Türbin

Türbin

Son dakika Türbin haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Türbin gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Türbin haber sayfamızda...

Türbin

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 411 türbin haberi bulunmuştur.
Putin saldırıyı özel olarak emretti! İHA ve füzeler aynı aynı anda vurdu, korkunç görüntüler
Putin saldırıyı özel olarak emretti! İHA ve füzeler aynı aynı anda vurdu, korkunç görüntüler Rusya, Ukrayna'nın başkenti Kiev'in 50 kilometre güneyindeki Tripilya Elektrik Santrali'ne saldırı düzenledi. Enerji tesisi, füzeler ve insansız hava araçlarıyla (İHA) vuruldu.
12.04.2024 Haberler
Putin saldırıyı özel olarak emretti! İHA ve füzeler aynı aynı anda vurdu, korkunç görüntüler
Putin saldırıyı özel olarak emretti! İHA ve füzeler aynı aynı anda vurdu, korkunç görüntüler Rusya, Ukrayna'nın başkenti Kiev'in 50 kilometre güneyindeki Tripilya Elektrik Santrali'ne saldırı düzenledi. Enerji tesisi, füzeler ve insansız hava araçlarıyla (İHA) vuruldu.
12.04.2024 Dünya
Bakan Bayraktar Akkuyu’yu denetledi
Bakan Bayraktar Akkuyu’yu denetledi Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Mersin’de yapımı devam eden Akkuyu Nükleer Güç Santrali (NGS) inşaat sahasını ziyaret etti.
13.02.2024 Ekonomi
Bakan Bayraktar, Akkuyu NGS sahasını ziyaret etti
Bakan Bayraktar, Akkuyu NGS sahasını ziyaret etti Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, beraberindeki heyet ile birlikte Mersin’de yapımı devam eden Akkuyu Nükleer Güç Santrali (NGS) inşaat sahasını ziyaret etti.
12.02.2024 Ekonomi
Karakaya’ya yerli türbin
Karakaya’ya yerli türbin Türkiye’nin en büyük ikinci hidroelektrik santrali (HES) olan Karakaya Barajı’nın 36 yıldır güç üreten türbinleri yerli türbinlerle yenileniyor.
9.12.2023 Ekonomi
Bakan Kacır: Rüzgar gücümüz dünyada 12, Avrupa'da 5'inci sırada
Bakan Kacır: Rüzgar gücümüz dünyada 12, Avrupa'da 5'inci sırada Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye Rüzgar Enerjisi Kongresi'ne katıldı.
8.11.2023 Ekonomi
Bakan Bayraktar'tan rüzgar enerjisiyle ilgili yeni hedef
Bakan Bayraktar'tan rüzgar enerjisiyle ilgili yeni hedef Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Türkiye Rüzgar Enerjisi Kongresi'ne katıldı.
7.11.2023 Ekonomi
Yeni Savunma Sanayii anlayışı...
Yeni Savunma Sanayii anlayışı... 1990-2000 yılları arasında tedarik yaklaşımı da hazır alımdan ortak üretime doğru değişiklik göstermiş, bu süreçte Zırhlı Muharebe Aracı, Hafif Nakliye Uçağı, Başlangıç Eğitim Uçağı, Cougar Helikopteri gibi projeler öne çıkmıştır.
28.10.2023 Gündem
Yusufeli Barajı'nda elektrik üretimi için testler devam ediyor
Yusufeli Barajı'nda elektrik üretimi için testler devam ediyor Türkiye’nin en büyük barajı olan Yusufeli Barajında türbinler test için dönmeye devam ediyor. Baraj gölünde depolanan su miktarı 1 milyar 700 milyon metre küpe ulaşırken, su seviyesinin yüksekliği ise 196 metre yükseklik seviyesine çıktı.
3.10.2023 Ekonomi
Yusufeli Barajı'nda türbin döndürme işlemi başladı
Yusufeli Barajı'nda türbin döndürme işlemi başladı Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Yusufeli Barajı ve Hidroelektrik Santrali'nde (HES) elektrik üretimi için türbin döndürme işleminin başlatıldığını açıkladı.
16.09.2023 Ekonomi
Akkuyu’da yeni aşama
Akkuyu’da yeni aşama Akkuyu NGS’nin ikinci güç ünitesi makine dairesi binasında türbin tesisinin temeline beton dökme işlemi tamamlandı. İkinci güç ünitesindeki bu önemli gelişme, Türkiye’deki ilk nükleer güç santralinde, mekanik enerjinin elektrik enerjisine dönüştürülmesinde yer alan türbin ünitesinin bileşenlerinin montajına geçme imkânı sağlıyor.
