasyon sisteminin sürdürülebilir olması ve tüm trenlerde yaygınlaşabilmesi için bu alanda da milli ve yerli çalışmalar başlattık. Böylece hem maliyetleri düşüreceğiz hem de sistemi bilen teknik personelin yetiştirilmesini sağlamış olacağız.” dedi.
15.02.2024 Ekonomi
Bakan Uraloğlu açıkladı! Sakarya'dan İsviçre'ye raylı sistem ihracatı
Bakan Uraloğlu açıkladı! Sakarya'dan İsviçre'ye raylı sistem ihracatı Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Türkiye Yüzyılı’na raylı sistem üreticileri arasında en üst sınıfta yer alarak başlamanın gururunu yaşıyoruz" dedi. 
11.02.2024 Haberler
Bakan Uraloğlu açıkladı! Sakarya'dan İsviçre'ye raylı sistem ihracatı
Bakan Uraloğlu açıkladı! Sakarya'dan İsviçre'ye raylı sistem ihracatı Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Türkiye Yüzyılı’na raylı sistem üreticileri arasında en üst sınıfta yer alarak başlamanın gururunu yaşıyoruz" dedi. 
11.02.2024 Ekonomi
İstanbul'a sürücüsüz metro! Ulaşım süresi 30 dakikaya düşüyor
İstanbul'a sürücüsüz metro! Ulaşım süresi 30 dakikaya düşüyor Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, “Türkiye Yüzyıl’ına raylı sistem üreticileri arasında en üst sınıfta yer alarak başlamanın gururunu yaşıyoruz. 2023 yılında Türkiye Yüzyılı’na yakışır bir başlangıç yaparak yerli aracımız TOGG’a kavuştuğumuz gibi ‘yerli ve milli sürücüsüz metro setlerimize de kavuştuk.” dedi.
3.01.2024 Ekonomi
Ulaşımın Yüzyılı! Yeni döneme damga vuracak projeler
Ulaşımın Yüzyılı! Yeni döneme damga vuracak projeler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın vizyonunu yansıtan ulaşımla ilgili projelerin 2003 yılından itibaren Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından hayata geçirilmesiyle sektörde 20 yılda tarihi bir dönüşüm yaşandı. Şimdi Türkiye yerli ve milli teknolojilerle gelecek yüzyıla hazırlanıyor.
28.10.2023 Ekonomi
Türkiye demir ağlarla örülüyor
Türkiye demir ağlarla örülüyor Milli ekonomi yaratma ve genç Cumhuriyeti kurma politikaları ulaşım politikasınada yansıdı.Potansiyel üretim merkezlerine, doğal kaynaklara demiryolu ile ulaşması amaçlandı.
28.10.2023 Gündem
Kent içi toplu ulaşıma konforlu çözüm: Marmaray
Kent içi toplu ulaşıma konforlu çözüm: Marmaray Marmaray’ın açıldığı 29 Ekim 2013 tarihinden Ekim 2023 tarihine kadar 1 milyar yolcuya ulaştı. Gayrettepe-İstanbul Havalimanı metro hattının Kağıthane Havalimanı arası 21 Ocak 2023 tarihinde tren işletmeciliğine açıldı. Açılından bu güne kadar 3 milyon 700 bin yolcu taşındı.
28.10.2023 Ekonomi
Türkiye Yüzyılı'na damga vuracak yeni projeler…
Türkiye Yüzyılı'na damga vuracak yeni projeler… Seyahat süresi 1 Saat 15 dakika olarak öngörülmektedir. Ülkemizin en kalabalık şehirleri olan Başkent Ankara ile İstanbul arasında en hızlı, ekonomik ve güvenli bir şekilde ulaşım imkânının sağlanması amaçlanıyor
28.10.2023 Ekonomi
Milli Hızlı Tren 2025 yılında sefere çıkıyor
Milli Hızlı Tren 2025 yılında sefere çıkıyor Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye Raylı Sistem Araçları Sanayi A.Ş.’yi (TÜRASAŞ) ziyaret ederek incelemelerde bulundu ve yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.
