TEKNOFEST gençleri jet motor yarışmasına hazırlanıyor
TEKNOFEST gençleri jet motor yarışmasına hazırlanıyor Türkiye’nin havacılık motorlarında lider şirketi TEİ yürütücülüğünde, TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali kapsamındaki Jet Motor Tasarım Yarışması havacılık alanına ilgi duyan, Türkiye’de ve yurt dışında öğrenim gören ön lisans, lisans, yüksek lisans, doktora ve açık öğretim öğrencilerini bekliyor. Öğrencilerin havacılık gaz türbinli motor teknolojileri alanına ilgilerini artırarak kabiliyetlerini geliştirmeyi amaçlayan, bireysel veya takım olarak katılım yapılabilen yarışmanın başvuruları 28 Şubat 2022 tarihine kadar devam ediyor.
23.02.2022 Vitrin
Yüzde yüz yerli! Seri üretim başlıyor...
Yüzde yüz yerli! Seri üretim başlıyor... Kale Grubu, yerli turbojet motorunun seri üretimine bu yıl başlayacağını açıkladı. Zeynep Bodur Okyay ve Osman Okyay, “Motoru tamamen yerli imkânlarla ürettik, damdan çok düştük ama vazgeçmedik.” dedi.
11.06.2021 Ekonomi
Son dakika: Tarihi adım! Türkiye menzili aşıyor...
Son dakika: Tarihi adım! Türkiye menzili aşıyor... Türkiye’nin yerli ve milli ilk motor füzesi KTJ-3200’de sona gelindi. Füze Teknolojisi Kontrol Rejimi sözleşmesine imza atan Türkiye’nin menzil kısıtlamalarıyla karşılaştığını anlatan uzmanlar, KTJ-3200 ile bu konuda büyük mesafe alınacağı görüşünde.
13.07.2020 Gündem

Benzer Haber Etiketleri