13.09.2023 Ekonomi
Ankara'da sergilenmesi şaşırttı! Türkiye 'en iyiler' arasına girebilir
Ankara'da sergilenmesi şaşırttı! Türkiye 'en iyiler' arasına girebilir Türkiye’nin en güçlü yerli/milli motorunun dönen parçalarının geçtiğimiz günlerde ilk kez kamuoyuna tanıtılması aslında son derece kritik bir virajın dönüldüğünü gösteriyor. Gelinen noktayı 'geçmiş tecrübelere' dayandıran uzmanlara göre Türkiye uçak motoru konusunda dünyadaki çok az sayıda ülkenin kabiliyetine sahip olduğunu gösterdi.
11.09.2023 Ekonomi
Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde yeni gelişme
Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde yeni gelişme Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin (NGS) inşaat sahasında 1'inci Güç Ünitesi'nin makine dairesinde 350 ton kaldırma kapasitesine sahip köprü vinci devreye alındı. Türbin binasının en önemli vinci olan elektrikli çift kirişli köprü vinci, nükleer güç santralinin inşaat ve montaj çalışmaları sırasında ve işletme aşamasında kaldırma, taşıma ve yükleme-boşaltma işlemlerinin yapılmasına imkân veriyor.
9.09.2023 Ekonomi
Dünya devleri Türkiye’yi bekliyor
Dünya devleri Türkiye’yi bekliyor Türkiye’nin deniz üstü rüzgar enerjisindeki devasa potansiyelini tüm dünya biliyor ve dikkatle izliyor. Önemli olan mevzuatımızın ve regülasyonlarımızın uluslararası yatırımcılara güven verir içerikte ve hızda tamamlanması.
29.08.2023 Milliyet Enerji
Lider ülke rolünü üstlenmeliyiz
Lider ülke rolünü üstlenmeliyiz Denizüstü Rüzgar Enerji Santrallerinde oldukça fazla iş kalemi var. Bu yüzden yetişmiş ara elemana ve tesislere çok fazla ihtiyaç olacaktır. Bizim hedefimiz sadece ülkemiz değil. Hazar ve Ukrayna, Rusya kıyılarında da trilyon dolarlık potansiyel var. Buralarda da sonraki yıllarda bu yatırımları gerçekleştirecek firmalara insan kaynağına ihtiyaç olacak.
29.08.2023 Milliyet Enerji
Sektörde denizüstü rüzgar esiyor
Sektörde denizüstü rüzgar esiyor Denizüstü rüzgar enerjisi için dört YEKA aday alanının açıklanması, sektörü heyecanlandırırken, gözler kamunun açıklayacağı detaylarda. Küresel denizüstü rüzgar enerjisinin büyük oranda artması bekleniyor, ancak tedarik zincirindeki bozulmalar başta olmak üzere zorluklara karşı hazırlıklı olmak gerektiği de net.
29.08.2023 Milliyet Enerji
Periyodik Tablo ve Cetveli: Periyodik Sistemde Kaç Tane Element Vardır? Periyodik Tablo ve Sıralaması Nasıldır?
Periyodik Tablo ve Cetveli: Periyodik Sistemde Kaç Tane Element Vardır? Periyodik Tablo ve Sıralaması Nasıldır? Kimyasal elementlerin sınıflandırılması ile oluşan periyodik tablo özellikle lise öğrencilerinin karşısına çıkan konulardan bir tanesidir. Özellikle p, k, s elementi en çok merak edilen elementlerdendir. Periyodik cetvel, periyodik çizelge, periyodik sistem, element tablosu gibi pek çok farklı isimle de bilinmektedir. Periyodik tablo grup, periyot ve bloklara göre ayrılmaktadır. Artan atom numaralarına göre sıralanan elementler atom yarıçapı, iyonlaşma enerjisi, elektronegatiflik özelliklerine göre değişiklik göstermektedir. Periyodik cetveldeki elementlerin özellikleri nelerdir? Periyodik tablo ve grup isimleri ile ilgili detaylı bilgilere içeriğimizden ulaşabilirsiniz.
26.08.2023 Eğitim
Rüzgar Yönleri ve İsimleri Nelerdir? Poyraz, Lodos ve Keşişleme Özellikleri
Rüzgar Yönleri ve İsimleri Nelerdir? Poyraz, Lodos ve Keşişleme Özellikleri Rüzgar hava akımının yer değiştirmesi ile yaşanan meteorolojik bir olaydır. Rüzgarın estiği yönlere göre farklı isimleri bulunur. Özellikle denizcilikle uğraşan kişiler için rüzgar yönleri büyük önem taşır. Dünyanın engebeli yer şekilleri ve farklı yapıları nedeniyle esiş yönleri farklıdır. Bu yüzden rüzgar yönlerinin isimleri ayrı ayrı adlandırılmıştır. Dünya üzerinde toplamda 8 farklı rüzgar yönü bulunur. Farklı şekillerde rüzgar yönleri ve isimleri vardır. Poyraz, lodos ve keşişleme özellikleri nelerdir? Rüzgar yönleri isimleri ile ilgili detaylı bilgilere içeriğimizden ulaşabilirsiniz.