23.07.2023 Ekonomi
İlk yerli ve milli hızlı trende sona doğru
İlk yerli ve milli hızlı trende sona doğru Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu TÜRASAŞ’ı ziyaret ederek incelemelerde bulundu ve yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Bakan Uraloğlu, bu yıl içinde yolcu taşımacılığına başlayan ve seri üretimi devam eden milli elektrikli trenin 3. setini test etti.
22.07.2023 Haberler
İlk yerli ve milli hızlı trende sona doğru
İlk yerli ve milli hızlı trende sona doğru Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu TÜRASAŞ’ı ziyaret ederek incelemelerde bulundu ve yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Milli elektrikli trenin 3. setini test eden Uraloğlu; "Prototip montajına 2024 yılında başlamayı planladığımız trenimizi 2025 yılında hizmete almayı hedefliyoruz” dedi.
22.07.2023 Ekonomi
Yerli elektrikli tren yolcu seferlerine başladı
Yerli elektrikli tren yolcu seferlerine başladı Adapazarı ile Gebze arasında hizmet verecek olan Türkiye Raylı Sistem Araçları Sanayii A.Ş. (TÜRASAŞ) tarafından üretilen yerli elektrikli tren ilk seferini yaptı.
27.05.2023 Haberler
Yerli elektrikli tren yolcu seferlerine başladı!
Yerli elektrikli tren yolcu seferlerine başladı! Adapazarı ile Gebze arasında hizmet verecek olan Türkiye Raylı Sistem Araçları Sanayii A.Ş. (TÜRASAŞ) tarafından üretilen yerli elektrikli tren ilk seferini yaptı.
27.05.2023 Gündem
Bakan Karaismailoğlu: Milli tren bugün yolcu taşımaya başlayacak
Bakan Karaismailoğlu: Milli tren bugün yolcu taşımaya başlayacak Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, yerli ve milli trenin ilk kez bugün saat 20.10'da Adapazarı'ndan yolcu taşımaya başlayacağını açıkladı.
27.05.2023 Ekonomi
Bakanlığın bu projesi ile yıllık 93,3 milyon TL tasarruf sağlanacak
Bakanlığın bu projesi ile yıllık 93,3 milyon TL tasarruf sağlanacak Sakarya'da Karapürçek ve Akyazı ilçelerinin ulaşım ihtiyacını karşılayacak yolun temel atma törenine katılan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "Proje sayesinde zamandan 84 milyon TL, akaryakıttan 9,3 milyon TL olmak üzere yıllık toplam 93,3 milyon TL tasarruf sağlayacağız ve karbon emisyon salınımını yıllık bin 218 ton azaltacağız" dedi.
27.04.2023 Ekonomi
Milli elektrikli tren, TCDD’ye teslim edilip Sakarya Garı’na hareket etti
Milli elektrikli tren, TCDD’ye teslim edilip Sakarya Garı’na hareket etti Sakarya'da ilk yerli ve milli elektrikli tren, TCDD’ye teslim edilip Sakarya Garı’na hareket etti. Programa katılan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "Gururla belirtmek istiyorum ki; ülkemiz artık hızlı tren ve yüksek hızlı trenlerini kendisi üretebilecek duruma gelmiştir. Ülkemizin eşsiz coğrafi konumundan da yararlanarak, lojistikte küresel ve bölgesel bir merkez haline gelmek, Sayın Cumhurbaşkanımızın vizyonu ışığında karayolu, demiryolu, denizyolu, havayolu ve haberleşme ağımızı ekonomik, etkin, verimli, emniyetli, çevreye duyarlı ve afetlere dayanıklı şekilde daha da geliştirmek, temel önceliğimizdir" dedi.
27.04.2023 Ekonomi
100 yıllık hasret sona erdi! İlk yerli lokomotif raylarda
100 yıllık hasret sona erdi! İlk yerli lokomotif raylarda Türkiye’nin ilk yerli ve milli elektrikli ana hat lokomotifi E5000, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Eskişehir’deki toplu açılış töreninde verdiği komutla raylara indi. E5000 ile Türkiye yeni bir kabiliyet daha kazanırken bir alanda daha dışa bağımlılıktan kurtulmuş oldu.