26.08.2023 Eğitim
Kurtulmuş: Her alanda güçlü Türkiye'yi hep birlikte kuracağız
Kurtulmuş: Her alanda güçlü Türkiye'yi hep birlikte kuracağız TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, "Geldiğimiz noktada Türkiye sanayisi başlı başına bir başarı öyküsüdür. Bugün geldiğimiz noktayı asla yeterli bulmuyoruz çok daha ileriye gitmeliyiz, çok daha güçlü olmalıyız. Her alanda güçlü bir Türkiye'yi, hep birlikte kuracağız. Türkiye Yüzyılı, teknolojide, sanayide, Ar-Ge'de, özellikle yüksek teknolojilerde, özellikle uluslararası ilişkilerde güçlü bir Türkiye olacaktır" dedi.
27.07.2023 Gündem
Kalyon Enerji ve Enercon, 260 MW’lık sözleşmeye imza attı
Kalyon Enerji ve Enercon, 260 MW’lık sözleşmeye imza attı Kara rüzgâr türbini teknolojileri şirketi Enercon ve yenilenebilir enerji alanında Türkiye’nin ve Avrupa’nın en büyük yatırımcılarından olan Kalyon Enerji, YEKA RES-3 projesi kapsamında 260 MW’lık yeni bir iş birliğine imza attı. Anlaşmaya göre Enercon, Kalyon Enerji’nin Türkiye’deki kara projeleri için 64 adet rüzgâr türbini kuracak. İş birliği ile Türkiye’deki projeler için 64 adet E-138 EP3 türbininin tedariki ve kurulumu gerçekleştirilecek.
7.06.2023 Uzmanpara
Eskişehir'de yapılıyor! Türk savaş uçaklarına yüksek kalite aksesuar
Eskişehir'de yapılıyor! Türk savaş uçaklarına yüksek kalite aksesuar Türkiye’nin uçan güçleri jet uçaklarının bakımı, Milli Savunma Bakanlığının Eskişehir’de bulunan 100 futbol sahası büyüklüğündeki 1. Hava Bakım Fabrika Müdürlüğünde özenle yapılıyor.
24.05.2023 Gündem
Bakan Dönmez: Türk mühendisinin, Türk insanının kendine güveni geldi
Bakan Dönmez: Türk mühendisinin, Türk insanının kendine güveni geldi Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, “Artık Türk mühendisinin, Türk insanın kendine güveni geldi. Daha önce 'know-how' anlaşmaları kapsamında ürettiğimiz, geliştirdiğimiz, bakımını yaptığımız birçok ürünü artık kendimiz geliştiriyoruz. En güzel örneklerini Savunma Sanayii’nde görüyoruz” dedi.
12.05.2023 Gündem
Bakan Nebati açıkladı: İlk elektrik üretiminin 2024 yılında yapılmasını hedefliyoruz
Bakan Nebati açıkladı: İlk elektrik üretiminin 2024 yılında yapılmasını hedefliyoruz Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, 27 Nisan 2023 tarihinde ilk nükleer yakıtın güç santraline gelmesiyle Akkuyu Nükleer Santrali'nin 'nükleer tesis statüsü' kazanacağını belirterek, "Santralin ilk ünitesi 2023 yılı içinde, diğer 3 türbin ise 2026 yılına kadar birer yıl arayla devreye alınacaktır. Akkuyu Nükleer’den ilk elektrik üretiminin 2024 yılında yapılmasını hedefliyoruz" dedi.
19.04.2023 Ekonomi
ANKA 3'ün ilk görüntüsü paylaşıldı! 'V' kanat yapısı ne anlam ifade ediyor?
ANKA 3'ün ilk görüntüsü paylaşıldı! 'V' kanat yapısı ne anlam ifade ediyor? TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil, ANKA 3'ün ilk görüntüsünü paylaştı. Dikkat çeken 'V' kanat tasarımını yorumlayan Savunma Politikası Analisti Turan Oğuz, ANKA 3'ü milliyet.com.tr'ye değerlendirdi.
21.03.2023 Gündem
Akkuyu NGS'nin 1'inci ünitesinin türbin binasındaki çatının montajı tamamlandı
Akkuyu NGS'nin 1'inci ünitesinin türbin binasındaki çatının montajı tamamlandı Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin (NGS) 1'inci ünitesindeki türbin binasının çatısının montajı tamamlandı.
10.03.2023 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Türbin ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.