19.04.2023 Ekonomi
Erdoğan'dan '14 Mayıs' mesajı: Siyasi mevta haline gelecekler
Erdoğan'dan '14 Mayıs' mesajı: Siyasi mevta haline gelecekler Cumhurbaşkanı Erdoğan Eskişehir'de toplu açılış töreninde açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Biliyorlar ki eğer Cumhur İttifakı işbaşında olursa teröristlere bu ülkede aman yok. 14 Mayıs, bunların siyasi mevta haline gelmesi olacaktır." ifadelerini kullandı.
18.04.2023 Gündem
4 yaşındaki Gül 33 saat sonra kurtarıldı
4 yaşındaki Gül 33 saat sonra kurtarıldı Hatay'ın Antakya ilçesinde ilk depremin ardından yıkılan 3 katlı binanın birinci katında kolon arasında sıkışan 4 yaşındaki Gül İnan ise Eskişehir'den giden Türkiye Raylı Sistem Araçları Sanayi A.Ş. (TÜRASAŞ) ekipleri tarafından depremden 33 saat sonra yaralı olarak kurtarıldı. Ambulansla hastaneye kaldırılan Gül'ün sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.
7.02.2023 Haberler
Ekipler canla başla çalışıyor! Deprem bölgesinden umutlu haberler geliyor
Ekipler canla başla çalışıyor! Deprem bölgesinden umutlu haberler geliyor Kahramanmaraş depreminin ardından tüm Türkiye'den ekipler seferber oldu. Sahada canla başla mücadele devam ederken bölgelerden umut veren haberler de geliyor.
7.02.2023 Gündem
Hatay'da duygulandıran görüntü! Küçük çocuk böyle çıkarıldı
Hatay'da duygulandıran görüntü! Küçük çocuk böyle çıkarıldı Kahramanmaraş merkezli depremin ardından ekiplerin sahada yoğun mücadelesi sürüyor. TÜRASAŞ Eskişehir Bölge Müdürlüğü ekipleri Hatay’da küçük bir çocuğu enkaz altından çıkardı. 4 yaşındaki çocuğun adının Gün İnan olduğu öğrenildi. Küçük çocuk 3 katlı binanın 1. Katında kolon arasından çıkarıldı.
7.02.2023 Haberler
Hatay'da duygulandıran görüntü! Küçük çocuk böyle çıkarıldı
Hatay'da duygulandıran görüntü! Küçük çocuk böyle çıkarıldı Kahramanmaraş merkezli depremin ardından ekiplerin sahada yoğun mücadelesi sürüyor. TÜRASAŞ Eskişehir Bölge Müdürlüğü ekipleri Hatay’da küçük bir çocuğu enkaz altından çıkardı.
7.02.2023 Gündem
Bakan Karaismailoğlu: Tren hatlarımızda milli trenleri kullanacağız
Bakan Karaismailoğlu: Tren hatlarımızda milli trenleri kullanacağız Türkiye Yüzyılı Zirvesi ve Para Sohbetleri programına gönderdiği video mesajla katılan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "Son 20 yılda ülkemizin ulaşım ve iletişim altyapısına yaklaşık 1 trilyon 743 Milyar lira yatırım gerçekleştirdik. Çok yakında hızlı tren hatlarımızda TÜRASAŞ’ın ürettiği milli trenleri kullanacağız. Ne yaparlarsa yapsınlar, ne derlerse desinler biz yatırımlarımızı kesmeyeceğiz. Türkiye’yi Asya, Avrupa, Kuzey Afrika, Ortadoğu ve Kafkaslar ve Kuzey Karadeniz ülkeleri arasında ulaşımın her modunda uluslararası bir koridora çevireceğiz" dedi.
2.02.2023 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Türasaş ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.